Kina optužila Pompea za stvaranje vojnih napetosti i poziva na odustajanje od mentaliteta Hladnog rata

Pompeo - Kina
11 komentara

Peking je pozvao Sjedinjene Države na zaustavljanje svojih, “ničim izazvanih napada”, nakon što je državni tajnik Mike Pompeo napao Kinu tijekom sastanka s Australijom, Indijom i Japanom, koji je za ciljimao smanjivanje sve većeg regionalnog utjecaja Kine.

“Pompeo je više puta izmišljao laži o Kini i zlonamjerno stvarao političku konfrontaciju”,  priopćilo je u srijedu kinesko veleposlanstvo u Japanu.

”Još jednom pozivamo SAD na odustajanje od hladnoratovskog mentaliteta i ideoloških predrasuda kao i nastajanje na prestanak s optužbama koje SAD odašilje prema Kini, za koje ne postoji razlog”.

Tijekom posjeta Japanu u utorak, američki je diplomat branio ujedinjenu politiku takozvanih “četverokutnih država”, koje također uključuju Australiju i Indiju, kako bi se suprotstavio sve većem “utjecaju” Kine u regiji.

Četverostrani sigurnosni dijalog trebao bi osigurati “slobodan i otvoren Indo-Pacifik” i pronaći načine za poboljšanje suradnje na pomorskoj sigurnosti, cyber-sigurnosti i protoku podataka, kvalitetnoj infrastrukturi i protu-terorizmu, navodi se u informacijama američkog State Departmenta.

Na sastanku je Pompeo rekao kolegama kako je sada više nego ikad prije važno da regionalni saveznici surađuju protiv kineske “eksploatacije, prisile i korupcije”.

Regionalne države trebale bi razumjeti “izazove koje predstavlja kineska Komunistička partija”, rekao je Pompeo japanskim novinarima, dodajući da globalno natjecanje “nije rivalstvo između SAD-a i Kine”, već da se odvija “za dušu svijeta”.

U odvojenoj izjavi, veleposlanstvo Pekinga u Washingtonu odgovorilo je rekavši da Kina neće “prihvatiti bezobzirno blaćenje i neutemeljene optužbe”. Peking je predan rješavanju razlika s drugim zemljama dijalogom i konzultacijama, rekao je glasnogovornik.

Bilo kakva multilateralna suradnja ne bi se trebala provoditi “formiranjem ekskluzivnih unija”, rekao je glasnogovornik veleposlanstva za Newsweek. Diplomat je pozvao novoformiranu uniju na to da ”na umu imaju zajedničke interese” tog područja, te da doprinesu miru i stabilnosti “i da ne čine suprotno”.

Američke sankcijekinaMike Pompeo
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
3 godine prije

foto :
Kineska Pompeova kopija na puhanje za plazu ?

david
3 godine prije

To ti je kao da pozivas lava da prestane jesti meso.
Sada po Aziji Pompeo gradi azijski NATO protiv Kine.
Amerika zivi od rata.

xxx
3 godine prije

simple as that

Kon
3 godine prije

Kakve svrhe imaju pozivi Kine da se promijeni politika US? Ako želiš promjenu u političkim odnosima s nekim onda ti potežeš poteze koji će promijeniti nečiji odnos. Ako US čine nešto na štetu Kine onda Kina treba analizirati razloge tog čina, a ne pozivati na promjenu odnosa. Kina je ekonomski ojačala i želi novu poziciju na svjetskoj sceni. To generira tenzije s onim državama koje se tim činom ugrožavaju. Da li je Kina dovoljno jaka pokazat će vrijeme. No to je vrlo riskantna igra. Primjer je Huawei. Cijene dionica padaju i pitanje je opstanka.

Max
3 godine prije

Pompeo se služi borbenom retorikom . Što nije nimalo bezazleno

jfvritgniuernvieocer
3 godine prije

Oni još nisu skužili da su stvoreni da budu nuks meta da “doprinesu” ustoličenju sa najviše sakralnih žrtava tateku stvoru.

Istražuj
3 godine prije

Ma ovo je samo cirkus.

Kina je sastavni dio Cionistickog plana.
Kina jeste upravo uzor Cionistima – kako urediti tzv “demokratije”.
Kina je direktno ucestvovala u stvaranju Bill Gatesove “pLandemije”, a zlocinac dr Gau Fu (kineski Fauci) je jedan od glavnih faca na svakom Cionistickom/satanistickom “bankarskom forumu” i “korona vjezbi”…
Kina je – ZLO.

Dakle posto je gnjida Pompeo – tipicni izdanak Cionista/ satanista (cak bio sef zlocinacke CIA) – on je prakticno u direktnoj vez sa kineskom bandom.

Zato je sve ovo “svadjanje” – obicna prevara.

hollande
3 godine prije

Pompeo je zasluzio on NATO Norveske nobelovu za mir.
Pompeo ce zapaliti cijeli svijet da bi samo Amerikanci dobro zivjeli.
Svaka kompanija koja se uzdigne danas u Kini ili Rusiji je prijetnja Americi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI