Izraelu ne treba američko dopuštenje za napad na Iran

Izraelski F-15 IDF
35 komentara

Židovska država posjeduje sposobnosti koje svijet ne može ni zamisliti i upotrijebit će ih protiv Teherana ako bude potrebno, upozorio je izraelski ministar vanjskih poslova.

Izraelski ministar vanjskih poslova Yair Lapid jasno je dao do znanja da njegova zemlja može upotrijebiti silu za obuzdavanje iranskog nuklearnog razvoja bez obavijesti američkog predsjednika Joea Bidena.

“Izrael će učiniti sve što treba za zaštitu svoje sigurnosti. I za to nam ne treba ničije dopuštenje. To je slučaj od prvog dana kada smo uspostavili ovu državu”, rekao je Lapid za izraelski Channel 12 posljednjeg dana 2021. godine.

Na pitanje ima li njegova zemlja sredstva za uspješno izvođenje ovakvih napada, ministar vanjskih poslova je rekao da “Izrael ima sposobnosti, od kojih neke svijet, pa čak i neki stručnjaci u tom području, ne mogu ni zamisliti. A Izrael će se zaštititi od iranske prijetnje.”

Izraelski dužnosnici i vojne osobe razmišljaju o napadu na Iran otkako su pod Bidenovom administracijom započeli razgovori o oživljavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. (Zajednički sveobuhvatni plan djelovanja ili JCPOA) između Teherana i svjetskih sila.

Teheran je izrazio skepticizam prema upozorenjima koja dolaze iz Izraela, nazivajući ih “praznim prijetnjama”, iako obećava oštar odgovor na svaku agresiju.

Prema JCPOA, Iran je pristao obuzdati svoj nuklearni program u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija.

Bivši predsjednik Donald Trump neliterarno je povukao SAD iz JCPOA-e 2018., nazvavši to “najgorim dogovorom ikada”. Židovska država u potpunosti je dijelila njegovo stajalište, snažno se protiveći sporazumu koji, tvrdila je, nije bio dovoljan za sprječavanje Irana u izradi nuklearne bombe.

Tijekom intervjua u petak, Lapid je rekao da nije bilo “kapitulacije” Teheranu tijekom pregovora koji su u Beču. “Izrael nije protiv dobrog dogovora, on je samo protiv pogrešnog dogovora”, dodao je.

iranIZRAELNapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

kada visoki duznosnik zio entiteta sam kaze da je u pitanju zidovska drzava,covjek se mora priupitati da li onda uopce postoji izraelska nacija.zanimljiv je taj entitet jer zbilja nemaju problema sa time da,otvoreno,kazu kako se smatraju apartheid tvrdjavom.i svi ih moramo gledati odozdola.a sha se tice njihovih tvrdnji da imaju sve mogucnosti uspjesnog napada na perzijski nuklearni potencijal,tu se cak i slazem..ali koliko su spremni za dan nakon toga.geopolitika je zastarjeli pojam,magla..netko zaista zeli armagedon.hvala.

NeBudiOvca
2 godine prije

“ Izraelu ne treba američko dopuštenje za napad na Iran”
Naravno da ne treba. Prije bi SAD od njih mogao tražiti dopuštenje za svoje akcije. Iako i jedni i drugi zapravo rade sto im zajedničke gazde kažu, tako da o tome da jedna država nešto dopusta drugoj, nema smisla govoriti.

ledeno doba
2 godine prije
"Izraelu ne treba američko dopuštenje za napad na Iran"

he, he, he..koji vic…

koje “američko” dopuštenje? kada i sa Izraelom i sa SAD-om vladaju jedni te isti i obdavije su države njihovo vlasništvo, a fosil sa kilo botoxa u licu, Jozo Bajden je samo smiješna marioneta, kojege nitko ne uzima ozbiljno

sjećam se onog velikog intervjua Paula Craiga Robertsa The Sakeru, prije 7 godina…
Na pitanje The Sakera, da li pas maše s repom, ili rep maše s psom… Roberts (nekadašnji podministar u Reganovoj vladi), jasno je odgovorio, da rep maše sa psom. Tojest da je Izrael šef SAD-u, odnosno izraelski (zhidovski) lobi, bez čijeg dopuštenja u SAD-u, nitko ne smije prdnuti. Nijedan političar.

Ledeno Dopa
2 godine prije

Izrael zeli napasti Iran, koji igrokaz. U Iranu i Izraelu upravlja kabala. Svi su isti. Razlike nema.
E pa sta ako Izrael napane Iran to je onda napao svoje.
Zato nemojte brinuti za Iran i nemojte osudjivati Izrael
Kabala upravlja svijetom a radi igrokaza ponekad kabala ubije svoje a vi navijate.
Nemate pojma o geopolitici.

gigi pinna
2 godine prije

LOL! Fore tipa: “Drž’te me da ga ne ubijem!” ma neka vas – dao bih vam i Zapadnu obalu i Pojas Gaze, uz uvjet da svi Hazari i Aškenazi svijeta se nasele tamo. Palestinci neka se presele negdje u arapski svijet.

Max
2 godine prije

Gospodin je zaboravio spomenuti da i Islamska Republika Iran ima sposobnosti i da nakon udruženog raketnog udara Irana i saveznika u Izraelu ne bi ostao ni kamen na kamenu.

gigi pinna
2 godine prije

A da moraš birati radije bi se odselio u Sjevernu Koreju nego u Austriju?

Onogošt
2 godine prije

A kad je to majstor tražio dozvolu od šegrta?

Praetorian
2 godine prije

Volio bih vidjeti kako Arapi zdruzeno gaze ovu sotonjarsku naciju i paradrzavu, kako im zatiru sjeme

tadija
2 godine prije

Izrael je u nekoliko navrata rasturio iranska postrojenja u Iranu i ostalo je sve na prijetnjama.
Izrael se ne uzbuđuje,ako za to nema razloga.

Weteran
2 godine prije

Nije dobro da Teheran poseduje nuklearno oružje!

Ukleti
2 godine prije

Zeli da kaze da imaju nano oruzje.Znamo ,jer od takvih izroda ljudskih,to je za i ocekivati.Najomrazenija nacija u covjecanstvu su jude,..

nekoime
2 godine prije

Tko će im razdvojiti more kada budu bježali?

Flint
2 godine prije

I to uz arapsku podršku

Dokurčilomi
2 godine prije

2025 je blizu. Nadam se da je CIA-in analitičar bio u pravu.

Boba Lazarević
2 godine prije

Izrael si ne može dozvoliti veliku marginu neuspjeha u vojnim operacijama. Iran može. Lani smo vidjeli kako preko proxyja testiraju i iscrpljuju Izraelski sustav obrane. Prije toga smo na primjeru Katara vidjeli da su vrlo efikasni s dronovima. Izrael se sve više okreće otvorenim prijetnjama, što su do nedavno radili Iranci jer drugo nisu imali. Ali problem im nije samo Iran nego i demografija, jer tu gube utrku s Palestincima, a ni podrška Amerike ne djeluje toliko jaka kao ranije, barem ne dok je DNC na vlasti.

AIPAC-u bi bilo pametnije da lovu s lobiranja preusmjeri u nabavu nekog otoka tipa Madagaskar i naseli Izraelce tamo, jer čini mi se da se izraelskom projektu u Obećanoj zemlji bliži kraj.

m.ivanisevic
2 godine prije

Šta čekaju?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI