Sjeverna Koreja i službeno odbila uspostavljanje kontakta s novom američkom administracijom

Sjeverna Koreja i SAD
22 komentara

Nikakav kontakt s Washingtonom nije moguć sve dok SAD ne promijene svoj neprijateljski stav prema Pyongyangu, rekao je najviši sjevernokorejski dužnosnik. Američka državna tajnica odgovorila je rekavši da je dodatni pritisak također u igri.

“Ono što se od SAD-a čuje od pojave novog režima samo je luđačka teorija ‘o prijetnji Sjeverne Koreje’ kao i neutemeljena retorika o ‘potpunoj denuklearizaciji'”, rekla je prva sjevernokorejska zamjenica ministra vanjskih poslova Choe Son Hui u izjavi, koju je u četvrtak objavila KCNA, državna novinska agencija Pyongyanga.

Washington samo pokušava izgledati lijepo u očima svih, dodala je, rekavši da nikakav dijalog nije moguć dok SAD ne prekinu vojne vježbe u području, kao i druge vrste pritiska.

Washington provodi godišnje vojne vježbe sa Seulom, proglašavajući ih obrambenim planom u odnosu na Sjever. Pyongyang kaže da vježbe smatra prijetnjom. Vježbe su smanjene, a zatim premještene u virtualno polje zbog Covida-19, međutim bilo je izvještaja da se ratne igre mogu obnoviti.

Pokušaje nove američke administracije da se približi sjeveru diplomati su nazvali “jeftinim trikom”, potvrdivši da Washington šalje poruke, ali će one ostati bez odgovora. Ranije ovog mjeseca, Bijela kuća također je potvrdila svoje napore u dosezanju Sjeverne Koreje.

Nakon što je čuo službeni komentar, američki državni tajnik Antony Blinken rekao je da Washington neće samo razmotriti diplomatske mogućnosti u odnosu sa Sjevernom Korejom. Pritisak je također na stolu, rekao je Blinken u četvrtak na zajedničkom brifingu s južnokorejskim dužnosnicima u Seulu. “Predsjednik Biden planira dovršiti reviziju politike Sjeverne Koreje, uključujući obnavljanje mogućnosti pritiska i potencijal za buduću diplomaciju”, rekao je Blinken. “Razne vrste pritisaka” razmatraju se s diplomacijom, objasnio je, dodajući da je “u određenom smislu sve na stolu.”

Nije bilo napretka u poboljšanju odnosa dviju zemalja od 2019. godine, kada je bivši američki predsjednik Donald Trump ušao u povijest time što je postao prvi američki čelnik koji je kročio na sjevernokorejsko tlo. Iako pregovori u međuvremenu zastaju, regionalni dužnosnici vjeruju da bi se sastanci na vrhu poput Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-Una mogli koristiti kao osnova za poboljšanje situacije na tom području.

BidenBidenova administracijaDonald TrumpSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ive
3 godine prije

Jebena je to administracija koju vodi dementan, sa alsehimerom nagradjen izhlapjeli starac, koji se ponekada nemoze sjetiti imena i prezimena.

likan
3 godine prije

Associated Press
Hospitals in Syria’s capital full with coronavirus patients
A Amerika im podijelila zemlju na par komada, uvela sankcije, uvela zabranu na lijekove, ukrala nalazista nafte, uvela takoreci pomorsku blokadu, naredila svojim satelitima da sva humanitarna pomoc ide u dijelove Sirije pod kontrolom “demokratskih” snaga a Izrael ih svaki tjedan raketira.

Sad AP pod kontrolom americko-izraelskog lobija i upravom proliva krokodilske suze

3 godine prije zadnji put uredio likan
SULE
3 godine prije

Sjeverokorejci nebitni ste za amere jer nemate ništa za ukrast a to jedino zanima Bidena i ekipu

JumpingJackFlash
3 godine prije

Sve u svemu, “mali žuti” ne šljivi ni 5% “svjetsku supersilu”…
Hvala Bogu, može mu se, kad mu leđa čuva Kina…
Sad se dobri momak Džo Bidni pokušava prisjetiti kako da zastraši malog… I onda: taman kad se prisjeti načina, zaboravi zašto ga je tražio… Nije lako živjeti s ishlapjelim mozgom koji te ubrzano napušta (bilo zbog Parkinsona ili Alzheimera)… Zato se ubio Robin Williams…

burt
3 godine prije

sjevernokorejski komunisti igraju uvijek istu igru ali više nema showmana Trumpa i njegovih budalaština o prijateljstvu s Kimom, neke može zavarati senilnost Bidena i crnac ministar obrane SAD-a ali iza zavjese stoje opasni ljudi koji nisu milostivi kakav je bio showman Trump, Trump je bio businessman pa je sve mjerio sankcijama i parama ali oni koji stoje iza zavjese neće natjeravati protivnike da cijena bude samo u parama nego i u ljudskim glavama

3 godine prije zadnji put uredio burt
Max
3 godine prije

S Koreja se ne da ucjenjivati.

BanOvan
3 godine prije

Kim vjerovatno čeka da vidi da li će jeBiden uspjeti bezbijedno da udje u zrakoplovac 😀
Ako ne LeleMudekne niz stepenice , možda i uspostave kontakt.
youtu.be/ST9cmttj1kY
Što ‘no napisa jedan komentator: “Sad ce optuziti Putina da je hakovao stepenice…”
Gravitacija je kučka.

3 godine prije zadnji put uredio BanOvan
Mamajev Kurgan
3 godine prije

S Korea i Iran su jedine 2 drzave na svijetu koje decenijama imaju mooda da kazu javno zlotvorima da su ono sto jesu…bez uvijanja bez ikakve ograde …Prije 40g mislio sam da su iranci ludjaci….a danas im skidam kapu .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI