Macron upozorio Britaniju da će postati američki vazal

Boris Johnson Donald Trump

Predsednik Francuske upozorio je Borisa Johnsona da Velika Britanija rizikuje da postane vazalna država Washingtona posle Brexita. To je bio nizak udarac i teška vijest za bilo koga u Londonu, glavnom gradu 51. države.

Naravno, ono što Emmanuel Macron nije priznao tokom sastanka sa premijerom u Parizu je da je situacija za njega malo bolja. Ni Britanija ni Francuska zaista nemaju luksuz da izbegavaju vazalni odnos sa nekim od „gospodara“; sve što mogu je da izaberu svog gospodara.

Zaista je potrebno malo obraza da Macron upozori na prijetnje postajanja vazalne države lideru koji je u procesu ponovnog preuzimanja kontrolu nad svojom državom.

Tvrdnje da oslanjanje na budući trgovinski sporazum sa SAD-om kako bi se ublažio uticaj Brexita, znače da će Britanija samo završiti kao država vazal.

„Mogu li troškove tvrdog Brexita za Britaniju kompenzovati Sjedinjene Države? Ne … Čak i da je to strateški izbor, to bi rezultovalo istorijsku vazalizaciju Britanije … Ne mislim da to Boris Johnson želi. Mislim da to Britanci ne žele.” rekao je Macron.

Ova ideja o stranoj dominaciji izgleda kao da se odigrava u Macronovoj glavi. Samo prošle godine Macron se iz petnih žila mučio da naglasi da je Francuska “saveznik” SAD-a, a ne “vazalna država.”

Budući da je toliko uvjeren u nezavisnost Francuske od SAD-a, bilo bi zanimljivo čuti njegova stajališta o ulozi Berlina u upravljanju Francuskom.

Članstvo u EU je samo po sebi vježba predaje suverene moći ostalim članicama unije – tačnije, predaja Njemačkoj. Macronova Francuska je uvjerena da je dovoljno velika da djeluje kao protivteža Njemcima, ali nije.

Samo pogledajte Grke šta se dogodilo kada su im trebala evropska braća i sestre da pokažu malo solidarnosti tokom finansijske krize. Oni su bili primorani da prihvate oštru štednju što se pokazalo prilično povoljno po Berlin.

Pristalice Brexita u Britaniji vide članstvo u EU kao popuštanje suvereniteta birokratima u Briselu, stranim sudovima i na kraju Berlinu preko Pariza.

U stvarnosti London zaista ne može učiniti mnogo kako bi izbjegao vazalski odnos Velike Britanije sa SAD-om u pogledu trgovinskog sporazuma.

Macronovo upozorenje Borisu Johnsonu stiglo je od vođe ponosne i nezavisne nacije, koji je vjerovatno prvo pitao Angelu Merkel da li su njegove konstatacije u redu.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Ivan
Gost
Ivan

Potpuno bezvezan tekst, sl;ozio bih se samo sa tvrdnjom autora da je EU, kako on kaze, vezba za predaju suverenosti drugima, ali tvrditi da se predaje Nemackoj je totalna glupost i nepoznavanje cinjenica. Nemacka je od 2. sv. rata potcinjena Americi i pod njenom je kontrolom politicki u potpunosti. Suvisno je bilo sta dalje govoriti.

Acrobat
Gost
Acrobat

Mislim da ispod naslova slijedi ozbiljna analiza, a ono gomila floskula iz nekih krugova koji jedva čekaju raspad EU i priključenje tzv. Euroaziji. Da se autor imalo interesovao saznao bi da je Makron, otkako je Merkelica najavila odlazak, postepeno sve više preuzimao kormilo nad EU i sada je upravo on neosporni lider EU. Prije 5 dana mu je došao Putin i održao sastanak od 6 sati, a sada mu je došao i Tramp. Makron, ma kako imao rotšildovski šmek, ipak ima petlju i znanje da EU pokuša distancirati i vojno i ekonomski u odnosu na SAD, a s druge strane nastoji ublažiti distancu prema Rusiji. Autor također zaboravlja da je za razliku od Germanije, Francuska četvrta vojna sila u svijetu i da ima stolicu u VS UN-a.

tihobl
Gost
tihobl

USA su prva vojna sila svijeta pa kad su ono dobile rat, ako ne racunamo Granadu?

Red Dog
Gost
Red Dog

Grci ne samo da su morali da prihvate, nego su kaznjeni i nepotrebno, demonstrativno. Za pouku da ne ponove to posto su uzdrmali poverenje Trzista u Euro. Sta je pocelo sa 6 milijardi se je zavrsilo sa izdavanjem 1,4 biliona Evra da bi se smirilo Trziste. Naravno da je Trziste zloupotrebilo situaciju, ali zbog besa, iz psiholoskih razloga, je neko morao platiti pisanjem krvi.
A grckoj eliti se j*be. Oni ce uraditi to ponovo i ponovo i ponovo. Posto ne placju oni cenu.

puki
Gost
puki

ha, ha, ha, koji vic…
Jedan Rotšildov isprdak i američki (čitaj kazarski vazal) upozorava Rotšildovg židova-kazara Borisa Johnsona iz rotšildovske Velike Britanije, da će postati američki vazal…
O čemu se zapravo radi? Rotšildov isprdak Macron, kada kaže Amerika, on pod tim podrazumijeva Trumpa i njegovu vladu. Pošto Trump sa svojom politikom ne želi globalističku politiku, iza koje stoje stvarni vladari SAD-a, rotšildsko-rokefelerovska globalistička šestokraka bankomafija iz FED-a. Međutim i iza Trump ustvari stoji kazarska ekipa: zet Kušner, milijarderi Sheldon Adelson, Larry Kudlow i ostali.. njihova suprostvaljena opcija je anti-globalistička, ali zato ultra-cionistističko pro-velikoizraelska…

moša
Gost
moša

po ttip-u amerika ima legalno pravo potjerat kraljicu i prinčeve i postavit malu mulatkinju za kraljicu….nek malo i englezi osjete lance nisu odavno

Miro
Gost
Miro

Kaze bivsi bankar Rothschilda.

Ana
Gost
Ana

Ono kad se jako dobro razumijes u americko vazalstvo! Neprocjenjivo!

samo tako
Gost
samo tako

Upozorenje temeljeno iskustvenim činjeničnim stanjem. Ljubazno od vazala Macrona

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Koji vazelin koristiš……?
Durexov, a ti…….. ?
Onaj obični,……… dobar je za…….. kovrdžavu kosu…….

System Failure
Gost
System Failure

Hahahah gle tko se to javlja… Macron!

Aquaman
Gost
Aquaman

Taj lik je u stanju učiniti bilo što da bi se istaknuo kao pravi vođa EU, ali činjenica je da nitkome nebi došao upomoć u kriznoj situaciji. Uostalom prvom prilikom bi preplavio čitavu Europu sa migrantima iz Afrike po ugledu svoje disfunkcijonalne zemlje.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Vazal opominje vazala. Ovi u G7 nemajo sve kotačiče na broju.

Max
Gost
Max

Kao da Francuska pod u+ultramasonom Macronom vodi suverenu politiku.

Ua političari
Gost
Ua političari

U Orvelovoj 1984, GB ili Engleska ima drugo ime. Zove se Pista1. I naravno, deo je Okeanije a ne Evroazije. U Orvelovoj 1984. postoje tri superdržave potpuno nezavisne jedna od druge u stalnom ratu dve protiv jedne. Okeanija, Evroazija i Istanzije. Postoji i “ničija zemlja” koja obuhvata deo Afrike i još po nešto (ne mogu da se tačno setim). Ali, kako stavari stoje, ako Kina ne “klekne” i ne uradi ono što treba “velikom bratu” preko “bare” ona će prestati da postoji. Još pre pet, šest godina predvideo sam raspad Kine. On je sada veoma izgledan ako ne reše kako treba Hong Kong (a kako vidim mali su izgledi za to) i onda će postati 52,53,54 i pitaj Boga koja država SAD. Tramp je opasan igrač. SAD odavno nisu imale ovakvog Predsednika. Ko mu se ruga i omalovažava ne razume uopšte šta on radi a radi sve što su mnogi pre njega trebali a nisu smeli ili mogli. Da se vratim na Orvela. Ako Kina želi biti sila i nezavisna (koliko je to danas moguće) moraće da se totalno odvoji od ostatka sveta, tj. njena interesna zona, moraće da trguje samo unutar te zone. Ako misle da mogu da pobede SAD greše. Suviše su jaki. Uništiće ih. Ovo ne govorim zato što volim SAD, već što je to realnost, prezent, sadašnjost. Ako se nadaju da će Tramp izgubiti sledeće izbore u SAD opet greše. On će biti “doživotni” Predsednik.

njofra
Gost
njofra

Sta si uradio kada si se probudio..prostata, aha!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik