Još jedan ratni brod ruske mornarice ulazi u Mediteran – treći po redu

Patrolni Brod Pytlivy
100 komentara

Od početka tjedna, ruska mornarica snažno ojačava svoju nazočnost na Mediteranu, šaljući novi brod svakoga dana. Novi brod će se pridružiti već nazočnoj floti u regiji.

Fregata Pytlivy (Klase: Krivak II, Projekt 1135M) ruske Crnomorske flote prošla je u srijedu kroz Bosporski tjesnac te ušla u Mediteran, javljaju turski mediji.

To je treći ruski borbeni brod koji je ušao na Mediteran od početka tjedna.

Ranije je objavljeno da se u ponedjeljak u Mediteran vratio brod Minsk, a u utorak im se pridružila i fregata Admiral Essen, opremljena projektima Kalibar.

Ta tri broda pridružit će se ruskoj pomorskoj skupini raspoređenoj na ovom području i sudjelovati u vježbama protiv napada iz zraka, obale ili mora.

Brod je naoružan sa:

4 protivpodmornička projektila URPK-5 Rastrub / SS-N-14 Silex,

2 sistema Osa-MA-2

2 topa 100mm

2 RBU-6000 za borbu protiv podmornica

2 torpedne cijevi od 421 inch

12-16 mina

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
100 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
6 godine prije

“…snažno ojačava svoju nazočnost na Mediteranu…”
Da, svakako da ojačava, ali jeste li vi svjesni kakav je odnos snaga na moru između Rusa i zapada, napose u Mediteranu?

Jurišić maja
6 godine prije

očekuje se napad amera na siriju biti će uzbudljivo ništa od turizma

čitatelj portala
6 godine prije

Rusi dovode nešto puno brodova.

vrrrrr
6 godine prije

Ovo je neki za podmornice

cool
6 godine prije

Ups, koliko ih je još će biti i sudar brodova 🙂 ?

max
6 godine prije

Da, na žalost sve ukazuje ili ide u smjeru usa napada na sirijsku vojsku i lokalne milicije i saveznike.
Ruski odgovor pak ukazuje da će sve što bude ispaljeno biti srušeno a svi koji budu ispaljivali napadnuti. Da li će se to uistinu dogditi ili je ovo još jedna igra “prijetnja na prijetnju” uskoro ćemo vidjeti.
Nije ostalo puno dana do završetka operacija u istočnoj goti i ako se od strane usa i ostalih zapadnih sila te arapskih monarhija misli spriječiti čišćenje tog područija od terorisat i pomagača onda će se sukob dogoditi u slijedećih 30-tak dana.

Istina
6 godine prije

SAD proizvodi napredno-automatizirane dronove uspješno testirane u Siriji, dok RF, uz razvoj nečujnih podmorničkih sustava naprednih elektromagnetnih signala, plodonosno eksperimentira sa najmanjim plovećim objektima ispod vode.
Trenutno relaciju Bar — Rijeka superiorno kontrolira NATO-ovo brodovlje i vazduhoplovstvo, ali situacija može biti radikalno promijenjena istupanjem Turske iz NATO-a ili srbijanskom kupovinom luke Bar.
🙂

Kažun
6 godine prije

Jesu li Rusi juče nešto Kalibrirali ili nisu?

Zadranin
6 godine prije

@ čitalac

Sve na površini vode je meta. Pitanje je: koliko ruskih podmornica ima u tim vodama?

Usto, triba imat muda napasti nuklearnu silu ko što je Rusija.

Pljuc.

Kažun
6 godine prije

Moglo bi ovdje gadno zakuhati.

Weteran
6 godine prije

A na nebu ?
TU 160 ima Borbeni komplet za eliminisanje Nosača aviona sa kompletnom podrškom!
Naravno da na vodi Ameri imaju jaču mornaricu od kompletne planete?!
Ali,….
Dobija ona strana koja u tački dodira ima prednost!?
Sredozemlje je zatvoreno, ne tako veliko, u dometu svega i svačega, …..

Zagor
6 godine prije

Nevjerojatno je koliko alibija pokušavaju iskonstruirati
samo da napadnu Siriju.
http://freebeacon.com/national-security/u-s-monitoring-possible-north-korean-military-base-syria/

Koga briga
6 godine prije

Ne sjecam se kako se zovu prijašnji sustavi i projektili za koje se smatralo da salju nosače aviona i ostatak flote lagano na morsko dno ali nije ni bitno, stavljanjem bodeza u upotrebu imanje jake morske flote i nosači aviona gube svaki smisao….. game over za anglosaksonce i njihove prijatelje

Jole
6 godine prije

Stvari treba promatrati kroz djelovanje SAA u Istočnoj Ghouti gdje su napravili mali blitzkrieg.Svakim danom američki položaj postaje sve nezavidniji.Gubitkom Sirije,a i u Iraku im nije ugodna situacija I to ih vodi do potpunog poraza i propasti svih njihovih planova.A tu je Izrael koji sa nevjericom gleda što nosi budućnost i oni rade strašan pritisak na SAD jer se nalaze u škripcu.Upravo je očaj koji ih obuzima,opasan okidač za napad na Siriju,Rusi to znaju i zato su dali nedvosmislenu poruku kao nikad dosad da će rušiti ne samo sve što dolazi,nego i ono otkud dolazi.Situacija je vrlo ozbiljna, najozbiljnija od kubanske krize 1962g.

Ivo
6 godine prije

Ovaj je tu došao vjerovatno da bude podrška podmornicama, koje su trenutno glavni ruski pomorski adut u sredozemlju. U slučaju američkog udara s brodova (razarači klase Arleigh Burke ili Ohio podmornice/nosači tomahawka) po ciljevima u Siriji, Rusi bi teoretski uzvratili lansiranjem protubrodskih raketa s podmornica koje su pozicionirane u sredozemlju i prate pokrete nato brodova. Teoretski bi mogli i uzvratiti protubrodskim raketama lansiranim s aviona, no to je rizičnija varijanta i podrazumijeva čisto nebo iznad Sirije. U tom slučaju udare bi vjerovatno izveli MIg-31 koji bi poletjeli iz Rusije uz tešku pratnju zaštitnih lovaca (Su-30 i Su-35). Anglozionisti bi pazili kao i prošli put da ne uđu u zonu 300 km gdje ih i Rusi i Sirijci mogu gađati Bastionima s obale, tako da je napad s brodova,s nekih 500-700 km najvjerovatnija opcija. Osim ako baš ne žele isprobati sposobnost preživljavanja nekih od svojih lovaca/bombardera koji takođe mogu gađati krstarećim… Čitaj više »

babaruza
6 godine prije

Peta kolona broji brodove.

opet ja
6 godine prije

Obratite pažnju, ovo je protivpodmornički brod pre svega. Da li Rusi očekuju ozbiljniji sukob uključujući tu i po neku podmornicu NATO?

Vangelis
6 godine prije

Zanimljivih komentara ima,poneki nešto; znaju..Do udara američkih brodova na Siriju će teško doći,upozoreni su..Američki brodovi bi sigurno boli potopljeni u slučaju eskalacije u to nema nikakve sumnje..Protiv ruskih fregata grigorovica prolazi samo masivan napad protubrodskim raketama,preko 30 komada..a za to imaju kapacitete..Am.nosaci bi se sigurno povukli na veliku udaljenost ako žele preživiti..Dobar vojni analitičar je izraelski bivši specijalac Yakov Kadmi..ili tako nešto..malo pogledajte u njegove analize..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.