Musk obećava da će tužiti nevladine organizacije koje finansira Soroš

Elon Musk
9 komentara

Izvršni direktor Tesle i SpaceXa Elon Musk obećao je da će poduzeti pravne mjere protiv nevladinih organizacija koje finansira liberalni tajkun George Soros zbog njihovih navodnih pokušaja suzbijanja slobode govora.

U postu na X (bivši Twitter) u srijedu, američki milijarder je reagirao na članak novinara Bena Scallana, koji je tvrdio da nevladine organizacije koje podržavaju Fondacije otvorenog društva, mreža za dodjelu grantova koju je osnovao Soroš, guraju „ cenzuru ” u Irskoj i Škotskoj koja uključuje policijske pretrage kuća i ličnih elektronskih uređaja.

U svom tekstu, Scallan je odbio tvrdnje irskih lidera da su zločini zasnovani na mržnji u zemlji u porastu. Tvrdio je da su lokalna policija i vlasti ohrabrile građane da prijave ovu vrstu nedoličnog ponašanja, što je dovelo do porasta statistike, ali ne i stvarnog broja zločina, tvrdeći da su te politike također izazvale kulturnu promjenu u percepciji onoga što se može smatrati mržnjom . Prema novinaru, ovo vlastima u zemlji daje izgovor da se zalažu za strože zakone koji ograničavaju slobodu govora.

“Upravo. X će podnijeti tužbu da to zaustavi. Jedva čekam da otkriće počne!”

Musk je napisao, pozivajući se na navodne aktivnosti nevladinih organizacija koje podržavaju ovu vrstu agende. Musk – koji je sebe svojevremeno nazivao “apsolutistom slobode govora” – već je uporedio Soroša u maju, kada je uporedio milijardera rođenog u Mađarskoj sa superzlikovcem mutantom Magnetom iz serije X-Men iz Marvel Comicsa, koji je poput Soroša bio Preživjeo Holokaust.

“Soroš mrzi čovječanstvo”, rekao je tada Musk, dodajući da “želi da nagriza samo tkivo civilizacije”. Njegovi komentari uslijedili su nakon što se saznalo da je liberalni tajkun odustao od svog udjela u Tesli, prodavši oko 132.000 dionica kompanije.

Soros je poznat po svojoj neoliberalnoj politici, kao i po ogromnim donacijama za promociju proimigrantskog aktivizma. Prema studiji Centra za istraživanje medija, on ima finansijske veze sa više od 250 medija širom svijeta. Studija takođe tvrdi da ova vrsta uticaja pomaže da se izoluje od kritika, oblikuje javno mnjenje i promoviše ekološki ekstremizam i “LGBT fanatizam”.

MuskSorosX
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
8 mjeseci prije

Neka.

Mrki
8 mjeseci prije

Baš🤣

Amater
8 mjeseci prije

Glumac … pa on je sastavni dio te ekipe …prepao se za svoje interese , pa sad glumata …

SCM
8 mjeseci prije

Ovakvih se najvise plasim. Glumi dobrog policajca a radi za zardjalu stvar. Za svaku publiku ima odredjeni glumac.

Mali Mjesec
8 mjeseci prije

Osiris Risen = X

Keki
8 mjeseci prije

Molim nek se sad jave svi oni koji tvrde da su baš svi poznati i istaknuti ljudi kao npr Putin i Musk u stvari sluge kabale i moćnika, i da igraju za tu stranu, a da se naivnom narodu prodaje fora o opoziciji…. No dajte, kokodačite malo.

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

Kome ?! Pa Soros drži i justice department !

Morb
8 mjeseci prije

Bavi se glupostima umjesto ozbiljnim poslom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI