Lavrov naziva ”Evropsku političku zajednicu” namjernom konfrontacijskom inicijativom

Lavrov
14 komentara

Prijedlog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona za stvaranje “evropske političke zajednice” je namjerna konfrontirajuća ideja sa antiruskim namjerama, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za Izvestija objavljenom u ponedjeljak.

“Do sada su reklamirali ”Evropsku političku zajednicu”, koju je pokrenuo francuski predsjednik Macron, gdje neće biti posebnih finansijskih ili ekonomskih koristi, ali će se tražiti puna solidarnost sa EU u njenim antiruskim akcijama.

Ovo više nije princip ‘ili-ili’, već princip ‘ko nije s nama je protiv nas’. Sam Makron je objasnio šta je ta zajednica: EU će pozvati sve evropske zemlje da se pridruže, od Islanda do Ukrajine, ali ne Rusija.

Ovdje ću istaći da ne trebamo ići tamo, ali je vrijedna pažnje sama izjava koja razotkriva prirodu ove namjerno konfrontirajuće, podjele ideje”, rekao je ministar vanjskih poslova.

eueuropaLavrovrusijazajednica
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Uskoplje
1 godina prije

Gospodin Lavorov !!!

Max
1 godina prije

Pa to i jest.

Ahmat sila
1 godina prije

EU je izkključivo i namjerno stvorena kao provokacija i konfrontacija prema Rusiji, sa ciljem krađe njenih prirodnih bogastava, rasparčavanjem teritorija i smanjenja ruske populacije na što manji broj. EU je američko psihopatsko čudovištno stvorenje, koje mora uništiti Rusiju.
Ali to joj ne polazi za rukom, pa joj preostaje samo još otvoreni rat u stilu nacističke Njemačke, koji je več unapred izgubljen.

Johnny
1 godina prije

gadna štakorska faca

Lucija, prva
1 godina prije

Prenosim….🤣

“Ostat cemo odsičeni od svita.
Na istoku rusija, na zapadu ocean i oni spletkarosi na rubu njega, na jugu sahara, na sjeveru led. Pusiona. Jedino ako se led ne otopi.” 🤣

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI