Netanyahu kaže da neće dozvoliti da se iranska vojska utvrdi duž izraelske granice

Benjamin Netanyahu
109 komentara

Ranije ove sedmice, Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da oružane snage zemlje pojačavaju mjere bezbjednosti na sjevernoj granici, usljed eskalacije koja se odvija na granici sa Libanom i Sirijom.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedelju ujutro najavio je da Izrael “slijedi dosljednu politiku koja ne dozvoljava da se iranska vojska utvrdi duž naše sjeverne granice”.

“Ne možemo podrivati našu bezbjednost i ne možemo prijetiti našim građanima. Nećemo trpjeti udar na naše snage. Zajedno sa ministrom odbrane i šefom štaba, vršim kontinuirane situacione procijene. IDF je spreman da odgovori na svaku prijetnju”, izjavio je Netanyahu.

Napetosti između dvije zemlje eskalirale su ranije ovog mjeseca, nakon što su se pojavili izvještaji da Izrael stoji iza masovne eksplozije u Natanzu u Iranu, koja je uništila ključnu fabriku za proizvodnju centrifuga koje se koriste u iranskoj industriji nuklearnog rafinisanja.

Međutim, izraelski ministar odbrane Benny Gantz odbio je odgovoriti na pitanje o umiješanosti Izraela, rekavši novinarima u ponedjeljak da „svi mogu biti sumnjičavi prema nama. Ali nije svaki događaj koji se dogodi u Iranu povezan sa nama“.

Izrael i Iran uključili su se u međusobne prijetnje i tvrdnje da je druga strana najveća prijetnja miru u regionu. Tel Aviv tvrdi da Iran teži da nabavi nuklearno oružje i širi terorizam u cijelom regionu kako bi prijetio nacionalnoj bezbjednosti Izraela, uključujući i trenutno djelovanje snaga duž njegovih granica.

U isto vrijeme, Teheran tvrdi da nezakonite vojne akcije Izraela u Siriji, Libanu, palestinskim teritorijama i Iraku, kao i njegovo posjedovanje stvarnog nuklearnog arsenala, čine veću opasnost.

iranIZRAELNetanyahu
Pretplatiti se
Obavijesti o
109 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kora
3 godine prije

A jadni Bibi…

LZN
3 godine prije

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedelju ujutro najavio je da Izrael “slijedi dosljednu politiku koja ne dozvoljava da se iranska vojska utvrdi duž naše sjeverne granice”

Šta kad bi bilo ovako:
Ruski predsednik Vladimir Putin u nedelju ujutro najavio je da Rusija “slijedi dosljednu politiku koja ne dozvoljava da se vojska SADista i NATO pakta utvrdi duž naše sjeverne granice”
Digla bi se neviđena galama i sankcije do bezsveti…………..unatoč tome kaj se to i stvarno događa već godinama. Kad to izjavi Bibi………nikom ništa………….normalna stvar. Čak i to što se izrahellska vojska utvrđuje na tuđoj zemlji i državi izvan svojih granica nema veze.

jupiter
3 godine prije

ajde mileikowsky sjasi vise…..

Max
3 godine prije

Zna se politika Izraela Tuku po snagama jedne zemlje (s kojom tehnički nije u ratu) izvršivši pritom agresiju na treću zemlju a i četvrtu (Libanon) Ali politika Irana je jasna najetičinija sila današnjice, Javno su objavili kog štite da ih rat s nikim ne zanima ali da će braniti Šijte u okruženjuj i pomagati okupranoj Palestini koliko god mogu. Razbili su ISIL Izraelsko I Američko čedo oslobodili Siriju i pomažu Libanonu Koji je više puta napadan i razaran od strane Izraela. Osovina otpora koju je stvorio general Sulejmani radi punom snagom. Umalo zaboravih spomenuti da su Iranci spasili i Irak.

Planet zemlja
3 godine prije

Bibi je nitko i nista bez konflikta.i to je losa vijest.

Bibi je moj djecko
3 godine prije

Zaludjenj Europski I Ruski zionisti drmaju Arapskim svijetom … Po cifut…j logici ako mi susjed u svadji zaprijeti,ja mogu uletiti u njegovu kucu I zatuci ga govnjavom motikom….
Pljuc pljuc

Mario
3 godine prije

Nevolimo sve one koji zbog interesa prodaju dušu, one koji podržavaju zločinačke interese i planove skrivene svjetske vlade, nevolimo one koji podržavaju zločinačke glavne medije, nevolimo prodane stručnjake koji nam namakniše brnjice i ukinuše slobodu nevolimo svih njih koji su vojnici tame, nevolimo prodane političare koji rade za novi svjetski poredak (NWO), nevolimo nikoga tko ne poštuje slobodnu volju, nevolimo bilo koga tko opravdava tuđe zločine, nevolimo izrael koji je primjer bahatosti terorističke države i nevolimo bezosjećajne, programirane, bezdušne, bez empatije za tudja stradanja JADNE ŠUGAVE BIJEDNIKE

xda
3 godine prije

Ad astra je sestokraki, ignorirajte ga.
Navija za kabaliste-cioniste to su mu gazde
soros i rotschild

Bepo
3 godine prije

Bibi zločinac

Dokurčilomi
3 godine prije

Isto tako Iranski predsjednik može izjaviti da neće dozvoliti ostanak izraelske vojske na okupiranim područjima. I šta sad?

Šule
3 godine prije

Evo Hezbolah već kmeči i traži primirje i negira da je ispaljivao projektila u pogranična naselja-jadno i žalosno a tamo viču da će osvetit vojnika ubijenog u nedelju…

Ttlek
3 godine prije

Isto tako Država Iran ne želi da se izrael utvrdi duž Iranske granice.
Uvijek je bilo da oni koji se stalno pretvaraju kao največe žrtvr su u biti največi ugnjetavaći.
Iran, Sirija, Libija, Egipat itd. svi imaju pravo odbraniti se od cio-hazarskog agresora

Tutlek
3 godine prije

Bibi je gori fašista od najgoreg fašiste.
A naš anemični mu još tepa “moj prijatelje bibi”, nema hazar goju za prijatelja samo ovom našem to nitko nije objasnio.
Šalom.

Mario
3 godine prije

vidi ovo:
“Svako se ima pravo boriti za sigurnost svoje zemlje, a Bibi radi upravo to. Zar bi se morao predati na milost i nemilost agresdivnim susjedima?”

Dakle, zločinački izrael napada susjedske zemlje “preventivno” (valjda jedini u svijetu preventivno napada ono tko njega ne napada) a mosad i puno šire jer su glavni teroristi i podupirači skrivene svjetske vlade, a ovi gore zakljucuju da se nemogu predat na milost agresivnim susjedima koji naravno ne napadaju zločinački izrael. Valjda su agresivni čim izjave da je izrael zločinačka država kakva i je

Pero
3 godine prije

Ako Turci mogu uci u Siriju 50 km onda mogu i Izraelci uci u susjedne zemlje isto tako.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI