NATO pada u “ratnu ekstazu”

SAD vojna podrska NATO kandidatima
43 komentara

Blok predvođen SAD-om dugo je uključen u neprijateljstva s Rusijom unatoč tvrdnjama suprotno, kaže Dmitrij Peskov

NATO blok predvođen SAD-om ne samo da je bio izravno uključen u sukob s Rusijom, već sada pada u “ratnu ekstazu”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Reagirao je na to što je glavni tajnik vojnog bloka Jens Stoltenberg zagovarao uklanjanje ograničenja na upotrebu zapadnog oružja od strane Ukrajine.

Stoltenbergove primjedbe mogu se smatrati samo službenim stajalištem cijelog vojnog bloka predvođenog SAD-om i Rusija će na to odgovoriti, rekao je Peskov za list Izvestija u ponedjeljak.

“Ovo ne može biti njegovo osobno mišljenje. On je dužnosnik, on je glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza i mi to tako doživljavamo. NATO povećava stupanj eskalacije, NATO koketira s ratobornom retorikom, pada u ‘ratni zanos’. To je realnost s kojom se moramo nastaviti nositi”, rekao je Peskov.

Naknadne Stoltenbergove primjedbe da NATO “neće postati dio sukoba” bile su prilično “kontradiktorne”, primijetio je glasnogovornik, s obzirom na to da je vojni blok de facto dugo bio strana u neprijateljstvima i da je ušao u izravnu konfrontaciju s Rusijom.

NATO je izravno uključen u sukob.

Stoltenberg je u petak pozvao saveznike u NATO-u da ukinu ograničenja Kijevu na korištenje oružja Zapada protiv Rusije. Uskraćivanje Ukrajini mogućnosti korištenja ovog oružja protiv legitimnih vojnih ciljeva na ruskom teritoriju čini joj vrlo teškom obranu, ustvrdio je.

“Došlo je vrijeme da saveznici razmotre trebaju li ukinuti neka od ograničenja koja su stavili na korištenje oružja koje su donirali Ukrajini”, rekao je Stoltenberg u intervjuu za The Economist.

Međutim, u nedjelju je inzistirao da “NATO neće postati dio sukoba”. Unija ne planira slati trupe niti štititi Kijev širenjem “NATO-ovog protuzračnog obrambenog štita na Ukrajinu”, rekao je šef NATO-a za njemački Welt am Sonntag.

Moskva je dugo odbacivala retoriku NATO-a o njegovoj ulozi u sukobu i navodnim ograničenjima upotrebe streljiva koje isporučuje zapad za udare duboko u ruski teritorij. Takvi razgovori samo su osmišljeni kako bi se održala iluzija da Zapad nije dio sukoba, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Polazimo od činjenice da američko i drugo zapadno oružje pogađa ciljeve na teritoriju Rusije, prvenstveno civilnu infrastrukturu i stambena područja”, rekao je prvi diplomat novinarima u petak.

Dimitrij PeskovNATOrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 mjesec prije

Vi imate ekstazu u svojoj glavi.

nastran
1 mjesec prije

bljuv..pobljuv…iliti rigggoleto–ko ne kuži????!!!

Jednostavno receno
1 mjesec prije

Znači do nove godini rat prsa u prsa nato rusija na našemu tlu…

Max
1 mjesec prije

To je smrtonosno.

tihobl
1 mjesec prije

Путин: Земље НАТО нека воде рачуна да имају малу, а густо насељену територију.

tihobl
1 mjesec prije

Sjedinjene Države će Tajvanu osigurati najmodernije oružje, a ne staro poput onog Ukrajini – McCall

nastran
1 mjesec prije

bolest…neizlečiva! !

Kalle balle
1 mjesec prije

Nato u vlasnistvu pljackaskih korporacija sanja o ruskim bogastvima. Koja eu, ukraina, zvijeri gore od hijena zele bogastva kao i u prokletoj Lenjinovoj “revoluciji”. Ista bagra angazira kradje i ratove..
Zapalit ce planet za bolesnu moc i pare

Ziv je Geza
1 mjesec prije

Dnevnik HTV-a danas,hrvatska vojska slavi 33 godine postojanja,kasarne su otvorile svoja vrata , djecica ushiceno razgledavaju tehniku, curica od 5 godina kaze kako ce biti vojnikinja, jer kad pocne rat vojska ima puske i tenkove.Slijedi vijest o tome kako je zelenski u belgiji iskamcio vojnu pomoc od od 900 miliona eura te isporuku 30 komada F16,ugovor je desetodosnji plan kojim belgija obavezuje pomoci ukrajini. Nakon toga slijedi vijest o tome kako Stoltenberg ne zeli direktan sukob NATO i Rusije,indirektno moze vjerojatno misli on ali sto o tome kaze Putin upravo danas.”Zemlje natoa,misli na europu,neka vode racuna da imaju malu i gusto naseljenu teritoriju. Zhaba, alegorija na (europu) koja je pocetkom pandemije bacena u mlaku vodu, danas 2024 brcka se u vreloj vodi, potpuno nesvijesna da se priblizava temperatura vrenja te nagloj smrti. Na pocetku panedemje ili rata u ukrajini, sa empatijom i strepnjom sam promatrao ludilo koje se zakuhava,danas mi… Čitaj više »

Ivan BGD
1 mjesec prije

Prilicno interesantno (citat):

Veliki broj žrtava u Ukrajini u kombinaciji sa njenom borbom da regrutuje sopstveno stanovništvo znači da će EU sve više preći na regrutaciju evropske omladine, uglavnom u geografskoj blizini Ukrajine, da se bori protiv Rusije, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto posle sastanka sa ministrima spoljnih poslova EU.

„Ukrajinske žrtve postaju sve nepodnošljivije, ukrajinski muškarci ne smeju da izađu iz Ukrajine, a sada žele da regrutuju evropsku omladinu za rat. I očigledno, kako eskalacija prvo pogađa ovaj kraj, gotovo se jasno može čuti argument da vojnike prvo treba poslati iz geografske blizine. Sve to znači da oni žele da pošalju srednjoevropsku omladinu, uključujući i mađarsku, u rat uz obaveznu evropsku vojnu obavezu“, rekao je Sijarto u intervjuu za mađarske medije.

vrlodrag
1 mjesec prije

Taman čitam što je izjavio ratni zarobljenik zarobljen kod Vovčanska.

Pošao u trgovinu po kruh, presreli ga i sputili potom ubacili u kombi i za tri dana na bojište. Jbte pa ovi razbojnici vrebaju pokraj prekarne ili trgovine i hop u stroj za mljevenje mesa.

Barem se spasio jadnik sad kad je zarobljen.

Darko
1 mjesec prije

Metak sprašiti Stoktenbergu pa će se NATO svinje smiriti..

vrlodrag
1 mjesec prije

Ljudski otpad u obliku Radoslava Sikorskog ministra vanjskih poslova Poljske sa američkom putovnicom u zadnjem džepu kaže da netreba isključiti slanje poljske vojske u rat u Ukrajinu.

Predsjednik Poljske također ima američke papire u guzici i ženu američku židovku. Također bi i on slao Poljake u tuđi rat. Ako on i jest Poljak njegova djeca nisu. Da zatraže državljanstvo Izraela morali bi im dati.
Dakle izrod ne duguje odanost Poljskoj nego Izraelu zato i može slati tuđu djecu u smrt kad zna da njegova tamo ići neće.

Jbm im milu majku okupirali su Poljsku.

Nesko
1 mjesec prije

Naročito se plašim ako Estonija preuzme stvari u svoje ruke pa reši da kazni i uništi Rusiju. Vidim da su se jako naostrili. Rusi, pazite se tih sa Baltika fašista, opasne su to zverke kada se naljute sve zajedno sa onim Hogarom strašnim iz Norveške mogu čak i govno pregristi.

Miro
1 mjesec prije

Ratni bubnjevi se za sada čuju bez svjetlosnih efekta. Ratovi su tražili da vojnik uđe u dvorište. SADa za 40 minuta se u svakom dvorištu može dogodi apokalipsa. Pozivati da se u tuđem dvorištu baca smeće, je znak da u svačije dvorište može do lepršati pepel.

eks
1 mjesec prije

Izvršen je veliki raketni napad na poligon Javorovski , u Lavovskoj oblasti . U objektima poligona smešteni su i strani instruktori , uglavnom NATO zemalja . Napad je bio uspešan , procena je da ima oko stotinu poginulih i ranjenih .

Nebbo
1 mjesec prije

Na telegram kanalu piše ”Оно што је тренутно познато на полигону Јаворовски. Након уништења инфраструктуре у марту 2022. године, овде су у току рестаураторски радови и створен је „Центар за међународно одржавање мира и безбедности“ за смештај инструктора НАТО-а. База је закопана дубоко под земљом, а закопано је много новца. Ово благо нико није дирао много месеци, све док НАТО није започео операцију ескалације за снабдевање Ф-16 и стварање центра за обуку и командног места. „Циркон“ није био ни потребан. Ове ноћи, према прелиминарној процени, погођена су сва три подземна међусобно повезана циља бункера. Подземно командно место Ваздухопловства, центар за обуку и спаваоница за 200 људи. У подземним објектима обучаване су летачке посаде Оружаних снага Украјине и у току су припреме за организовање летова и ваздушних маневара уз онлајн координацију са контролним центром НАТО који се налази у Пољској. Инструктори из Бенелукса, углавном из Холандије, као и чешки и шпански… Čitaj više »

Bruno
1 mjesec prije

“Bela kuća: Ne želimo eskalaciju ukrajinskog sukoba.” I sigurno se neće ni mješati u sukob NATO – Rusija. Sjediti će sa strane i pričati o miru, isporučivati skupu vojnu opremu i oružije i promatrati kako se krve istočni Evropljani i Rusija. Amerikanci nisu ništa promjenili u načinu razmišljanja. Bez obzira koliko si razvijen i koliko ti je nacija inteligentna, uvijek se može kupiti jedno pleme da se bori protiv drugog plemena. Tako su nestali Indijanci. Ukrajinci, Poljaci Česi Rumuni, Bugari, Hrvati, Slovenci, Srbi, Crnogorci. Sve su to plemena koja će nestati, dok će gospodari, masteri sjediti pod stolom Amerikanaca i žvakati preostale kosti. Ako plaćeni rob ne sluša, prolazi kao Fico. Ovi hrvatski “premijeri ” i predsjednici, od Tuđmana na ovamo, imaju prvi posjet SAD-u,samo što onu kozu nisu ni primili. Odu po upute, a zatim kod Švaba po detaljne upute. Svi smo mrtvi, ali to još ne znamo. Mora… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI