Kineski Honor napustio Huawei i potpisao ugovor s Amerikancima

Honor telefon
4 komentara

Vijest dolazi nakon što se kineska tvrtka odvojila od Huawei Technologiesa u studenom, zbog tekućeg američkog trgovinskog rata s Kinom.

Kineska tehnološka tvrtka Honor sklopila je ugovore s nekoliko dobavljača poluvodiča i dijelova, izvijestio je u petak China Daily. Honorov opskrbni lanac uključivat će američke proizvođače čipova Qualcomm, Intel i Micron, navodi se u izvješću.

“Gotovo svi naši partneri u opskrbnom lancu obnovili su nam opskrbu i sklopili ugovore s nama, uključujući Qualcomm, Intel, AMD i Micron. U osnovi, sada nema ograničenja za našu opskrbu”, rekao je Zhao Ming, izvršni direktor Honora u intervjuu.

Prema Zhaou, Honor će započeti s lansiranjem proizvoda širom Rusije i širiti se na inozemnim tržištima, dodajući: “Honorov inozemni marketinški sustav i imovina već su integrirani u novu tvrtku.”

Rekao je da je njegova tvrtka “zahvalna” za njegove kupce i partnere, dodajući kako su toj tvrtki oni “prioritet broj jedan.”

Komentari nastaju u vremenu kada je Honor u petak na internetskom događaju predstavio svoj vodeći pametni telefon HonorView 40.

Huawei je u studenom prodao svoju podružnicu za pametne telefone 30-članom konzorciju predvođenom distributerom mobilnih telefona Digital China, s investitorima iz vlade Shenzhena, u ugovoru vrijednom 15,2 milijarde dolara.

Vijest dolazi samo mjesec dana nakon što je proizvođač pametnih telefona, sa sjedištem u Shenzhenu, potpisao ugovor s Microsoft korporacijom o korištenju sustava Windows 10 na svojim prijenosnim računalima Honor Magic Book, koji će biti lansirani na inozemna tržišta u nastavku siječnja, navodi China Daily.

“Honor inzistira na tome da svoje potrošače shvaća kao jezgru i održava potpuno otvoren stav te će surađivati s partnerima iz svjetskog industrijskog lanca”, rekao je Zhao Ming, izvršni direktor tvrtke Honor.

Vijest dolazi usred tekućeg američkog trgovinskog rata s Kinom, nakon što je bivša Trumpova administracija na svoj entitetski popis uvrstila tvrtke kao što su Huawei, ZTE, vlasnika Tik Toka Byte Dance, vlasnika We Chata Tencent, proizvođača čipova SMIC i druge.

Američki su dužnosnici kasnije označili bivše dvije tvrtke kao tvrtke koje predstavljaju rizik za nacionalnu sigurnost SAD-a zbog navodnih veza koje te tvrtke imaju s kineskom Komunističkom partijom i vojskom, ali bez dokaza za te tvrdnje. Peking i kineske tehnološke tvrtke oštro su i rutinski negirali američke optužbe da se njihove tehnologije koriste za špijuniranje za kinesku vlade te su zatražili dokaze o tim tvrdnjama.

HonorHuawei Technologies
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
3 godine prije

U biologiji se to zove mimikrija ali u ovo je u sadašnjem momentu samo kupovina vremena…

brusli
3 godine prije

Ne znam kineski alfabet ali ovo je (plan) B

eks
3 godine prije

Čiju tehnologiju za štijuniranje koristi NSA i CIA ? Da li su oni u vezi sa Pentagonom ? Trebalo bi Kinezi njima uvesti sankcije .

Mahatma
3 godine prije

Imaju jako dobre mobitele.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI