Izraelsko zrakoplovstvo od dva različita F-15 stvara “Frankensteina”

F15
39 komentara

Izraelski inženjeri su pitali Boeing pristaje li na ideju da od dijelova starih zrakoplova i od dvije različite letjelice sastave jednu novu i funkcionalnu? Iz Amerike u početku nisu odgovorili, jer su vjerovali da je sve bila šala. Sada se izraelsko ratno zrakoplovstvo se odlučilo na izgradnju pravog zrakoplova “Frankenstein”.

Prednji dio će biti dvosjed zrakoplova F-15B, a stražnji od zrakoplova F-15. Prvi zrakoplov se srušio u letu kada mu je bilo 35 godina. Drugi zrakoplov je ostao više od 20 godina izvan službe, jer je zastario.

Boeing, proizvođač zrakoplova F-15B ga nakon nesreće 2011. smatra neupotrebljivim. Međutim, tako ne misle inženjeri iz “Skladišta 22” izraelskog ratnog zrakoplovstva koje vodi Maxim Orgad.

Ovi stručnjaci su odlučili kombinirati dva različita borbena zrakoplova i došli su na ideju da Boeing pitaju bi li to bilo moguće .

Boeing je jedan od glavnih proizvođača za izraelsku vojsku i rado surađuje s njom. Ali u ovom slučaju nije odgovorio na pitanja inženjera. Nakon nekoliko tjedana čekanja su izraelski inženjeri ponovno nazvati proizvođača i na kraju dobili odgovor. Očigledno im Boeing nije odgovorio, smatrajući da se radi o šali, kako su Maximu Orgadu objasnili izvori

Tvornica “uskrsnuća” zrakoplova

Prije 6 godina je izraelski F-15B udario u jato pelikana i jedan od njegovih motora je zahvatio požar. Pilot i navigator su uspjeli sletjeti, ali je požar uništio cijeli stražnji dio, dok je prednji ostao neoštećen.

Sljedeće tri godine su inženjeri mislili što učiniti s ostacima zrakoplova ​​i na kraju došli do ideje da sastave zrakoplov od dijelova starih aviona.

“Monstruozni” projekt bi mogao koštati milijun dolara, a bi dobivanje sličnog zrakoplova tražilo ulaganje od preko 40 milijuna, procjenjuje Maxim Orgad za Defence News.

Ovo je očita ušteda, što je prilično uobičajena praksa u izraelskom ratnom zrakoplovstvu. U posljednjih 16 godina je iz “Skladišta 22” je “uskrsnuo” 6 ili 7 borbenih zrakoplova, uključujući i tri koja su se od strane njihovih američkih proizvođača smatrala nepopravljivima, zaključuje portal.

Skladište 22vojna tehnologija
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kolo
6 godine prije

Izraelci mogu cuda napraviti ( debela sprdacina !!! )
Neko vrijeme se sirila po Hrvatskoj propaganda da Izraelci mogu uzgajati pomidore u pustinji i one su jeftinije od hrvatskih. LOL
Moze i kokos racunati, samo je nitko nije vidio.
Jos uvjek operira cionisticka propaganda po Hrvatskoj da je Hrvatu blizi Izraelac nego Rus, da Hrvat mora podrzavati Izraelca a ne Rusa i da je bolje za Hrvata ako je Rus siromasan a Zhidov bogat.
Grga Zlatoper zivi.
Grga Zlatoper je kao vampir, bezsmrtan.

basso
6 godine prije

Izgleda da im nedostaje aviona,mozda su koji izgubili nad nebom sirije?

Mali pas
6 godine prije

Recikliranje u vojskama sirom svijeta je uvijek bila ustaljena praksa, Izrael u svojoj shizofreniji ipak nije sam. I mi imamo reciklirane migove, kamo srece da su ispali kao sto ce ispasti ovaj f15…

David
6 godine prije

Izrael i teroristi spavaju u istom krevetu.

Riječanin
6 godine prije

Mislim da ova grupa zaslužuje bolje od šovinističkih izjava.
Nije dobro kada postoji naš i vaš šovinizam.
Ma šta mislili o židovima i koliko god imali razloga da budete nezadovoljni njima.
Ovjde ipak treba primjetiti da se radi o tehnološkoj snalažljivosti i inovativnosti.

gostgost
6 godine prije

ljudi su stedljivi te popravljaju avione nedopustajuci amerima da im uzimaju lovu bezveze i nije ih briga za nekakove licence bezvezne za uzimanje para ukrajinci su uzeli nase migove pokrpali ih s nekinm arapskim prekucavali brojeve a to smo mogli i sami raditi kao da nema kod nas sposobnih mehanicara a kad je rat ko te pita da li oruzje ima licencu

Sarajevo
6 godine prije

mogu imat i na hiljade Frankensteina, ali jedan Hezbollah je dovoljan za sve.

Bobi
6 godine prije

Ucila i mene nekad mati: sine krpaj dok možeš. Očito izrahell štedi ?!?

Arkaj
6 godine prije

Članak je u suštini propaganda jer prodaje kao posebnu dovitljivost nešto što se u određenoj mjeri radi oduvjek u svim armijama. Ako otpisujete dio borbenih sredstava onda ih obično kanibalizirate tj. njihove upotrebljive djelove koristite za održavanje istovrsnih sredstava koja su ostala operativna. Avioni, pa i oni za vojnu upotrebu imaju od proizvođača normirane postupke održavanja i standarizirane norme što možete popravljati a za neki složeniji popravak noseće strukture trebate potvrdu proizvođača jer inače on ne garantira sigurnost i karakteristike letjelice na koje se obavezao u ugovoru prilikom kupnje. Da bi hrvatska mogla servisirati i popravljati svoje MiG-ove trebala bi imati kompaniju koja je za to ovlaštena od ruskog proizvođača – inače nemate nikakve garancije a radi se o jako skupom poslu. U tom konteksu vidim i ovaj pokušaj kompletiranja jednog lovca od dva otpisana – to je možda moguće uraditi ali bez potvrde proizvođača nemate garanciju da će kompletirani… Čitaj više »

Tadmur
6 godine prije

Tako je Fudo.Ima ga i u drugim trznim centrima.Sto se tice sistema za navodnjavanje i iskoristavanje ogranicenih resursa tu su nenadmasni…npr sistem “”kap-po -kap”” su oni izmislili ,primjenjuje ga gotovo citav svijet.

Delon
6 godine prije

Ima stotine bitnijjih tema iz Hrvatske a ne tamo o nekom zidovskom sumnjivom uspjehu.
Uostalom oni pomazu samo svoje.
Tko ih sljivi.

Michael Collins
6 godine prije

Kakve veze ima krumpir sa zio-nazi propagandom. Eto oni kao nešto o svom “trošku” naprave, da ne ispadne da zajendo sa korumpiranim američkim političarima i vojnim lobijem pljačkaju američke “porazne” obveznike.

Michael Collins
6 godine prije

Adminima: Zašto ne uvedete pravilo “sign up”, “login-a”… kao što je i na većini portala, tako da se zna tko i što komentira. Ovako svaki mamlaz može pod tuđim nickom komentirati, a ja se ne vraćam na tekstove gdje sam poslao komentar, jer puštam maloumnike da sami sa sobom raspravljaju.
Po ovim nickom više neću komentirati, a tko ga bude koristio za svoje imbecilne komentare – slobodno!

Forlan
6 godine prije

Imaju preko 4 tisuće tenkova, ali nemaju kanadera, pa im voi naši vazali pmoraju gasiti požare po IzraHELLu.
A što nije uopće Frankensteinski u toj zemlji?

Slagerpjevac
6 godine prije

Hehe odmah se sjetim onog djedice iz DeZ u onom hrđavom mig-21 starim 40tak godina kako baca one bojler bombe po ISILu. Moram priznati da sam iznenađen člankom jer će Izrael tim avionom datii zračnu potporu ISILu i AlQaidi na svojim granicama protiv SAA. A uz to će od USA donacija dobiti nekoliko desetaka milijardi dolara donacija vojnog materijala. 😀 “Mi nešto dobijemo od amerikanaca ali smo isnalažljivi.” Čisti PR.

Admin
6 godine prije

Poštovani korisniče Michel Collins,

Definitivno više nećete imati pristup ovom portalu.

Poruke koje pišete su kazneno djelo, a donja slika pokazuje da ste jedna te ista osoba koja koristi više imena.
comment image

Sarajevo
6 godine prije

@Fudo: Haj ti u Izrael, pa s “ljudima” radi i stvaraj.

suodomo
6 godine prije

kad imas lovu imas i pomidore

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.