Izrael se više od S-300 boji ruskih EW sustava – Oni su već poslani u sirijsku bazu Hmeymim

1RL257E Krasuha 4

Izraelski mediji su jutros priopćili kako modernizirani sustavi S-300 koje će Rusija isporučiti Siriji za njih ne predstavljaju problem i da je za izraelski režim puno gore što im je ruska vojska objavila radio-elektronički rat.

Kao što smo ranije pisalo, Rusija će u roku od dva tjedna naoružati Siriju sustava protuzračne obrane S-300 i početi suzbijati navigaciju u istočnom Mediteranu.

Koja je treća ruska mjera, ako je za Izrael EW ometanje gore od sustava S-300?

To su dvije od tri mjere koje je najavio ruski ministar obrane Sergej Šojgu u Moskvi u ponedjeljak, 24. rujna, kao odgovor na ulogu Izraela za smrt 15 ruskih vojnika u obaranju zrakoplova Il-20 17. rujna.

Sirijski sustavi praćenja zračnog prostora će biti znatno poboljšani i jamčit će sigurnost ruske vojske na zemlji. No, najznačajnija mjera koju je najavio general armije Šojgu je bila da će Rusija obavljati elektroničko suzbijanje satelitske navigacije brodskih radara i sustava za vezu borbenih zrakoplova koji  napadaju objekte na sirijskom teritoriju i područjima Sredozemnog mora koja graniče sa Sirijom.

“Treća mjera” – Usvojit će se ako ne budu funkcionirale prve dvije

krasuha 2

FOTO: Ilustracija, sistem za EIPED Krasukha 2

Ruski ministar je naglasio da ako ove mjere ne ohlade usijane glave, a očito je imao na umu one u Izraelu, “Rusija će morati reagirati u skladu s razvojem situacije”, što znači da postoji i treća mjera, ali za sada nije objavljena.

Za Izrael, najvažnija mjera nije oružje ni sustavi S-300 koje će dobiti Sirija, koje Moskva ranije nije isporučila Damasku na molbu Izraela.

Vojni stručnjaci su za izraelski portal DEBKA File rekli kako je najoštrija kazna za Izrael suzbijanje i potiskivanje navigacijskih sustava. Rekli su da je ovo prvi put da je velika svjetska sila najavila radio-elektronički rat drugoj zemlji.

Odbijanje izraelske verzije za pogibiju 15 ruskih vojnika na zrakoplovu Il-20, što su u Moskvi rekli da je obična laž, bačena je rukavica u lice izraelskoj vojsci, piše DEBKA File, te dodaje kako je sukob podignut na puno višu razinu.

Ovaj apel su uputili premijer Benjamin Netanyahu i načelnik Glavnog stožera general Gadi Eizenkot, koji su naveli tri teške opcije za Izrael.

Do ponedjeljka su još mogli naći izlaz iz kritičnog sukoba s Moskvom, ali sada je prekasno. Šojgu je zalupio vrata mirnom izlasku iz situacije, tvrde Netanyahu i general Eizenkot.

“Ipak, unatoč povećanom rizikom od sukoba s Rusima, Izrael još uvijek ne može odustati od zračnih misija protiv Iranaca i njegovih marioneta u Siriji, jer bi povlačenje pred Iranom i Hezbollahom za Izrael bilo ponižavajuće. Međutim, u budućnosti će izraelske snage morati biti opreznije i pažljivo birati svoje ciljeve”, poručio je vojni i politički vrh u Tel Avivu.

Izrael prihvaća izazov Moskve za radio-elektronički dvoboj, jer je u prethodnim sukobima Izrael navodno bio bolji, piše DEBKA File.

EIPED Borisoglebsk-2

FOTO: Ilustracija, sistem za EIPED Borisoglebsk-2

Međutim govori o 1982. godini, ne o aktualnom sukobu, kada je izraelsko ratno zrakoplovstvo uništilo sovjetski sustav protuzračne obrane koji je tada bio postavljen u rasporedila libanonskoj dolini Bekaa.

U novije vrijeme, 2007. godine su izraelski zrakoplovi, prije uništavanja navodnog iransko-sjevernokorejskog reaktora plutonija u sirijskoj pokrajini Deir Ez-Zor aktiviraju svoj sustav koji je oslijepio sirijski radar sovjetske proizvodnje, koji je pokrivao ovaj objekt.

No, ovdje govorimo o starim sovjetskim sustavima za elektroničko ratovanje. Od tada ruski stručnjaci za elektroničko ratovanje traže odgovore za aktivnosti EW sustava Izraela i svih ostalih vojski svijeta.

Izrael vjeruje kako se Rusija teško može nositi s izraelskim postignućima, a na drugoj strani priznaje da je objava radio-elektroničkog rata za izraelsku vojsku gora od sustava S-300 koje će dobiti sirijska protuzračna obrana.

EIPED R-330Zh Zhitel

FOTO: Ilustracija, sistem za EIPED R-330Zh Zhitel

DEBKA File priznaje da bi se ovaj put situacija mogla razlikovati od epizoda iz 1982. i 2007. godine. Naime, današnji ruski sustavi uvelike mogu nadmašiti mogućnosti izraelskog ratnog zrakoplovstva i mornarice.

Dok se u prošlosti Izrael uspješno nosi sa svojim protivnicima i EW sustavima koji su pokrivali pojedine objekte, danas ruski ministar obrane ocrtava golemo područje od više stotina kilometara, obuhvaćajući Siriju i istočni Mediteran, što će biti novo područje izazova za Izrael. S druge strane izraelska vojska nema iskustva u radu na takvoj razini radio-elektroničke borbe.

U svakom slučaju, izraelski mediji i komentatori su suglasni da je izraelski režim puno manje zabrinut zbog predstojeće isporuke sustava S-300 vojsci Bashara Al-Assada. Tvrde kako se Izrael godinama nosi s takvim baterijama protuzračne obrane. No, kako ići protiv masovnog suzbijanja elektronskih sustava širom istočnog Mediterana o d strane ruske vojske?

Izrael će ovdje možda morati tražiti pomoć od Sjedinjenih Država. Ovo pitanje može će vjerojatno biti tema rasprave  Netanyahua i predsjednika Donalda Trumpa u srijedu, 26. rujna, na marginama Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Rusija je već poslala sustave EW ratovanja u Siriji

EIPED 1L222 Avtobaza

FOTO: Ilustracija, sistem za EIPED 1L222 Avtobaza

U međuvremenu stiže vijest da je Rusija je već poslala sustave EW ratovanja u Siriji. Rusko Ministarstvo obrane je počelo prebacivati vojne sustave za elektroničko ratovanje u Siriju, piše list Izvestia, pozivajući se na izvore bliske Ministarstvu obrane.

Prvi EW sustavi su isporučeni odmah u ponedjeljak, 24. rujna, u zrakoplovnu bazu Hmeymim u Siriji, a isporučili su ih zrakoplovi četveromotorni teški transportni zrakoplovi Il-76. Točni podaci o isporučenoj opremi, naravno, nisu objavljeni.

Izraelski mediji i ruskom odgovoru u Siriji: “to će biti noćna mora”

IL - 20

FOTO: Ilustracija, Iljusin, IL-20

Prijenos oružja za elektroničko ratovanje ima za cilj suzbijanje satelitske navigacije, brodskih i radara i komunikacijskih sustava vojnog zrakoplovstva. Ovi kompleksi će stvoriti neprobojnu radiofrekvencijsku kupolu u radijusu od nekoliko stotina kilometara nad Sirijom i susjednim Sredozemnim morem.

Prema uredniku vojnog portala, to bi bili sustavi “Krasuha-4” koji su dizajnirani za borbu protiv zrakoplova i R-330J “Jitel”. Osim toga, baza Hmeymim bi mogla biti opremljena najsuvremenijim sustavom “Divnomorje”, koji može zaustaviti radarske signale brodova, kao i one satelitskih komunikacijskih, upravljačkih i navigacijskih sustava.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu je upozorio kako će ruska vojska ometati komunikaciju bilo kojeg zrakoplova koji pokušava gađati Siriju iz Sredozemnog mora.

Za sada nije poznato koja je to “treća mjera”, ako zakažu sustavi S-300 isporučeni sirijskoj vojsci i radio-elektroničko ratovanje koje će praktično “oslijepiti brodove”, ali prije svega izraelske zračne snage u pokušaju udara na Siriju i sirijsku obalu.

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Prava bitka će se voditi u Washingtonu oko pitanja:”Dali iskušavati neprijateljevu snagu i sposobnosti na Izraelu?!”. Do sad su to uvijek bile države za čije građane ih je bolio đon! Vidjet ćemo da li će pobijediti vojni ili židovski loby!

kiki
Gost
kiki

Ovo je najbolji komentar koji pročitah još od alter…

palermo
Gost
palermo

Izraelci govore da neće prestati s napadima na iranske snage i Hezbollah jer bi to bila sramota za Uebermensch. Dva puta ste se već povlačili pred Hezbollahom – 2000. i 2006. I od Hamasa ste prije nekoliko godina tražili primirje kada su vam pobili 80a-k vojnika u dva dana.
Tigar od papira, to ste vi. Mene više brine jesu li uistinu Rusi odlučili ne praviti se više slijepi, gluhi i bedasti prilikom svakog izraelskog napada na Siriju? Jer vojnu moć itekako imaju, ali što mje s političkom voljom?
Vrijeme će pokazati, kao i obično.

Siniša
Gost
Siniša

Rekoh ja,dalje razvijanje desavanja zavisi od nadmenosti ili prizemnosti USA i Izraela…ako misle sprovesti to sta su naredili onda su zbilja nadmeni i sigurni u svoju nadmoc a to vise nije pametni.
Cini mi se da je Rusija na sebe preuzela ogroman teret,sama je u ovome.

Janoš
Gost
Janoš

Treći korak je puštanje Irana i Hezbolaha da krene u ofenzivu na Golan.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

treći korak je da vam prizemlje f35 zrakoplove. ionako su čekali da ih dobijete od amerike da I vama I amerima pokažu moć ruskog suvremenog oružja

fenix
Gost
fenix

Rusija navodno uvodi zonu zabrane leta na provincijom Latakija. Bogam zestoko Rusi odgovaraju.

rodoljub
Gost
rodoljub

Nista nije zestoko dok Izraelci ne dobiju “po usima”, odnosno dok ne budu imali zrtve i materijalnu stetu. Sve ostalo su pretnje bez efekta po ponasanje Izraela. Iskreno bih voleo da dobiju koju raketu na svojoj zemlji, jer oni salju rakete na druge zemlje.

Igor021
Gost
Igor021

Naravno da ceo svet ima tu zelju da jedna Kinzal raketa pogodi Tel Aviv.Svi sanjamo o tome.Pa evo,polako se slazu te kockice.Izraelski piloti sada umesto gaca su zaduzili pelene.Neprobojne.One za proliv i ostalo…

šinzoabe
Gost
šinzoabe

rodoljube srbija je ******************

ADMIN: Dogovorili smo se da na ovom portalu nema tema o tome tko je kriv - Hrvati, Bošnjaci ili Srbi.

Fille
Gost
Fille

Ajde trolu ohladi tu svoju usijanu glavu.
Ovdje smo da bi raspravljali o geopolitici i Siriji.
Odstupi od portala molim te,nisu nam potrebne u ovom svijetu jos i tvoje mrznje. Ne zelim uopce se upustati u daljnju raspravu.
Hvala na razumjevanju. Ćao pusa bok

šinzoabe
Gost
šinzoabe

logično totalitarno briše komentare koji im ne odgovaraju a pljuju po EU cenzuri, da niste malo licemjerni

Miki
Gost
Miki

Izrael je permanentno meta raketa Hamasa i Hezbolaha, tako da su oni več mnoštvo puta dobili rakete na svoj teritorij.

Fatih
Gost
Fatih

TAKO JE ROCKO.KOD NAS U BOSNI SE KAZE “DEGENEK JE IZ DZENETA -RAJA IZASAO”.

Ivo
Gost
Ivo

Treća mjera: Agonj!

kudronije
Gost
kudronije

Upravo ovi sistemi treba da budu dio ozbiljne priče zvana isporuka S-300 Siriji. Nije Rusija više tako naivna kao sovjeti da ignorišu nove trendove i tehnologiju! Prevlast u vazduhu nije nova priča nego osnova svake moderne vojne doktrine, tako isto i PVO.Sjetite se startegije razvoja tenkova 60ih i 70 ih godina prošlog vijeka kada se razvijala brza i laka oklopna tehnika koja nije bila otporna na pogodke pa smo bili svjedoci masovnog gubitaka okopne tehnike i ljudstva u Siriji. Sada se pojavila teško oklopljena i zaštićena Armata kao renesansa vojne doktine. Tako smo došli i do bespilotnih letjelica koje (skoro… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

A ovo što bi trebalo biti. Gen Šojgu: Ako ove mjere ne ohlade usijane glave, ( one u Izraelu), “Rusija će morati reagirati u skladu s razvojem situacije”, što znači da postoji i treća mjera, ali za sada nije objavljena.

fenix
Gost
fenix

U Siriju upravo danas sletjelo 6 iljusina i sa nepoznatom opremom i u Siriju poslano 8SU 35 koji ce patrolirati nebom dok se ne zavrsi isporuka odnosno montiranje sustava S300. Rusi su po ovome sto vidim veoma ozbiljni ono sto je zanimljivo da se Amerikanc neoglasavaju osim Boltona izgleda da je Rusima odavno dodijali Zapadni “partneri” pa su samo cekali priliku.

Grunf
Gost
Grunf

Dok se mister ne javi….ne znam što bih komentirao….
Jaaaavii seeee,jaaaaviii seeee….

EU dismr
Gost
EU dismr

@Grunf, Mistroll i Kora su na seminaru .. 🙂 🙂

grunf
Gost
grunf

Uff..sada mi je lakše.Mislio sam da su na ZLOminaru…

Anton
Gost
Anton

Treca mjera je S400

cool
Gost
cool

To je sigurno već došlo, bez obzira što se za sad ne spominje jer pojačava kompoziciju cijele obrane.

oddball
Gost
oddball

… baš se prisjećam, možda je off topic, ali onomad kada je NATO rokao Srbiju služio sam drugi dio vojnog roka u ZMIN-u u jednoj mobilnoj radarskoj postaji, nije baš u temi jer je oprema na kojoj smo radili bila ruska analogna iz šesdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali fora je da smo cijelo vrijeme imali bijele zaslone, ometanje je bilo potpuno i to cca 300-400 km od zone bombardiranja,….. ne ulazim u tehnološke detalje EW sustava 21. stoljeća ali kontam da je poanta mogučnosti ovakvih sustava čuvati za prve sate neke potencijalne velike konfrotacije među vojnom supersilama, pitam… Pročitaj više »

mladen3x
Gost
mladen3x

Infrastruktura za zabranu letova za “sve” je več pripremljena i čeka se početak konačne operacije oslobođenja Sirije,Rusi su več previše novaca uložili u vojsku i vojne operacije,puno vremena za obuku Sirijaca i puno živaca u diplomatskim krugovima,puno su toga uložili ali im se i isplatilo,naučili su narod ratovati,naučili su taj narod da živi pod vlašču jednog čovjeka a ne plemenskih ili pokrajinskih vođa i vrijeme je da konačno krenu u posljednju fazu oslobođenja Sirije od vanjskog i unutarnjeg neprijatelja.Sve više bi bilo previše….tolike godine….vjerujem da im se bude isplatilo,ne samo zbog njih samih več zbog cijele regije,da se konačno Američko… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole

oddallball – potpuno krivo razmišljaš.Izrael je sposoban dignuti Ameriku i natjerati je na rat čak i prije nego ona to želi radi same sebe. —————–Svaki put kad nešto učinimo vi( novinari) mi kažete da će Amerika nešto učiniti. Želim vam JASNO nešto reći: “ Ne brinite za Američki pritisak na Izrael, Mi Židovi kontroliramo Ameriku i Amerikanci to znaju” – izraelski premijer Ariel Sharon, listopad, 3, 2001

krivA
Gost
krivA

…kontroliraju oni i London i USA a pomalo i Berlin. Mozda im je daljni plan razbucat preko satelita EU i polako, onako skrivecki, nabacit kamen temeljac za svoju buducu drzavicu. Mislim da se nikad nisu pomirili sa dodjeljenim im podrucjem, niti se na njemu skrasili a i nece. Rovare po svukud, onako u “rukavicama” i sire se posvukud.., fenomen korova. Bila je i neka prica.., od nekig glava koja se bave njihovim fenomenom samoodrzanja, samodopadnosti i samoobogaodabranisti.., da su u proslosti i Krim bili zacrtali kao svoju buducu teritoriju za drzavu.., al pali im snovi uvodu.

DrugiJa
Gost
DrugiJa

Treća mjera je borbeno djelovanje protiv dronova koje cio agenti i teroristi svakodnevno šalju na rusku bazu u Siriji

Jole
Gost
Jole

Rusija i Izrael su neprijatelji u Siriji jer imaju sasvim suprotne interese.Zato je dobro da je stanje lažne miroljubive koegzistencije konačno završilo.Nedavno sam napisao komentar da Rusi u Siriji neće postići cilj dok ne blokiraju Izrael i ne stave ga pod kontrolu u smislu da vise neće moći divljati po susjedstvu kad im padne napamet.Istina je da je sadašnji razvoj situacije za Izrael noćna mora.Projekt Veliki Izrael je doživio krah i umjesto otimanja novih teritorija i beskonačnog kršenja međunarodnog prava,prijeti im stavljanje pod kontrolu što će im teško pasti jer ti barbari ne mogu živjeti u miru.Život u miru sa… Pročitaj više »

nizzde
Gost
nizzde

Rusija im treba poslati nekoliko MiG 31 pa da zatvore cijelo Sirisko nebo

9a3bwv
Gost
9a3bwv

Treča mira je vađenje čepa iz mediterana

Nestrpljivi
Gost
Nestrpljivi

Ja cu lagano skrenut s teme i po nezz koji put spomenuti…da sam ja strićek putin-srušio bih ama sve i jedan satelit koji orbitira nad bliskim istokom bio on meteorološki, komunikacijski ili špijunski…ne zanima me!!! I podebljao 10x+ s400 i tor m2 igračke…iiiiiiii po terenu slao kamuflirane komandose protiv izraelskih da mi njihovi na kopnu ne diraju baterije…i to sa laserskim označivaćima i infracrvenim kamerama da ih SU 25M3 mogu gađati…. Jedino me brine kako i na koji način izrael dobiva i potvrđuje informacije sa sirijskog teritorija o iranskim i libanonskim tvornicama oružja protiv kojeg se navodno izrael bori cijelo… Pročitaj više »

Fatih
Gost
Fatih

DA SE JA PITAM TRECA MJERA BI BILA UDAR VOJVODE ILI VOJVODNOG SINA……….!

tedi
Gost
tedi

Dosta ce im biti ,i bez Vojvode,nema letova svi na parking.Ako se lijepo ne parkiraju,treca mijera je ljuljanje kao Donald Cook.

octopus
Gost
octopus

Da se ja pitam, ja bi onuda proterao autobus!

Haganah
Gost
Haganah

Izreal je vise puta vec u povijesti razvaljivao ko prdac rusku tehnologiju u arapskim rukama I to bez problem more uciniti opet…tu rusi mogu samo pognut glavu ko ulicna pascad….nisu imali muda no turcima odgovorit a di ce tek zidovima

:-)
Gost
🙂

zivi bili pa vidjeli

preseren3
Gost
preseren3

To če biti pišurija…
Izrael je mala amerika.
Sve što Izrael dobije džaba iz amerike, je u stvari to, što amerika ima.
Vrijedno 38 milijardi dolara za sledečih 10 godina. I Izrael sve što dobije, još poboljša….
E, pa sada, da vidimo, ko ima večeg….

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga

Preseren
E pa kad su im Srbi sa Nevom iz 50 godina roknuli nevidljivog i jedan B2 bas da vidimo?i jos koliko hocec f16 pa Apaca e da vidimo?

preseren3
Gost
preseren3

Jp!
Pa da vidimo…
Šaltah ja TV. Igraju planet majmuna….
Paaa, nikako da se oslobodim mišljenja, utiska, da živim na njemu.
King Kong (USA) vlada. Izrael najvjerniji sluga…
Eto, pa da vidimo….
Da ne bi ispalo, da se šalim…. Čekam, da vidim prvi F16, da padne, pa makar ona kanta F 35, ako je stigla sa remonta.
Pa tek onda…

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga

Preseren
Ako dobiju zeleno svjetlo Sirijci,ima da padaju kao zvjezde padalice ako mislis da moze f35 sta da uradi onda se sjeti nevidljivog u Srbiji oborenog koji se nigdje vise nije pojavio poslije toga i povucen je iz upotrebe,a sta mislis da im roknu samo jedan f35 pa to bi bila takva katasrofa da ti i nemozes zamisliti i nece ga ni koristiti?jer se plase upravo toga ?

preseren3
Gost
preseren3

Paaa, voleo bi da vidim…
Ja dobro znam, šta je propaganda i šta istina….

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga

Presreni
Daj objasni sta je istina a sta propaganda da i mi sta naucimo??

neko
Gost
neko

baba vanga
ne znam koliko godina imas
ovo je bio rezultat iz 1999.
1 avion srusen
0 pilota mrtvih
nije bilo potrebe da kopnene snage djeluju jer je nakon zracnih djelovanja potisana kapitulacija. to je koliko ja znam jedini put
0 mrtvih prasinara
dodatno vidjeli su da u stvarnom ratu avion koji je trebao biti nevidljiv i nije nevidljiv
cijena vrlo mala

i dodatno, bez pardona je rokunuta kineska ambasada jer je dio srusenoh aviona zavrsio tamo

ovdje nabrajam sto je bilo

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Nije da je baš srušen jedan avion, ali dobro jedan američki to si u pravu.

EU dismr
Gost
EU dismr

@neko, puno ti toga ne znaš, samo nam ti budi živ i zdrav i sretan u svom neznanju ..

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga

Neko
Dva su pala u Srbiji jedan f117 i jedan f16 a jedan bombarder je pao u Hrvatsku u Spacvanske sume sto nece nikada priznati osim snimka olupina znaci 2 su pala sa sitemom neva sto je starije od s200 a ja imam nazalost poprilicno godina ako hoces da ti pozajmim nekoliko?

Burt
Gost
Burt

ti misliš da će SAD i Izrael dozvolit da im SAA uvodi zonu zabrane leta i cilja ih sistemima S-300, koja je država ikad na čijem tlu su bili američki vojnici uvela zabranu leta američkoj avijaciji? ni jedna pa neće ni Assad i Sirija, Bolton je već najavio da se neće dozvolit djelovanje S-300

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga

Burt
A kako ce to Bolton uraditi hahaaa covjece iza Srbije nije bila ni krepala macka oa ih Srbi rokali a sta mislis da su imali s300 i Ruse iza ljedja hahaaa?

Adriana
Gost
Adriana

Vijjetnam, vrlo uspješno (pogledajte semafor). Naravno, ne samostalno.

Borac2
Gost
Borac2

Bitno je da ce uskoro sirija biti sloboda os islamistickog i zioamerickog smeca. Sve ostalo je baljezganje kojeg citamo ovdje danonocno a nema veze sa realnoscu na terenu.
Ajde na spavanje sad.

Lilie
Gost
Lilie

Uvek postoji prvi put.

EU dismr
Gost
EU dismr

@Lilie, 🙂 a nekad i boli, 🙂

apolo
Gost
apolo

znas kako ce se vratiti americki avioni u ameriku? kamionima, jer ce biti no fly zone

Jole
Gost
Jole

Bolton je čovjekoliki primat iz srednjeg vijeka,koji je zalutao u ovo stoljeće.skupa sa svojom kazarskom bratijom,koja je franšizirala fake židovstvo u osmom stoljeću.Rusi su legalno u Siriji i neće dozvolit da im zionoseri diktiraju što će raditi u Siriji.Ne mogu spriječiti djelovanje talibana u Afganistanu,a kao može zaustaviti Ruse.Daj se ne sramoti.

Miki
Gost
Miki

Izrael je proglasio svoj teritorij 1948 tako da su rastjerali arape u satorima, a sovjeti su dobili nazad svoj teritorij tako da su rastjerali sestu njemacku armiju, najbolje sto je Reich mogao stvoriti u tom vremenu. Pitas se, je li, tko ima vecega?
Vse to sto ima Amerika je jedva proslo Ardene, pa ne bih sada o vojnim postignucima USA. Samo na plazi Omaha ih je jedan Hans pokosio preko 3000 i da nisu rusi puhali njemcima za vrat Obamin deda bi tada plutao u plicaku, a mi bi bili postedjeni baljezganja njegovog unuka o njihovoj superiornosti.

Nije važno
Gost
Nije važno

Američki proračun vojni je 600 miljardi dolara, ruski je 60 miljardi dolara. Vojna tehnologija i vojska se gradi novcem, naravno da ameri imaju bolju tehniku i snažniju vojsku, ali rusi razvijaju dobre tehnologije s novcem koji imaju, to je ko iphone i Huawei, huawei je dobar, al iphone je ipak bolji. Rusi bi propali u ww2 da nije bilo američke ponoći, primili su tisuće aviona, tenkova, 300 000 kamiona i jeepova, municiju, hranu… a nijemci su imali šta su imali i još su im saveznici bombardirali tvornice oružja. da nije bilo savezničke ponoći, nego werchmacht vs red army 1 na… Pročitaj više »

Pink Panter
Gost
Pink Panter

Da nije USA financirala Njemacke pre i na početku ww2, nebi došlo do rata . Ali amerima je važan samo biznis . Daj orožje i jednima i drugima , a račun čemo izstaviti kasnije.

Kile
Gost
Kile

Očito da ne pratiš ‘bolji’ gejfon je 3. na svijetu uskoro i 4., a ‘dobri’ Huawei je trenutno 2. 😉

Sancho Panza
Gost
Sancho Panza

Pa cak i prvi ako u obzir uzmemo najjaci tel.u ponudi HUAWEI Mate Rs (Porsche Design) 🙂

Kandinski
Gost
Kandinski

Je, i napravili su T 34, a kasnije je Ford davao djelove Maksimu Gorkome da bi Vietkong ganjao jadne Amerikance u Uazima. Sve znamo :)))

POVEZANE VIJESTI

Izbornik