Moskva zabranila korištenje bespilotnih letjelica

Ukrajinska vojska dronovi
6 komentara

Ograničenje dolazi nakon dva napada ukrajinskih bespilotnih letjelica, koji su pokrenutih tijekom noći, s ciljem napada na Kremlj

Moskovske vlasti zabranile su neovlaštenu upotrebu bespilotnih letjelica, objavio je u srijedu gradonačelnik ruske prijestolnice Sergej Sobjanin. Mjera je uvedena nedugo nakon neuspješnog ukrajinskog pokušaja napada bespilotnim letjelicama (UAV) na rezidenciju ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju. Pišući na Telegramu, Sobjanin je rekao da će od danas biti zabranjeno letenje bespilotnih letjelica u ruskoj prijestolnici, uz iznimku za one letjelice koji se koriste uz odobrenje vlasti.

“Ova je odluka donesena kako bi se spriječilo neovlašteno korištenje bespilotnih letjelica, koje bi moglo ometati rad agencija za provođenje zakona”, objasnio je gradonačelnik, podsjetivši okupljene da svatko tko prekrši ovo pravilo može se suočiti s upravnom i kaznenom odgovornošću.

Objava je objavljena nakon što je tiskovna služba Kremlja izvijestila da su kijevske snage tijekom noći pokušale napasti Putinovu rezidenciju pomoću dva drona. Služba je istaknula da ruski čelnik nije ozlijeđen onim što je opisala kao “teroristički čin”, pri čemu su bespilotne letjelice neutralizirane mjerama elektroničkog ratovanja. Dronovi nisu uzrokovali nikakve druge žrtve ili štetu, dodaje se. Od početka rata prije više od godinu dana, kijevske snage neprestano su pribjegavale napadima bespilotnim letjelicama, kako bi gađale objekte ruske civilne i vojne infrastrukture, uključujući one smještene daleko od granica dviju zemalja.

Krajem travnja Ukrajina je tvrdila da stoji iza napada na naftni terminal u krimskoj luci Sevastopolj, u kojem su uništena četiri naftna spremnika, prema lokalnim vlastima. Kijev je tada izjavio da je napad trebao postaviti teren za ukrajinsku proljetnu protuofenzivu, o kojoj se puno govorilo.

Istog mjeseca ruski mediji izvijestili su da se bespilotna letjelica, navodno ukrajinskog dizajna koja je nosila oko 17 kg eksploziva, srušila nedaleko od Moskve nakon što je ostala bez goriva.

Dronovimoskvarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Besmislica 👎 .

Max
11 mjeseci prije

Logična odluka.

Jimbo
11 mjeseci prije

Putler se usrao u gače

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI