Moskva: U Idlibu turska vojska nije uništila nijedan „Pancir“

Pancir-S-1 iz zraka
44 komentara

Izjave turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana o tome kako je turska vojska dronovima uništila osam protuzračnih raketnih sustava “Pancir” u Siriji su obična laž, navodi se u priopćenju ruskog  ministarstva obrane.

Prema ruskom vojnom odjelu, procjene koje je Erdogan dobio od svojih podređenih “više su nego pretjerivanje”.

„Većina protuzračne obrane sirijske vojske, uključujući “Pancir”, nalazi se na području sirijske prijestolnice Damask. U zoni deeskalacije Idlib postojala su samo četiri ova sustava protuzračne obrane, od kojih su dva oštećena zračnim napadom turskih zračnih snaga. Trenutno se njihov popravak dovršava“, priopćilo je rusko ministarstvo.

Erdogan je 10. ožujka rekao kako je Turska uništila čak osam “Pancira“ u Siriji. Prema njegovim riječima, to je bilo moguće zahvaljujući modernim dronovima koji su u službi turske vojske, odnosno onima koje je dizajnirao njegov zet Selçuk Bayraktar.

„U Idlibu smo uništili osam „Pancira“ uz pomoć naših borbenih bespilotnih letjelica. To su vrlo skupi i važni sustavi protuzračne obrane”, rekao je Erdogan po povratku s neuspjelog putovanja u Bruxelles. Turski čelnik također je rekao da ti sustavi djeluju ne samo u Siriji, već i u Libiji.

Krajem veljače je objavljen videozapis koji navodno bilježi trenutak kada je turski dron uništio sirijski „Pancir“. Dan prije je Ankara izvijestila da je uništila brojnu opremu sirijske protuzračne obrane i niz drugih jedinica tehnike i opreme, poput tenkova, lansirnih raketnih sustava, artiljerije i drugo. Šteta što Turci nisu priznali i statistike o radu “Pancira” u Idlibu.

Sirijci su rekli da je sam sustavi “Buk” oborili 20 turskih bespilotnih letjelica s ispaljenih 25 raketa, od kojih su 2 rakete samo oštetile ciljeve, a tri su promašile metu. Jedan od sustava se pokazao kao rekorder i od 9 lansiranja je pogodio 9 meta. 60% uništenih dronova je palo na teritorij pod kontrolom tursko terorističkog vojnog saveza, a ostatak na teritorij kojeg kontrolira sirijska vojska.

Na internetu je dokazano oko 10 DO 12 oborenih dronova, što se može potvrditi snimkama i fotografijama olupina turskih dronova Bayraktar TB2 i nešto manjih napadačkih dronova ANKA.

Sirijska vojska nije navela statistika rada sustava „Pancir“, „Tor“ i moderniziranih i integriranih sustava S-125.

Nakon završetka intenzivnih neprijateljstava došlo je vrijeme za pohvaliti se tko se bolje borio. S druge strane, fotografije i videozapisi prikazuju nekoliko puta manje gubitaka nego što navode obje strane.

Bayraktar TB2erdoganmoskvapancirTayyip Recap Erdogan
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Komentar čeka validaciju
4 godine prije

četiri ova sustava protuzračne obrane, od kojih su dva oštećena zračnim napadom turskih zračnih snaga.

pa I ovo je previse, kako pa sad osteceni, zar to svemoguce rusko oruzje ne skida I muhe na 500 kilometara u sirinu I visinu

gost
4 godine prije

Kad su Rusi u Siriju dopremili PZ sustave bili su naslovi kako Izrael sad drhti od straha i da ne će niti jedan zrakoplov poslati na Siriju. Od tada skoro svaku noć Izrael nađe neki cilj u Siriji za “poravnati”

Pero
4 godine prije

Nije istina.
Turci su unistili 28 pancira na napuhavanje.😂😂
Jadni oni.

opet ja
4 godine prije

Snimak uništenja je iz Libije gde je uništen Pantsir u vlasništvu vojske UAE. Momci na raznim forumima su prepoznali da je UAE Pantsir na kamionu marke MAN, a sirijski je na Kamazu.

Max
4 godine prije

Pa naravno da nije bile istina već isječci iz filmova.

LNT_Iluvatar
4 godine prije

U ovom moru informacija i dezinformacija vrlo je teško ustvrditi koje su informacije u stvari istinite. Dronovi su se pokazali i prije kao teška meta za PZO . Jednom prilikom Izrael nije uspio niti sa dva patriota skinuti dron i eliminirali su ga tek kada su podigli helikopter na njega. Kod prvih napada n Hmein pojavila se je informacija da su Panstiri imali problema sa dronovima za razliku od TOR-2M koji su ih skidali bez problema. Nedugo nakon toga bila je info o dodatnim količinama TOR-ova koji su dopremljeni u Siriju za odbranu ruske baze. Također ima info da se razvijaju nove jeftinije rakete za Panstir , specijalno za rušenje dronova te o unapređenju njegovog radara.. Evidentno je da je prvoj fazi turske kontra ofenzive postignuto iznenađenje i da SAA nije imala raspoređenu trupnu PZO. U toj fazi turske proxy snage potpomognute turskim napadima postižu uspjehe i potiskuju SAA. U… Čitaj više »

Long life USA
4 godine prije

Sve su to lazi mejnstrim medija,svi lazu i usa i eu i turci i ukrajinci i truli zapad,samo rusi ,srbi i logicno govore i pisu istinu.Rusko oruzje je nemoguce unistiti, to je kao koplje svetog djordja koji ubija azdaju,zbog toga i dolazmo na logicno da procitamo logicne istine,jel tako,tako je,hvala.

Hezbollah
4 godine prije

Ne želim cjepidlačit, ali moram ukazat na jednu grešku: “…fotografijama olupina turskih dronova Bayraktar TB2 i nešto manjih napadačkih dronova ANKA.” Naime Bayraktar TB2 je dugačak 6,5 m i ima raspon krila 12 m, a ANKA je dugačka 8 m i ima raspon krila 17,3 m, zato je ona bagra tražila pilota.

Simon
4 godine prije

Turska je patuljak za Rusiju.

Alex
4 godine prije

Potemkinova sela u Siriji 😂😂😂

Debeli
4 godine prije

Laži laži laži me.

Debeli
4 godine prije

Laži laži laži me

VETERAN 63.PB
4 godine prije

Samo naivan i onaj ko ne zna turke, veruje istima. SLAVA RODU!

BT2
4 godine prije

BT2 dokazano jedan od najboljih a te vase makete zaboravite
da nije istina vec bi neko izasao u javnost da to demantuje(putin,lavrov) ovako samo stoji ministarstvo odbrane demantuje… . pa to i slepac vidi da je istina
kad to javno izjavi predsednik jedne velike drzave a predsednik druge velike drzave o tome cuti i prebaci teret na ministarstvo odbrane onada je to sve jasno,
inace i pre se govorila da posle Amera i izraela Turska ima najbolji dron

Sss
4 godine prije
Sss
4 godine prije

Zasto brisi te moj komentar. Ja sam iz turski. Hocu da kazim sta je istina ili nie. Jest snimak film al turski film.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI