Ruska fregata “Admiral Essen” s projektilima “Kalibar” krenula prema Siriji

Admiral Essen I
14 komentara

Ruska fregata “Admiral Essen” iz sastava Crnomorske flote isplovila je iz svoje baze u Sevastopolju kako bi ove godine provela svoju prvu misiju.

Sukladno planu rotacije ruske pomorske skupine na Mediteranu, fregata “Admiral Essen”, naoružana krstarećim projektilima “Kalibar”, isplovila je iz Sevastopolja na Krimu prema turskom tjesnacu Bospor.

Dana 5. rujna prošle godine, kada je bila dio ruske mornarice na Mediteranu, fregata Crnomorske flote je izvela nekoliko napada krstarećim projektilima protiv uporišta terorista “Islamske države” u pokrajini Deir Ez-Zor u Siriji.

Napadi su provedeni po područjima koja su kontrolirali teroristi uglavnom iz Rusije i drugih država bivšeg Sovjetskog Saveza.

Podsjetimo da je u nedjelju američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima izjavila da će, ako UN i ne donese odluku, SAD jednostrano pokrenuti napade na položaje “sirijskog režima”, dok je rusko Ministarstvo obrane odgovorilo kako će uništiti i projektile i objekte s kojih budu lansirani.

SAD prijete udarima na Siriju

VIDEO – Fregata “Admiral Essen” iz Sevastopolja kreće prema Mediteranu

 

fregataISILIslamska državaKalibarKalifatNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
zeljki
6 godine prije

Slava Rusiji!

Sovoranola
6 godine prije

Najnovija fregata bi osim kalibara mogla imati i neka iznenađenja ,kao Cirkon naprimjer.

Pobijeda
6 godine prije

Ovaj ratni brod manji od titinog “Galeba” a ime nosi od nekog njemackog admirala Essena to nije rusko prezime.

Galus 92
6 godine prije

Ova jedna ruska fregata naoružana raketama “Kalibr” ne znači ništa! Te rakete su prilično neprecizne i ne mogu gađati pokretne ciljeve, nego samo veće skupine kuća i drugih objekata! One su dijelomična kopijaAmerićkog Tomahawka (rusi su za napada NATO-a na Srbiju 1999 godine tamo pokupili ostatke neeksplodiranih raketa i po njima sastavili svoju. Rusi trenutno u Sredozemlju imaju 7 vojnih broodova, koji baziraju u sirijskoj luci Tartus i ne predstavljaju neku ozbiljnu prijetnju NATO snagama, koje se sastoji od flota više država i svako je sama za sebe jača od ove ruske eskadre! Prije nekoliko mjeseci u istočnom je sredozemlju bio i jedini ruski nosač aviona Kuznjecov, koji predstavlja svojevrsni paradoks u ruskoj floti! Naime Rusija ima relativno razvijen nuklearni pogon za brodove i za podmornice, ali ovaj nosač je izgrađen na klasični i to zastarjeli pogon, koji nije dizelski nego termoturbinski. znači pod parnim kotlovima se loži mazutom stvara… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI