Macron upozorio Britaniju da će postati američki vazal

Boris Johnson Donald Trump
16 komentara

Predsednik Francuske upozorio je Borisa Johnsona da Velika Britanija rizikuje da postane vazalna država Washingtona posle Brexita. To je bio nizak udarac i teška vijest za bilo koga u Londonu, glavnom gradu 51. države.

Naravno, ono što Emmanuel Macron nije priznao tokom sastanka sa premijerom u Parizu je da je situacija za njega malo bolja. Ni Britanija ni Francuska zaista nemaju luksuz da izbegavaju vazalni odnos sa nekim od „gospodara“; sve što mogu je da izaberu svog gospodara.

Zaista je potrebno malo obraza da Macron upozori na prijetnje postajanja vazalne države lideru koji je u procesu ponovnog preuzimanja kontrolu nad svojom državom.

Tvrdnje da oslanjanje na budući trgovinski sporazum sa SAD-om kako bi se ublažio uticaj Brexita, znače da će Britanija samo završiti kao država vazal.

„Mogu li troškove tvrdog Brexita za Britaniju kompenzovati Sjedinjene Države? Ne … Čak i da je to strateški izbor, to bi rezultovalo istorijsku vazalizaciju Britanije … Ne mislim da to Boris Johnson želi. Mislim da to Britanci ne žele.” rekao je Macron.

Ova ideja o stranoj dominaciji izgleda kao da se odigrava u Macronovoj glavi. Samo prošle godine Macron se iz petnih žila mučio da naglasi da je Francuska “saveznik” SAD-a, a ne “vazalna država.”

Budući da je toliko uvjeren u nezavisnost Francuske od SAD-a, bilo bi zanimljivo čuti njegova stajališta o ulozi Berlina u upravljanju Francuskom.

Članstvo u EU je samo po sebi vježba predaje suverene moći ostalim članicama unije – tačnije, predaja Njemačkoj. Macronova Francuska je uvjerena da je dovoljno velika da djeluje kao protivteža Njemcima, ali nije.

Samo pogledajte Grke šta se dogodilo kada su im trebala evropska braća i sestre da pokažu malo solidarnosti tokom finansijske krize. Oni su bili primorani da prihvate oštru štednju što se pokazalo prilično povoljno po Berlin.

Pristalice Brexita u Britaniji vide članstvo u EU kao popuštanje suvereniteta birokratima u Briselu, stranim sudovima i na kraju Berlinu preko Pariza.

U stvarnosti London zaista ne može učiniti mnogo kako bi izbjegao vazalski odnos Velike Britanije sa SAD-om u pogledu trgovinskog sporazuma.

Macronovo upozorenje Borisu Johnsonu stiglo je od vođe ponosne i nezavisne nacije, koji je vjerovatno prvo pitao Angelu Merkel da li su njegove konstatacije u redu.

vazalski odnos
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
4 godine prije

Ono kad se jako dobro razumijes u americko vazalstvo! Neprocjenjivo!

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Koji vazelin koristiš……?
Durexov, a ti…….. ?
Onaj obični,……… dobar je za…….. kovrdžavu kosu…….

Ua političari
4 godine prije

U Orvelovoj 1984, GB ili Engleska ima drugo ime. Zove se Pista1. I naravno, deo je Okeanije a ne Evroazije. U Orvelovoj 1984. postoje tri superdržave potpuno nezavisne jedna od druge u stalnom ratu dve protiv jedne. Okeanija, Evroazija i Istanzije. Postoji i “ničija zemlja” koja obuhvata deo Afrike i još po nešto (ne mogu da se tačno setim). Ali, kako stavari stoje, ako Kina ne “klekne” i ne uradi ono što treba “velikom bratu” preko “bare” ona će prestati da postoji. Još pre pet, šest godina predvideo sam raspad Kine. On je sada veoma izgledan ako ne reše kako treba Hong Kong (a kako vidim mali su izgledi za to) i onda će postati 52,53,54 i pitaj Boga koja država SAD. Tramp je opasan igrač. SAD odavno nisu imale ovakvog Predsednika. Ko mu se ruga i omalovažava ne razume uopšte šta on radi a radi sve što su mnogi… Čitaj više »

Ivan
4 godine prije

Potpuno bezvezan tekst, sl;ozio bih se samo sa tvrdnjom autora da je EU, kako on kaze, vezba za predaju suverenosti drugima, ali tvrditi da se predaje Nemackoj je totalna glupost i nepoznavanje cinjenica. Nemacka je od 2. sv. rata potcinjena Americi i pod njenom je kontrolom politicki u potpunosti. Suvisno je bilo sta dalje govoriti.

Red Dog
4 godine prije

Grci ne samo da su morali da prihvate, nego su kaznjeni i nepotrebno, demonstrativno. Za pouku da ne ponove to posto su uzdrmali poverenje Trzista u Euro. Sta je pocelo sa 6 milijardi se je zavrsilo sa izdavanjem 1,4 biliona Evra da bi se smirilo Trziste. Naravno da je Trziste zloupotrebilo situaciju, ali zbog besa, iz psiholoskih razloga, je neko morao platiti pisanjem krvi.
A grckoj eliti se j*be. Oni ce uraditi to ponovo i ponovo i ponovo. Posto ne placju oni cenu.

System Failure
4 godine prije

Hahahah gle tko se to javlja… Macron!

moša
4 godine prije

po ttip-u amerika ima legalno pravo potjerat kraljicu i prinčeve i postavit malu mulatkinju za kraljicu….nek malo i englezi osjete lance nisu odavno

Miro
4 godine prije

Kaze bivsi bankar Rothschilda.

puki
4 godine prije

ha, ha, ha, koji vic…
Jedan Rotšildov isprdak i američki (čitaj kazarski vazal) upozorava Rotšildovg židova-kazara Borisa Johnsona iz rotšildovske Velike Britanije, da će postati američki vazal…
O čemu se zapravo radi? Rotšildov isprdak Macron, kada kaže Amerika, on pod tim podrazumijeva Trumpa i njegovu vladu. Pošto Trump sa svojom politikom ne želi globalističku politiku, iza koje stoje stvarni vladari SAD-a, rotšildsko-rokefelerovska globalistička šestokraka bankomafija iz FED-a. Međutim i iza Trump ustvari stoji kazarska ekipa: zet Kušner, milijarderi Sheldon Adelson, Larry Kudlow i ostali.. njihova suprostvaljena opcija je anti-globalistička, ali zato ultra-cionistističko pro-velikoizraelska…

samo tako
4 godine prije

Upozorenje temeljeno iskustvenim činjeničnim stanjem. Ljubazno od vazala Macrona

Aquaman
4 godine prije

Taj lik je u stanju učiniti bilo što da bi se istaknuo kao pravi vođa EU, ali činjenica je da nitkome nebi došao upomoć u kriznoj situaciji. Uostalom prvom prilikom bi preplavio čitavu Europu sa migrantima iz Afrike po ugledu svoje disfunkcijonalne zemlje.

nije bitno tko
4 godine prije

Vazal opominje vazala. Ovi u G7 nemajo sve kotačiče na broju.

Max
4 godine prije

Kao da Francuska pod u+ultramasonom Macronom vodi suverenu politiku.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI