Lukašenko je otkrio da se može prepirati sa Putinom jer su vrlo bliski

Putin i Lukasenko
6 komentara

Prema rečima Lukašenka, Putin je njegov lični prijatelj kao i prijatelj beloruskog naroda.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko priznao je da ima poseban odnos sa Vladimirom Putinom, rekavši da su on i ruski predsednik bliski. Odgovarajući na pitanje o intenzivnim telefonskim razgovorima sa stranim šefovima država, Lukašenko je rekao da se najviši političari koji vode razgovore ne svađaju jedni sa drugima ili čak ne podižu svoj glas tokom razgovora, ističući da je Putin jedina osoba s kojom se može žestoko raspravljati ali da su bliski prijatelji.

„To je moguće samo ako su ljudi bliski, ali u suprotnom to nije opcija“, izjavio je beloruski predsednik tokom intervjua za Rossiya-1, nudeći da Putina pozove „odmah“, ali je kasnije odlučio da ne uznemirava ruskog kolegu.

Aleksandar Lukašenkovladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vinko
3 godine prije

Sve je to OK.
Nikome to ne smeta.
Obojena revolucija je propala, neka Njemacka lize svoje sape.

Istranko
3 godine prije

Sima E, naslov ti je nejasan…

Da li je Lukašenko otkrio da ima moć, mogućnost ili nešto treće kako bi se prepirao s Putinom ili je Lukašenko otkrio javnosti kako se može prepirati s Putinom…

Ovaj do nedavno sasvim O.k. portal zbog vas novinara na njemu postaje sve lošiji i lošiji, pa pročitajte s razumijevanjem što ste napisali, pa tek onda objavite,,,

3 godine prije zadnji put uredio Istranko
dinko grgat
3 godine prije

Dok je Putin na vlasti u Rusiji pa i Lukašenko u Bjelorusiji ima kakave takve nade za svjetski suverenizam.Putin je ujedno i nepremostiva brana za liberalno-komunističku-LGBT demo(n)kraciju.Trump je moguće neustrašivi biznismen,ali se definitivno pokazao kao uplašeni političar i državnik.Trebao je i morao u Americi na domaćem terenu vući smjelije i rizičnije poteze.Ovako su mu demokratski gmizavci i štakori došli glave.Putinu se to jednostavno ne može dogoditi.Ako zatreba polovica vođa oporbe će ostati bez glave ili završiti u Sibiru.

Zagor
3 godine prije

Exkluziva ala Informer ili Net.hr. Što se događa? Nije bilo ničega pametnijeg za napisati o Lukašenku?
Zašto nije spomenuta vijest da je Lukašenko izjavio da Rusija i Bjelorusija trebaju proširiti/ubrzati integracijske procese u svim smjerovima.
To valjda nije vijest, bitnije je koje su mu boje dolnje gaće.

DŠ...
3 godine prije

Da je Aljaksandar Lukašenka pravi domoljub, govorio bi bjeloruskim jezikom. A on na državnoj razini preferira ruski. Još samo nisu rusificirali himnu koja je napisana na bjeloruskom!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI