Liberalni MSNBC u stilu Goebbelsa američki kanal ONE optužio za „rusku propagandu“

Rachel Maddow
4 komentara

U Sjedinjenim Američkim Državama se u medijskom prostoru događaju nevjerojatne stvari. Naime, konzervativni kanal One America News (OAN) tužio je televizijsku voditeljicu Rachel Maddow koja je OAN nazvala “plaćenom ruskom propagandom”, piše Hollywood Reporter. Prema tužitelju, Maddow je znala da laže, ali je, zbog političkih razlika, klevetom nastojala naštetiti ugledu kanala. O tome što je „ruska propaganda“ u Sjedinjenim Državama ne treba trošiti riječi. Optužbe se kreću od utjecaja na izbore 2016. i izbor Trumpa do nevjerojatnih stvari koje nemaju veze sa zdravim razumom.

“One America News Network, mali kabelski kanal koji aktivno podržava politiku predsjednika Donalda Trumpa, podnio je tužbu u kojoj navodi da je voditeljica MSNBC-a Rachel Maddow klevetala kompaniju, nazivajući je “doslovno plaćenom ruskom propagandom”, piše Hollywood Reporter.

Prema publikaciji, tužba navodi da je Comcast, matična tvrtka MSNBC-a, odbila emitirati programe kanala One America News (OAN) jer su njegovi politički stavovi suprotni liberalnim stavovima MSNBC-a.

Nakon što je predsjednik kanala One America News, Charles Herring, u pismu upućenom upravi Comcasta osudio “cenzuru koja ometa slobodnu konkurenciju”, Rachel Maddow, domaćin najpopularnijeg programa na MSNBC-u, rekla je gledateljima da je OAN “doslovno plaćena ruska propaganda”. Naravno, argumenata i dokaza koji bi potkrijepili ovu optužbu nije bilo i nisu ni bili potrebni.

Prema tužitelju, Rachel Maddow je “znala da je njena tvrdnja lažna i nastojala je naštetiti  poslovanju i ugledu OAN-a zbog konzervativnih stavova kanala“. Sada kanal One America News tužbom traži odštetu od 10 milijuna dolara, kaže se u članku.

Vlasnik i uprava kanala je obitelj Herring u San Diegu, naglašava odvjetnik One America Newsa.

“Oni su američki poput pite od jabuka. Oni nisu plaćeni od Rusije i nemaju nikakve veze s ruskom vladom”, rekao je odvjetnik za Hollywood Reporter, što je vjerojatno vrlo lako provjeriti

Rachel Maddow je OAN nazvala “najopakijim desničarskim protrumpovim vijestima u Americi”. Čaki da ako je to istina, drugi dio izjave je vrlo upitan i razlog je za sudsku tužbu.

“Ruska vlada plaća njegovim televizijskim reporterima da komentiraju pitanjima američke politike i vode propagandu za vladu” , rekla je voditeljica MSNBC-a.

Prema Hollywood Reporteru, izjava Maddow se temelji na članku Daily Beasta u kojem se navodi kako “Trumpov novi najdraži kanal unajmljuje novinare koje plaća Kremlj”. Kao argument se navodi izjava Kristiana Brunovicha Rouza, koji je rekao da je, dok je radio za OAN, “pisao za kremaljsku novinsku agenciju Sputnik i da je bio uključen u rusku operaciju uplitanja u izbore 2016. godine”.

Podsjetimo da je u pravnom smislu ovaj slučaj završen, jer je specijalni istražitelj Robert Mueller slučaj zaključio konstatacijom da nije bilo ruskog uplitanja u izbore 2016. i da Trumpov tim nema nikakve veze s ruskom vladom. U tom smislu je odluka Comcasta da ne emitira programe kanala One America News posebno zabrinjavajuća, jer se time otvara put liberalnom jednoumlju u Americi, posebno opasnom jer se njegove verzije kao metastaze šire diljem takozvanog “slobodnog i demokratskog svijeta“ u kojem je ogromnom dijelu  konzervativne ili umjereno konzervativne populacije uskraćuje pravo na slobodno informiranje, a novinare takvih medija se osuđuje na šutnju. Svaki stav, a posebno suprotan „našem“, mora biti objavljen, osim ako ne poziva na mržnju, nasilje i progon neistomišljenika. U ovom konkretnom slučaju se upravo perjanica  liberalnog novinarstva Rachel Maddow ponašala u najboljoj maniri Goebbelsove propagande, koja je, umjesto da o spornim pitanjima organizira raspravu s kolegama kanala One America News, iste proglasila za „plaćene ruske propagandiste“, i tu prestaje svaka diskusija.

Hollywood Reporter

Propaganda
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

Sve šta nije u skladu sa istinom NWO dobija jednu od već spremnih etiketa; rasističko, islamističko, nedemokratsko, terorističko, . . . pa i rusko . . . tako MS mediji Amerike i ciloga zapada funkcioniraju već par desetljeća . . . imamo to i na Balkanu.

puki
4 godine prije

Rachel Maddow- pripadnica izabranog naroda, obitelj podrijetlom iz istocne Europe, prvobitno se prezivala Medvedov (izvor vikipedija)

plus jos sto je i lezbaca

Max
4 godine prije

To je lažna za koju i treba tužiti novinarku. Sličnim klevetama je napdnut i portal Logično.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI