Obama je postavio temelje da američki mediji postanu propagandni alat pod kontrolom vlade

Obama
5 komentara

Glavni mediji izgubili su sav kredibilitet posljednjih godina, svojim izvještavanjem o pandemiji i izborima ostavljaju malo sumnje o tome tko upravlja stvarima i gdje stoje. Postoji mnogo mjesta na koja se može pripisati krivnja za to kako je došlo do ovog stanja, ali jedan veliki faktor je bivši predsjednik Barack Obama.

Zapravo, upravo je njegov potez da ukine Smith-Mundtov zakon, također poznat kao američki Zakon o razmjeni informacija i obrazovanja iz 1948., postavio pozornicu za sadašnji propagandni stroj u koji su se pretvorili nacionalni mediji. Ovaj potez omogućio je korištenje propagande u emitiranju i uklonio zahtjev da ona bude vjerodostojna. To je u biti omogućilo medijima da koriste propagandu protiv Amerikanaca.

Prije nego što je akt ukinut, američki programi koje je proizvodilo Upravno vijeće za radiodifuziju (BBG) – sada poznato kao Agencija Sjedinjenih Država za globalne medije – kao što su Glas Amerike, Radio Sloboda, Radio Slobodna Europa i Bliskoistočne radiodifuzne mreže , mogao se konzumirati samo u kvaliteti emitiranja u inozemstvu. Dostupan na 61 jeziku i u više od 100 zemalja, pokrivao je teme poput trgovine ljudima u Aziji i kršenja ljudskih prava u Iranu.

Zakon je izmijenjen 1970-ih, a 1985. senator Nebraske Edward Zorinsky rekao je da ova vrsta propagande ne bi trebala biti dopuštena u SAD-u kako bi nas odvojili “od Sovjetskog Saveza gdje je domaća propaganda glavna aktivnost vlade”.

Ideja je bila da američki porezni obveznici ne bi trebali plaćati propagandu za američku publiku. Iako neki ljudi uključeni u projekte BBG-a tvrde da to nije propaganda, bivši izvor iz američke vlade priznao je da to promiče američke interese.

Kada je Obama odustao od zaštite propagande, to je značilo da vladine agencije mogu stvarati “vijesti” i mišljenja koja će se dostavljati Amerikancima kako bi unaprijedili svoje narative – a porezni obveznici to moraju platiti.

U provjeri činjenica je li se to stvarno dogodilo, čak ni AP nije mogao iskreno tvrditi da je laž; rekli su da cijeli zakon nije ukinut, već da je Obama “radije ukinuo neka ograničenja na domaće širenje medija koje financira vlada.”

Putin kaže da je teško pobijediti SAD u “ratu propagande”

To je čak bila tema u nedavnom intervjuu Tuckera Carlsona s Vladimirom Putinom. Na pitanje Carlsona zašto ne bi želio iznijeti dokaze da iza napada na Sjeverni tok stoji NATO kako bi mogao izvojevati propagandnu pobjedu ako je to istina, ruski predsjednik je odgovorio: “U ratu propagande vrlo je teško poraziti Sjedinjene Države jer Sjedinjene Države kontroliraju sve svjetske medije i mnoge europske medije. Konačni korisnik najvećih europskih medija su američke financijske institucije. Zar to ne znaš?”

Dodao je: “Moguće je uključiti se u ovaj posao, ali je to, da tako kažem, previsoko. Možemo jednostavno usmjeriti svjetla reflektora na naše izvore informacija i nećemo postići rezultate.”

Američki mediji trebali bi biti “slobodni tisak”; Prvi amandman to jasno navodi. I bez Smith-Mundt zakona koji ih štiti, medije mogu preuzeti politički operativci i vlada. Zato nas toliko hrane. laži o “klimatskim promjenama”, COVID-19 i bezbrojnim drugim temama koje sve zgodno podupiru preferirani liberalni vladin narativ. A u posljednje vrijeme to ide još dalje, sa službama poput NewsGuard koje primaju državna sredstva za cenzuriranje desničarskih novinskih kuća.

američki medijiBarack ObamaPropaganda
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 mjeseci prije

Pa i jest.

gargamel
2 mjeseci prije

Kako god okreneš, bjela rasa će doživjeti ono, što su vjekovima radili po Aziji ,Africi, americi.Prije desetak godina sam slušao komentar nekog filozofa u vezi migracija , on veli, pa mi išli kod njih nepozvani, sada oni dolaze pozvani, u čemu je problem.

tihobl
2 mjeseci prije

Џо Бајден, који је у браку са Џил Бајден 47 година, рекао је да је кључ њиховог дугог и срећног брака добар секс.

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

To je jedan od razloga izuzetnosti američke nacije o kojoj je trubio Obama dok je bio predsjednik.
Samo potražite u Youtube tražilici pojam “Obama exceptionalism”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI