Napad u Barceloni i Soroseva ”pomoć” neovisnosti Katalonije

George Soros - SAD
22 komentara

Nakon terorističkog napada na La Rambli u Barceloni i atentata u Cambrilsu, portal Rambla Libre piše kako su oba čina pokazala neuspjeh integracije i nekonzistentnost identiteta koji se temelji na različitosti, što je samo po sebi proturječno.

Kako bi se izašlo iz ove teške situacije, koja ometa planove Carlesa Puigdemonta, lidera katalonskog pokreta za odcjepljenje, iz sjene je trebao izaći pokrovitelj kolektivnog samoubojstva Katalonije, George Soros, piše katalonski portal.

Prvo, svi mediji izravno ili neizravno povezani sa Sorosevim Otvorenim društvom su napisali niz članaka o tome ”kako je upravljanjem u kriznim situacijama i tijekom napada Katalonija pokazala da može biti neovisna”.

Prvi je bio The Wall Street Journal, a sada The Guardian, koji podržavaju Kataloniju i njezinu sposobnost da funkcionira kao samostalna država, posebno nakon onoga što je pokazala tijekom terorističkih napada.

To tvrdi Luka Stobart, profesor političke ekonomije, koji je napisao kolumnu naziva ”Odgovor Katalonije na terorizam pokazuje da je spremna za nezavisnost”.

Osim toga, mediji bliski Sorosu čak i na nacionalnoj razini u Španjolskoj, kao El Confidencial, umanjuju štetne ekonomske posljedice od hipotetskog razbijanja španjolskog jedinstva.

Novinar Juan Carlos Barba piše: ”Španjolska će gotovo sigurno pasti u kratku recesiju, ali će njen utjecaj biti ograničen. Katalonija će zbog sadašnjih političkih problema također pretrpjeti recesiju koja će, međutim, biti kratkog vijeka i nakon toga je čeka snažan ekonomski rast. Osim toga, ako se prijateljski raziđe sa Španjolskom, Kataloniju uopće ne bi trebala pogoditi recesija.”

Istovremeno, list La Vanguardia otkriva da su George Soros i njegovo  Otvoreno društvo za Europu službeno s 27 100 dolara financirali ”Diplomatsko vijeće Katalonije” (Diplocat), te s 24 973 dolara udrugu CIDOB (Catalunya i la cooperació da Desenvolupament). To su svote koje su službeno priznate.

Osim toga, regionalni direktor Otvorenog društva za Europu, Jordi Vaquer Fanés, koji ”radi na promicanju vrijednosti institucija otvorenog društva u zemljama Europske unije i Zapadnog Balkana”, bio je direktor CIDOB-a između 2008. i 2012. godine.

Sva ova tijela središnje vlasti nazivaju ”paradržavnim strukturama Katalonije”. Međutim, nije problem što su ona osnovana ili što Katalonija želi neovisnost, nego što se netko unaprijed pobrinuo da se puna neovisnost ove španjolske autonomne pokrajine nikada ne ostvari.

”Onaj koji izgleda kao dobročinitelj i učenik Karla Poppera, G. Soros, zapravo je jedan od najvećih zagovornika globalizacije, koji više i ne kriju da im je cilj uništiti nacije, granice i nametnuti svjetsku vladu. Čak su i Katalonci naivno upali u njegovu mrežu”, zaključuje Rambla Libre.

katalonijaLa RambliNapadTeroristi
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

Ova spodoba nema nista drugo od zivota, nego tudje zivote upropastavati. Nikad nece platiti. I da je se poceo raspadati prije vise desetljeca, da citavu vjecnost gori u paklu, nece platiti ni priblizno dovoljno; To vrijedi i za sve ostale iz copora!

tuf
6 godine prije

Formula je jednostavna – uvijek biti kontra onoga sto propovijedaju mediji i tzv. udruge. I jedni i drugi su u vlasnistvu sociopatskih korporatista tako da drzanje kontre postaje gradjanska duznost.

Drdrdr
6 godine prije

Svaki pokusaj mijenjanja granica u Europi nakon ww2 trebalo bi ustavom zabraniti pa ako pokusaju, poslati vojsku i pohapsiti, jer je uvijek u pitanju plansko razbijanje postojece drzave u korist nekog osvajaca.

rodoljub
6 godine prije

Liberalno fasisticka mafija rastura drzave zato sto je uspela korumpirati domace politicare. Kada ne bi bilo kvislinga, ne bi bilo moguce da fasisticke nakaze prave razne NVO , “Otvoreno drustvo” i slicno. Drzave bi trebale nemilosrdno i brutalno rasturiti takve organizacije, a njihove aktiviste proterati. To je jedini nacin da se odbrani nezavisnost. Oni neka pricaju svoju pricu o demokratiji i ljudskim pravima, u to im vise niko pametan i normalan ne veruje .

alan ford
6 godine prije

ovo nema logike Jer Soros je dio globalisticke Bilderbergove elite, a ta elita upravo ne zeli usitnjavanje i stvaranje novih drzava, vec ukidanje postojecih, da bi se stvorila svjetska lihvarska drzava. Spanjolska, odnosno cijela spanjolska politicka vrhuska je pouzdani slugan Sorosa i Bilderbereg elite, zasto bi dakle ta elita onda radila na cjepanju Spanjolske i osmostaljivanju Katalonije ? Kraljevska obitelj Spanjolske je u samom vrhu Bilderberg mafije. Clanovi kraljevske obitelji redovito sudjeluju na sastancima Bilderberga. Zadnjih godina je na tim sastancima sudjleovala kraljica Sofija, supruga Juana Carlosa.Ove gdine po prvi put na Bilderbergu je susdjelovao njen sin i novi krlaj Felipe. Obandvije glavne spanjolske stranke, socijalisti i demokrscani su pouzdane sluge globalista. Globalsiticka elita bila je kompletno protiv osamostaljivanja Skotske, zasto bi onda ovdje podrzavala osmaostavljivanje Katalonije? Da je u Spanjolskoj neka druga vlada na vlasti, anti-globalisticka i neposlusna, kao Orbanova u Madjarskoj onda, bi Soros i elita sigurno podrzavali… Čitaj više »

EU dismr
6 godine prije

Najgora kletva: ” Da Bog da vam Soroš “promicao vrijednosti Otvorenog društva”

Jole
6 godine prije

Agent Rothschilda i Rockfellera za specijalne operacije.Valjda već svi znaju koje.Udar na nacionalne države,vjeru,
običaje,kulturu,stvarajući kaos u tradicionalnim društvima,zavađajući sve slojeve društva međusobno,forsirajući nadprava svih mogućih manjina nad većinom i naseljavanje migranata sa drugih kontinenata kao invazivne vrste u tom paklenom planu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI