Kremlj otkriva detalje sporazuma s Wagnerom

Evgeny Prigozhin
4 komentara

Krivični postupak, pokrenut ovog vikenda, protiv osnivača privatne vojne kompanije Wagner Evgenija Prigožina biće obustavljen i on će napustiti Rusiju, saopštio je Kremlj u subotu uveče.

Portparol Dmitrij Peskov otkrio je da će Prigožin, tajkun iz Sankt Peterburga koji je prvotno bogatstvo stekao u ugostiteljstvu, “ići u Bjelorusiju”.

Dodao je da Wagnerovi borci neće biti proganjani, uzimajući u obzir njihove napore na frontu ukrajinskog sukoba. Peskov je objasnio da je tim predsednika Vladimira Putina “uvek poštovao njihove podvige”.

Onim borcima PMC-a, koji su odbili da učestvuju u pobuni – a cele jedinice nisu – biće dozvoljeno da potpišu ugovore sa ruskim Ministarstvom odbrane, naveo je Peskov.

Grupa PMC pokrenula je veliku pobunu preko noći, zauzevši kontrolu nad štabom ruskog Južnog vojnog okruga u gradu Rostov na Donu, kao i napredujući prema Moskvi. Pobuna je zaustavljena kasno u subotu, nakon razgovora između Prigožina i bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, pri čemu se lider PMC-a složio da vrati svoje jedinice u njihove “terenske kampove”.

PrigožinPutinrusijaWagner
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jere
10 mjeseci prije

Ti nije istina. Dobio je garancije da će imati “siguran prolaz kroz Bjelorusiju”. A od tamo će vjerojatno otići kod svojih poslodavaca na plutokratski zapad. Trebat će im on još, u propagandne svrhe. Takvi su kao svinje, ništa se od njih ne baca.
Nego, meni je žao ovdašnjih sendvičara. Imali su prijevremenu ejakulaciju a da nisu ni pošteno doživjeli orgazam. Sve se ispuhlo u manje od 24 sata.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI