fbpx

“Leš Ukrajine pluta”

Ukrajinski- nacionalist

Aktualnu situaciju u Ukrajini komentira novinar iz Lavova Mihail Misčišin, koji duže vrijeme ne piše za ukrajinske tiskane ili elektroničke medije, ali članke objavljuje na Facebooku. Nije napustio zemlju, a ranije je pisao za  časopis “Profil Ukrajine”, gdje je bio urednik kijevske redakcije, potom je radio za časopis “BIZNIS” i kao zamjenik glavnog urednika lista “Galicijski ugovori”.

“Leš Ukrajine pluta”

“Ukrajinska vlada održava sastanke i sastanke s njemačkim i američkim političarima da se suprotstave izgradnji ruskih plinovoda koji bi zaobišli Ukrajinu.

Do nedavno smo histerično vikali “kako nema suradnje s agresorom”! Moramo raskinuti sve ugovore s Moskvom, a danas puzimo na koljenima ispred Nijemaca, Amerikanaca i Turaka kako Putinu ne bi dali da plinovodima poveže Rusiju s Njemačkom i Turskom. Žele da ga se zaustavi i da, kao i prije, ruski plin u Europu uglavnom isporučuje preko nas.

Smiješni ljudi. Plinovodi su samo prvi čin drame u kojoj gubimo dvije milijarde dolara godišnje od tranzita. Ali tu su i drugi, treći i ostali činovi.

Na primjer, sudovi Naftogaza i Gazproma  koji će nas koštati 40 milijardi dolara, te izgubljeni sud od 3 milijarde dolara kredita Janukoviču i još mnogo toga.

Smijte se, klaunovi, nad propalim Maidanom!

Jasno je da se Rusija okladila na ekonomsko davljenje Ukrajine i njenu izoliranost u svijetu. Tu je i naša pobjeda u Donbasu, kako mi nazivamo neuspjeh plana stvaranja na istoku i jugu zemlje Novorosije od 5 do 8 područja, što s ove točke gledišta ne znači puno.

Osim toga, kao što je pokazala nedavna nacionalizacija kompanija Rinata Ahmetova u Donbasu, mi nesvjesno pridonosimo propasti Ukrajine, kojoj doprinosimo svim vrstama blokada Krima i Donbasa, čime smo uništili našu industriju željeza i čelika, a s njom i 20 milijardi dolara prihoda godišnje u proračunu Ukrajine.

Mi to radimo dugo vremena. I Rusija nas je shvatila ozbiljno. Da biste razumjeli koliko ozbiljno, podsjetimo na ulaganja milijardi i milijardi dolara u plinovode kojima će zaobići Ukrajinu, na troškove promocije projekata, itd.

Nakon što su uložili mnogo novca, nešto moraju i zaraditi, a nas čeka ekonomski kolaps.

Ukrajinski nacionalisti koji su radili na prekidu odnosa između naše zemlje i Moskve će sjediti i čekati leš nezavisne Ukrajine, odnosno ovisne o Zapadu, da ne dopliva do njih.

Da bi se to spriječilo, Zapad će morati uložiti u Ukrajinu 100 do 200 milijardi dolara, što je, po mom mišljenju, malo vjerojatno. Možda Oleg Ponomar izgradi svoje staklene nebodere?

Međutim, ako je ukrajinska vlada prestane krasti, mi ćemo vrlo brzo isplatiti dugove i za 20 do 30 godina od Ukrajine, svete i plodne zemlje, izgraditi drugi Singapur. No, ukrajinski oligarsi i vlasti koje su uključene u ozbiljne globalne financijske i geopolitičke planove i pri tom kradu.

Dakle, Oleg, molim te, brzo izgradi svoju zapadnu vitrinu Ukrajine. Nudite nam gulaš s umakom od nacionalizma već deset,… dvadeset godina, unatoč pogoršanju gospodarskih uvjeta.

Sve to vrijeme Moskva stvara i nastavit će stvarati uvjete za financijski kolaps Ukrajine i čekat će da ovdje umre ili emigrira posljednji nacionalist. A možda razumni Ukrajinci sami zatvore ili protjeraju svoje najveće domoljube?

Mislim da je moj opis ruske politike prema Ukrajini prilično statičan i ako bude promjena, one će biti samo na gore. Bit će agresivnije prirode. Bože daj da pogriješim, naravno. No, to je dugo vremena. Barem tako dugo dok su na vlasti u Kijevu agresivni nacionalisti.

No, čak i Janukovič i Rusija, kao što znamo, nisu posebno bliski, s izuzetkom 2013. godine kada je dobio ruske kredite od više milijardi dolara i obećanje da će Rusija obnoviti ukrajinski vojno-industrijski kompleks. U stvari, time su dali zeleno svjetlo Zapadu, jer Janukovič i program suradnje, prvenstveno vojni, između Rusije i Ukrajine je za njih nešto nedopustivo.

Politika je politika, ekonomija je ekonomija, ali u situaciji u kojoj jedan od scenarija u svijetu može biti i novi svjetski rat, Zapad si nije mogao priuštiti rast rusko-ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa.

Ali račun za taj korak nisu platili pametni Europljani i Amerikanci, nego siromašni Ukrajinci. Zapad sada aktivno pomaže i Rusiju. Za sve se u životu mora platiti, ali je cijena za Maidan ipak previsoka.”

Možda se nećemo složiti s nekim detaljima, kao na primjer da bi 100 ili 200 milijardi dolara riješili problem Ukrajine. Puno manju Grčku nisu spasili veći novci i Kijevu treba pet do sedam puta više. Ali to nije toliko važno, jer u svakom slučaju nije riječ o kreditima, nego o pomoći i dodjeli bespovratnih sredstava, što nitko neće dati. Neće biti nikakvog ukrajinskog Singapura, nego zemlja srlja u propast i tu je Misčišin u pravu.

Istina, sada Ukrajinci nude i čine sve i svašta kako bi Gazprom i dalje svoj plin u Europu slao preko njihovog teritorija. Istovremeno Moskva troši milijarde za izgradnju plinovoda da zaobiđe Ukrajinu, prije svega do Njemačke i Turske, zemlje s kojima Rusija ima pragmatičan odnos.

Međutim, kao što vidimo, u Ukrajini je sve više ljudi koji pravilno procjenjuju situaciju i upozoravaju zemljake na tužnu budućnost.

Leš Ukrajine se već otrgnuo i pluta nizvodno. Možda ga njegove ubojice neće ni vidjeti i neće morati začepiti nos od smrada, jer, kao što tvrdi ukrajinski novinar, mnogi su na Zapadu, a ostali će tamo, prije ili kasnije, emigrirati ili biti protjerani.


0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
33 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Igor
Gost
Igor
3 godine prije

U razgovoru sa ruskim ambasdorom, potvrdio mi je da dok eu drzi sankcije rusima, jer tako ameri od eu traze, isti ti ameri ostvaruju u rusiji najvece poslovne ugovore 🙂

Hr ---------
Gost
Hr ---------
3 godine prije
Reply to  Igor

Ukrajinci su si za sve sami krivi,uostalom slična stvar se događala tamo u periodu od 1917 do 1920.Uspjeli su upropastiti moćnu i bogatu zemlju (industrijsku i poljoprivrednu velesilu u svjetskim razmjerima) i to za samo 20 + godina.Sada će kao 20 tih godina prošlog stoljeća Ukrajinci naseljavati ogromna prostranstva Rusije,od Urala do Pacifika,tamo ima posla a fali radne snage.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Hr ---------

Vrlo mi je žao Ukrajine koja se urušava, a kraj tome se još ne nazire.
Treba se podsjetiti da je Ukrajina bila treća svjetska nuklearna sila nakon raspada SSR-a.
Tko zna što sada misli tadašnji vd. predsjednika Ukrajine Oleksandr Turchynov i njegovi tadašnji suradnici, jer su se odrekli nuklearnog oružja u zamjenu za papirnata jamstva.
Ukrajina, SAD, Rusija i Velika Britanija,su 1994 u Budimpešti potpisale Memorandum o sigurnosnom jamstvu, prema kojemu su zemlje potpisnice obećale poštivati granice Ukrajine, suzdržavati se od uporabe prijetnje ili sile protiv Ukrajine, podržati Ukrajinu ako se bude
pritisak na nju sredstvima ekonomske prisile i da će svaku pojavu nuklearne agresije na nju prijaviti Vijeću sigurnosti UN.
Upitno je da li bi Ukrajina imala sredstava za održavanje tog nuklearnog arsenala i u kojem obimu, ali se još jednom pokazalo da svi ugovori, savezi, unije o prijateljstvu, nenapadanju i sl. odlično funkcioniraju samo u dobrim vremenima.
Možda ovi naši kreteni od političara prestanu pričati bedastoće o tome kako nam ne treba sposobna vojska, zrakoplovstvo i sl. jer će nas braniti NATO. Spominju Članak 5 Sjevernoatlantskog ugovora a da ne znaju o čemu pričaju.
Članak 5. Sjevernoatlantskog ugovora ne jamči vojnu pomoć, nego samo da će svaka članica NATO-a sama odlučiti kako i u kojoj mjeri pomoći napadnutoj članici, što može, ali i ne mora
uključivati uporabu vlastite vojne sile.
Prevedeno zdravoseljački, svaka zemlja članica NATO saveza, pa tako i RH, mora biti u stanju sama se obraniti od bilo kakve agresije barem u prvih 15 dana, dok se ne aktivira Članak 5 i
ne postigne konsenzus svih članica oko toga.
Naši stari su govorili uzdaj se u se i u svoje kljuse. Samo njih je imao tko ovdje slušati, a sadašnji ”lumeni” na vlasti slušaju neke druge ”mudrace” iz atraktivnih svjetskih destinacija.

Kandinski
Gost
Kandinski
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Te sve ugovore je Ukrajina brutalno poništila kada je pokušala za svoje mile Oligarhe organizirati svoju uhodanu crnoberzijansku šemu za Rusiju. I kad im to nije prošlo odlučili su to naplatiti ubijanjem Rusa jer kao oni su originalni Slaveni i gospodari tog dijela a Rusi su Mongoli plus bi im zagorčali život i blokirali ih za račun svoje bratske Rase gospodara sa zapada. A što se tiče našeg ratovanja. Ne znam insinuiraš li da bi srpska sirotinja nešto trebala pokernit bez ikakvog smisla i motiva ili bi se uključili bogati i opsesivni Saudi. Kako god bilo, nijedna ti teorija nema smisla.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Kandinski

@Kandinski
Mislim da niste razumjeli poantu onoga što sam napisao. Samo sam podsjetio na činjenicu da je Ukrajina bila treća nuklearna sila svijeta. Što se tiče drugog dijela Vašeg komentara. zaista ne znam zašto netko ima potrebu u sve uvlačiti hrvatsko – srpske odnose, niti iz čega ste iščitali ”….što se tiče našeg ratovanja……”. Moj komentar se odnosi samo na RH kao državu koja bi trebala imati svoje atribute, a između toga i svoju oružanu silu
Aluzija se odnosila i odnosi na političke elite i njihovo vazalno ponašanje prema centrima moći u situacijama kada njihovi interesi nisu sukladni hrvatskim interesima ili su im čak dijametralno suprotni, naravno na hrvatsku štetu i sustavno smanjivanje njene suverenosti.
Vaše je pravo da to što sam napisao Vama nema smisla. Za mene ima, jer mi je stalo do toga da RH bude bolje mjesto za život svojih građana, a za to sigurno ima mogućnosti. U tom kontekstu, Srbija me ne zanima.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Osoba C

OSOBO C, to u vezi nukleranog naoružanja na teritoriji Ukrajine. SSSR je nukl.naoružanje imao na teritorijama tadašnjih sovjetskih republika: Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, Kazahstana i Litve. No, kako je vrh SSSR-a već 1990 obećao baltičkim republikama potpunu nezavisnost, ono malo nukl.oružja je uklonjeno iz Litve. Raspad ili bolje reći razdruživanje SSSR-a, koje su postigli vođe Rusije (Jeljcin), Ukarjine (Kravčuk) te Bjelorusije (Cehanovič), kasnije im se pridružio i Kazahstan (lider je i tada bio Nazarbajev), zatekao je nukl.oružje na teritoriji sve četiri republike. Baš zbog nukl.naoružanja, ali i svemirskog programa ex-SSSR-a, odlučeno je da zemlja sljedbenik SSSR-a bude Rusija. Iako je ova sadašnja Rusija zapravo posve nova država. O tome sam čitao od samih ruskih autora, i na stranicama “Ruskog vjesnika”. Da je ova sadašnja Rusija, zapravo nova država u međunarodnim okolnostima. Kao i sve ostale ex-sovjetske republike.
Baš te 1991/1992 god., kada je nestao SSSR, čitao sam objašnjenja da je nukl.oružje na teritorijama Ukrajine, Kazahstana i Bjelorusije posve neupotrebljivo. Jer da su sistemi i zadnje šifre, za njegovo eventualno ispaljivanje u mogućem nukleranom ratu, bili u vrhu nekadašnjeg SSSR-a. U Moskvi. Kako je Moskva u Rusiji, ispada da su te šifre ostale u rukama sada nove samostalne Rusije. Čitao sam da je to bio čak glavni razlog odustajanja od nukl.oružja ove tri ex-sovjetske republike.
Čak su neki pisali da je to otprilike, kao da vam netko pokloni auto, ali ne da ključ. Kako ćete ga pokrenuti, upaliti bez ključa?
Nikada mi netko ozbiljan nije objasnio je li to bila istina, je li bilo baš tako? Meni je to skroz logično.
Također pamtim detalj iz same Ukrajine, tada već samostalne države. Već 1992 ili tako nekako, jedna ekstremna desna nacionalistička stranka u Ukrajini, tražila je od ukrajinkse vlade, da neda to naoružanje i da se proglasi suverenom nuklearnom silom. Vlada im je odgovorila baš ovako, da im te rakete ništa ne znače, jer da nemaju ni šifre ni “ključ” za njihovo eventualno pokretanje.
Pitam se, je li to istina? Netko ozbiljan, ako zna, neka napiše. Ali ozbiljno, a ne lupetanje.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  zlatan

@zlatan
Samo sam htio podsjetiti na taj Memorandum, u svjetlu današnjih događaja kad se od S. Koreje i Irana traži da odustanu od svojih nuklearnih programa, dok istovremeno ima naznaka da Saudi snube Pakistan ogromnim novčanim iznosima ne bi li se preko njih domogli istog.
S druge strane, naznačio sam do čega može dovesti slijepo pouzdavanje u drugoga i zanemarivanje vlastitog.
A da su Gorbačov i Reagan na papir stavili sporazum da se NATO ne širi na teritorije bivših članica Varšavskog ugovora i eks sovjetskih republika, a ne da je ostalo samo na usmenom džentlmenskom dogovoru, danas bi neke stvari bile drugačije

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Osoba C

OSOBO C, opet nisam doznao je li zaista istina da je nuklearno naoružanje ostalo od vremena SSSR-a, na teritorijama Ukrajine, Kazahstana i Bjelorusije, bilo neupotrebljivo. Zbog toga šta nisu imali “ključ” za njegovu upotrebu. Iskreno, meni je to skroz logično. Jer nuklearno naoružanje nije kutija šibica, da svatko može raspolagati tim opasnim proizvodom ljudskog uma.
U tome kontekstu ne smatram ozbiljnim pisanje da se Saudijska Arabija želi uz pomoć Pakistana domoći nukl.naoružanja. Dosadašnja praksa kaže, da je svaka nuklearna sila do vlastitog nuklearnog naoružanja došla isključivo vlastitom pameti, i vlastitom moći. Zapravo tu je u pitanju i ljubomora, ali i moć. To je već poznato iz povijesti.
Kada je SSSR objavio da je postao druga nuklearna sila Svijeta (29.8.1949), američki političari odmah su graknuli: ukrali su bombu! Ne treba biti obrazovan da znamo, tu “bombu” nije moguće ukrasti. To nije ni komad metala, ni ništa jednostavno. U pozadini tog razmišljanja bila je politika. Koja je bila ljubomorna da se pojavljuje još jedna nuklearna sila. Pa je došla i treća, četvrta……..Logično, oni koji su bili prvi, od tada nisu više imali monopol. Dalje, u pozadini svega je i rasizam, šovinizam. Koji je govorio da su Sovjeti glupi i primitivni, i da za tako nešto nisu sposobni.
Zanimljivo, kada je Kina došla u posjed nuklearnog oružja (13.10.1964), da su neki u SSSR-u govorili isto: Kinezi su nam ukrali “bombu”! Kada je u posjed nuklearnog naoružanja došao Pakistan (28.5.1998), diljem zapadnih medija jednako su lupetali: ukrali su “bombu”! Uvijek kada netko nešto uspije, a sa naših rasističkih stanovišta za to navodno nije sposoban, pa on je to ukrao. Kako drugačije može razmišljati mozak paraliziran samodopadnošću, sebičnošću i rasizmom.
No, znanstvenici su ljudi koji ipak znaju više. Znaju više od tzv.običnih ljudi, ali i od političara. Koji isto znaju, ali zbog domaće javnosti, ti isti političari koji znaju, moraju govoriti gluposti. Moraju lagati, da umire javnost.
Dakle u vezi znanstvenika. Otac američke nuklearne bombe veliki američki fizičar Robert Oppenheimer, koji je nakon rata bio oštar protivnik nuklearnog naoružanja, nakon šta je 1949 tadašnji SSSR postao druga nukl.sila izjavio je: nitko ne može vječno za sebe sačuvati tajne svijeta! U toj jednostavnoj rečenici krije se istina.
Jedanko su tako razmišljali i pećinski vođe. Čije je plemme već otkrilo vatru. Kada su ustanovili da drugo pleme koje nije znalo za vatru, odjednom ima vatru, te vođe su rekli: ukrali su nam vatru. Ništa se u tome rasističkom razmišljanju nije promijenilo od pećinskih vremena..
Nažalost, i na ovome portalu susrećemo ljude koji imaju takva neuka pećinska razmišljanja i koji vjeruju u nepismene teorije urote.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

S obzirom da su gospodja kitarovic i gospodin plenkovic preporucili ukrajincima hrvatski model oslobadjanja ukrajine , sada bi bilo zgodno i ocekujem da ukrajincima posalju i nase ekonomske strucnjake da im daju smjernice kako da se izvuku iz ekonomske krize opet po hrvatskom modelu:)

General Admiral
Gost
General Admiral
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Da sve one koji su nas unistili primjenjujuci djugoslavensku progresivnu skolu ekonomije. Koju i danas izucavaju “progresivni”(haha),”ugledni” komunisticki (danas novovjerski “lijeve provinjencije) ideolozi na ekonomskim fakultetima.

Kandinski
Gost
Kandinski
3 godine prije

Ima nešto i u bahaćenju i gaženju svega na svom putu i pojeftinjavanja stoke sitnog zuba do krajnje ovisnosti o bezobzirnim krvopijama kao ti kojima je profit i svetinja kao što vi wannabe gospodari sanjate. Samo onaj najveći glavonja vam se nije baš proslavio.

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije

@Generale Admirale, jugoslavenski samoupravni socijalizam je bio daleko uspjesniji od ovog sluganskokapitalistickog modela.

General Admiral
Gost
General Admiral
3 godine prije
Reply to  Koča Popović

Koca – Pa zasto ti je onda sve propalo? Zasto ti silni sposobnjakovici skolovani na djugo-fakultetima nisu u stanju bez inozemnih milijardi voditi trafiku u kvartu? Kod koga su studirali petogodisnje planove 70-ih 80-ih 90-ih … i nadalje. Tko uopce vodi nase fakultete?
Jesu li to svijetski priznati strucnjaci ili ipak “ugledni” kako nase djugo-medije vole tepati partijskim miljenicima.
Cim procitas “ugledni profesor” znas da je udbas i da je dao zaklevu u sekti marxa, staljina, tita i druge krvave bratije.

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Druze Zukov, ukrajinski model je primjenjen i kod nas devedesetih. Za racun cije ekonomije je unistena Pliva, kome je darovan HT, jos uvijek Siemens napada i potkopava Koncar….samo stoka sitnog zuba o tome ne zeli znati, a mediji su odigrali prljavu rabotu skrivajuci cinjenice.

basso
Gost
basso
3 godine prije

Ko sa zapadom tikve sadi….

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

“Prema informacijama dobivenim presretanjem radio-signala, u pretprazničkim danima kod Gorlovke je za jedan dan ubijeno i ranjeno 57 vojnika i časnika Oružanih snaga Ukrajine”

“U smjeru Širokina je potučen stožer bataljuna Azov, 21 vojnik je ubijen. Ali to je samo u stožeru. Ukupni gubici se broje stotinama. I to samo, ponavljam, na dva položaja tijekom blagdanskih i pretprazničkih dana.”

“Što o tome priopćava ukrajinska strana? Ona ne priopćava ništa. Od 1. svibnja, ako vjerujemo njihovim podacima, imali su jednog, valjda, ranjenog. Šokantno je, ali eto takva sloboda kod njih vlada.”

“A što govore ljudima kojima nose sanduke? Što kažu očevima i majkama poginulih ovih dana? Da su im djeca otrovana? Da su ispala kroz prozor? Da su stradali u prometnoj nesreći? Nevjerojatno lažljiva i podla vlast. Lažljiva nije zato što krije gubitke, možda gubitke ponekad i treba skrivati. Lažljiva je i podla zato što nikakav Donbas oni nikada neće dobiti. Donjeck i Lugansku oblast ipak će morati predati, i to u cjelini.”

“Ljudi na drugoj strani ginu samo zato da bi na vlasti ostao Porošenko. Ako Porošenko naredi da se povuku i odnesu teško naoružanje, sve će odmah prestati. Ali onda će se dobrovoljački bataljuni vratiti u Kijev i otkinuti mu glavu. Dvije trećine dobrovoljačkih bataljuna sada su na prvoj liniji fronte. Njih se nizko ne plaši u Donbasu. Njih se plaše oni u Kijevu.”

“Skupina sumanutih kijevskih političara, koji se brinu samo za to kako da sačuvaju vlast (i, također, život), desetak gradonačelnika i guvernera diljem Ukrajine s njihovim podanicima, nekoliko tisuća deklariranih nacista, jedan i pol posto ludih marginalaca i oko pet tisuća idiota na društvenim mrežama stvaraju naš dojam o cijeloj Ukrajini. Pri čemu, u pravilu, oni ne ginu. Ginu najčešće mladi, glupi i nesretni, novaci u vojsci. Njih mi je vrlo žao. Na puštajte svoju djecu u vojsku, Ukrajinci. U tome nema nikakvog smisla, ni najmanjeg. Oni ne umiru za Lavov ni za Odesu. Oni umiru zato da bi Porošenko još mjesec ili godinu dana sjedio na vlasti. A onda će ga ionako skinuti.”

Oni još umiru zato da bi štakori u pozadini 9. svibnja od Besmrtne pukovnije u Kijevu, Odesi, u Dnepropetrovsku i Lavovu iz ruku ljudima otimali portrete i gazili ih. Je li za to stvarno vrijedi umirati? A za što ovdje umiru ljudi – to svi znaju. Za to da se ta bezobrazna gamad nikada ne pojavi u Donbasu. I gamad se ovdje nikad neće pojaviti”

Eto tako zbori vojnicina i antifasist Zahar Prilepin! Ne uzdize se u pobjedi ,ne ponizava se u porazu , milosti od agresora ne trazi ali nacistima koji sudjeluju u oruzanoj agresiji na narod Donbasa sigurno je nece dati. SFSN!

General Admiral
Gost
General Admiral
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

A zato Ukrainci gube jer ovi Malorusi “presrecu” radio-signale, ma cuo sam neki dan da presrecu i svjetlosne signale ma kaki, oni presrecu sve redom.
Ne samo to, nego svakoga petka se u njih kuha supa od ociju goloruke srb.. maloruske nedojencadi. Zamisli to.
A isto tako su Donbasovci na vrlo prefrgan smekerski nacin onako sa smjeskom na licu opet potajno “presretanjem” radar-signala saznali da je u Ukraini lose u Rusiji lose unatoc friziranju ekonomskih pokazatelja a da je u donbasu dostignut revolucionarni nivo iz vladavine druga Staljina tj da su im place ako ih ikako dobivaju spale na 10% predratnog nivoa. UFLID (Umrite fasisti ljevi i desni!)

Kandinski
Gost
Kandinski
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Na žalost bilo je mrtvih i na antifašističkoj strani. Poginuo je Tyson, talijanski dobrovoljac i jedan od komandanata u jedinici Prizrak. Također ima vijest da je uz njega poginulo još 5 drugova. http://www.voxkomm.info/it/2017/05/654/

General Admiral
Gost
General Admiral
3 godine prije
Reply to  Kandinski

Ja sam toga Tysona jednom preko interneta pitao zasto se osjeca pozvanim da tako daleko od Italije sudjeluje u okupaciji ukrainskoga teritorija.
On kaze da kao talijanski fasista ima obavezu zajedno sa svojim cetnickim i ruskim faso-prijateljima braniti ugrozeni Maloruski narod, iako su momentalno ostali samo muskarci u Donbasu koji su, da istina, uglavnom sa strane dosli. Ok ima tu i par domacih klosara koji nemaju kud.
Osim toga mu se uvjek svidja fasisticko ponasanje koje ga podsjeca na WWII. Ono, paljenje, pljackanje, silovanja, alkohol(vrlo vazno), bahatanje dok si jaci, kukanje “a ko nas zavadi…” kad izgubis… i te stvari.
A i rekao je da pozdravim njegove prijatelje na nasim neutralnim portalima.

bo9
Gost
bo9
3 godine prije

Zao mi je Ukrajine, volim Ukrajinu a jos vise volim Rusiju.
Ukrajina je agresor u ovoj prici i dobila je zasluzeno po surli sad nek skuplja kamecice mozaika.

davor
Gost
davor
3 godine prije

Možda im Amerikanci sagrade novi Norfolk u Odessi

Čađo
Gost
Čađo
3 godine prije

Prije godinu i nesto na jednom portalu bila je vijest da je ukrajina odlikovala nekog hrvatskog dragovoljca koji se borio mislim u bojni azov….
U komentarima su pljustale cestitke cak se i doticni osobno javio… Uz salve hvalisanja i poklica da ce razvaliti Moskvu i da se nece zaustaviti prije Vladivostoka i da ce usput poklat sve one cetnike sto su se naslikavali… Valjda misli sve to jednom rukom rijesiti…
Postavio sam mu upit: “Kako da je bas on u dalekoj Hrvatskoj osjetio zov potlacene ukrajine? Kako tu pravednu borbu ne prepoznaju ukrajinci koji tu zive i ne odazovu se mobilizaciji? Zasto je odziv samo 5%?”
Pokusao je nesto odgovoriti ali nije uspio sastaviti recenicu a ja sam od komentatora proglasen cetnikom partizanom skojevcem…
Drugo moje pitanje je bilo kako to da” mrzi i cirilicu i pravoslavlje iz dna duse”, a bori se sa ukrajincima koji su em pravoslavci em pisu cirilicom..
Vise se nije javljao….

Interesantno…

General Admiral
Gost
General Admiral
3 godine prije
Reply to  Čađo

1 Zasto zalis Cetnike tamo?
2 Pises kao da nisi zavrsio osnovnu, mozda te jednostavno nije razumio.

Kandinski
Gost
Kandinski
3 godine prije

Çoviče koji si ti glupi Troll

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije
Reply to  Čađo

Eh, @Čađo, ja se više čudim vašim očekivanjima. Nekim ljudima je lakše na ruke preorati hektare oranica, nego sjesti i razmišljati pet minuta. Taj lik, kakav god bio, je samo još jedna u moru svih jadnih i izgubljanih duša. Moja iskustva govore, da ne treba gubiti vrijeme na te izgubljene duše, jer se ne može ništa promijeniti. Ne volim davati savjete, (kažu da pametan čovjek savjet ne treba, a budala ga ne razumije), ali sam mišljenja da u bliskim susretima sa takvim likovima treba ravnati po principima ratne kirurgije, te pomagati samo onima za koje postoji realna šansa da “prežive”.
Postavljali vi upite takvima ili sjedili ispred akvarija, te pokušavali sa ribicama povesti razgovor o bitku, rezultat je isti. Izgubili ste vrijeme.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Čađo

Bravo ČAĐO! Tim nacionalistima bez obzira koji su, mozak je negdje između kokoši i gušterice. Zato ti taj nije odgovorio.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Ukrajinskoj omladini
„Ne idi, sine, u ukrajinsku armiju. Idi u Rusiju, idi u Poljsku, idi bilo gdje. Sakrij se. Ovo nije tvoj rat. Ovo čak nije rat protiv tebe. Ovo je rat za tebe“.

ruski pisac Zahar Prilepin

MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije

Sto su Ukrajinci trszili to su dobili,ameri i njemacka dobro su im smjestili.Klicko ima desetak pivovaru,nesmije nítko imati pivovaro osim njega,da sa ukrajinom sklopis neki posao,javna tajná ministrů moras dati odmah na ruku kes 100 dolara..veliká je to mafija,da samo znáte kako iskoristavaju Ukrajince po západu kao radnu snagu,to je Gore od robova..Mafija od firmu uzima 7 eura po šatů za radnika,njima daje 4 eura sa tím dá si mora sám platiti sociální i zdravstveno. Cjene u ukrajini kao njemackom,mjesecna plácá 260 dolara,tako živé Ukrajinci..

Weteran
Gost
Weteran
3 godine prije

Moskva ?!
Trpeljiva, strpljiva, prašta, toleriše,…
I veoma, veoma surova i brutalna!

Sarajevo
Gost
Sarajevo
3 godine prije

EUrovizija

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Administratoru
Ne znam zašto imate potrebu odobriti ovaj komentar, ali ok. Obzirom da je to prvi put, nisam obraćao pažnju pa sam mislio da sam ga greškom obrisao. Napravite tako da nema dupliranja.
Pozdrav!

Kandinski
Gost
Kandinski
3 godine prije

Čekaj malo jel neko stvarno bubnuo da će bit novi Singapur ? To ne u rangu kad je naš mitomanski “otac domovine” inače obožavatelj Enrona, Bechtela, Boinga i Svjetske banke u svom uobičajenom kompleksaškom da će mo mi biti nova Švicarska.

Borac2
Gost
Borac2
3 godine prije

Problem je u tome sto “mali ukrajinac” jedva da to shvati. Kada covjek usporedi recimo Kazakhstan i Ukrajinu, dvije ex-soviet republike, jedna doduse sa nekom vrstom “diktature” a druga sa 25 godina propale politike, razlika je kao noc i dan.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik