Južnoafrička Republika pod pritiskom SAD-a da zabrani kinesku tehnologiju

Huawei - Amerika
4 komentara

Južnoafrička Republika nastavit će koristiti tehnologiju kineske tvrtke Huawei unatoč pritisku SAD-a, rekao je veleposlanik Pretorije za Aziju i BRICS, Anil Sooklal.

Govoreći na Sveučilištu KwaZulu-Natal prošli tjedan, Sooklal je izjavio kako je Washington “izvršio ogroman pritisak” na Pretoriju da “prestane koristiti mrežu Huawei”.

“Zabranjena je u SAD-u, a veliki dio Europe zabranio je kinesku tehnologiju”, dodao je diplomat.

Huawei je sankcioniran u SAD-u 2019. zbog zabrinutosti da bi kineska vlada mogla koristiti kritičnu telekomunikacijsku infrastrukturu tvrtke za špijunažu.

Južnoafrička Republika, koja ima bliske veze s Kinom kao trgovinskim partnerima i članicama BRICS-a, tijekom godina je od Huaweia dobila tisuće prilika za obuku i prijenos tehnologije, rekao je Sooklal.

Huawei je prošlog mjeseca otvorio inovacijski centar u Johannesburgu, što je potez za koji je južnoafrički predsjednik Cyril Ramaphosa rekao da će pomoći zemlji i afričkom kontinentu da krenu u Četvrtu industrijsku revoluciju.

Huaweijužnoafrička republikakinaSADtehnologija
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dux
3 mjeseci prije

Opet Ameri mute, sa Rusima pušiona, sad udarili na Afriku, povjest nas uči da su sve sile propale urušavajući se iznutra, Amerika je u tom procesu već odavno, ovo su posljednji trzaji ranjene zvjeri. Sranje nastupa kad im se bumerang vrati doma, neće se dugo čekat…

Max
3 mjeseci prije

Jasno da neće poslušati.

Dokurčilomi
3 mjeseci prije

Svako pametan bi rekao, OK. Ponudite nam vi jeftinije ili bolje za istu cijenu.Pa da vidimo tu tržišnu ekonomiju i demokraciju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI