Još jedna država EU-a zapljenjuje rusku imovinu

25 komentara

Češka je navodno zaplijenila 70-ak nekretnina koje su u ruskom vlasništvu

Deseci nekretnina koje pripadaju ruskoj vladi nedavno je zaplijenila još jedna država EU, Češka, izvijestila je u petak Češka novinska agencija (CTK), pozivajući se na katastarski registar zemlje. Ministar vanjskih poslova Jan Lipavský rekao je da je mjera usmjerena na otprilike 70 objekata koji se nalaze uglavnom u Pragu, Središnjoj Češkoj i Karlovim Varima. Ovaj korak dolazi nedugo nakon što je Goszagransobstvennost, ruska agencija ovlaštena za nadzor državnih nekretnina u inozemstvu, uvrštena na češki popis sankcioniranih subjekata.

Prema katastru nekretnina, u koji je taj list imao uvid, češke su vlasti do sada zapečatile zgradu škole na Krupkovom trgu, kuću u Oveneckoj ulici, vilu u ulici Pod Kashtany u Pragu te zgradu bivšeg ruskog konzulata u Karlovim Varima. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov osudio je taj potez kao nezakonit prema međunarodnom pravu i upozorio na moguće korake odmazde nakon što Moskva procijeni ono “što Česi posjeduju u Rusiji”.

Ranije ove godine, češka vlada poništila je sporazume iz sovjetske ere koji su ruskom veleposlanstvu davali besplatno korištenje zemljišta u Pragu i drugim gradovima. Češko Ministarstvo vanjskih poslova također je podnijelo tužbu protiv Moskve za kompenzaciju u iznosu od 53 milijuna kruna (2,44 milijuna dolara) zbog plaćanja zakupa zemljišnih parcela.

Lipavský je ranije tvrdio da Rusija posjeduje 42 zgrade u Češkoj sa statusom objekata diplomatskih misija, no revizija je pokazala da se deseci njih ne koriste u navedene svrhe. Privatna imovina koja pripada ili je povezana s ruskim građanima također je bila na meti sankcija povezanih s Ukrajinom. U srpnju je češki Ured za financijsku analizu blokirao bankovne račune tvrtki koje su navodno povezane s osnivačem AFK Sistema Vladimirom Jevtušenkovim i zaplijenio njegovu imovinu u vrijednosti od 100 milijuna kruna (oko 4,59 milijuna dolara). Među ostalim nekretninama, zaplijenjen je hotel Savoy Westend s pet zvjezdica u mjestu Karlovy Vary.

ČeškarusijaZaplijena
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Nijesu svjesni što čine !!! Upravo svim tim zapljenama oni ODAŠILJU PORUKU – SVIMA – NEMOJTE NAM VJEROVATI NITI ULAGATI U NAS !!! PREVARIT ĆEMO VAS I OTJETI ONO ŠTO STE LEGALNO NEKOĆ PLATILI !!! Sad … Tko je nadalje blesav pa ulagat vlastiti kapital unutar EU 🤔 ?! Ima i drugih područja u svijetu gdje se takvo što ne događa a i puno bolja i poslovna klima i puno sigurnije uz stabilan gospodarstveni RAST cijela regija … Dobra im poruka 😁 – tko razumije , shvatio je za budućnost – plus – doveli su i njihove ulagače u problem ! Zašto sada njihovo ne otjeti ak se već to tako može a Češka baš i nije neka velesila da bi se tomu mogla usprotiviti … Srušili su svjetski sustav ulagaštva – nepovratno 🤷

nepoželjni
5 mjeseci prije

E, sada su baš za je bali Ruse!
Bud ale ulizivačke!
Što je manja zemlja i narod to je vlast veće smeće. (valjda zato što je izbor pameti sužen zbog malobrojnosti?)
To je potpuno nerazumno, sitničavo i nepotrebno “rušenje mostova” i kockanje sa sudbinom vlastitog naroda.
…već sutra, kada ovi u čiji su se rektum zabili pr dnu u fenjer, ostati će sami, gladni u mračnoj i hladnoj špilji…

Vox
5 mjeseci prije

EU danas plijeni nekretnine, novac na racunima i auta Rusima, vec sutra ce to raditi muslimanima, prekosutra Kinezima a na kraju dolaze na red nevakcinisani katolici……
Na pamet mi pade ona od Martin Niemöllera : PRVO SU DOSLI PO KOMUNISTE, NISAM SE BUNIO POSTO SAM ANTIKOMUNISTA, ONDA SE DOSLI PO SINDIKALISTE, BILO MI JE SVEJEDNO POSTO NISAM CLAN SINDIKATA, ONDA SU DOSLI PO JEVREJE, NI TADA SE NISAM BUNIO JER MI NIKADA NISU BILI DRAGI, ZATIM SU DOSLI PO CIGANE, NE POBUNIH SE JER SU UVJEK PRAVILI BUKU……NA KRAJU KADA SU DOSLI PO MENE VISE NIJE NI BILO NIKOGA KO JE MOGAO DA SE POBUNI…..

Hogar
5 mjeseci prije

Masoska 666 kabala tehnika kradi, ubij, siluj. Cionisticke kucke
Kao katoliku mi htjeli naplatit ulaz u katedralu. Rekao cuvaru im odjjebi ti takva katedrala

Gregor Samsa
5 mjeseci prije

A za 10, 20 ili 30 godina, kad se poitička situacija promijeni i sklope odgovarajući sporazumi češki porezni obveznici će plaćati odštete za tu otetu imovinu s masnim kamatama.

Drago
5 mjeseci prije

Uskoro ce da cvile ko kerovi

DDT
5 mjeseci prije

Danas je dan kad tribali hodaju u nekakvim kolonama, a nitko se ne prisjeća da je EU tada okretala glavu od brutslnosti generala (nerod od francuskog predsjednika Mitterranda otvoreno je pozivao na bojkot i opravdavao teror generalaJNA) isto kao danas što EU okreće glavu od Palestinaca i genocida i despotije države Izraela i izraelaca nad civilima Gaze, ni slova osude dizanja u zrak parlamenta Palesinaca u Gazi, varvarstvu Židova i države Izrael koji oružjem uskraćuje pravo Palestinaca na svoju Državu, Živimo u kulturi submisivnosti globalnoga hegemona, hrvatski političari uvlače se komesarima EU, a ovi evropski supozitori vire iz guzice USranim oligarsima i patronima angloamerikanaca. Rusi su ustali u obranu svojih sunarodnjaka u Ukraini od nacističke “demenze memoria” i obrani od podmuklosti Zapada da rasparčaju Rusku Federaciju. Nisu primarno napadali civile kao Židovi-Izraelci, a EU i kolektivno smeće od Zapada je zapljenilo imovinu, uvelo sankcije i podiglo kaznenu tužbu protiv predsjednika… Čitaj više »

Nekoime
5 mjeseci prije

USA bježe iz Ukrajine podvijenog repa. Uskoro će hrabri EU rusofili ostati sami s medvjedom u kavezu. Ljutim.

Max
5 mjeseci prije

Pljačka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI