Izraelska vojska ubila je 400 Palestinaca u bolnici Al-Shifa

Gaza - Napadnuta bolnica
8 komentara

Izraelske snage ubile su više od 400 Palestinaca i srušile više od 1050 domova tijekom 13-dnevne racije na bolnicu Al-Shifa u gradu Gazi, izvijestio je u subotu vladin ured za medije.

Vladin Ured za medije sa sjedištem u Gazi rekao je da su izraelske snage zatočile i mučile stotine pacijenata, raseljenih pojedinaca i zdravstvenih radnika u bolnici i oko nje.

U priopćenju se ističe užasna situacija 107 pacijenata i 60 zdravstvenih djelatnika zarobljenih u bolnici u nehumanim uvjetima bez vode, lijekova, hrane ili struje.

Optužio je Izrael za opstruiranje pokušaja međunarodnih organizacija da evakuiraju pacijente, dovodeći njihove živote u opasnost.

Vlada u Gazi smatrala je “američku administraciju, međunarodnu zajednicu i neke europske zemlje potpuno odgovornima za sudjelovanje u genocidu i etničkom čišćenju koje je počinila izraelska vojska u Pojasu Gaze”.

Pozivajući na konkretnu akciju za zaustavljanje napada na bolnice i razaranja u Gazi, vlada je pozvala “međunarodne organizacije, arapske i islamske zemlje, da pređu dalje od osude i šutnje i poduzmu stvarne mjere za zaustavljanje genocidnih napada”.

Više od 32.700 Palestinaca, većinom žena i djece, ubio je Izrael u Gazi, pored masovnog razaranja, raseljavanja i gladi.

Međunarodni sud pravde (ICJ) optužio je Izrael za genocid. Privremenom presudom u siječnju Tel Avivu je naloženo da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi zajamčila pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

al-ShifagazagenocidIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keki
28 dana prije

Ima novi video gdje su dronom gađali prvo skupinu od četiri Palestinca, kad su ih pogodili još dvoje je nastavilo bježati, pa su jednog po jednog. Nevjerojatno. Snimka je odlične kvalitete, sa satelita ili od nekud, ne znam tko je snimao, ali je vrhunska tehnologija dakle vrlo vjerojatno nešto njihovo.

trtmrt
28 dana prije

snimaka i dokaza nigdje…

Dokurčilomi
28 dana prije

Rusija napadne Ukrajinu, Rusi krivi. Izrael napadne Palestinu i vrši genocid nad Palestincima, Izrael se brani i uvodi demokraciju. Čudna neka mjerila.

Max
28 dana prije

Masakr ae nastavlja.

Darko
28 dana prije

Pa što se sad onaj pederski majmun Macron ne osovi na Izraelce koji su nadmašili u svemu Hitlera?

Samo U Prolazu
28 dana prije

Ubijanje ranjenika je RATNI ZLOCIN! Kako u domovinskom ratu tako i u ovom! (A osim toga, u bolnici su bili i civili koji su pobijeni). “Osuda” nije dovoljnja, trebaju sankcije, izolacija, bojkot svih njihovih proizvoda, …

Ico
28 dana prije

Holokaust Izraelaca nad nemoćnim Palestincima potvrđuje teoriju da se genocidnost nalazi u genima Izraelaca.

FELIX
26 dana prije

PODACI NISU TACNI POBIJENI SU BILI U VECINI BARCI HAMASA KOJI SU IBOLNICA VODILI VOJNE OPERACIJE I CAK NAPADALI ISRAELCE, ONI SU SE U BOLNICAMA OSECALI VRLO SIGURMO, TO NIJE PRVI PUT DA SU BORCI HAMASA UPOTREBLJAVALI BOLNICE I CIVILNE OBJEKTE ZA BORBENA DEJSTVA, VIDISE DA SU I VECINU RAKETA LANSIRALI IZ CIVILNIH OBJEKATA ILI IZ SAME BLIZINE TIH. STO VISE PALESTINSKIH ZRTAVA TO BOLJE ZA HAMASOVU PROPAGANDU, KOJU LANSIRAJU MEDIJI.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI