Huawei prodaje budžetsku telefonsku marku Honor kako bi osigurao svoj „opstanak“

Honor
6 komentara

Huawei je najavio potpunu rasprodaju svog isplativog brenda pametnih telefona Honor, navodeći da će ga uskoro preuzeti konzorcijum dilera dok se kineski telekom gigant u potpunosti odriče kompanije.

Primjećujući da je njegovo potrošačko poslovanje bilo pod “strašnim pritiskom u posljednje vrijeme”, Huawei je u utorak rekao da će prodati svu poslovnu imovinu povezanu sa Honorom novostvorenoj matičnoj kompaniji, Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., koju je osnovalo više od 30 „agenata i dilera“ ove budžetske marke telefona.

„Kada se prodaja završi, Huawei neće zadržati nikakve akcije niti biti uključen u bilo kakve poslovne aktivnosti ili aktivnosti donošenja odluka u novoj kompaniji Honor“, rekla je kompanija, dodajući da je Honor industrijski lanac povukao taj potez kako bi „osigurao svoj sopstveni opstanak “.

Iako kompanija nije dala ukupnu cijenu za posao, prethodni Reutersov izvještaj sugerisao je da će se Honor prodati za oko 15 milijardi dolara (100 milijardi juana), pozivajući se na anonimne izvore koji su upoznati sa detaljima prodaje.

Huawei je ukazao na tekuće probleme u lancu snabdjevanja kako bi objasnio svoje nedavne probleme, rekavši da postoji „stalna nedostupnost tehničkih elemenata potrebnih za naše poslovanje sa mobilnim telefonima“.

U sopstvenoj izjavi, poslovni konzorcijum koji je želio da kupi brend telefona, rekao je da je odluka „tržišno vođena investicija za spašavanje Honor industrijskog lanca“, istovremeno ističući da promjene neće uticati na „pravac razvoja“ kompanije ili na stabilnost izvršnog tima.

Među vodećim svjetskim proizvođačima pametnih telefona, Huawei je više puta bio na udaru američkih zvaničnika tokom administracije Donalda Trumpa, koji insistiraju da telekom predstavlja prijetnju američkoj privatnosti i nacionalnoj bezbjednosti. Iako je kompanija negirala te optužbe i smatrala ih pukim izgovorom za zabranu kineskog konkurenta na američkom tržištu, ona je ipak dodata na američki „entitetski spisak“ prošle godine, prisiljavajući američke dobavljače da dobiju posebnu dozvolu za trgovinu sa Huaweijem i njegovim podružnicama. Izvršna naredba iz maja 2019. godine – potpisana istog dana kada je imenovan „entitet“ – takođe je ovlastila vladu da blokira američke kupovine tehnologije koju su razvili „strani protivnici“, za koju se široko smatra da cilja Huawei i korporaciju ZTE sa sjedištem u Shenzhenu.

Niti Huawei, niti novi konzorcijum nisu pomenuli američku politiku u najavi Honor dogovora, govoreći samo generalno o problemima lanca snabdjevanja, međutim glavni dobavljači čipova za Huawei bili su primorani da zaustave narudžbine kompanije zbog američkih ograničenja.

HonorHuaweiprodaja
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
samo
3 godine prije

budžetska marka!!????

g. Milić, ako je i od Vas, previše je

Rover70
3 godine prije

To je logistička preraspodjela. Huawei ima nabavnih problema i na ovaj način skida američke sankcije sa dijela proizvodne linije.

Istranko
3 godine prije

Z. Milić, molio bi da mi kažete što znači budžetska marka telefona?

sobravia
3 godine prije

Opa, žuti lopovi su gladni kruha…hvala Donalde…

Sirius
3 godine prije

Podbrend , isto kao sto je redmi podbrend od xiaomija. Izgleda da je xiaomi dobio novi zamah nakon sve te situacije sa huawei smartpfonima. Stvarno rade odlicne smartpfone a vrlo povoljne cijene.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI