Legendarni probni pilot poginuo u padu ruskog vatrogasnog aviona u Turskoj

Avionska nesreca
17 komentara

Ruski probni pilot Jevgenij Kuznjecov poginuo je zajedno sa još četiri vazduhoplovca u Turskoj kada je njegov vatrogasni avion Be-200 udario u planinu. Kuznjecov je bio vodeći probni pilot Be-200 na Arktiku.

Amfibijski avion Beriev Be-200 srušio se u subotu u južnoj turskoj provinciji Marash. Avion sa pet ruskih vojnika i tri turska zvaničnika udario je u stranu planine i raspao se pri udaru.

Avion se srušio ubrzo nakon što je izbacio teret vode u daleku planinsku šumu. Do sada nije jasno šta je uzrok nesreće. Ruska vojska je poslala tim istražitelja da ispitaju incident.

Turski i ruski mediji izvijestili su da je avionom upravljao Jevgenij Kuznjecov, iskusni probni pilot, koji je decenijama upravljao ruskim teretnim i amfibijskim avionima.

Filmska producentica Natalija Gugueva, koja je režirala dokumentarni film o ruskim vojnim pilotima zasnovan na Kuznjecovom životu, potvrdila je izvještaje o njegovoj smrti na društvenim mrežama, pozivajući se na pilotovu porodicu.

Kuznjecov je vodio nedavna ispitivanja aviona Be-200 na ruskom Arktiku. Prošlog proljeća je navodno sletio na Zemlju Franca Jozefa, najsjeverniji arhipelag na svijetu. Kao dio svoje misije da proširi svoje prisustvo u arktičkom regionu, Moskva planira da nadogradi jedinstveni hidro-aerodrom izvan grada Murmansk na sjeveru. Očekuje se da će tamo biti raspoređena flota aviona Be-200-protivpodmorničke i spasilačke verzije te letjelice.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama žrtava nesreće i naložio Ministarstvu odbrane da posthumno odlikuje stradale ruske vojnike.

pilotrusijaturskaYevgeniy Kuznetsov
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

5 rusa i 3 turska vojnika su poginuli u tom avionu.

FATIH
2 godine prije

RIP ZA DUSE VOJNIKA.

Miro
2 godine prije

Ovi Rusi neki sadomazohisti. Nije dovoljno da im je Erdogan srusio avion, jos upravlja delom Sirije, oni sada njima pomagajo u Turskoj, pa jos pilote gube

Malivz
2 godine prije

Kako sve dođe na naplatu. Prije dvije godine Turci su rušili i slavili kad bi pao Ruski avion u Siriji, a danas im ti isti Rusi gase domovinu i imaju žrtve….

Max
2 godine prije

Počiwao u Miru

Prle
2 godine prije

Ako je istina, da takva avio sila kao sto je Rusija,ima samo 16 komada ovih B200 onda nek sve izgori. To vazi i za Tursku,Grcku itd. Imati toliku flotu borbenih aviona,a kada treba gasiti pozar uvijek neka ispomoc sa strane,onda nek sve izgori. I nek mi netko kaze da vojska i policija sluzi narodu.

Plavi
2 godine prije

Padaju rusi ko muhe, neki dan na Kamčatki, sad ovo.
Svako mjesec dva padne ruski avion ili helikopter, više nego u Africi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI