fbpx

Kineska brodogradilišta proširuju se kako bi išla u korak sa planovima o nuklearnim podmornicama PLA

Kineska podmornica

Kako se kineska mornarica nastavlja širiti, ona postojeća brodogradilišta gura do krajnjih granica. Nedavni satelitski snimci pokazuju da je jedini objekat u zemlji za izgradnju nuklearnih podmornica u značajnoj ekspanziji.

Fotografije snimljene južnokorejskim izviđačkim satelitom Arirang-2 19. septembra pokazuju da se brodogradilište Bohai u mjestu Huludao, u kineskoj provinciji Liaoning, nalazi usred velikog projekta proširenja.

Prema USNI News, koje su prve dobile sliku putem Shadow Break Intl, Bohai gradi drugu proizvodnu halu, omogućavajući istovremeno izgradnju dvije podmornice.

Trenutno brodogradilište može da gradi samo jednu veliku podmornicu na nuklearni pogon, što znači da mornarica Narodnooslobodilačke vojske (PLAN) može da dobije samo jednu novu podmornicu.

Asia Times je u junu izvijestila da Bohai širi svoje pogone od 2014. godine, ali s pojavom nove napadačke podmornice na nuklearni pogon tipa 095 i predstojeće podmornice sa balističkim raketama tipa 096, postojeći objekti vjerovatno ne mogu praviti više od jedne podmornice odjednom. Međutim, USNI News tvrdi da svaka hala već može da pravi dvije podmornice odjednom.

Za mornaricu koja se nada da će dobiti najmanje šest novih napadačkih podmornica na nuklearni pogon u narednoj deceniji, to je uznemirujuće usko grlo.
Proširuju se i druga kineska brodogradilišta, poput masivnog projekta izvan brodogradilišta Jiangnan u Šangaju, gdje se grade dva nova nosača aviona tipa 002 za PLAN.

4 8
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
14 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
nekoime
Gost
nekoime
3 dana prije

Uskoro i podmornice na akciji “Sve po 12 kuna”.

Debeli Đuro
Gost
Debeli Đuro
3 dana prije

Još će Kinezi pokupovali sve nas i sve naše, sve po 10 kuna !!!!

Holm
Gost
Holm
3 dana prije

Mornarica Narodnooslobodilačke vojske se sprema za veliki rat, samo ne znam protiv koga?

Stjepan
Gost
Stjepan
3 dana prije

Protiv onoga ko je zaposjeo, tj. čačka uz njene granice … Vjv rade nuklearne podmornice da bi se vozali uz tuđe granice i jednako prijetili ljubiteljima ratnih “igrica” po svijetu … 😉

Debeli Đuro
Gost
Debeli Đuro
3 dana prije

A što misliš.protiv koga,možda protiv RH(?!?!?),nego sjećate se porinuća nosača aviona u USA neposredno nakon izbijanja korona krize ,cijena mu je bila preko 12 milijardi dolara,a podmornice,pogotovo ove s balističkim projektilima su još.i skuplje!!!! Kinezi polako i sigurno preuzimaju svjetsku brodogradnju,osobito kvalitetnije i softicirane programe naftnih platformi,postrojenja za ukapljeni plin i specijalne brodove,a eto sada i nuklearne podmornice i nosače aviona te vojne brodove s elektromagnetskim topovima !!!

Waldau
Gost
Waldau
3 dana prije

Zaboravio si žućkasto inflatorno širenje po Sibiru.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 dana prije

Ne bih se usudio vozit Kineskom podmornicom, a kamo’li na nuklearni pogon.

Debeli Đuro
Gost
Debeli Đuro
3 dana prije

Imaš pravo,samo kineskim biciklom i eventualno električnim romobilom !!!! Ako crkne,baciš ga kraj puta u grmlje i dalje po bosanski-produži korak !!!!

Bosanac
Gost
Bosanac
3 dana prije

Vjerujem samo u Rog ili UNIS bicikla 🙂

efvireufvesirfvierfv
Gost
efvireufvesirfvierfv
3 dana prije

Pričao sam o tome prije koju godinu da imaju dokove za dvije podmornice odjednom, i vidim da slušaju ono što trubim desetak godina kako moraju imati nuks u dovoljnoj količini za odvračanje.

Max
Member
Famed Member
Max
3 dana prije

Kina se očito sprema na rat i pojačava proizvodnju modernijih tipova naoružava..

chosmos
Gost
chosmos
3 dana prije

Protiv koga se svi više naoružavaju? Dovoljno je i ovo što imaju da unište cijeli svijet 50 puta. Npr Kina baci svoje atomske na Amriku, i Amerika na Kinu.. neće se samo oni međusobno uništiti nego i cijeli svijet. Zato čemu smisao da imaš 1000 nuklearkih kad ti je dovoljno i 10-ak

Spartak
Gost
Spartak
3 dana prije

Narodna Republika Kino, smo naprijed! Naoružaj se do zuba, jer samo tako se može otjerati anglo-američke hijene koje stoljećima smatraju tvoj vrijedan narod nižom rasom pa se tako prema njemu i ponašaju. Prvo hijene s britanskom krunom na glavi, a sad isti čopor vodi hijena Uncle Sam. Naoružaj se, jer ćeš možda morati u pravedni obrambeni rat. A izbjeći ga, možda, možeš samo tako da budeš jači od bangsterskog Imperija zla, Jer on priznaje samo zakon jačeg, nikakve druge zakoni ni dogovore.
Smrt imperijalizmu – sloboda narodu!

Plavi
Gost
Plavi
1 dan prije

Bas si pametan..

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
14
0
()
x