Napad na Siriju je dokaz da je “elita” neutralizirala Donalda Trumpa

Donald Trump - namršten
72 komentara

Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton je uoči napada, kojeg je službeno naredio Trump, govorila o potrebi da se unište zrakoplovne baze sirijske vojske.

Hillary Clinton je kao svoju najveću pogrešku navela što nije zauzela oštriji stav prema Siriji i rekla je da bi Sjedinjene Države trebale biti odlučnije u suočavanja s Basharom Al-Assadom.

“Doista vjerujem da smo trebali i da treba uništiti Assadove aerodromske piste i onesposobiti ih da ih koristi kako bi bombardirao nevine ljude plinom sarinom”, rekla je Hillary Clinton.

Komentar Hillary Clinton dolazi neposredno prije američkog napada na Siriju u kojem je Pentagon onesposobio zrakoplovnu bazu sirijske vojske u pokrajini Homs. Predsjednik Donald Trump je osobno naredio napad, iako su njegovi savjetnici razmatrali i druge opcije.

Međutim, napad je s jedne strane pokazao kontinuitet politike Washingtona, a s druge onemogućio bilo kakvu međunarodnu istragu, jer ako je i bilo dokaza o kemijskom oružju u bazi Al-Shayrat, oni su sada uništeni.

Televizija Al-Mayadeen javlja da je sirijska vojska uspjela evakuirati većinu zrakoplova prije napada, dok je na zemlji ostali nekoliko letjelica koje su bile oštećene.

Međutim, čak i ako ovaj napad nije nanio ozbiljnu štetu sirijskoj vojsci, on pokazuje da se američki stav u odnosu na Siriju nije promijenio, posebice ako uzmemo u obzir da se radi o otvorenoj agresiji.

Sjedinjene Države su napokon pokazale svoje pravo lice, ono Baracka Obame, Hillary Clinton i njihovih prethodnika, iako malo kasno. No, sada je barem jasno koji je stav Trumpa o Siriji, a podrška mu je došla iz Berlina, Pariza, Londona, Tel Aviva, Rijada i Ankare, da navedemo samo one najvažnije.

Dakle, sve je isto kao prije i Trump se na kraju odlučio za kontinuitet intervencionističke vanjske politike Washingtona. On je to htio pokazati na najjednostavniji mogući način i naredio je udare na sirijsku zrakoplovnu bazu u Homsu, što je uvijek bila “logika” ratovanja Pentagona.

Trump je vjerovao da Assad tamo skriva kemijsko oružje, a navodno je upozorio Rusiju da iz baze povuče svoje vojnike. Naravno da su Rusi, ako je to točno, obavijestili Assada, tako da cijeli napad kao da nema nikakvog smisla.

No, nije tako. Trenutno su sve akcije Washingtona usmjerene na medijsku paljbu po Rusiji koja podržava “kanibalski Assadov režim“, koji nije ispoštovao međunarodne obveze i nije uništio kemijsko oružje, koje još uvijek koristi.

Uzalud sva službena priopćenja međunarodne Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW), koja je u posljednjih nekoliko godina istražila gotovo sve što je bilo ili je moglo biti u vezi s vojnim kemijskim programom u Siriji i potvrdila da Damask ne raspolaže kemijskim oružjem.

Nažalost, mora se priznati da je nakon kratkog vremena blagih tonova prema Siriji, Palestini, Rusiji, iako ne kada se radilo o Kini, Iranu i Sjevernoj Koreji, rok trajanja predsjednika Trumpa istekao.

Napad na Siriju je dokaz da je američka “elita” u vrlo dobrom stanju i drži poluge vlasti kojima je Trumpa prisilila da pleše po njihovoj glazbi.

Što će se dogoditi u Sjedinjenim Državama na unutarnjem planu, još treba vidjeti, iako je to njihov problem.

Na vanjskopolitičkom se događa sve kao što je bilo tijekom kasnog razdoblja Baracka Obame.

U tom smislu, geopolitički kotač se i dalje okreće u istom smjeru i nećemo vidjeti nikakvu “revoluciju”. Veliki ruski filozof i pisac Aleksandar Zinovjev je rekao “kako se politika ne može promijeniti dok nisu promijenjene geopolitičke okolnosti i dok se ne promijene ljudi koji tu politiku vode”.

U tom smislu se ništa se nije promijenilo i sam Trump, čak i ako je na trenutak pomislio da može, to neće promijeniti.

Američka načela, ciljevi i zadaci u Siriji se nisu promijenili. To jasno pokazuju stavovi Turske i Izraela, koji su podržali agresiju, ali i stav u redovima američkih “demokrata”, posebno Hillary Clinton, koja otvoreno poziva na kopnenu invaziju i nastavak rata.

Za Moskvu je ovo u neku ruku “dobro”, jer će konačno prestati gajiti iluzije da je dogovor s Washingtonom moguć, što je osjećaj koji je prevladavao u Moskvi i diljem Rusije, kada su mislili da su se na predsjedničkim izborima riješili zla u obliku Hillary Clinton.

Kakav će odgovor biti, treba vidjeti, jer Rusija ipak ima slabiju vojsku od NATO pakta i jedini su joj vojni saveznici u Siriji Iran i Hezbollah. Nedovoljno, ako NATO paktu dodamo Zaljevsko vijeće za suradnju sa Saudijskom Arabijom na čelu, Izrael kao nuklearnu silu i Tursku.

Ovaj napad je i dokaz da Trump uopće ne vlada Sjedinjenim Državama, što je također “pozitivna” strana ovog napada, jer Moskva sada konačno zna da ne može računati na vjerodostojnost izjava i odluka Bijele kuće.

Trump više ne kontrolira Ameriku

Američki napad na Siriju, gotovo na zapovijed Hillary Clinton, konačno su spriječili pokušaje Donalda Trumpa da vodi samostalnu politiku. U proteklih manje od tri mjeseca, od dana kada je postao četrdeset i peti predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, te ranijih poziva za suradnju s Rusijom u borbi protiv terorizma i kraj uplitanja u poslove suverenih država, Trump je izgubio bitku i postao obična marioneta, kao mnogi drugi prije njega.

Zapamtite ovaj datum, 7. travanj 2017. godine. Međutim, ne zato što su Sjedinjene Države na taj dan, bolje rečeno noć, bez odluke Vijeća sigurnosti napale još jednu suverenu državu pod sumnjivim izgovorom, jer su to činile i prije, nego zato što je jasno da će to činiti i dalje.

Možda ovaj američki napad na sirijsku zračnu bazu neće izazvati Treći svjetski rat, što se nije dogodilo ni ’60-ih, jer nitko neće uništiti Zemlju zbog ideoloških načela.

Sve je puno jednostavnije. 7. travnja je apsolutno i kristalno postalo jasno da je križarski rat Donalda Trumpa protiv establishmenta u Washingtonu propao.

Četrdeset i peti predsjednik Sjedinjenih Država je u znak predaju podigao obje ruke, kleknuo na koljena i puzeći pred strogim muškarcima i ženama, koji stvarno vode američku vanjsku politiku,  na njihovo pitanje “Što ćeš sada?” je, kao na zapovijed, odgovorio napadom na Siriju.

No, sada treba vidjeti kako će se stvari dalje razvijati. Je li ovo bio “jedan osvetnički napad” ili objava rata Damasku, jer se stvar zakomplicirala priopćenjem Moskve o suspenziji Memoranduma o sigurnom letu nad Sirijom kojeg su u svrhu borbe protiv terorizma potpisali Rusija i SAD.

Naravno, Trump i njegova “posebna vizija” vanjskopolitičke ideje nemiješanja u poslove suverenih država i želja da se usredotoči na američke interese, jednom kada dođe na vlast, ovim napadom su priznali potpunu predaju i raskrinkali američku administraciju.

Teško je reći što je točno natjeralo Trumpa da se odluči napasti Siriju na temelju sumnjivih dokaza i koji mu je cilj? Colin Powell, koji se tresao u Ujedinjenim narodima uoči napada na Irak, razorio je tu zemlju i stvorio plodno tlo na kojem ne iznikao ISIL.

Je li Trump popustio pred prijetnjama o opozivu ili nekom ozbiljnijom prijetnjom. Možda je htio pokazati Amerikancima i svijetu kako nije “proruski” nastrojen ili nešto drugo?

Usput, za razliku od Iraka, gdje su teroristi pokušali osujetiti američke vojne operacije, američke udare u Siriji je ISIL odmah iskoristio za napad na sirijsku vojsku u pokrajini Homs, gdje se i nalazi  bombardirana sirijska baza.

Ne čudi da je Saudijska Arabija pozdravila američki napad na Siriju, jer je saudijski režim spreman učiniti sve amo kako bi svrgnuo “heretika” Assada.

Odobravanje Izraela izgleda prilično čudno, jer ako ISIL izbije na sjeverne granice židovske države, sve prethodne palestinske “intifade”, pa čak i rat s arapskim zemljama će u usporedbi s napadima usamljenih vukova “Islamske države” na cionističku tvorevinu izgledati dječja igra.

Čak i nezaboravna predstavnica Obamine administracije kao što je Jen Psaki  je rekla kako je Trump djelovao bez zakonskih ovlasti, bez savjetovanja s Kongresom, nije koordinirao svoje aktivnosti s partnerima i saveznicima.

Jen Psaki je također kritizirala Trumpa zato što se nije pojavio pred američkim građanima i najavio predstojeći napad, tako da barem znaju što ih očekuje.

Danas, kada više nije glasnogovornica State Departmenta, Psaki tvrdi da se vojnom silom u Siriji ne može učiniti ništa. Pitala je ima li Trump uopće diplomatski plan i kontakte s Rusijom, te da li razumije kakva će biti reakcija Rusije i Irana? Na kraju je rekla da javnost treba znati jesu li ovi udari dio dugoročne vojne operacije, uključujući i kopnenu?

Trumpova izjava o napadu na Siriju obiluje besmislicama o tome “kako Assad mora prestati gasiti živote nevinih muškaraca, žena i djece, koji su umirali sporom i okrutnom smrti” ili kako su “čak i lijepe bebe brutalno ubijene u ovom vrlo barbarskom napadu”.

No, sada treba tražiti odgovor na pitanje što je sljedeće? Planiraju li Sjedinjene Države nastavljati uništavati vojnu infrastrukturu Sirije, osuđujući tako tisuće ljudi, uključujući i prekrasne bebe, na razne vrste smrti koje će im prirediti ISIL? Možda Washington namjerava “greškom” gađati i neku od ruskih baza ili one sirijske u kojima su raspoređene brojne ruske snage? I što je najvažnije, tko će se suprotstaviti terorizmu u Siriji, ako ne bude Assada? Uostalom, Irak je očiti dokaz da vlada iz Bagdada, Kurdi i američka zrakoplovna koalicija ne mogu poraziti ISIL bez masovnih ubojstava civila, uključujući i Trumpove “lijepe bebe”.

Međutim, malo kome je u Sjedinjenim Državama zaista stalo do prekrasnih beba drugih zemalja. Zadaća Washingtona je i dalje da se dokaže kao jedina svjetska supersila. To želi vojna industrija i njihovi lobisti, jer samo tako mogu osigurati nove unosne ugovore.

Trumpu je zadaća ostati na vlasti po svaku cijenu i kristalno je jasno da će zbog toga ispuniti sve želje stvarnih vladara Washingtona.

Mnogi se sjećaju filma “Predsjedničke laži”, u kojem američki predsjednik, kako bi se skrenuo pozornost sa seksualnog skandala, izmišlja rat u Albaniji. Ironija je da se potom zaista dogodio skandal s preljubom Billa Clintona, a godinu dana kasnije je započelo bombardiranje SRJ.

Sada su seksualni skandal zamijenile optužbe za dolazak na Trumpa vlast uz pomoć “ruskih hakera” i skrivanje žrtava u Iraku, ali se tehnika skretanja pozornosti nije promijenila. Ipak se vodi rat.

Moskva je još prilično suzdržana u reakcijama, ali je teško reći kakve će vrste biti odgovor. Za Rusiju je ovo američka vojna intervencija na suverenu državu.

Prvo se oglasio Ured za odnose s javnošću Kremlja sa sljedećim priopćenjem:

“Ruski predsjednik je rekao da su američki udari na Siriju agresija na suverenu državu i kršenje međunarodnog prava pod lažnim izgovorom. Sirijska vojska ne posjeduje zalihe kemijskog oružja, jer je uništenje istog uništavanje svih zaliha kemijskog oružja potvrdio OPCW, specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda. U isto vrijeme, prema Vladimiru Putinu, kompletno zanemarivanje činjenica o uporabi kemijskog oružja od strane terorista znatno pogoršava situaciju. Ovaj korak Washingtona uzrokuje značajne štete američko-ruskim odnosima, koji su već u lošem stanju. Umjesto da težimo jedinstvu s krajnjim ciljem borbe protiv međunarodnog terorizma, napad je stvorio ozbiljnu prepreku u uspostavi međunarodne koalicije protiv istog, a protiv kojeg je tijekom kampanje američki predsjednik Donald Trump najavljivao učinkovit odgovor i da će to biti jedan od njegovih glavnih izazova.

Vladimir Putin napade na Siriju od strane Sjedinjenih Američkih Država vidi i kao pokušaj skretanja pozornosti svijeta od brojnih žrtava među civilnim stanovništvom u Iraku.”

I dok svijet čeka reakcije Rusije, te da shvati što Washington zapravo namjerava učiniti, jedna stvar je jasna – Donald Trump neće ispuniti predizborna obećanja. On nema nikakvih rješenja i činit će ono što mu se kaže.

S koliko god gorčine to morali priznati, Trump je stjeran u kut, a kako će dalje postupati, u ovom trenutku vrlo je teško reći.

Pretplatiti se
Obavijesti o
72 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perun
6 godine prije

Nije elita neutralizirala Trumpa već je Trump DIO tzv. “elite” (zapravo običnih terorista). Ja sam još mnogo prije pobjede D. Trumpa na predsjedničkim izborima u Americi govorio i pisao na forumima da se ništa bitno neće promijeniti njegovim dolaskom na vlast. Pisao sam da je jedini način da se nešto u Americi promijeni krvava revolucija i građanski rat jer je to jedini način da oligarhija koja vlada Amerikom zadnjih 200 godina bude detronizirana. Nitko me nije slušao. Ja nisam iznenađen ovakvim razvojem događaja, a samo naivci koji nisu željeli vidjeti istinu (jer je bila ružna) su se dali upecati. Tako to obično bude, i to je najlakši način da se većina naroda upeca – nešto mu obećaš, ludi narod se upeca, par ljudi upozorava na ružnu stvarnost, a onda ludi narod napada one koji ukazuju na ružnu stvarnost radije nego one koji su razlog zašto je stvarnost ružna…

branko
6 godine prije

Pa elita ga je i dovela na vlast. Da je on protiv elite ne bi ni mogao dobiti kandidaturu unutar republikanske stranke. Tko je god protiv elite teško se moze izobriti za kandidaturu unutar republikanske i demokratske stranke. Mogu oni tipa Berina Sandersa koji su cijeli život gradili političku karijeru, ali nema šanse da budu izabrani. Ali čovjek koji se nikada nije bavio politikom i naprasno ušao u 70 toj godini u politiku, to je već pomalo smiješno.Sve to govori da je imao već pripremljen teren.Jedan uposlenik iz Goldman Sachs banke, ne sjećam mu se imena je rekao da je Donald Trump danas živ(u biznisu misli) samo zato što smo mi bankari odlučili da će nam biti korisniji živ nego mrtav. Trump je uzimao kredite u svim mogućim bankama u Americi i kada je propao projekt bankrotirao je. Ostao im je milijarde dužan,a banke nisu mogle naplatiti dug. On je… Čitaj više »

žrec
6 godine prije

“Ironija je da se potom zaista dogodio skandal s preljubom Billa Clintona, a godinu dana kasnije je započelo bombardiranje SRJ.” Babić je zaboravio da je na dan priznanja seksualne afere Clinton dao bombardirati dve tvornice lijekova, jednu u Libiji, a drugu u afganistanu ili pakistanu pod optužbom da proizvode teroristički materijal. Danas se već toga nitko ne sjeća.
Inače, Trump je bio optužio Obamu da ga je špijunirao, naravno svi mediji su to omalovažavali. Međutim, odjednom mediji mijenjaju ploču i sve više govore o tome da imaju Obamagate.Po tome se već vidi da je tzv “deep state” sve više uz Trumpa, i čini mi se da će njegovo povezivanje s Rusijom polako blijediti.

Ana
6 godine prije

Nije im dugo trebalo. Praksa…

Baba Vanga
6 godine prije

Imamo u medjuvremenu odgovor Rusije zasto nije koristila S300-400.Rekli su da su ispostovali dogovor koji su potpisali ali da ce od sada gadjati teroriste i ako tamo budu Americki vojnici, jer su sporazum proglasili nevazecim.

subaru
6 godine prije

Tramp je uvijek bio dio elite a on je još bolji lažov i glumac od Obmane pa su naivni povjerovali u čudo. Expresno je počeo ratovati da osveti odabrane u skorašnjem napadu na Siriju, da napuni odabranima naruđbe za nove rakete, da napravi za odabrane što veći kaos na planetu, još če se čuti za Trampa. Što ne znači da ga oni neće i srušiti bez obzira što sluša.

basso
6 godine prije

Ovo je bio potez ocajnika.Trump je pod tolikim pritiskom da je morao ovo uraditi da bi sacuvao samog sebe.

Slagerpjevac
6 godine prije

Nije da ga želim opravdati ni da mi je nešto posebno drag, no što mislite koliko bi Trump preživio na vlasti da je bio onakav kakav ste vi priželjkivali? I što mislite da li bi onaj tko bi zamijenio Trumpa bio za vas bolji od Trumpa? Trump im je ovim izbio karte iz ruku po cijenu čega? nekoliko hangara i piste? Žao mi je svakog SAA vojnika i ovo je evidentan False Flag ali to je sve toliko duboko i komplicirano i iskreno meni je bila puno gora šteta kad je A-10 izrešetao one vojnike kod DeZ…

PanSlaven
6 godine prije

gospon Babić, lijepo sam Vas bio molio kad su bili predpredizbori, predizbori, i izbori (što smo sve morali sa zanimanjem pratiti ko što sad moramo Lepenku), lijepo sam reko ‘pazite što pišete, da se ne ostamotite’. Ako sam ja (budalesina) znao da je režimlija, svi su trebali znati. Sad možete objesiti tastaturu o klin:(

Koča Popović
6 godine prije

Donald Kramp je dio elite gospodo draga. Druga je stvar sto su vas uvjerili u suprotno kao i americke birace. Sistem je trul, on se mora mijenjati, a ne ljudi.

subaru
6 godine prije

Kako perfidan čavao u lijes rusko-sirijskih odnosa, sad će se sirijci pitati što nas rusi ne štite od ciokauboja i samim tim pitanjem će se posijati sumnja u iskrenost rusa. Iako rusi tek sad najavljuju da će štiti sirijske baze, valjda protuzračnim raketama, pitam se gdje su do sada bile. Svoju bazu su zaštitili zlu ne trebalo.

hiber
6 godine prije

Ha,ha,ha. ovo je prije dokaz da promjenite ime portala u http://www.naivno.com. Prvo je fulao holandski Geert Wilders, a sada, ode i Trump. A da pokušamo sa alternativnim činjenicama, umjesto da ih blokirate na portalu.

Nikola Turajlić
6 godine prije

Ucvijeljeni trumpoljubi, a posebno autor, koji su se kleli u ovoga kao novoobjavljenog Mesiju, sada izlijevaju na istoga potoke pljuvačke. Od samog početka predsjedničke izborne kampanje u USA, bilo je jasno da kontroverzni milijarder Trump zna tko vlada sa USA i ostalim zaapadnim dmokracijama, ali je zbog glasova indirektno kritikovao (jer Božije ime ne spominje se uzalud) Imperiju kaosa (svjetsku financijsku oligarhiju, kao vladare vladare iz sjenke), računajci da će kasnije izgladiti sa ovom odnose, pa čak i profitirati (duplirati svoje bogatstvo za dva mandata). Medjutim ova kalkulacija mu nije bila utemeljena, jer Imperija kaosa ne trpi protivljenje ili kritiku, pogotovo mangupa iz vlastitih redova (čuveni je panamski general Norijega, kojega rastežu od apsane do apsane u svijetu i u devetoj deceniji, a Kenedijevci koji su doživjeli višestruke “nezgode na traci”, da se i ne spominju). Po izboru Trumpa za predsjednika Imperija kaosa je pustila na ovoga i njegove “pse… Čitaj više »

Tomica
6 godine prije

Objavljeno na jednom drugom portalu:

U tvitu koji je objavio 29. avgusta 2013. Tramp se zapitao “šta ćemo dobiti bombardovanjem Sirije“.

“Šta ćemo dobiti, osim još više dugova i mogući dugotrajniji konflikt. Obami je potebno odobrenje Kongresa“, napisao je Tramp.

čitatelj portala
6 godine prije

Pa neka taj nuklearni rat započne. Da se Zemlja oslobodi napasti, kao što su ljudi.

Alen
6 godine prije

Jedino konkretno sto je uradio je to da je povecao vojni budzet usa te naredio osposobljavanje svih neispravnih aviona te proizvodnju par stotina lakih aviona te pivecanje mornaricke i lakih vojnih brodova..Toliko sam ja upratio mada sigurno mi je promaklo dosta toga oko povecanja borbenih kapaciteta usa armije
Eto kuda sve vodi..

Alen
6 godine prije

Elita upravlja trampom kao dobra kokara sa bogatim papkom… Na kraju ce mu smjestiti sut kartu i izazvati jako puno losih stvari.. Sto na domacem tako i na svjetskom nivou..
O ekonomiji necu ni pricati..

H\'ghar
6 godine prije

Javno obznanjen cilj SAD aktivnosti na BI je davno objavljen, i svi profesionalci to znaju tako da je ovaj događaj bio predvidljiv:

http://newsrescue.com/new-iraq-planned-years-ago-redrawing-map-middle-east-begins-destruction-iraq/#axzz4da3bN9eR

sardelino
6 godine prije

Citat iz knjige važnog američkog geostratega Brzezinskog :
“Ukratko, za Sjedinjene Države, euroazijska strategija podrazumijeva svrhovito upravljanje geostratteški dinamičnim državama….Pretocčeno u terminologiju koja je odjek puno grubljih vremena za drevnih imperij, tri su glavne nužnosti impeijalne strategije : sprečavanje dosluhu i održavanje vazalske ovisnosti ( podrazumijeva Japan, Njemačku i druge saveznice iz NATO), držanje podjarmljene mekima i sprečavanje barbara u združivanju (tu misli na Kinu i Rusiju).”
Ova strategija poznata je kao strategija: “Dominacija punog spektra”.
Svi američki p redsjednici, prošli, sadašnji i budući dobili su zadaću da sprovode ovu strategiju.
Amerika više nije dominantna sila
na prostoru Sirije i Iraka i ovaj napad na sirijsku vojsku je pokazivanje mišića i pokušaj vraćanja u “sedlo”.

Jupiter
6 godine prije

Kapital i masoni vladaju Amerikom , ko se drzne da se suprostvi dobije metak kao Kenedi.
Čini se da je neko našao vremena da objasni Trumpu kako sistem radi.

Yasen
6 godine prije

Bojim se da ce SADu odzvoniti rijeć Tupovljev, poglavito ako ih Rusi stancioniraju negdje u Iranu, kako bi mogli ponjeti pun spektar naoružanja. Evo za primjer Tu-160 : Posada se sastoji od 4 člana. Interni kapacitet goriva mu je 130 tona što mu omogućuje otprilike 15 sati leta pri krstarećoj brzini od oko 850 km/h (Mah 0.77) na 9.145m visine.Tu-160 ima dva radara. Napadački radar “Obzor-K” (NATO naziv “Clam Pipe”) te “Sopka” radar za praćenje terena koji se koristi za automatski let pri niskim visinama. Za bombardiranje koristi optoelektronički nišan, a oprema za elektronsko ratovanje uključuje aktivne i pasivne ometače. Iako je Tu-160 dizajniran da ima smanjen radarski i infracrveni odraz, nije pravi “stealth” avion. No uprkos tome, 25. Aprila 2006 godine ruski zapovjednik Igor Khorov je objavio da su Tupoljevi Tu-160 uspjeli ući u zračni prostor arktičkog sektora SAD-a, bez da su bili detektirani, što je dovelo do istrage… Čitaj više »

Nikola Turajlić
6 godine prije

Predsjednik Trump, kao najveće razočaranje autora, po ovome je legao na ledja i digao visoko u zrak noge i ruke, kao znak bezuslovne kapitulacije pred američkom “elitom” koja upravlja USA i stavio se na raspolaganje za svaki, pa i protuprirodni “blud”. Kakva je to “elita”, koje su njene “generalije” ovaj ne priopćuje čitateljskom publikomu, što znači da isti ne razumije suštinu problematike ili izigrava politički korektnog autora, koji ne “spominje imena Bogova uzalud”. U drugom pak slučaju mu njegova korektnost neće pomoći kao ni kožnate čakšire, jer je izvjesno registriran kao marginalni remetitelj novog svjetskog poretka, što znači anatemiziran u svakom pogledu. Već pomalo i vrapci na grani pjevaju o utajenim akcionarima FED-a, koji je koncesionar za emitiranje USD, kao svjetske vlade u sjeni, koja se osjeća kao riba u vodi za nenormalnih situacija (svjetskih i lokalnih ratova, revolucija, prevrata, ekonomskih i financijskih kriza i drugih kaotičnih situacija (Imperija kaosa),… Čitaj više »

Georgij Žukov
6 godine prije
apolo
6 godine prije

USA ce naoruzati Ukrajinu- javlja onaj mamut TILLERSON- izvor GPC RIM

Brainstorm
6 godine prije

uocimo hitrost citave akcije – svega dva dana medijske pripreme!
ne bih rekao da je trumpov tim izgubio konce vlasti. cini se da su morali djelovati brzo. razlog bi mogao biti namjera protivnicke strane da okaraktezira trumpa kao mekusca, nesnadjenog, neodlucnog … .
sad, kad se pokazao tvrd, ne znaci da ce nastaviti sa daljnim napadima.
ovo ipak pokazuje da trump nije vise aktivni predvodnik vec ponekad mora biti reaktivni sljedbenik.

Igor
6 godine prije

OK rusija image sankcije zbog ukrajine, sad bi trebali uvesti sankcije usa. Jel posteno?

PeroDD
6 godine prije

Patološka opsjednutost Babića Amerikom kako “velikom sotonom” poprima zabrnjavajuće razmjere. Ako padne kiša, sotonsko djelo Amerike…
I ne znam što je očekivao od Trumpa??? Tako je to kad se hraniš “alternativnim činjenicama” i živiš u alternativnoj sfvarnosti. Pa te sjebe reality check! Pa se čudiš ko pura dreku….

PeroDD
6 godine prije

@žrec; cija snajko cija upropastili su pola sveta!!- Đura Čvorović

Nostradurus
6 godine prije

Trump bi za bolju Ameriku morao na kraju sam sebe uništiti. Teško je to očekivati od Trumpa. Niti jedan elitni kapitalista ne vjeruje u bolji život za sve dok postoji kapitalistička elita. Bio bi sam protiv svih. Logično, ako ih ne možeš pobijediti, možeš im se pridružiti. Očekivan rasplet.

H\'ghar
6 godine prije

Javno obznanjen cilj SAD aktivnosti na BI je davno objavljen, i svi profesionalci to znaju tako da je ovaj događaj bio predvidljiv:

http://newsrescue.com/new-iraq-planned-years-ago-redrawing-map-middle-east-begins-destruction-iraq/#axzz4da3bN9eR

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.