Kineski razarač, posljednji tipa 055, primijećen na pripremama za moguće lansiranje

Posljednji razarač tipa 055
30 komentara

Novi izvještaji kineskih platformi za društvene medije Weibo i WeChat otkrivaju da će Pekingov osmi i posljednji razarač Tipa 055 možda biti spreman za porinuće uskoro, pošto je zabilježeno da razarač sa stilt navođenim raketama farbaju u brodogradilištu Dalian.

Osmi i posljednji razarač tipa 055 u prvoj grupi brodova Narodne oslobodilačke vojske (PLAN), nedavno je viđen na farbanju u brodogradilištu u Dalianu, što je mnogim kineskim korisnicima društvenih medija pokazalo da će napredni brod od 12.000 tona uskoro biti spreman za porinuće.

Citirajući mornaričke stručnjake, South China Morning Post(SCMP) napomenuli su da će možda trebati tri godine da svih osam razarača stupi u službu. Štaviše, realni raspored vremena za čitavu grupu koja je spremna za rat obuhvata petogodišnji period, smatraju eksperti.

Lu Li Shih, bivši instruktor na Tajvanskoj mornaričkoj akademiji u Kaohsiungu, objasnio je da to ima veze sa potrebom brodova da prevaziđu potencijalne probleme s elektromagnetnim smetnjama.

“Za razliku od drugih razarača opremljenih komplikovanim antenskim uređajima na jarbolima, Tip 055 posjeduje napredni zatvoreni integrisani jarbol koji mu omogućava komunikaciju sa drugim platformama”, rekao je Lu. “Ali to znači da im treba više vremena da prođu komplikovane i sveobuhvatne testove prije nego što se pridruže mornarici.”

U januaru je izvještavano da je Nanchang, prvi Tip 055, formalno stupio u službu otprilike dvije i po godine nakon porinuća. Brod je najveći razarač u službi bilo gdje, poslije razarača klase Zumwalt od 16.000 tona. Međutim, Washington ima samo planove za tri Zumwalta.

Kada je Nanchang učestvovao u PLAN dijelu proslave 70. godišnjice Narodne Republike Kine u oktobru 2019. jedan kineski vojni insajder rekao je za SCMP da su mnogi komadi opreme, „uključujući radare, sisteme komunikacije i oružja i drugi dijelovi – zapravo bili nezavršeni. ”

Ratni brod može da obavlja protupodmorničke i protubrodske akcije, kao i protuavionske, pa čak i da bombarduje obalne ciljeve. Očekuje se da će služiti kao pratnja rastuće PLAN flote nosača aviona.

Posmatrači su u petak primijetili drugi Tip 055 koji je krenuo iz Daliana na morska testiranja, signalizirajućći da bi se i on uskoro mogao pridružiti floti.

U srijedu je objavljen izvještaj kompanije War Industry Black Technology, platforme za društvene medije kompanije Quantum Defense Cloud Tehnology sa sjedištem u Shenzhenu, koji navodi da će pored nosača udarne grupe,PLAN formirati i tri amfibija napadačke grupe sastavljene od ratnog broda tipa 075 i visoko-energetskog razarača tipa 055, prema SCMP.

kinaLansiranjeRazarač 055
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ooiyt
3 godine prije

Kad Logicno nema osoblja da objavi najnoviju vijest. Evo nek ja stavim ovdje. Omsko Ministarstvo zdravlja objavilo rezultate Navalnog. OMSK, 22. kolovoza – RIA Novosti. Alkohol i kofein pronađeni su u urinu ruskog blogera Alekseja Navalnyja, izvijestilo je Ministarstvo zdravlja regije Omsk. Dan ranije, privatni avion s Navalnyjem i njegovom suprugom Julijom sletio je u Berlin. Osnivač Zaklade za borbu protiv korupcije (FBK) prevezen je u kliniku Charite. Već danas možemo sa sigurnošću reći da NISU pronađeni oksibutirati, barbiturati, strahnin, konvulzivni ili sintetički otrovi. Alkohol i kofein pronađeni su u mokraći (detaljniji ekstrakt predstavljen je bolesniku u pratnji)”, objasnio je regionalni odjel. Također su izvijestili da su omski liječnici spremni pružiti svojim njemačkim kolegama sve rezultate Navalnyjevih pregleda. U četvrtak ujutro, avion kojim je Aleksej Navalny poletio iz Tomska za Moskvu hitno je sletio u Omsk. Bloger se tijekom leta osjećao loše, nakon slijetanja bio je smješten na intenzivnoj njezi.… Čitaj više »

Alex
3 godine prije

Pituraju razarač, a po malo i javnost….bitmo da je pituri.😆

Hamer
3 godine prije

Ostalo od američke narudžbe pa napravili jedan sebi

aoefnviaenviuanefvunaefivnaeifvf
3 godine prije

Malo je to, najmanje dvadesetak ovakovih trebate da sačuvate kinesko more.

Bosanac
3 godine prije

Ako su ovi pretci Venecijanaca, kasnije Ostrvljana postali istinski sponzori Kinezima…onda ce im izgradit najjacu flotu

Max
3 godine prije

Svijesna je Kina koliko joj je važno more i parirati američkoj snazi projekcije moći na svijetska mora i oceane. Kina mora štititi interese svog gospodarsatva trgovačke puteve otoke o kojima je u sporu sa gotovo svim susjedima (Japan Filipini Vijetnam ) svi uživaju potporu SAD a u sporu s Kinom) I zato joj je između ostalog potrebna i jaka mornarička flota.. industrijsku snagu ima potporu saveznika ima Znanje i strategiju isto tako

Šule
3 godine prije

Kinezi nema vama spasa od SAD i Japana to znate kroz povijest pa nemorate se previše naoružavat kad niste kao vojska nikakvi..bit će bježanije u unutrašnjost Kine kad zato dođe vrijeme.

Zbunjeni
3 godine prije

Iskreno, volio bih barem jedanput u životu vidjeti lansiranje broda. Nisam, do sada, znao da je to uopće moguće.

Weteran
3 godine prije

Lepo je videti napredak ratne mornarice NR Kine.
Trenutno, mornaričke snage NRKine su u velikom zaostatku za globalnim i regionaalnim silama.

miki
3 godine prije

bravo smogovac dirnuo si u osinjak, pogledaj balkanske kockaste glave sa svojim minusima., uvredjeni do opanaka.

Tatanka Yotanka
3 godine prije

Naj jači kineski razarač, koji se je dokazao na frontama širom svijeta je onaj tipa Kovid 19.

Spartak
3 godine prije

Nova drama u režiji kazališne družine CIA. Predstava Skripal je pala u zaborav, mora se publici pružiti nova. Glavna ulogu u drami dodijeljena je predestiniranom Jelcinu II., glumcu kojemu je 3. asistent režije dodao u kavu neko sranje od kojeg je Jelcinu II. pozlilo (kao što sam ja nedavno cijelu noć povraćao od nekog pokvarenog krumpira). Došli onda po njega u bolnicu, prevezli ga “na slobodni Zapad” i sad će taj teatar u gostima putovati po zemalja “euroatlantskih integracija” s predstavom o Putinovom okrutnom diktatorskom režimu koji instant ubija svoje političke protivnike otrovanom instant kavom. Show must go. Sve dok postoji RF kao slobodna zemlja koja ne saginje šiju pred “međunarodnom zajednicom”, kako sam sebi tepa Imperij anglocionističkih bankstera.

g6h8
3 godine prije

Ovaj dokumentarac treba odgledati bez obzira na to kakav stav imate prema Kini i njenim odnosima sa SAD. John Pilger je autor, a premijerno je prikazan 2016 u Londonu. Izdvojio bih prvih 40 minuta koji su posvećeni nuklearnim testovima na Maršalskim ostrvima (1954) + eksperimenti izlaganja ljudi zračenju i praćenje posledica po zdravlje – Project 4.1
https://www.youtube.com/watch?v=Ot-acn1whrc
Ko bude želeo da se o tome dodatno informiše dodajem i ovaj članak
https://www.wagingpeace.org/human-radiation-experiments-in-the-pacific/
Samo da vidite šta rade ti monstrumi i šta od njih treba očekivati.

komkom
3 godine prije

Launch znaci :lansirati, porinuti, ispaliti, upustiti se, poduzeti. Znaci prevod clanka nije samo ubaciti ga u google translate ,treba nekad i procitati sa razumijevanjem.

vetmaniac
2 godine prije

postoje samo dvije vrste brodova: podmornice i njihove mete …hehe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI