Maduro: “Sjedinjene Države i Kolumbija pripremaju provokaciju…Svi pripadnici vojske moraju biti spremni za borbu”

Nicolas Maduro

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro rekao je da ima informacije da Kolumbija i Sjedinjene Države planiraju provokaciju na Bolivarsku Republiku.

“Imam informacije da Kolumbija, zajedno sa američkim zapovjedništvom, planira izvesti još jednu provokaciju na venecuelanskoj granici s Kolumbijom. Svi pripadnici venecuelanskih vojnih snaga moraju biti spremni za borbu”, rekao je Maduro u petak.

Predsjednik je dodao da bi provokacije služile za pokretanje sukoba na granici Venezuele i Kolumbije, kako bi se odvratila pažnja od protesta koji se održavaju u Kolumbiji.

Početkom rujna Maduro je najavio  vojne vježbe na zapadnoj granici zemlje s Kolumbijom, rekavši kako njezin susjed predstavlja visoku sigurnosnu prijetnju.

Dvije susjedne države redovito se međusobno optužuju da podržavaju antivladine snage. Madurovim inauguracijom za svoj drugi mandat, oporbeni zastupnik Juan Guaido protuzakonito se proglasio “privremenim predsjednikom” i pozvao je građane da mu pomognu da nelegalno preuzme vlast.

Guaido je za svoje ideje odmah dobio potporu od Sjedinjenih Država i nekih latinoameričkih zemalja, uključujući Kolumbiju, dok ga Maduro optužuje da sa SAD-om pokušava izvršiti puč. Maduro je također je optužio Bogotu da stoji iza urote kako bi ga se svrgnlo i ubilo.

agresijaPrijetnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

Ma sumnjam da će se odlučiti…doduše slatko bi bilo koristiti bolumbijsku vojsku umjesto svoje; no pitanje je koliko njih i koliko dugo?
Nadam se da ne gube vrijeme i da su već naoružali kolumbijsku “oporbu” u džungli s nečim drugim osim mačetama…

Fabijan
4 godine prije

sva velika USPJEŠNA ekspanzionistička carstva u povijesti ( ideologija, religija, ekonomski poredak, svejedno ) su prvo SVOJU državu uredili da bude sretna i uspješna
onda su išli zavladati svijetom
u novije vrijeme neka carstva se više brinu o ideologiji nego o osnovnim životnim potrebama
usput se posvađaju sa velikima i jakima
i čude se zašto im projekat ne uspijeva
glad i neimaština ne pita za ideologiju

tihobl
4 godine prije

Prije godinu dana kad je bilo najcupavije izvukao je oruzje iz magacina i rasporedio po ekvivalentu nasih mjesnih zajednica, da ako dodje do stani-pani da se narod naoruza. 2 miliona naoruzanih gradjana u narodnim jedinicama nisu zanemarljiva stavka za okupatora.
Evo Morales to nije uradio.

Max
4 godine prije

Venzuelanska vojska i vlast su čvrste i jake i napad na njih bi bio pogubna avantura.Ali pad Bolivije u ruke proamerčke hunte pogoršava strateški položaj Vnezuele.

nessy
4 godine prije

Koliko god podrzavam Venecuelu, i njihovu borbu za nezavisnost i suverenitet, ipak mi nije jasno, da zemlja sa najvecim zalihama nafte na svijetu, moze biti u tako katastrofalnom stanju. Gdje su nestale te bezbrojne miljijarde dolara? Kad gledamo Saudijsku Arabiju, sagradili su cuda. Najveci svjetski miljarderi dolaze od tamo. Rusija, svojim resursima upravlja pametno. Norveska… pa nadalje. Kako je moguce da tako ogroman novac ispari, a da nemamo, recimo, barem nekog bahatog bogatasa iz Venecuele? Kao da su zapeli u sredini proslog stoljeca. Pa, dobro, je li Maduru i ekipi oko njega jasno, da konacno moraju nesto drasticno promjeniti, jer oni propadaju doslovno iz dana u dan. Ne mislim, naravno, da se trebaju naguziti USA, cak suprotno, ali je li im palo na pamet, skupiti najbolje svjetske ekonomiste, ako treba i uz potporu Rusije, pa napraviti neki dugorocan, odrzivi plan, i toga se drzati. Imaju navodno socijalisticku vladu, ali, sto… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI