Nasljednik Rothschilda tvrdi da je prvobitno pobijedio u pravnoj borbi oko obiteljskog nasljeđa koje su oduzeli nacisti u Austriji

Rothschild
28 komentara

Grad Beč navodno je pretrpio prvi zastoj u sporu s potomcima bankarske dinastije Rothschild, koji su tužili vlasti zbog dobrotvornog fonda s imovinom vrijednom do 110 milijuna eura (130 milijuna dolara).

Američki investitor Geoffrey Hoguet pokrenuo je u ime svoje obitelji tužbe protiv austrijskog okruga ranije ove godine. Slučaj je usredotočen na obiteljsku zakladu, koju je 1907. osnovao Albert Freiherr von Rothschild i koja je bila oduzeta od obitelji nakon nacističkog preuzimanja Austrije. Gotovo 80 godina nakon toga, nasljednici su optužili grad za prisvajanje povjerenja i korist od imovine obitelji Rothschild.

Nakon višemjesečne pravne bitke, sud se napokon priklonio pravnom timu američkog milijardera, izvijestili su austrijski dnevnici Kurier i Guardian. Sudac je presudio da će biti imenovan neovisni “kurator spora” koji će zastupati dobrotvornu organizaciju u pravnom postupku. To je omogućilo Hoguetu proslavu rane pobjede.

“Ova odluka je važna pobjeda u prvoj fazi naše pravne bitke s gradom Bečom, kako bismo ispravili tijek nepravdi iz nacističkog razdoblja koja je trajala do danas,” rekao je Hoguet, a citiraju ga mediji. Dodao je kako odluka pokazuje na to da sud “prepoznaje nepravilnosti” koje je okrug provodio od nacističkog oduzimanja povjerenja.

Imovina zaklade procijenjena je na više od 110 milijuna eura, a obuhvaća ogromnu zakladu i dvije klinike, od kojih je jedna kasno-barokna palača. Nacisti su preuzeli kontrolu nad fondom i raspustili ga 1938. godine, ali je 18 godina kasnije fond nastavio s radom. Međutim, obitelj nije bila svjesna nastavka rada fonda.

Rothschildi kažu da je fond ponovno uspostavljen prilikom “zanemarivanja izvorne povelje”, omogućavajući gradu Beču upravljanje imovinom zaklade. Bilo je zamišljeno da zakladu vodi odbor od 12 članova, a većinu članova odbora imenovala bi obitelj Rothschild.

S gradom zaduženim za temelje, uspio je prodati vrijednu imovinu po “jako povoljnim” cijenama, tvrdi obitelj. Obitelj također optužuje okrug za izmjenu povelje dobrotvorne organizacije kako bi grad učinio “krajnjim korisnikom sve imovine Rothschildove zaklade.” Međutim, bečke vlasti tvrde da Hoguetovi argumenti “nisu održivi” i da je temelj uspostavljen “potpuno u skladu s njegovom izvornom svrhom.”

Potomci sada žele uspostaviti zakladu u izvornom obliku i vratiti Upravni odbor od 12 članova. Uz to, govori se da se tužba ne odnosi na ostvarivanje “osobne dobiti,” već na pružanje psihijatrijske pomoći potrebitima.

AustrijaRothschild
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neko ime
3 godine prije

Rotschildi, ljubitelji ljudi od 1836…
Potvrdila- M.Siklgruber

Istražuj
3 godine prije

“… kako bi grad učinio “krajnjim korisnikom sve imovine Rothschildove zaklade.” …” A onda zlocinci satanisticki kazu: “… Potomci sada žele uspostaviti zakladu u izvornom obliku i vratiti Upravni odbor od 12 članova….” – nad kojima ce upravaljati ONI (satanisticke kamatarske krvopije, a ne grad u kojem zive LJUDI, koje su ove krvopije dobrano ojadile kroz vijekove!)… “… Bilo je zamišljeno da zakladu vodi odbor od 12 članova, a većinu članova odbora imenovala bi obitelj Rothschild….” Koja je ovo farsa…pa to je smijesno! Ej, prije svega – nikad se ne smije zaboraviti da je familija Rotschild – najkrvolocniji kot koji se moze uopce i zamiliti medju ljudima… Naime kao “renomirana” familija koja je upravljala u 5 drzava Evrope – instutucijom “Dvorski zidov” (danasnja “Centralna banka”) : oni su prakticno bili najzesci podstrekaci svakog bratoubilackog rata u tadasnjij Evropi. sa svakom prolivenom kapi ljudske krvi u tadasnjim evropskim ratovimia – ovi… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Svi smo mi ljudi
3 godine prije

Ja sam mislio da su oni suradjivali i pomogli mu doci na vlast, financirali partiju i drzavu da se razvije! Kako sada “nacisti oteli”? Coh, coh, coh

3 godine prije zadnji put uredio Svi smo mi ljudi
Stara kuka
3 godine prije

Nevjerojatno je kako. i 75 godina nakon propasti nacionalsocijalizma i fašizma, stalno iskaču neki novi slučajevi imovine koja je “oteta” židovima i za koju oni sad traže povrat i naknadu.

A zaista mi je teško povjerovati da. nakon što je 1956. – 18 godina nakon ukidanje od strane NS vlasti fond nastavio s radom, obitelj nije bila svjesna nastavka rada fonda. Rotshildi su baš uspjeli nagomilati toliko bogatstvo i moć jer su šlampavi, neobavješteni i nemaju pojma što im se s imovinom događa.

Ali tko zna koliko će još “otete židovske imovine” biti pronađeno i vraćeno ili nadoknađeno u slijedećim desetljećima. Zajedno s naknadama za “preživjele žrtve holokausta” i njihove bliže i dalje potomke. Samo kad siroti “postanu svjesni” da netko nešto radi s “njihovom imovinom”.

A neg.
3 godine prije

…pružanje psihijatrijske pomoći potrebitima…

nekoime
3 godine prije

neka Rotshildima vrate sve što su pošteno stekli.

rfnverwntverwtvwtrtr
3 godine prije

One koji siju ratove, kradu SVE zemljane preko svog “novca” iz ničega, prave od planeta njihov vrtić gdje se iživljavaju na bilo koji način nad resursom-zemljanima i sad treba takovima nešto vračati, vidi se da zlo vlada planetom od kad je noga tog koji vlada istim kroćila na njega.

Max
3 godine prije

Rotschildi su najveći kamatari.

JumpingJackFlash
3 godine prije

Sad će onaj mladi Kur(.)z da ih poljubi “ravno u d…” i sve da im vrati s kamatama.
Što drugo i može, zato su ga i doveli na vlast…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI