Litva u panici – Zemlji prijeti ”epidemija ruske istine”

lITVA
31 komentar

Litvi ovih dana doslovno potresa ”ogroman skandal” zbog putovanja skupine tinejdžera iz područja grada Plunge, koji se nalazi na zapadu zemlje u blizini ruske regije Kalinjingrad.

Naime, mladi su uz podršku okružnog vodstva organizirali put u sklopu kojeg su posjetili rusku eksklavu na Baltiku, gdje su bili u kampu za mlade.

Na kraju su lokalne vlasti, obavještajne službe, pa čak i Ministarstvo vanjskih poslova Litve izjavili kako se radilo o ”korumpiranom i zastrašujućem utjecaju ruske propagande”.

Konkretno, razlog je što su djeca Litve u sklopu ekskurzije posjetila i vojni muzej, gdje su čuli ”rusku verziju povijesti XX stoljeća”, koja je potpuno suprotna onoj koju nameću vlasti, akademska zajednica, mediji i Ministarstvo obrazovanja Litve.

No, kap koja je prelila čašu je bio susret mladih Litve s članovima moto kluba ”Noćni vukovi”, kojeg EU smatra ”organizacijom pod nadzorom Kremlja”.

Ministar vanjskih poslova Litve, Linas Antanas Linkevičius je izrazio ogorčenje zbog ”nemilog događaja”,

Čelnici lokalnih sigurnosnih službi su svu krivicu svalili na nesretnu okružnu upravu,  navodeći ”kako mlade nisu upozorili o mogućim opasnostima takvog putovanja”.

Vodstvo okruga Plunge se pravda i objašnjava kako je sve bio nesretan slučaj, možda i pogreška.

U stvari, problem je nastao što djeca Litve nisu posjetila samo kamp za mlade, nego su razgovarali s voditeljima vojnog muzeja, vidjela eksponate i na kraju razgovarala s Putinovim ”Noćnim vukovima”.

Za politički vrh Litve je to što su učinili gotovo isto kao da su posjetili radioaktivne ruševine, pokupila virus ebole i donijeli ga u Litvu, jer je propaganda Kremlja toliko opasna, da bi njome mogli kontaminirati i zaraziti druge.

Bilo je i poziva da se poveća budnost i da je sigurnije izolirati mlade generacije kako ih ne bi iskvario utjecaj na Istoku.

No, reakcija vlasti Litve zapravo otkriva drugu stranu medalje, odnosno njihov panični strah da će i najmanji sudar sa stvarnošću automatski pobiti učinke njihove dugogodišnje propagande.

U Litvi vjerojatno dobro znaju vlastite propagande i dobro su svjesni da je sve što su govorili i još uvijek govore apsolutna laž koja će se u sudaru s istinom odmah i nepovratno urušiti.

Dakle, reakcija je prirodna, jer susret mladih s Rusijom će možda dovesti do toga da će mladi Litve shvatiti da je sve što se govori o susjednoj zemlji hrpa laži, ali te laži ne smiju biti predmet kritike.

Sada se histerija u državnom vrhu i obavještajnim službama odlučila na pravednu samoizolaciju, jer oni dobro znaju da njihove priče o ”Šumskoj braći” i drugi primjeri povijesnog revizionizma    ne odgovaraju istini.

Ovih dana se nešto slično događa na Krimu, gdje su teroristi Kijeva naredili graničarima da blokiraju sve ulaze na poluotok, kojeg je ovog ljeta posjetilo mnogo Ukrajinaca, koji su se svojim očima uvjerili kako je tamo lakše živjeti nego na području pod nadzorom vlasti u Kijevu.

Ova vrsta reakcije, samoizolacija i jačanje vlastite propagande, samo potvrđuje kako službene ”istine” Vilniusa i Kijeva i nisu baš uvjerljive.

Propagandni uradak o baltičkim kolaboracionistima kao borcima za slobodu: NATO pakt objavio film koji hvali naciste SS-a

 

KaliningradKremljPropaganda
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Janez
6 godine prije

Istina najviše boli “demokrate”.

Pizistrat Nelson
6 godine prije

Buuuu…?
Dobro da Noćni vukovi nisu pojeli tu djecu… Hahahahaa, sad će im djeca postati vampiri koji će, kad narastu, popiti svu litavsku krv i pretvoriti je u rusku ?

Mercury
6 godine prije

Teško čovjek razumije koliko indoktriniranost može biti jaka. To vjeruješ tek kada se sretneš s takvom osobom.

jorgen
6 godine prije

Da bi stvari jos bolje bile stavljene u kontekst sinkroniziranog PsyOp-a koji je u tijeku nad baltickim zemljama – ovih dana Norvezani dobivaju besplatne tablete joda. Za slucaj ruskog nuklearnog napada.
Dakle stvara se psihoza neizbjeznog rata koji moze buknuti svakog trenutka. Cak i kada nemaju stvarnu namjeru uskoro napasti Rusiju, cilj je ukorijeniti inherentni strah koji ce u podsvijesti ostati generacijama kako bi se po potrebi mogao iskoristiti u pozeljnom trenutku. To se inace radi i na drugim prostorima – ne moramo ici dalje od Balkana.
Novinari su kljucna karika u stvaranju ove psihoze i ne mora nas cuditi kronicna zelja elita za regulacijom Interneta – jer po prvi put ljudi mogu saznati i alternativne informacije koje se ne poklapaju sa informacijskim tokovima sluzbenih (medijskih) kanala.

NSU
6 godine prije

Možda bi Plenky i Barby isto trebali onako neslužbeno posjetit Rusiju pa da malo dođu pameti.

jale
6 godine prije

Radi analize učinaka indoktrinacije ne treba poći dalje od ovih prostora.

Boris
6 godine prije

Blolesni umovi amerikanizacije. Novinarsko americka propaganda.

Beate Dunn
6 godine prije

Autor članka “Litva upanici” iznio tvrdnje koje ne odgovaraju istini—–!

Beate Dunn
6 godine prije

Čeiciraju povijestkajte malo …Ovaj tekst je definitivno sponzoriran—-Navodi podatak da Litvanske vlasti falsificiraju povijest..da su mladi Litvanci saznali “šokantnu” isitnu….Za Ruse tvrdi da je njihova verzija povijesti neupitna…Drske tvrdnje jednog “novinara” čije ime nije navedeno—-nemoguće je o takvoj temi pisati BEZ NAVOĐENJA IZVORA – TEMELJA POVIJESNIH POLITIČKIH PODATAKA.–Toliko znanja jedan obični novinar ne može imati.Ovakvo manipuliranje javnošću je NARUČENO,,,,ISTINA JE DA SU RUSI IMALI KRIM PRIJE UKRAJINACA—-ALI OVO O LITVI OČIT JE PRIMJER RUSKE PROPAGANDE ,,RUSI SU VELIK NAROD I KOJI TREBA POŠTIVATI I VOLJETI KAO SLAVENSKI NAROD BLIZAK NAMA –ALI MI SMO ODAVNO OPTIRALI PREMA “ZAPADU”….OPOZICIJA U RH (PROKUMUNISTIČKI ATEISTIČKI I ANACIOANLNI SDP) SKLON JE RUSIMA JER SU OSTALI I DALJE SIMBOL LJEVICE , STARIH VREMENA –JUGOSLAVIJE….A TO SU BILI NEPRIJATELJI HRVATSKOG NARODA I DRŽAVE..RH NIJE LUDA DA PODRŽAVA SVOJE NEPRIJATELJE- A NEKI SRBI U RH JAKO PRIŽELJKUJU PRIBLIŽAVANJE RH RUSIJI– NELOGIČNO I NEPRIHVATLJIVO.. FORSIRANJE OVAKVE PEOPAGANDE SAMO ĆE… Čitaj više »

Walter
6 godine prije

U Opatiji postoji kletva “Daj Bog da ti uspije bambus (biljka)”. Istu možemo malo izmjeniti u “Daj Bog da ti Ameri uvedu demokraciju”.

Nikša Pekić
6 godine prije

Litvanci, kao i ostale Baltičke zemlje plus Poljska mogu biti zahvalni komunistima koji su srušili carsku Rusku vlast jer bi pobjednici WWI kao saveznika (u slučaju Britanije i bratića) ostavili gore navedene narode u Carskoj Rusiji.Isto tako su isti ti saveznici(Britanija i Francuska) potpisom Minhenskog ugovora razbili Čehoslovačku 1938.Tada komunisti nisu bili ni blizu granica bivše Čehoslovačke.

Jupiter
6 godine prije

Neonacizam je sve prisutniji u graničnim područjima prema Rusiji i u bivšim satelitima nacističke idologije. Slučajno? Ne verujem, pre će biti da se grupiše topovsko meso za neki budući obračun.Demokratija podrazumeva između ostalog i slobodu kretanja i mišljenja.Ovi iz Litve su gori 100 puta nego bivši KGB.

ivan
6 godine prije

neodoljivo podsjeća na rvacku i njenu zlatokosu predsjednicu znaći to je to što nas povezuje s litvom falsificiranje povijesti

Srbenator
6 godine prije

Ovdje subsami srbi i Jugovići

Abaska
6 godine prije

Kiek Lietuvai?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI