Lex Monetae – Italija zasigurno izlazi iz euro zone čime baca Njemačku na koljena

Zapaljeni EURO
66 komentara

Više nije pitanje hoće li Italija napustiti euro zonu ili ne. Stvar je trenutka i o tome privatno pričaju svi eminentni ekonomisti. Za nekoliko mjeseci ili godina, Italija će morati napustiti zajedničku valutu Euro. Tragičar cijele priče neće biti Italija, nego njemački narod koji će platiti ceh loše provedbe europske ideje. Umjesto saveza europskih naroda, tehnokrati globalističkih ideja su pokušali ostvariti utopiju zvanu “europska nacija”.

Italija je dužna preko 2.300 milijardi, koje više ni teorijski ne može vratiti. Toga su svi svjesni osim onih koji nemaju otvorene oči. Ne, to neće štetiti talijanskom narodu, a ni drugim prezaduženim narodima Europske unije i eurozone. Štetu će platiti lijevi i desni globalistički tehnokrati. Lijevi su izdali radnike i narod, a desni naciju u koju se zaklinju.

Svaki novi izbori u svijetu nam donose nove suverenističke stranke i predsjednike. U Italiji imamo Pokret 5 zvjezdica i Ligu, a u Sjedinjenim Državama Donalda Trumpa. Ne zaboravimo ni predsjednika Vladimira Putina koji je primjer suverenističke politike.

Vladati suvereno, znači misliti o svom narodu, a ne o globalističkim tehnokratima kojima je globalni svijet tržište, a ekonomski migranti prilika za dobiti jeftine i slabo obrazovane “kućne” pomoćnike i pomoćnice.

Želite znati kako će Njemačka pasti na koljena?

Stvar je jednostavna i logična. Suverenističke stranke i političari će morati donijeti odluku. Zatvoriti oči, te ekonomski i moralno dokrajčiti svoj narod ili će donijeti jedinu ispravnu odluku – izaći iz euro zone. Euro svim svojim karakteristikama predstavlja ekonomiju Njemačke i interes njemačkih radnika, građana i umirovljenika.

Pitate se kako to možemo znati? Dovoljno je pogledati izvozno/uvoznu bilancu. Njemačka ima izvozni suficit od 1000 milijardi eura, dok gotovo sve ostale zemlje imaju deficit. Bilo kakav pokušaj da se ovaj problem riješi, Njemačka neće dozvoliti.

Kako je došlo do toga?

Njemačka je posuđivala novac svima. Najbolji su primjer Grci koji su njemačkim novcem kupovali njemačke automobile. Možemo reći da je Njemačka subvencionirala grčku potražnju i svoju ponudu. Cilj je bio omogućiti dobre plaće njemačkim radnicima i mirovine umirovljenicima. Grčka taj novac neće nikada vratiti. Rijetki pričaju javno da osiguranje grčkog duga drže njemačke osiguravajuće kuće. Krug je doista začaran i vrlo nepovoljan za Njemačku ekonomiju.

Italija nije Grčka. Danas u Italiji na vlasti imamo demokratski izabrane političare koji misle za promil više o svom narodu nego prošla vlast. Sve je očitije da novoizabrana suverenistička vlast Italije neće nastaviti uništavati talijanski narod i ekonomiju. Pitanje me momenta kada će zatražiti ustupke od Njemačke kako bi riješila svoj ekonomski problem. Ustupci su u ovom slučaju su otpisi kredita, veća inflacija i financiranje infrastrukture kao što je najavio Donald Trump i kao što već čini Vladimir Putin. Iz gore navedenih razloga Njemačka na to nikada neće pristati, jer će time ugroziti interese svojih građana.

Lex Monetae – zakon kojeg se boje

Jedini izlaz za suvereniste u Italiji će biti novi izbori koji će im vjerojatno omogućiti apsolutnu većinu u talijanskom parlamentu. Tada će Pokret 5 zvjezdica i Liga apsolutnom većinom odlučiti izaći iz eurozone. Vratit će nacionalnu valutu pozivajući se na Lex Monetae i svoj dug pretvoriti u svoju nacionalnu valutu koja će predstavljati talijansku ekonomiju. Preko noći će Italija dobiti instrument za rješavanje ekonomske krize. Vjerojatno će Italiju pratiti i ostale zemlje euro zone, jer bez Italije euro zona nema budućnosti.

Njemačka će preko noći izgubiti 500 milijardi eura, jer kredite zemalja koje izlaze iz euro zone osiguravaju njemačke osiguravajuće kuće. Dodatnih 500 milijardi će biti izgubljeno zbog povećanja konkurentnosti do jučer prezaduženih zemalja koje su izlaskom iz euro zone postale jeftinije i povoljnije za domaću proizvodnju i potrošnju.

Kako vidimo, ipak će “nevidljiva ruka” odraditi svoje i pokrenuti kotač potreban da suvereni narodi budu bar malo sretniji. Naše je da se pripremimo i budemo spremni za taj moment, a u cilju da sve prođe što bezbolnije i da se aktualni kvazi lijevi i kvazi desni zaustave u svojoj namjeri rasprodavanja i uništavanja nacionalnog dobra.

Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Direktor
5 godine prije

Da li države koje duguju Njemačkoj uredno servisiraju svoje kredite, ako da onda nema potrebe za izlaskom, ako ne onda Njemačka neće propasti jer i sada živi, radi, djeluje bez toga novca.
Jedini problem Europske unije je NATO vojni savez, on je taj koji ruši ideju EU. Stvaranjem EU taj savez je trebalo raspustiti i stvoriti Europski vojni savez-vojsku/armiju. Pitanje je da li je i to potrebno jer nije više 1918. da se razmišlja o pljački i osvajanjima već je svima cilj trgovina sa bogatima a ne siromašnima.

LuckyE
5 godine prije

Sve je tocno osim premise da njemacka vlada nece ugroziti interese vlastitih gradjana. Njemacka vlada vec godinama ne cini nista u interesu njemackih gradjana vec bas suprotno. Nasilno napucivanje nekompatibilnim migrantima, visoki porezi, siromastvo u starosti, manjak stanova u gradovima, nemogucnost placanja najma stana, apsolutni rasap njemacke vojske, unistavanje njemacke autoindustrije kroz umjetne skandale, financiranje propalih firmi tijekom krize, financiranje propalih ekonomija u EU, itd. To je njemacka realnost, no o tome se u ostatku EU ne pise. Stoga, njemacka vlada, tj. oni koji njome upravljaju, ce ulupati koliko god novca bude potrebno da se Euro u EU odrzi. EU ce prije presuditi otpor prema ilegalnoj imigraciji i rasap NATO-a nego raspad Eura.

čitalac
5 godine prije

Od krize iz 2008 je bilo već bezbroj nagovještaja propasti EUR a zatim i EU.
Nije to baš tako jednostavno kako neki misle.

Ana
5 godine prije

“Štetu će platiti lijevi i desni globalistički tehnokrati.” Kad bi bar!!!! Ali nikada nece platiti dovoljno i do kraja!
” Lijevi su izdali radnike i narod, a desni naciju u koju se zaklinju.” Ovo cu zapamtiti- kratko ali “ubojito” definira cijelu situaciju.

Jovica
5 godine prije

Ništa zato, spasiti će je, svojim ulaskom, Hrvatska! ?

faust
5 godine prije

Bilo bi puno bolje da je sve ostalo na razini EEZ,Eu je promašaj i utopija ali vrlo profitabilna globalnim korporacijama.

Alen
5 godine prije

Vidjeli smo kako je prosla Grcka u tom scenariju , zasto bi talijani prosli drugacije ?…
Nato je tu da osigura da se dugovi uredno plate ..

Troglavski
5 godine prije

Prije par godina Lavrov je rekao da je Njemacka ‘nepopravljiv slucaj’ i onda objasnio:

“Kad u skoli nekom ne ide matematika das mu dodatne casove i on se popravi, medjutim ima slucajeva kad to ne pomaze, jednostavno, nepopravljiv slucaj. E takva je Njemacka danas!”

bbbb
5 godine prije

Oni koji stvoriše carstva, plemena, države, narode i sutra borgtranshumanizam (skoro je tu več danas) neće dozvoliti da Italija ili bilo tko drugi pobjegne od očnjaka vampira koji preko jeuura i dolarosa sisa krv jevvropljanima i čitavom svijetu. Njemci su sa jeuurom privilegirani na račun ostalih jevvropljana i njima je dobro kao što je dobro kaubojima koji su putem dolara privilegirani u odnosu na čitav svijet. Da bio u domovini jeuura i dolarosa bio mir kupili su ih beneficijama koje narod ima u tim državama od jeuura i dolarosa. Njemci nikog ne kamatare, to rade oni koji vladaju Njemačkom. Jeuuro stvoren da se opljačka jevvropa a dolaros da se opljačka svijet.

maliboro
5 godine prije

Lijepo sam im govorio ne primajte nas u EU uništičemo vas, nisu me htjeli slušati – sada gledajte raspad EU.

Bagy
5 godine prije

Ponavlja se 1943,opet kapitulacija????

vljadimir
5 godine prije

njemačka je malo pretjerala sa manipulacijama i negativnim kamatama kod ” saveznika” smirit će ih donald sa par baza a grci lažirali i 2% za nato hahah

Crni žutokljunac
5 godine prije

Na vrhu EU je Njemačka i sve je podređeno njoj i njezinoj ekonomiji.Oni crpe cijelu Europu.Oni crpe sve nas a preko banaka se crpi njih,a i sve nas ostale.Najveće gospodarstvo Europe a najzaduženiji.

Jovica
5 godine prije

Sad će je spasiti Hrvatska!

vjaceslav
5 godine prije

a, naši pametnjakovići narodu, koji to ne traži od njih, obećavaju skoro uvođenje eura. zašto žure u eurozonu? zar je grška profitirala od ulaska u nju? a kuna nije isto što i bezvrijedni dinar ili tolar.

Nil1
5 godine prije

Kome treba posao javi te mi se.. samo eu pasoš.

Kihot
5 godine prije

Izdajnici najveći…

wetzer maja
5 godine prije

pa, logicki gledano i grcka je odavno trebala istupiti iz euro-zone, ali financ-elita ju namjerno drzi unutra – jer, preko drzava a la grcka, italija ….oni osiromasuju ostale, poglavito njemacku. da nije njemacke, italija bi vec bila u cistom bankrotu. njemacka je najveci neto-platilac eu-e. u financ-kisobran esb, u brisel (do sada 35 mrd, po novom zbog brexita i inflacije jos dodatnih 12 mrd), pa target2 (gotovo 900 mrd), pa krediti i sl (esfs, rtgs, eszb), sve skupa do 2 biliona eura, bez skrivenih placanja. za target2 prica se, to je za njemacku versaille2 – ona te novce nikad vise ne bude vidjela, ecb joj nikad nece vratiti to sto ona alimentira pigs-drzave juga. to je monetarni grob. sto se tice export-buma, taj novac ne stize do baze, tj. infrastruktura se raspada, rast placa negdje na dnu statistike, investicije stoje. njemacku se javno pljacka, a time ugrozava i cijelu eu-financ-zonu.… Čitaj više »

Dub Miroslav
5 godine prije

Izmisliš novac (središnja banka pusti u opticaj 1000 milijardi eura) daš ga nekom da kupi tvoj (do tog trenutka bezvrijedan proizvod koji skupo košta ali ga nitko ne želi jer je preskup i ne može ga platiti ( zakon tržišta i tržišne vrijednosti ( po naški radiš za badava!))) Tvoj proizvod je odjednom tražen ( npr. od -15 000 eura ( platio si sirovinu+radnika+energiju) odjednom vrijedi 20 000(tržna cijena)! Svoj si dug ( izmoslio si novac i njime financirao radnike+ energiju + sirovine za proizvod koji nitko ne može platiti) pretvorio u profit u isto vrijeme zadužujući zajmoprimca-kupca! Magijaaaaa!!!!!

Mile "golja"
5 godine prije

Na ovaj clanak se moze dati komentar samo na njemacki nacin: Milchmädchen Rechnung.

Mile "golja"
5 godine prije

Na ovaj clanak se moze dati komentar samo na njemacki nacin: Michmädchen Rechnung.

Nostradurus
5 godine prije

Ako ponovo uvedu liru (bez duga), oni mogu sve dugove otplatiti u lirama, a zatim ih odraditi te tako pokrenuti vlastitu industriju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.