Kamala Harris crna?

Kamala Harris
42 komentara

Ovih dana smo mogli vidjeti i čuti kako je demokratski kandidat za predsjednika SAD-a Joe Biden izabrao za svoju potpredsjednicu crnkinju Kamalu Harris. Dalje, navodi se kako je „Harris prva Afroamerikanka koja se natječe za tu poziciju.“

Kad je za predsjednika bio izabran Obama, isticano je kako je to prvi crnac koji je izabran za predsjednika SAD. Istina je da je Obama tek napola crnac. Jedan roditelj mu je bijel, jedan crn, i po toj logici bi se moglo reći i da je bijelac. Ali kako je „potrebno“ da bude crn, njegovi bjelački geni se sasvim zaboravljaju i on se uvijek predstavlja kao crnac.

Sada se nešto slično dešava i s Kamalom Harris. Njeni roditelji su jedno iz Indije, drugo s Jamajke. Indijci jesu tamnije puti, ali ne spadaju u crnce. Dakle, i Kamalino svrstavanje u crnce ima svojih nedostataka. A tek to da je Afroamerikanka? Znamo da ni Indija ni Jamajka nikako nisu na afričkom kontinentu i po kojoj je to onda logici Kamala Afroamerikanka? Valjda samo po tome što bi bilo potrebno da osoba s takvim porijeklom bude potpredsjednica?

Čudni su ti kriteriji rasnog, vjerskog ili nacionalnog kategoriziranja ljudi. I kod nas su neki političari danas pripadnici jednog naroda, a već sutra drugoga. Ne po onim kriterijima po kojima se to obično čini, nego po nekim drugim, koji donose korist u određenom trenutku. Ako se može manipulirati bojom kože, koja je ipak uočljiva, što ne bi moglo i nacijom ili vjerskim uvjerenjem, što se ne može otkriti na prvi pogled?

Pitam se samo ko ovdje od koga uči – Amerikanci od nas, ili mi od njih?

Afroamerikancijoe bidenKamala Harris
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
3 godine prije

Ma može to i bolje; i bolest možeš malo imati…malo, – nemati, kad ti ne odgovara.
PTSP sad ga imaš, sad ga nemaš.

Koča Popović
3 godine prije

Bravo šjor Ivo! Meni je vaša misao na umu čim sam vidio vijest. Jedini racionalan zaključak-brojanje krvnih zrnaca je u korist političke manipulacije. Bez obzira koja od danas dopustenih političkih opcija brojala. Jedini zdrav i za zajednicu koristan način pomoći marginalcima jest da ih se uključi u sustav školovanja, socijalne skrbi, mirovinski… ali koga bi se u tom slučaju iskorištavali, tko bi bio jeftina radna snaga, topovsko meso u ratovima… Uključivu politiku je vodio jedino mrski I zločinački socijalizam!

Riddick
3 godine prije

Samo me interesuje zašto postoje samo 2 stranke u SAD, u Srbiji trenutno ima 126 stranaka po najnovijem popisu.

Lucija
3 godine prije

Jedan tip na fb nazvao Bidena i Kamalu: Joe& Hoe…* “Limbaugh brought up the NBA’s dismissal of a freelance photographer who had posted a mock campaign ad of Democratic presidential candidate Joe Biden with Harris captioned ‘JOE AND THE HOE’ on Facebook. Noting the photographer was given the boot over a “sexist Facebook post referencing Kamala Harris,” he explained the ‘Joe and the Hoe’ quip was a reference to Harris’ sexual relationship with California Democrat Willie Brown, the married San Francisco mayor 31 years her senior who became her mentor at the beginning of her career., rt.com Odnosi se na vezu Kamale i gradonačelnika SanFra., 31 godinu starijeg (koji je i priznao da ju je ugurao u dvije komisije, ali rekao i da je pomogao i drugima…Pelosici, N., npr 😁) … the stereotype of high-ranking women “sleeping their way to the top” Harris, the shock jock agreed, owed her career… Čitaj više »

Spacevoodoo
3 godine prije

Ta Kamala Harris je uobičajena predizborna manipulacija u koju su uključeni svi mediji pa i Logićno. Bez obzira da li mi svi znamo ili neznamo kako kandidate za predsjednika Amerike ipak predlažu neki skriveni moćnici tako ni ovu kandidatkinju za podpredsjednika nije izabrao kandidat za predsjednika. Sad koji mjesec prije izbora cijeli svijet je počeo brujiti o Kamali i pojmu “afroamerikanac”, što je irelevantno, ali obrazac je vrlo sličan medijskoj manipulaciji prije prošlih izbora u Americi gdje se od jedan put počelo medijski pritiskati sa pomoćnicom u kampanji Hillary Climton, mulatkinji Humi Abedin. Kako je u nekom trenutku izbila neka neboina afrra, Huma Abedin je zasjenila sve ostale predsjedničke kandidate za te izbore i Huma je iskakala iz pašyete kao sad Kamala. Tad, 2016 godine svi mediji, sve do glasila gradskih kotareva su pisali o Humi Abedin i mjenom suprugu, seksualnom prijestupniku i političaru Anthonyu Wieneru. Danas je potpuno isto,… Čitaj više »

Stara kuka
3 godine prije

Otac Kamale Harris je i sam mulat jamajčansko-britanskog podrijetla (majka bijela Britanka, otac crnac s Jamajke), a majka joj je Indijka iz južne indijske države Tamil Nadu što Kamalu naravno čini istinskom crnkinjom odnosno Afroamerikankom. Oboje roditelja su imigranti ali dolaze iz dobrostojećih obitelji. Otac je ekonomist i profesor na Stanfordu, a majka je liječnica. I otac i majka su emigrirali u SAD početkom šezdesetih. Oboje su studirali na ultraprogresivnom Berkleyu gdje su se i upoznali jer su oboje bili aktivni u “pokretu za građanska prava”. A gdje bi drugdje Roditelji su joj se naravno, kako je to u američkim “progresivnim” krugovima i red, razveli poslije samo osam godina braka, a njihove dvije kćeri Kamala, onda 7 godina i Maya 4 godine ostale su s majkom s kojom je jako vezana dok oca jedva i spominje. Vidimo da Kamala ima sve preduvjete koji se danas traže. Osim ženskog spola, za… Čitaj više »

nekoime
3 godine prije

Ako možeš izjavom promijeniti spol, zašto ne bi i rasu?

Zvrk
3 godine prije

Varljiv je pojam afroamerikanski. Pod njim se kakti podrazumijevaju tamnopute osobe podrijetlom iz Afrike. Ipak, znamo da sjevernu Afriku pretežno naseljavalju svijetloputi ljudi, bijelci. Hoće li se oni važiti kao Afroamerikanci?
Također, velik dio Azije, napose južnu Indiju, predjele Indonezije i Oceanije naseljavaju tamnopute osobe. Važe li se oni kao Afroamerikanci ili Azioamerikanci?
Btw Ivo piše da ljudi iz Indije nisu crnci…pa me zanima što li su po njemu? Eno baš osobe iz južne Indije su školski primjeri tamnoputih/crnih osoba.

Zvrk
3 godine prije

Inače čak je i Obama atipični Afroamerikanac. Ako ćemo tjerati mak na konac, riječ je o mulatu. Atipičan je iz razloga jer velika većina današnjih Afroamerikanaca su potomci robova iz zapadne Afrike dok on, to jest njegov otac potječe iz istočne Afrike. Ondje nije bilo pretjerano puno robova koji su prodani u Ameriku. Nije čak njegov otac bio potomak robova već je riječ o ekonomskom migrantu. Dakle, svakako je riječ o osobi koja se teško može poistovjetiti s većinom populacije koju predstavlja.

Bijela
3 godine prije

Zapadno bijela – nije crna

Saladin
3 godine prije

Obama tek napola crn? Bit ce da se salite..
Na kraju texta sami kazete da je boja koze ipak uocljiva za razliku od nekih drugih polaznih odrednica identiteta. Sta sad, trebalo bi i to uocljivo i ocigledno premjestiti u sferu neopazajnog svodjenjem na prisustvo ovog ili onog gena u nekom omjeru? Valjda smo svi mi svojevrsni mix, ali se idenificiramo, i drugi nas identificiraju, na osnovu onoga sto prevladava kod nas…prije svega u pojavnom svijetu.

Zadranin
3 godine prije

amerokenjci su nacija glupih ljudi.

Presjednik trump je dokaz.

P***!

Samo da rata ne bude
3 godine prije

Kamala=Kabala!!! 😉

Stara kuka
3 godine prije

Manji je međutim problem Kamalina rasna pripadnost. Ono što je opasno je činjenica da će ona vrlo brzo od onemoćalog i senilnog Bidena preuzeti mjesto predsjednika. A radi se o opasnoj psihopatinji u rangu Hillary Clinton samo mlađoj i fizički zdravijoj. To je osoba koja apsoutno od ničega ne prreza da bi ostvarila ciljeve. Osobi bez trunke empatije i ljudskih osjećaja poput savjesti, stida i bez trunke morala, a istodobni osobi izuzetno sklonoj tiraniziranju podređenih, korupciji, diktatorskom ponašanju i licemjerju.

Mislim da mnogim Amerikancima, ali i stanovnicima drugih zemalja ni izbliza nije jasno koliko je opasno dovesti to čudovište na funkciiju koja donosi toliku moć.

Max
3 godine prije

Pa vidi se na daminom lijepom licu da nije Afroamerikanka iako jest tamnoputa.

Diego
3 godine prije

Živeo sam dugo u Americi i ovo nije ništa čudno.Nepisano pravilo u Americi je da kada je jedan od roditelja crn(čak i mulat)ta osoba se zvanično vodi kao crnac,nebitno je kako izgleda.To je ostalo još iz 17.veka kako je bilo.Imamo primer bivšeg košarkaša Jasona Kidda za kojeg bi svi rekli na prvu da je belac,kad ono…Jedan roditelj nije 100 posto beo,odmah si crnac zvanično.

Lexilio
3 godine prije

Ova je primjer američkog melting pota. Mješavina više rasa ali što je najvažnije kabalistička sluškinja jer inače ne bi bila tu gdje jest. Na američkim popisima stanovništva svi crnci se ne vode kao Afroamerikanci. To su uglavnom potomci crnih robova. Ove sa Jamajke vode kao neke Karibljane ili nešto slično dok će crnca koji je doselio iz Brazila svrstati u kategoriju Latinosi. Zanimljivo je primjetiti da ni Obama nije potomak crnih robova već sin kenijskog CIA špijunčića. Iako je povukao više kenijskih gena nije crnac nego mulat ali poanta je u tome da nije potomak crnih robova koje su još engleske kolonijalne vlasti dovodile u Novi Svijet. To je samo obmana, predstava za javnost, nikad neće čisti Afroamerikanac, potomak robova biti predsjednik SAD. Martina Luthera Kinga poštovali su i bijelci, njegove metode borbe bile su dostojanstvene za razliku od rušilačke rasističke horde BLM. Kinga su ubili jer ne paše im… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI