Izraelske balističke rakete kratkog dometa pogodile su plutajuće ciljeve

Izraelske balističke rakete
6 komentara

Ispitivanja sistema artiljerijskog oružja dugog dometa (LORA) izvedena su na moru zbog koronavirusnih ograničenja, ali uz upotrebu bacača sa kopna.

Sistem LORA ima utvrđeni domet od 400 kilometara i kaže se da je tačan do 10 metara, navode iz izraelske vazduhoplovne industrije.

Izraelska vazduhoplovna industrija (IAI) obavila je dva ispitivanja jedne od balističkih raketa kratkog dometa sistema LORA, uspješno pogodivši dvije male plutajuće mete na moru na udaljenosti od 90 i 400 kilometara. Prema izjavi kompanije, oba scenarija dokazala su da projektili i sam sistem oružja zadovoljavaju ciljeve probnog rada.

“U oba scenarija, projektil je lansiran na svoju putanju, usmjerio je svoj smjer do cilja i pogodio ga s najvećom preciznošću. I sistem naoružanja i raketa uspješno su ispunili sve ciljeve ispitivanja”, navodi se u saopštenju.

LORA je sistem „more-zemlja i zemlja-zemlja“ sa balističkim napadnim mogućnostima za višestruk domet, sa preciznošću od 10 metara. LORA je razvijen od strane IAI, nacionalnog i globalnog tehnološkog centra za protivvazdušnu odbranu, radare, satelitske i druge tehničke potrepštine sa sjedištem u Izraelu.

balističke raketeIZRAELLORA
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neznanje
3 godine prije

Ne samo da se kriju iza putničkih aviona već se kriju i u komercijalnim brodovima. Sramota za “ratnike” “izabranog naroda”

Max
3 godine prije

Izraelci uvijek imaju nešto novo a otkad sam komentirao iron dome na ovom portalu , Kad odem na topwar.ru tamo me dočekaju oglasi za Izraelske rakete.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI