May, Trump, Macron i Merkel žele natjerati Rusiju na povlačenje iz Ukrajine i Sirije

Theresa May
149 komentara

Usprkos halucinantnoj verziji Londona o umiješanosti ruske države u navodno trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije u Salisburyu, Veliku Britaniju su nedvosmisleno podržali SAD, Njemačka i Francuska.

Ono što je zanimljivo u cijelom slučaju jest da Rusija negira postojanje bojnog otrova imena “Novičok“, koji se pod tim imenom spominje u 6. seriji britanske televizijske serije “Strike Back“, prikazivane u studenom 2017. Drugo, nijedan engleski dnevni list ili televizija nisu pokazali fotografije ili snimke Skripala, njegove kćerke i navodne kolateralne žrtve, britanskog policajca koji im je priskočio u pomoć, kako su hospitalizirani i liječnika koji daju izvješća o njihovom zdravstvenom stanju. Zanimljiv detalj, ako se sjetimo slučaja Litvinenko kojeg su s cjevčicama i sondama prikazivali na umoru u bolničkom krevetu.

No, recimo da je sve istina, britanska premijerka Theresa May je u ponedjeljak dala ultimatum Vladimiru Putinu da do ponoći u utorak objasni kako je bivši špijun otrovan u Salisburyu, inače će London zaključiti “kako je to bila nezakonita uporaba sile od strane ruske države protiv Velike Britanije”.

Na poziv Moskve da im se dostavi uzorak krvi ili otrova i da zajednički tim stručnjaka provede barem preliminarnu istragu, London se oglušio.

Uputivši ultimatum pod ovim uvjetima, britanska premijerka May je postupila kao po staroj taktici prema kojoj vas policija pita “Jesi li prestao udarati ženu?” Ako odgovorite “da”, upravo ste priznali da ste krivi za počinjenje kaznenog djela. Ako kažete “ne”, onda ste potvrdili da i dalje činite zločin.

Optužbe Therese May bi bile odbačene bilo gdje u svijetu, gdje se prosudbe donose na temelju zdravog razuma i slijede i dosljedno primjenjuju pravne procedure pri iznošenju dokaza.

Nepojmljivo je optužiti nekoga za zločin i tražiti od optuženika da iznese dokaze da nije kriv. To je jednostavno van svake pameti. Nije nužno biti političar ili odvjetnik kako bi se shvatilo da je stav premijerke Therese May idiotski.

Možda je to jedan od razloga zašto Rusija ne uzima ozbiljno ove optužbe. Ono što su vođe “Novog svjetskog poretka” i Theresa May trebali napraviti je pronaći neoborive dokaze o krivnji Rusije. Ali njih nema, stoga je bila dovoljna riječ britanske premijerke, “jer ona ne laže“.

No, u ovoj je priči ima nešto drugo. Kada je Theresa May zamoljena da bude spremna za odobravanje nuklearnog bombardiranja na tisuće i tisuće muškaraca, žena i djece na Bliskom istoku, odgovorila je: “Da, jedina točka zastrašivanja je da naši neprijatelji moraju znati da smo spremni za upotrebu tog oružja”.

Racionalno promišljajući, ovo je neobjašnjivo. Zapravo, ovdje vidimo da su vođe “Novog svjetskog poretka”, uključujući Theresu May, očajni jer ih je Rusija ponizila u Siriji. Svi oni još uvijek u zboru pjevaju kako “Assad mora otići“.

Ali Assad, Rusija, Iran i saveznici još uvijek vode glavnu riječ u regiji. Koliko je vremena Sjedinjenim Državama trebalo da unište Irak? Samo nekoliko mjeseci. Libiju? Također. Ali Siriju? E tamo su Rusija i Iran rekli da je angloamerički imperijalizam učinio već dovoljno štete.

Da je to razlog, a ne nekakva “tradicionalna britanska želja za pravdom”, vidi se iz zajedničke izjave koju su potpisali čelnici četiri vodeće zemlje Zapada, koja je iznimno oštra u svojoj intonaciji. Oni su optužili Rusiju za “prvi kemijski napad od Drugog svjetskog rata u Europi” i podigli sukob između Rusije i Zapada na novu, ozbiljniju razinu. Koji je motiv zapadnih vođa i što bi im Rusi trebali odgovoriti?

Kampanja protiv Rusije, koja je pokrenuta nakon provokacije s navodnim pokušajem trovanja bivšeg ruskog pukovnika Skripala u Londonu, dosegla je vrhunac.

Zajednička izjava Trumpa, Macrona, Merkel i Therese May

Donald Trump, Emmanuel Macron, Angela Merkel i Theresa May su dali zajedničku izjavu u tonu kakav nije korišten ni za vrijeme Hladnog rata. Naravno, dokaze u izjavi nitko i ne spominje.

“Mi, čelnici Francuske, Njemačke, Sjedinjenih Država i Velike Britanije, ogorčeni smo zbog napada na Sergeja i Juliju Skripal u Salisburyu 4. ožujka 2018. godine. Britanski policajac, koji je također bio žrtva napada, i dalje je u teškom stanju. Životi mnogih nevinih Britanaca bili su u opasnosti. Ova upotreba nervnog agensa vojnog dizajna, stvorenog u Rusiji, bio je prvi kemijski napad u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Ovo je napad na britanski suverenitet, a svaka uporaba takve supstance od strane neke države jasno je kršenje Konvencije o kemijskom oružju i međunarodnog prava. To je prijetnja našoj zajedničkoj sigurnosti. Velika Britanija je detaljno opisala svojim saveznicima o čemu je riječ i rekla im da vjerojatno Rusija stoji iza napada. Mi dijelimo stav Velike Britanije da ne postoji alternativno uvjerljivo objašnjenje onoga što se dogodilo. Rusko odbijanje da odgovori na legitimne zahtjeve britanske vlade naglašava odgovornost Ruske Federacije za napad. Pozivamo Rusiju da odgovori na sva pitanja vezana uz napad u Salisburyu. Rusija mora pružiti cjelovitu dokumentaciju o programu “Novičok” Organizaciji za zabranu kemijskog oružja. Naša zabrinutost također raste u pozadini ranijeg neodgovornog ponašanja Rusije. Pozivamo Rusiju da ispuni svoje dužnosti kao članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u održavanju međunarodnog mira i sigurnosti”, stoji u zajedničkoj izjavi Donalda Trumpa, Emmanuela Macrona, Angele Merkel i Therese May.

Ova izjava je iznimno važna, jer ovakvog kolektivnog demarša s optužbama protiv Rusije nije bilo protekle četiri godine, od ujedinjenja Krima s Ruskom Federacijom.

Ton i sadržaj izjave jasno govore da je za Zapad Rusija kriva za pokušaj ubojstva Skripala i da ove četiri zemlje ne namjeravaju uzeti u obzir bilo kakve primjedbe, opovrgavanja ili protudokaze. Poziv Moskvi da odgovori na sva pitanja o programu “Novičok” je formalan, kao što su sve zajedničke radnje s Rusijom oko istrage oborenog putničkog zrakoplova nad Ukrajinom također bile formalne.

Protiv Rusije su već poduzete različite mjere, od protjerivanja diplomata iz Velike Britanije do objavljivanja novih sankcija od strane Francuske.

Kad je već tako, pokušajmo odgovoriti na pitanje zašto Zapad upravo sada pogoršava ionako napete odnose s Rusijom?

Što se dogodilo? Zar četiri lidera zapadnog svijeta zaista vjeruju da je Vladimir Putin zapovjedio da se ubije Skripal? Naravno da ne, čak i ako se uzme u obzir niska razina njihove inteligencije. Sa stopostotnom sigurnošću se može tvrditi da oni ne vjeruju u ono za što optužuju Rusiju i da to rade samo u političke svrhe. Koje?

Cilj je vršiti banalni pritisak na Moskvu, pokazujući Rusima “čvrsti stav Zapada”. Situaciju pojašnjava uvodnik kojeg je objavio The Washington Post, prije nego što se u pojavila “izjava četvorke”.

“Zapadne vlade nisu u stanju zaustaviti režim Vladimira Putina od sve smjelijih agresivnih činova. Zaključak britanske vlade da s velikom vjerojatnošću iza pokušaja ubojstva bivšeg ruskog obavještajnog časnika i njegove kćerke stoji Rusija dolazi tjedan dana nakon ruske vojne ofenzive u Siriji. Osim toga, Moskva je imala mnogo pokušaja da intervenira u zapadnim izborima, ali njeni vojni zrakoplovi su povrijedili zračni prostor zapadnih država. Putin i dalje povećava intenzitet provokacija, a neke od njih su bez presedana, čak i po standardima Hladnog rata, jer je vidio da za njih neće platiti nikakvu značajniju cijenu. Međutim, za zaustavljanje gospodina Putina akcije Londona neće biti dovoljne. To zahtijeva koordinirani odgovor cijelog zapadnog saveza. Odgovarajuća međunarodna reakcija na akcije Putina odvratit će Rusiju od daljnjih avantura na svim bojištima. U Siriji, gdje je, kako su saznali Ujedinjeni narodi, Rusija bila uključena u počinjenje ratnih zločina. U Ukrajini, gdje snage pod vodstvom Rusije i dalje traže vojnu prednost. U kibernetičkom prostoru, koji je zaražen ruskim hakerima i robotima. Dakle, bez konkretnih akcija će Putinove ambicije rasti”, piše The Washington Post.

Sve je tako jednostavno, imamo Siriju, Ukrajinu i unutarnje poslove Zapada. Drugim riječima, Moskva ne samo da odmah mora “prestati voditi agresivnu geopolitičku igru”, nego svoju ukrajinsku, sirijsku i ukupnu vanjsku politiku prilagoditi interesima Zapada.

Pretplatiti se
Obavijesti o
149 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
6 godine prije

Baš me zanima što će učiniti ako Rusi ne poslušaju ove “humanitarne i demokratske prvake”. Popušit Putinu? May i Merkel bi, a možda i francuski puž, on je otvorenog uma..

Pljuc.

Slagerpjevac
6 godine prije

Razlog uopće nije banalan. Cilj ovog medijskog pritiska nije Rusija nego stanovništvo EU koje se dovodi do potrebne razine mržnje zbog daljnje eskalacije i pripreme za rat. Ukratko, dehumanizacija neprijatelja.

čitatelj portala
6 godine prije

Ovi zapadnjaci su obični licemjeri.

Kažun
6 godine prije

E,na ovoj slici izgleda već malo bolje /mirnije.

Nena
6 godine prije

Sto može zaustaviti ovo agresivno mahnitanje? Kako odradit ” face the devil and finish the game”?

fbslo
6 godine prije

Neču se paliti na nešto, što spominje baba rekla, baba kazala…
Nemojte ni vi, samo je to vikanje razmaženih deteta, kojima propao neki plan…

fbslo
6 godine prije

Usput,
Ameri nametnuli juče ili prekjuče Rusiji nove sankcije, zbog uplitanja u usa izbore.
A dokazi su još u izradnji, ali nije garant, da če bit…

Alen
6 godine prije

Probise vise glavu s kmecanjem.. Pogotovo sad kad se ukljucila i ova krestava engleska.kokos…. Kad ih sve poredas nisu ni do clanaka Putinu..

udav
6 godine prije

nekoliko tacaka:

1. mi jos uvek slobodno razmenjujemo informacije sa kontinenta na kontinent, 1, 2, peti, niko nije postavio stit, presekao komunikaciju jos uvek

2. od perioda hladnog rata niko jos nije iznenadio tvrdnjom da je superioran u mogucnosti da eliminise protivnika, tj. da je protivnikov stit bezvredan, niko do li putin pre neki dan

3. nesto debelo skripi u diplomatiji ako punjenje postoji, nosac takodje: nema ko da isporuci informaciju tipa: ovako se daju ultimatumi, ne – “slusajte”, nego gledajte sta cemo da napravimo od vas ako ne zacepite (ko jos normalan apeluje kod ludaka na glas razuma? ludaci nikada nisu i nece imati glas razuma, kao zivotinje oni znaju samo za strah, strah treba da zavlada, inace ode mas’ u propas’)

Nena
6 godine prije

Ipak ću podijeliti s vama nešto što sam 90tih doživjela u Indiji, dvojila sam jer je putovanje bilo izrazito osobne prirode ali ova demonizacija Rusije, njenog naroda i vodstva me je ponukalo da to ipak uradim, Bila sam u posjeti jednom Ucitelju ( Guruu ) koji je tog jednog dana na intervju primio veliku grupu iz Australije koji su s nama naknadno podijelili nešto od razgovora. Rečeno im je ( za Ruse )” don’t call them comunists but those who are comming next”
Eto, još tamo tih dana prije toliko vremena..

igi
6 godine prije

…psi laju karavani prolaze;…jer za nešto veče nemaju muda.

Sinisa
6 godine prije

Zaboravili ste u Crnu Goru,i njihova vlada je dala podrsku britancima

Kajzer Soze
6 godine prije

Čitava ova situacija je slična onoj kada je Colin Powel u UN-u pred napad na Irak rekao ,, nije na nama da dokazujemo da Irak ima oružije za masovno uništenje već je na Iraku da dokaže da nema ” , ostrvskom smeću i malim francuskim derimape jednom za svagda treba razbiti nos i staviti ih na mjesto gdje pripadaju !

Duki
6 godine prije

Ovi ultimatumi su sumrak zapadne civilizacije
Putin znači mora samo klimati glavom i priznati njihove bolesne konstrukcije !??
Sve samo da bi oprali govna koja su izasrali zadnjih par godina !!(Sirija,Irak, Libija)
TEŠKO!!
NEĆETE RAZBOJNICI !!,,??

Good Old Rebel
6 godine prije

Ma samo treba pogledati kako izgledaju ljudi koji daju ultimatum May, Trump, Boris Johnson, Hillary Clinton. svi su tu negdje na “stairway to heaven or highway to hell”, Merkelica je ionako u “apsu mentalnom a i fizičkom” , Francuz je “Edipov slučaj i nestabilan”. Pa njih se nije Asad uplašio. A, Vlado?….Ma boli ga K. (ispričavam se).

Mrtav _hladan (Potemkin)
6 godine prije

Putin se malo zaigrao , one bacve imena s 400 i “modernizirani” avioni koje je jos staljin gradio a koji svako malo padaju jer su u prosjeku 50 godina stari ne fasciniraju nikoga , dok god mu ruski radnik ima 300 eura placu a bdp ravan portugalskom nitko ga nece shvacati za ozbiljno , snazna drzava se ne pravi raketama i bacvama vec znanjem , radom i dobrim standardom njenih gradjana .

Ivo
6 godine prije

Patetični jadnici. Rusija treba hitno,po uzoru na nato,organizirati zračno-pomorske vježbe u međunarodnim vodama,20-tak km ispred engleske obale.

Cilj vježbe: dovući stari supertanker I dezintegrirati ga hipersoničnim projektilom ispaljenim iz Mig-31 koji bi doletio iz Kaliningradske oblasti. Na tankeru napisati Queen Elizabeth I poslagati par rashodovanih aviona na palubu,sa engleskim oznakama.

Vježbu nazvati Lov na ćurane. Sve lijepo snimiti iz više uglova te puštati redovno na RT-u u udarnim terminima.

Ako englezi upute protest,poručiti im da “začepe I odu ća.” Poruka zagarantirano prolazi

Weteran
6 godine prije

Kad malo bolje razmislim, saberem, oduzmem, pomnožim, Integral, Prvi izvod, pročitam, prepišem, podvučem, …
Zapad je dobrim delom u pravu:
Moskva na mnogim poljima, u mnogim sferama sistematski razara esencijalno tkivo Zapada?!
Nek sam ja to dočeko 🙂

davor
6 godine prije

Ubojice i lopovi su ubojice i lopovi sa Oscarom i Nobelom u ruci i bez Oscara i Nobela u ruci. Uvijek ostaju ubojice i lopovi. To mora postati jasno tim zapadnim šaradama da više ne budu te filmove gledali, kako im je reko i Erdogan čak frende “nema više Lawrence-ovih igara”.

palermo
6 godine prije

Tko o čemu, Britanci o narušavanju tuđeg suvereniteta.
A naslov je bombastičan – jedino nuklearnim napadom mogu se izbaciti Rusi iz Sirije i Ukrajine. I to mogu pokušati.

Stephen
6 godine prije

Razgovarati i pregovarati, evo imam ideju neka Englezi povuku svoje režimske snage iz Škotske i irske u zamjenu za Ukrajinu.

Potemkin
6 godine prije

Komentari sugeriraju da je zemlja ravna ploca a pernar kad dobije izbore ce to i dokazati , samo tako logicno.com komentatori na pravom ste putu , ne skrecite ni za milimetar 🙂

Jurišić maja
6 godine prije

dugoročno cilj je Rusija a ova histerija samo služi da se stvori kritična masa mržnje i straha da bi se moglo krenuti u napad na rusiju

Potemkin
6 godine prije

Kada ce cijenjeni autori portala logicno . com napisati jedan tekst recimo o tvornici trolova u Sankt Peterburgu ,u zgradi koja je cuvana od fsb-a a u njoj radi 400 trolova .

Nagard
6 godine prije

Pa nijje rusija balkanskupina ulizica i juzna amerika. Gonica stoke da se odredjuje sta ce radit a ko ce ratovat gay populacija evropska i balkanci pa napoleon hitler u najvecoj snazi je slomila samo zima a o moralu vojsci da ne pricamo

neutrino
6 godine prije

Nisam mislio da cu ikad takvo nesto i pomisliti, ali….. u usporedbi sa ovim danasnjim primitivnim i ne-finim gnjidama od zapadnih politicara, ispada da je Kissinger bio gentelman!

dobagan rogić
6 godine prije

Evo opet se pojavila njemačka prdibaba nakon pet šest miseci mira.

Duki
6 godine prije

Ovoj Daltonskoj četvorki bi bilo bolje da nominiraju Putina za Nobela za mir.Puno bi više problema riješili (izbjeglice , rat,cijena nafte itd)
A Vlado bi se, siguran sam, odužio (donbas)
Ovako će se onaj double-spy ili vječno buditi iz kome 20% ili će kod Manitua .80%.
A govna će i dalje Temzom teći .
Aj Bog. Dosta sam kakao !?❕

Vanijak
6 godine prije

Toliko puta sam kroz vase komentare video spominjanje portala index i konacno rekoh daj da vidim sta je tu toliko “vredno paznje”.Jedan procitani tekst nekog Stosica iz rubrike “svet”na bas ovu temu gore me bas iznenadio u kolicini pisanja protiv Rusije,zaljubljenog u one nakaze iz Velike Britanije (pogledajte samo slike, ali onako natenane)Dzonsona,Mejeve,Amerike,Francuske,Nemacke (slike ovih tri takodje).Onakve tekstove ne mozete procitati cak ni u New York-timesu,Washington-timesu…Koji je taj lik Stosic, koliko je star,zna li neko?

EU dismr
6 godine prije

Sinulo mi … Zamislite kad bi na poljima kukuruza i sl., bili veliki bilbordi sa slikom Tereze … Ptice i druga živina bi bježala samo tako …Druga baba bi bila ok za voćnjake … Dobro, od poticaja iz EU ne bi bilo ništa … 🙂

Gost
6 godine prije

Ispada da Britanije ima jadne sigurnosne sluzbe kad im ovo rusi mogu napraviti ispred nosa…

Jaran..
6 godine prije

Ja gabora braco draga..

Nino
6 godine prije

Njemačka i Francuska podržavaju VB računajući kako će tom podrškom zaustaviti proces Brexita,pa okrenuti proces i uz pomoć ove “ljepotice” pokrenuti još jedan referendum i zadržati VB u EU.Večina britanaca sad uvidja de če se ipak brexitom više izgubiti nego dobiti i da jače povezivanje sa manijakom sa one strane oceana nije dobra opcija.

netman
6 godine prije

Da, kao što je i u prethodnim komentarima rečeno, na koji način opravdat povod za suludi sukob u Siriji kod vlastitih naroda, posebno u EU. Sirija nije ni Amerika, ni Engleska, a bome ni Njemačka ni Francuska. Tamo žive ili bolje rečeno živili su ljudi raznih vjeroispovjesti. Ali u konačnici zapadu se teško povuć jer kad vide minus u blagajni, ne znaju što da naprave, zato me pomalo i strah…

alan ford
6 godine prije

May je Rotschildova lutka- iluminatica i sotonistica
Merkelica. Soroševa pudluca- iluminatica i sotonistica (onaj romb koji ona uvijek pokazuje sa svojim rukama u svakoj prilici je znak iluminata za međusobno prepoznavanje)
Macron- Rotschildov robotić
Trump— privezan na lance cio-hazara koji ga drže kao ciganskog medu i on sada mora igrati kao cio-hazari sviraju.

Zajedničku izjavu Trumpa, Macrona, Merkel i Therese May pisali su Rotschild, Soros i Rockefeller i cio-hazarska mafija

alan ford
6 godine prije

“Svi oni još uvijek u zboru pjevaju kako “Assad mora otići“.”
———–
to isto pjeva i Erdogan, Lani u prosincu je u turskim novima izjavio da je Asad ratni zločinac i terorist i da mora otići sa vlasti. pa eto sada neka Rusija dobro razmisli sa kim kuje strateško partnerstvo

Vlastimir
6 godine prije

Možda će i uspeti ako im pomogne neka VRAČARA.

jetflash
6 godine prije

evropljanima nije do nikakvog rata.

nonwo
6 godine prije

Ovakva izlizanu,otrcanu i prozrenu propagandu može servirat ovcama samo onaj koji ih dobro pozna i siguran je da uzombiranih ima najmanje 90%-imunitet krda/kao kod cijepljenja/ -još nije dostignut…Kad se jednom probudi ta kritična uspavana masa-njihova srdžba prema gospodarima kaosa biti će beskrajna….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.