Mejlovi između SZO, NIH i Faucija otkrivaju kineski uticaj na odgovor na COVID

Anthony Fauci
20 komentara

301 stranica mejlova objavljena je na osnovu tužbe Zakona o slobodi informacija (FOIA) koju je u ime Fondacije Daily Caller News pokrenula Judicial Watch.

Mejlovi koje je objavilo američko Ministarstvo zdravlja i socijalne službe, a koji se odnose na dr Anthony Faucija i dr H. Clifford Lane, dokumentuju kineski orijentisan pristup COVIDU-19 Svjetske Zdravstvene Organizacije (SZO) i Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH). Mejlovi daju na značaju tvrdnjama da su ove organizacije podređene Kini.

301 stranica mejlova objavljena je na osnovu tužbe Zakona o slobodi informacija (FOIA) koju je u ime Fondacije Daily Caller News pokrenula Judicial Watch. Tražene informacije su uključivale evidenciju prepiske direktora Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAID) Anthony Faucija i zamjenika direktora H. Clifford Lane, bilo međusobno, SZO ili ključnih članova i lidera SZO, u vezi sa „novootkrivenim virusom Korona.” Vremenski slijed koji se posmatra bio je od 1. januara 2020. do 1. aprila 2020.

Sami mejlovi su snažno redigovani. Ipak, informacije koje su Judicial WVatch i Daily Caller News Foundation mogli da ispitaju otkrile su uznemirujuće trendove SZO i NIH u odnosu na Kinu i COVID-19.

U mejlu koji je zvaničnik SZO poslao 20. januara 2020. godine pominje se završena epidemiološka analiza „situacije“, opisujući je kao „strogo povjerljivu“ i samo za oči Strateške i tehničke savjetodavne grupe SZO za opasnosti od infekcija. (STAG-IH).

Iako je SZO ovu analizu interno smatrala toliko važnom da joj je potrebna ekstremna tajnost, javni stav SZO u to vrijeme bio je drugačiji. Dr. Maria Kerkhove, tehnički vođa SZO tima za odgovor na COVID-19, umanjila je zabrinutost i izjavila 14. januara da „nije postojao kontinuirani prenos virusa sa čovjeka na čovjeka“ i da SZO nije imala „jasnu kliničku sliku“.

Ubrzo nakon ovoga, mejl  SZO od 13. februara članovima NIH koji su putovali u Kinu radi procjene situacije na terenu snažno je nalagao da se sve informacije tretiraju kao osjetljive i povjerljive, sve dok Kina u suštini ne odobri njihovo širenje: „VAŽNO: Molimo vas da ovo tretirate kao osjetljivo i da nije za javnu komunikaciju dok se ne dogovorimo za komunikaciju sa Kinom.“

U mejlu su takođe navedeni obrasci povjerljivosti koji bi morali biti potpisani.

Već sljedećeg dana, 14. februara, šef SZO u Kini, Gauden Galea, napisao je da obavijesti dolazeći zdravstveni tim da će kineska državna zdravstvena komisija srediti detalje putovanja, poput prevoza, i sve aspekte istrage misija bi izvodila zajedno sa Kinezima.

Kerkhove i dr Jun Ksing, oboje iz SZO, već su organizovali „cilj, tokove rada, način rada i osnovne zahtjeve za informacijama / podacima“, uz odobrenje kineskih vlasti i podležu njima.

Na obrasce povjerljivosti pomenute u mejlu od 13. februara ponovo se osvrću narednih dana, ali prepiska o toj temi otkrila je da su se gostujući zdravstveni zvaničnici obavezali da će se pridržavati kineske politike. U mejlu dr H. Clifford Lane, zvaničnik SZO Manusk Daniel Han izjavio je: „Obrasci su ovog puta prilagođeni kineskim terminima, tako da ne možemo da koristimo one od ranije.“

Izvještaj koji je sastavio gostujući tim se zatim navodi u mejlu od 28. februara, kada je zvaničnik SZO Bruce Aylwvard pisao generalnom direktoru SZO Tedros Anhanom Ghebreyesusu, obavještavajući ga da je izvještaj spreman i da su ga kineske vlasti odobrile za objavljivanje.

Aylward je objasnio da je to bila „zaista zajednička misija“ i da su svi članovi bili uključeni u sastavljanje i finaliziranje izvještaja.

SZO i NIH podliježu kineskom pritisku

Čini se da sadržaj meila sugeriše osnovni naglasak na osiguranje potčinjavanja kineskim vlastima, s obzirom na to da su istrage i sporazumi o povjerljivosti uređeni tako da zadovolje Kineze, a ne bilo koju drugu zemlju ili organizaciju, a samim tim i dalje nacionalne interese ili odbrane nacionalni ponos Kine.

Zapravo, predsjednik Judicial Watch Tom Fitton ukazao je na ovu činjenicu, optužujući Faucija i SZO za dosluh sa Kinezima u pokušaju zataškavanja: „Ovi novi mejlovi pokazuju SZO i Faucijev NIH posebno prilagođene kineskim naporima komunista da kontrolišu informacije o COVIDU – 19.”

Podsjetila je na njega Daily Caller News Foundation. „Ovi mejlovi daju rani ton u izbijanju koronavirusa. Jasno je da je SZO od početka dozvolila Kini da kontroliše protok informacija. Prava transparentnost je presudna“, rekao je Ethan Barton, glavni urednik Dailyi Caller News Foundation.

Kao što je Stephen Mosher, kineski stručnjak i osnivač Instituta za istraživanje stanovništva, napisao u decembru 2020. godine, „Peking se zaista potrudio da prikrije izvor pandemije, laboratoriju Vuhan, znamo da glavna zapadna štampa, emitovanja i društveni mediji čine sve kako bi odbacili samu mogućnost kao paranoičnu fantaziju.“

Faucijevo znanje o PCR testovima

Mnogo stranica mejlova takođe dokumentuje još jedan aspekt Faucijevog znanja o široko korištenim PCR testovima. Pozitivni rezultati PCR testa bili su glavni razlog uvođenju i sprovođenju zaključavanja na osnovu percepcije prevalencije virusa. U mejlu 22. marta, dr Sin Hang Lee, direktor Laboratorija za molekularnu dijagnostiku Milford, potvrdio je činjenicu da RT-PCR testovi „generišu mnogo lažno pozitivnih rezultata i nisu dovoljno osjetljivi da otkriju neke stvarne pozitivne slučajeve, posebno tokom rekonvalescencija“.

Doktor Li je predložio alternative, ali ove informacije su redigovane iz mejlova. Međutim, grupa istaknutih naučnika opravdala ga je ukazujući na 10 „fatalnih“ mana testova, od kojih je svaka bila dovoljna da ih učini beskorisnim u otkrivanju virusa.

Zaista, ovi naučnici su otkrili da je originalni rad koji predlaže PCR testove kao korisne za otkrivanje COVID objavljen na veb lokaciji SZO 13. januara 2020, prije nego što je 21. januara dostavljen Eurosurveillanceu na objavljivanje i objavljen 23. januara.

U mejlu od 24. marta 2020. čak je bilo riječi o aplikacijama za traženje ugovora u toj ranoj fazi COVID vremena kako bi se pratilo širenje infekcija.

Anthony FauciCOVID-19kinasvjetska zdravstvena organizacijaSZO
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
2 godine prije

Ovo je sve teorija zavjere i antivaxerska propaganda jel tako, stoko.

sokre
2 godine prije

sve je laž, samo pusta laž…

mladen
2 godine prije

Daily Caller News je neokonzervativni žuti bilten koji svojim interpretacijama ne ulijeva povjerenje a i vidim da gromoglasno brani Židove u vijestima. Uzeti njihove objave sa zrnom soli. “Sve informacije tretirati kao osjetljive i povjerljive” je opća doktrina komunističke partije Kine, to bi isto tražili za bilo kakvu suradnju i posjetu (na zapadu također masovno korišteno i poznato kao NDA – Non-Disclosure Agreement). Zakačili su se za to ne uzimajući u obzir da je to klasičan, standardni postupak današnjice. I od toga nabili teoriju.

Axeon Imstrad
2 godine prije

U biti ništa novo,sve se to već znalo samo je potvrđeno.Meni samo jedna stvar nije jasna (nije da ima presudnu važnost nego eto.,.)..ZAŠTO portal LOGIČNO koji se nalazi u RH piše na Srpskom jeziku (možda samo prenosite članke sa portala iz Srbije) ?

ledeno doba
2 godine prije

uzalud je nekima navoditi brutalne činjenice,
da su kineski crveni kabalini okultisti, nevješto maskirani u “komuniste” (da pukneš od smijeha), zajednički organizirali ovu plandemiju, sa glavnom kabalom, onom bankarskom iz FED-a i CFR-a, preko WEF-a i WHO-a.
Jezuitski štakor Fauci, kao i Gates su stari prijatelji kineskog rukovodstva

kinoljupci će i dalje nastaviti živjeti u svom paralelnom svemiru i debilno naivno vjerovati da se Kina bori protiv NWO-a i kabale…

ledeno doba
2 godine prije

ne znam, zašto ovog doktora svi uspoređuju sa mnom

comment image

Praetorian
2 godine prije

U Arizoni se nastavlja prebrojavanje listica. Ovo nece stati, unatoc pokusajima opstrukcije od strane Kabale. Kada Trump dokaze prijevaru, ide razotkrivanje do kraja, a samim time i istine oko pLandemije. Istina mora izaci van. Trumpa su i maknuli po svaku cijenu zbog toga sto ga nisu mogli usutkati oko njegovih tvrdnji da su Kinezi krivi za virus, no trag novca vodi do Faucija i vrha amercke Duboke Drzave vecinom iz redova Demokrata

Krmak
2 godine prije

Hitler i Fauci koja razlika. Olos kabala sekta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI