Kim Jong-unu su pokazana ruska zrakoplovna postrojenja

Kim Jong Un u Rusiji
25 komentara

Sjevernokorejski čelnik obišao je proizvodne linije i promatrao demo let borbenog zrakoplova Su-35, kažu ruske vlasti

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un posjetio je zrakoplovne pogone u gradu Komsomolsk-on-Amur na ruskom Dalekom istoku, zajedno s ruskim ministrom trgovine i industrije Denisom Manturovim, priopćila je vlada u Moskvi.

Kimov oklopni vlak, koji je koristio za kretanje tijekom svog putovanja u Rusiju, stigao je u Komsomolsk-on-Amur u pokrajini Habarovsk u zemlji u petak rano.

Prvo odredište vođe bilo je zrakoplovno postrojenje nazvano po sovjetskom kozmonautu Juriju Gagarinu (KnAAZ), gdje je provjerio proizvodne linije i pogon za završnu montažu zrakoplova Su-35 i Su-57, prema ruskom Ministarstvu trgovine i industrije.

U odjelu za dizajn tvornice pokazane su mu digitalne tehnologije koje se koriste za izradu najsuvremenijih zrakoplova.

Kim je također pregledao područja KnAAZ-a gdje se proizvode odjeljci trupa i sklopovi krila za Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100), civilni regionalni mlažnjak u potpunosti opremljen komponentama ruske proizvodnje kao dio programa zamjene uvoza koji je uveden u zemlji kao odgovor zapadnim sankcijama zbog sukoba u Ukrajini.

Brod je izveo svoj prvi uspješan probni let u Komsomolsk-on-Amuru krajem kolovoza.

Kim se zatim preselio u pogon Jakovljevog dizajnerskog biroa u gradu gdje se nalazi radionica za finalnu montažu aviona SSJ-100. Tamo je vidio prve u potpunosti domaće proizvedene Superjetove, koji će uskoro biti isporučeni ruskim zračnim prijevoznicima.

Manturov je rekao da vidi potencijalnu suradnju između Rusije i Sjeverne Koreje u proizvodnji zrakoplova i drugim područjima. Takav zajednički rad je “posebno važan za postizanje cilja tehnološkog suvereniteta kojem teže naše zemlje”, istaknuo je.

Program sjevernokorejskog čelnika u Komsomolsku na Amuru završio je njegovim promatranjem probnog leta borbenog zrakoplova Su-35. Očekuje se da će sljedeći put otputovati u Vladivostok, najveći grad na ruskom Dalekom istoku.

Kim je u utorak stigao u Rusiju vlakom, što je bio njegov prvi posjet od 2019. Sljedećeg dana obišao je kozmodrom Vostočni u regiji Amur s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom radi kruga razgovora.

Tijekom sastanka, sjevernokorejski čelnik je rekao da će njegova zemlja “uvijek stajati zajedno [s Rusijom] protiv imperijalizma”. Također je pozvao Putina da posjeti Pjongjang, što je ruski čelnik prihvatio.

Kim Jong UnrusijaZrakoplovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kosovar
7 mjeseci prije

Da nije zalosno bilo bi smijesno , izolovani i jedni i drugi pa se hvale jedni drugima .

Podsjetnik
7 mjeseci prije

Putin -,šahovski velemajstor
Opet matirao Zapad

cling
7 mjeseci prije

Natovci na aparatima, wau, wau, wau… Korea je siromasna usljed USA sankcija a ne zato jer je narod lijen

tihobl
7 mjeseci prije

Erdogan je godinama pokusavao da dobije pogon za prozivodnju Su-75. Izgleda da ce mu drug Kim odnijeti sahmat ispred nosa.
To je odlican avion za manje i srednje zemlje. Su-75 je sve ono sto su ameri zeljli da postignu sa F-35, a ni u cemu nisu uspjeli. I sto je najvaznije 5x je jeftiniji od F-35.

A sto se tice rusa i oni su na dobitku – rijesice pitanje nedostatka radne snage zbog kojeg nisu mogli da krenu sa proizvodnjom sahmata.

Max
7 mjeseci prije

Zastarjelo zrakopolovstvo je slaba točka inače vrlo moćnih sjevernokorejskih oružanih snaga, stoga ne čudi zanimanje sjevernokorejskog vođe za proizvodnju suvremenih aviona.

7 mjeseci prije

najbolje bi bilo da naprave industrijske parkove u koreji. 80 satni radni tjedan, ruski poduzetnici plate kimu, radnici dobiju rublju dnevno i rucak. socijalizam.

NOME
7 mjeseci prije

ameri ukrajini f-16, rusi sjevernoj koreji su-35……to bi bio šampionski potez…..u nekom snu….

Tim
7 mjeseci prije

Kim im je sigurno održao tečaj kako se avioni proizvode i kako se njima upravlja, a poslije su svi zajedno otišli na pečenog šarplaninca i topljeni sir.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI