Joe Biden poziva Vladimira Putina na sastanak radi rasprave o cijelom nizu pitanja koja se odnose na SAD i Rusiju

Biden-Putin
30 komentara

Pitanja o kojima su razgovarali Biden i Putin uključivala su “namjeru Sjedinjenih Država i Rusije u vođenju strateškog dijaloga o stabilnosti u pogledu niza pitanja; od kontrole naoružanja i sigurnosnih pitanja u nastajanju, nadovezujući se na proširenje novog sporazuma o START-u,” navodi se u priopćenju objavljenom od strane Bijele kuće.

Tijekom telefonskog razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, američki predsjednik Joe Biden pozvao je Putina na zajednički sastanak, koji bi se održao u nekoj ”trećoj zemlji.”

“Predsjednik Biden potvrdio je svoj cilj izgradnje stabilnog i predvidljivog odnosa s Rusijom u skladu s američkim interesima te je predložio sastanak na vrhu u trećoj zemlji u narednim mjesecima, kako bi se razgovaralo o nizu pitanja u vezi sa stvarima s kojima se suočavaju Sjedinjene Američke Države i Rusija,” objavila je Bijela kuća.

Prema WH-u, Putin i Biden su “razgovarali o brojnim regionalnim i svjetskim pitanjima, uključujući namjeru Sjedinjenih Država i Rusije u pogledu vođenja strateškog dijaloga o stabilnosti u pogledu niza pitanja od kontrole naoružanja i sigurnosnih pitanja u nastajanju, nadovezujući se na proširenje novog sporazuma o START-u.

Ukrajinski kontekst

Napetosti između SAD-a i Rusije nedavno su eskalirale usred pogoršanja situacije na istoku Ukrajine, gdje su samoproglašene vlasti regija Donjeck i Lugansk, kao i njihovih milicija izvijestile o povećanom granatiranju, većem broju bombaških napada i snajperske vatre, koja je navodno bila usmjerena od strane ukrajinskih snaga prema njihovim položajima.

Sjedinjene Američke Države optužile su Rusiju za navodno poticanje napetosti u regiji i zaprijetile da će odgovoriti na rusku “agresiju.”

Oružani sukob na istoku Ukrajine izbio je 2014. nedugo nakon prevrata Euromajdana u Kijevu. Nakon događaja u Kijevu određen broj stanovnika regije Donbass pobunio se protiv novoizabrane vlade.

Afera s Navaljnim

Ranije ove godine SAD je također sankcionirao niz ruskih entiteta zbog navodnog trovanja ruskog oporbenog političara Alekseja Navaljnog, koji se razbolio na domaćem letu u Rusiji, da bi u konačnici bio prebačen u berlinsku bolnicu Charite na specijalističko liječenje.

Njemačka vlada kasnije je tvrdila da su liječnici u njegovom sustavu pronašli tragove živčanog sredstva iz skupine Novičok, iako je Moskva ukazala na očigledan nedostatak dokaza u tvrdnjama Berlina i napomenula kako ruski liječnici koji su liječili Navaljnog, prije njegova premještanja u Njemačku, nisu pronašli otrovne tvari u njegovom organizmu.

Nakon što je uhićen po povratku u Rusiju u veljači zbog višestrukih prekršaja povezanih sa slučajem prijevare Yves Rocher 2014. godine, Navaljni trenutno služi 2,5 godine zatvorske kazne, nakon što je njegova uvjetna kazna zamijenjena stvarnom zatvorskom kaznom, nakon čega je Washington pozvao Moskvu na puštanje Navaljnog.

Tijekom intervjua za ABC u ožujku, Biden je rekao da će Putin morati “platiti cijenu” za navodno miješanje u američke predsjedničke izbore 2020. i potvrdno je odgovorio na pitanje smatra li ruskog predsjednika “ubojicom.”

joe bidenvladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

U “nekoj trećoj zemlji” – Kini?
Bajden neće u Kinu – možda u Britaniji?

Sada je već došlo vreme da atentat na Putina ne bi bio ni malo iznenađujući…

Promatrač
2 godine prije

Samo preko videokonference i javno.

ZAGREPCANKA
2 godine prije

Nije CAR lud! S gumenjakom imat posla. Ha, ha, ha!

Uno
2 godine prije

Nek se sastanu ovde, ruska kolonija na Marsu…

https://www.youtube.com/watch?v=8HZ4DnVfWYQ

Mamajev Kurgan
2 godine prije

Imperija zla posrce….
Majstor samboa 7 dan ceka posrnuloga da mu olaksa stropostavanje…

Ps
Svaka zlo imperija koja je napala Srbiju na pravdi boga ….otisla je u istoriju a Srbija opstala.

nekoime
2 godine prije

Texasu ili Arizoni?

tadija
2 godine prije

Putin je prijatelj američkog naroda i neće razarati američke gradove,ali je rekao da znaju gdje su proizvođači ratova i da će samo njih gađati.
Ju bre kako mu držim palčeve.

AlanisM
2 godine prije

Na koju foru ce ovaj dementni pedofil odrzati sastanak s bilo kim?!
Ukljucit ce mu teleorompter idiota i na sastanku?

Neki dan je Kamilu nazvao predsjednicom.

2 godine prije zadnji put uredio AlanisM
2 godine prije

LOL sad hoće da se nađe sa “ubojicom” kako ga je nazvao 🙂 Od bezrezervne podrške Ukrajini da ostvari teritorijalnu cjelovitost do nagle želje da sa “ubojicom” i njegovog državom koja je ” benzinska stanica maskirana u državu ” ostvari “stabilan i predvidljiv odnos ” 🙂 Kako to ? Možda je pomoglo , što je na USA prijetnje Šojgu poslao na zapadne granice 2 armije i 3 padobransko desantne divizije …i to je ono sto se zna. U Voronježu gdje je se već nalaze nemaskirane ruske jedinice , vlakom su također nemaskirani pristigli sistemi Iskander. Na upite što kako i zašto , Rusi trolajući odgovaraju su tamo radi parade za Dan pobjede 🙂 Nisu svi s one strane bare sretni sa smjerom kojim ide trenutna administracija Umirovljeni obavještajac Marinskog korpusa i bivši inspektor INF sporazuma Scott Ritter otvoreno piše o nemogućnosti vođenja uspješnog konvencionalnog rata u Ukrajini. O istom piše… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Duško Bošković
Max
2 godine prije

Biden ne može zaobići Rusiju.

2 godine prije

Ako nekoga zanima izvrsna analiza Andrei Martyanova ruskih kapaciteta u Crnom moru .

Također se dotiče i demistificira onu široko rasprostranjenu priču o USS Donald Cook i SU-24.
link:https://thesaker.is/why-it-is-not-advised/

2 godine prije zadnji put uredio Duško Bošković
Bond, cigarete Bond
2 godine prije

Mislim da Biden malo srlja. Premalo vremena je na ‘vlasti” kako bi mogao mobilizirati obavještajne i vojne strukture kako to spada u bilo kakvom sukobu sa Putinom i Rusijom koji su u ofanzivi i prednosti na globalnom nivou već par godina. Rusi su trenutno daleko u diplomatskoj i svakoj drugoj prednosti.

kardinal mit motika
2 godine prije

kunak Putin doniraj cjepivo praocima u Hrvatskoj a mi ćemo vam dat jednu lučicu i škver

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI