fbpx

Netanyahu kaže da neće dozvoliti da se iranska vojska utvrdi duž izraelske granice

Benjamin Netanyahu

Ranije ove sedmice, Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da oružane snage zemlje pojačavaju mjere bezbjednosti na sjevernoj granici, usljed eskalacije koja se odvija na granici sa Libanom i Sirijom.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedelju ujutro najavio je da Izrael “slijedi dosljednu politiku koja ne dozvoljava da se iranska vojska utvrdi duž naše sjeverne granice”.

“Ne možemo podrivati našu bezbjednost i ne možemo prijetiti našim građanima. Nećemo trpjeti udar na naše snage. Zajedno sa ministrom odbrane i šefom štaba, vršim kontinuirane situacione procijene. IDF je spreman da odgovori na svaku prijetnju”, izjavio je Netanyahu.

Napetosti između dvije zemlje eskalirale su ranije ovog mjeseca, nakon što su se pojavili izvještaji da Izrael stoji iza masovne eksplozije u Natanzu u Iranu, koja je uništila ključnu fabriku za proizvodnju centrifuga koje se koriste u iranskoj industriji nuklearnog rafinisanja.

Međutim, izraelski ministar odbrane Benny Gantz odbio je odgovoriti na pitanje o umiješanosti Izraela, rekavši novinarima u ponedjeljak da „svi mogu biti sumnjičavi prema nama. Ali nije svaki događaj koji se dogodi u Iranu povezan sa nama“.

Izrael i Iran uključili su se u međusobne prijetnje i tvrdnje da je druga strana najveća prijetnja miru u regionu. Tel Aviv tvrdi da Iran teži da nabavi nuklearno oružje i širi terorizam u cijelom regionu kako bi prijetio nacionalnoj bezbjednosti Izraela, uključujući i trenutno djelovanje snaga duž njegovih granica.

U isto vrijeme, Teheran tvrdi da nezakonite vojne akcije Izraela u Siriji, Libanu, palestinskim teritorijama i Iraku, kao i njegovo posjedovanje stvarnog nuklearnog arsenala, čine veću opasnost.

0 0 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
109 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije

A jadni Bibi…

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Šta ti ga sažljevaš Kora…?

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

@guest_454934

Pa sažaljevati ga jest jedino što mu preostaje … jer vjerodostojnost, autoritet i dignitet je odavno izgubio (iako kod nekih nikada to ni nije uživao).

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

znam Kora , samo sam se zezao malo sa našim ekspertom za orjent.. 🙂

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  piždro

@piždro

Ne radi se o “ekspertu” za Orijent nego zaljubljeniku u Orijent 🙂

LZN
Gost
LZN
5 mjeseci prije

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedelju ujutro najavio je da Izrael “slijedi dosljednu politiku koja ne dozvoljava da se iranska vojska utvrdi duž naše sjeverne granice”

Šta kad bi bilo ovako:
Ruski predsednik Vladimir Putin u nedelju ujutro najavio je da Rusija “slijedi dosljednu politiku koja ne dozvoljava da se vojska SADista i NATO pakta utvrdi duž naše sjeverne granice”
Digla bi se neviđena galama i sankcije do bezsveti…………..unatoč tome kaj se to i stvarno događa već godinama. Kad to izjavi Bibi………nikom ništa………….normalna stvar. Čak i to što se izrahellska vojska utvrđuje na tuđoj zemlji i državi izvan svojih granica nema veze.

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije
Reply to  LZN

LZN steta sto mogu samo jedan plus da ti dam …

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Jel” Ba, ti to u zadnje vrijeme previše naglašavaš svoje “darivanje” plusića i minusa. To se radi vako potiho a ne objestiti to na sva zvona, ko da je to tako važno al evo ti jedan minus za to, zaslužio si!”!

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Hahaha opet ti …otkud ti to da ja nesto darujem , ja samo vrednujem jedan izrazito dobar komentar i ujedno i autora koji to zasluzuje . Ne bjezim od toga da tebi darujem plusic i minus kad napises dobar komentar … a sad noga …

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Vidi, kakav autoritet Booogaraatiii!! on samo vrednuje tko je što napisao i to ocjenjuješ ali ti mogu reći, da to radiš vrlo loše i bez osjećaja za realnost i pravu vrijednost i poruku komentara!

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Komentator
A meni se čini da on to radi veoma dobro i da je veoma objektivan, realan… Nauči nešto od takvih.

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Komentator
Tebe se pita za pluseve i minuse?? Ljubomoran si? Pa zaslužio ih je, i moga. No još mnogima sam ih dao. Ne nisi medju njima.

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  LZN

LZN, velika razlika je u tome što iranske snage izjavljuju kako im je cilj uništiti Izrael i kako učestalo napadaju Izrael. Rusima nitko ne prijeti i nitko ih ne napada. NATO je legitimna i legalna organizacija i svaka država može aplicirati za članstvo. Hezbolah je dokazano teroristička organizacija ali Izrael ne napada države domaćine Hezbolaha bez povoda. Zaključak. Prijetiš mi i pokušavaš koncentrirati snage na mojoj granici. Neće ići.

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

@Ad astra
”Rusima nitko ne prijeti …..” Zaista vjerujete u to?
” NATO je legitimna i legalna organizacija i svaka država može aplicirati za članstvo.” I Rusija također?
”Hezbolah je dokazano teroristička organizacija…” Da su američke marionete bili bi….. ”borci za slobodu”?
O Izraelu i njegovim ”preventivnim napadima” i vrapci na grani sve znaju…..
Kako se svi ti primjeri uklapaju u međunarodno pravo? Po sistemu kad mi ide u prilog….. može? U protivnom……
Pametan ste čovjek, ali što ne ide, ne ide…..
Tražite dokaze da je je ISIL američko čedo? Zaista ?!? 🙂 🙂
Nisam inteligentan kao Vi, ali…. Mislim, ono 🙂 🙂 nećemo se vrijeđati….
P.S.
Upravo nekako je Hezbollah napao položaj izraelske vojske na libanonsko – izraelskoj granici, na poziciji Mount Dov, poznatijoj kao Shebaa Farms. Navodno nema ozlijeđenih izraelskih vojnika. A kažu da nije oštećen ni jedan izraelski tenk. Od protutenkovskih raketa Kornet.
U stvari, da se tamo puno ne dimi, mislili bi da grmi iz vedra neba…. Ipak, Biblijska zemlja je to….
Ministar obrane Benny Gantz se pod hitno sastao sa društvom iz generalštaba IDF. Zamjenikom načelnika, šefom Operacija i šefom Vojne obavještajne službe…. Da se dogovore di će bacit na karte. I čija će žena skuvat večeru….

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije

U svemu se slazem sa Vama , cak i da je “Ad Astra” , sto ste napisali “pametan” ( pametno se sakrio iza znakovitog nickname kao sto su se vekovima skrivali iza tudjih imena i prezimena da ih se ne prepozna ko su i sta su , ali oni nikad nisu isli kroz trnje i nikad nece stici do zvezda , prokleti su , i sam milostivi Bog im je okrenuo ledja ) , ali da niste inteligentni kao on , ehm. izgleda da nisam ni ja kad obracam paznju na gluposti otvorenog Cioniste .

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  jablan u zitu

@guest_455018

“Narod će postati kao tvoj pojas koji nije više nizašto.”

Čitanje Knjige proroka Jeremije:

“Ovako mi reče Gospodin: ‘Idi i kupi sebi lanen pojas i opaši bokove. Ali ga u vodu ne umači.’ I kupih pojas po riječi Gospodnjoj i opasah bokove. I dođe mi drugi put riječ Gospodnja: ‘Uzmi pojas što si ga kupio i njime se opasao, digni se, idi do rijeke Eufrata i sakrij ga ondje u pukotinu pećine.’ I odoh i sakrih ga kraj Eufrata, kako mi Gospodin zapovjedi.

Poslije mnogo dana reče mi Gospodin: ‘Ustaj, idi na Eufrat pa uzmi odande pojas za koji ti zapovjedih da ga ondje sakriješ.’ Odoh na Eufrat, izvukoh i uzeh pojas s mjesta gdje ga bijah sakrio, i gle: pojas istrunuo, ne bijaše više nizašto.

Tada mi dođe riječ Gospodnja: ‘Ovako govori Gospodin: Tako ću uništiti silnu oholost Judeje i Jeruzalema. Narod taj opaki koji ne sluša mojih riječi, nego slijedi okorjelo srce svoje i trči za drugim bogovima da im služi i da im se klanja, postat će kao tvoj pojas koji nije više nizašto. Jer kao što pojas prianja uz bedra čovjekova, tako sam htio da sav dom Izraelov i sav dom Judin prianja uza me — riječ je Gospodnja — da budu moj narod, moj dobar glas, moj ponos, moja slava i čast. Ali nisu poslušali!’.”

Jr 13, 1- 11

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Svaka cast 🙂

Davor drugi
Gost
Davor drugi
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora,
žalosno je to,, a meni osobno se povraća na takve stvari, kada netko iz Biblije, Svetog pisma, Evanđelja… pokušava izvlačeći iz cijelog konteksta naći opravdanje i podlogu za uništenje, progon, šikaniranje cijelih naroda, i još pri tom tvrditi da je riječ o “Božjoj volji”. Osobno nikada nisam bio vjernik iz prvih redova, niti se crkva može sa mnom pohvaliti kao primjernim vjernikom, ali je moja vjera u Bogu bila uvijek neosporna, dočim ti vrijediš za jednog žalosnog vjernika, ako se uopće može to sto ti radiš i tvrdiš, može još vjerom nazvati.

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

@guest_455253

“ali je moja vjera u Bogu bila uvijek neosporna”

Meni je žalosno kad vidim da se čovjek pokušava podičiti svojom “neospornom vjerom u Boga”, a onda osporava Riječ Božju i Volju Božju jer drži da je on (čovjek) osobno mudriji i pravedniji nego sam Bog. Takav “vjernik” – koji vjeruje samo u ono što mu se sviđa, a osuđuje onaj dio Riječi Božje koja mu se ne sviđa jer po njegovom mišljenju “nije politički korektna” ili ju jednostavno ne razimije – s istinskom vjerom i povjerenjem u Boga zapravo nema veze. Stoga Vas molim, sve dok ne budete bespogovorno i bezrezervno vjerovali u svako slovo Svetog Pisma, ne zavaravajte se da ste vjernik u Boga i ne laskahte si da je Vaša vjera neosporna.

P.S. – Bog i Božja Riječ s ljudskom izmišljotinom kakva je “politička korektnost” nemaju ništa zajedničko, a citat koji sam navela itekako je dobro kontekstualiziran… i iznesen u duhu istinske vjere koje Vi nemate.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Žalostan je onaj Bog kojemu se ti takva i s tim idejama moliš.

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

@guest_455439

Eto, sad smo ustvrdili da Vi i ja ne vjerujemo u istoga Boga, što je i bila moja pretpostavka.

Svako dobro i puno Božjeg blagoslova!

Teheranac
Gost
Teheranac
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Ha ha … ponekad me zaista iznenadite s “logikom” …al’ hajdi … nema veze, i tuđe mišljenje treba saslušati. Nekad i providno. Mislim da bi ponekad bilo lijepo podsjetiti se ne na Božiji zakon po kojem smo svi grješnici (ko vjeruje u Boga ili Višu silu) već na zakone koje smo sami ustanovili a većina onih koji su radili na uobličavanju zakona iste nipodaštavaju, ignorišu pa i ismijavaju. Izrael je sada, obzirom da je prošlo više od 50 godina od njegovog ilegalnog nastanka, historijska činjenica (da li ispravna ili ne o tome se može razgovarati danima i noćima jer će svaka strana iznositi svoje “argumente”), međutim, pitanje se svodi na definicije. Negdje je srednji prst najgora uvreda a negdje je to veliki prst. Stoga, kada ti neko pošalje 👍, dobro razmisli da li te hvali ili ti psuje sve po spisku. Komparativno gledajući, za vrijeme II svjetskog rata partizani i lokalni pokreti otpora su bili “teroristi i zločinci” što sada neke revizioniste pokušavaju u lokalnim zemljama aktualizirati, dok su “četnici i ustaše” – odnosno kolaboracionisti bili “junaci, šefovi ili glavni”, a i danas se pokušavaju rehabilitirati. Stoga, ne znam ko je to dokazao da je Hizbullah teroristička organizacija i ko to kome prijeti. Treba čuvati lončiće a ne lupati ih. Ako si me razumio. Et’ toliko.

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

@Ad astra

S obzirom na to kako pogrešno postavljate stvari, nije ni čudno što Vam je zaključak “da boli glava” 🥴

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Ad astra
Ko je kome dokazao,da je “H” ter. organizacija???
Ako ja koncetrišem snage na svojom teritoriju uz tvoju granicu,to je još uvijek moj teritorij. Ti koncentiši svoje na svojoj,baš me zaboli. Zapitaj se još zašto ih gomilam i dali bi bilo dobro,da nas dva razgovaramo u čemu je problem.
Uz to, Izrael je sasvim svjestan,da niko nije lud,da ih napadne.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije
Reply to  Promatrač

Razumljivo i potpuno opravdano , pod uslovom da Golan pripada Izraelu a ne Siriji , oteli su tu zemlju , isto kao i Palestinu , Palestincima rade ono sto govore da su njima radili nacisti . Niko nije lud da ih napadne jer ce ta drzava koja ih napadne momentalno biti optuzena da su antisemiti i napadnuta od drugih drzava koje ne zele da budu optuzene za antisemitizam , pod dva , Izrael ima vise od 200 atomskih bombi i u slucaju da se” osecaju ugrozeno ” nece se nimalo ustrucavati da upotrebe “Davidovo resenje ” na sve nas mrske im Goyim i zbrisu zivot sa ove planete . J… ih Balfour kad ih nije poslao u Zambezi , duboko se izvinjavam narodu Zambezija , nista licno , samo mi je to prvo palo na pamet gde da posaljem ove “jednakije od jednakih ” da nas vise ostave na miru da zivimo u miru .

Željko
Gost
Željko
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

@Ad astra Nešto znam i o ovoj temi! Ukucajte u tražilicu “Mahmoud Ahmedinejad and anti-Zionist Jews i vidjet ćete da bivši iranski predsjednik nije antisemit, imate Židove u iranskom parlamentu, od supruge mi je najbolji frend Židov iz Tuzle, Altarac, koji je bio par godina u Izraelu, kao i mnogi iz “Jevrejske opštine Tuzla” koji su se vratili, čak je bio vođa delegacije BiH Židova na “Makabijadi”, igrama pod Davidovom zvijezdom, 2015. gle čuda u Berlinu i on mi je pričao da su ogromne podjele u Izraelu, da nije tako sjajno da Aškenazi, Židovi njemačkog podrijetla koji govore jidiš, diskriminiraju Sefarde, Židove španjolskog podrijetla koji govore ladino, i posebice diskriminiraju crnopute Židove iz Afrike, najviše ih je iz Etiopije i da svi oni Aškenaze zovu Aškenacisti! Branite vojsku “cionističkog entiteta” koja drži pod okupacijom 27.000 četvornih kilometara Palestine , Golan 1.800 četvornih kilometara okupiranih od Sirije i farme Šaba 500 četvornih kilometara libanonskog teritorija, a ukupna površina Izraela bez okupiranih područja je 20.770 četvornih kilometara, znači pod okupacijom drže površinu veću od svoga teritorija koji je nešto veći nego Slovenija i nešto manji nego srbijanska pokrajina Vojvodina!

Mikojan
Gost
Mikojan
5 mjeseci prije
Reply to  LZN

@LZN pročitavši članak baš to sam pomislio, što bi bilo kad bi Putin to izjavio, ne za sjevernu već za zapadnu ali svejedno. Pa cijeli svjet bi skičio na zadnje noge.

jupiter
Gost
jupiter
5 mjeseci prije

ajde mileikowsky sjasi vise…..

Max
Member
Max
5 mjeseci prije

Zna se politika Izraela Tuku po snagama jedne zemlje (s kojom tehnički nije u ratu) izvršivši pritom agresiju na treću zemlju a i četvrtu (Libanon) Ali politika Irana je jasna najetičinija sila današnjice, Javno su objavili kog štite da ih rat s nikim ne zanima ali da će braniti Šijte u okruženjuj i pomagati okupranoj Palestini koliko god mogu. Razbili su ISIL Izraelsko I Američko čedo oslobodili Siriju i pomažu Libanonu Koji je više puta napadan i razaran od strane Izraela. Osovina otpora koju je stvorio general Sulejmani radi punom snagom. Umalo zaboravih spomenuti da su Iranci spasili i Irak.

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Max

Max, temeljem čega tvrdiš da je ISIL američko čedo? Da li imaš neke dokaze za to ili ti to tako promišljaš?⁹ Kako Iran pomaže Libanonu? Kako Kako Iran pomaže Palestincima? Puno interesantnih izjava koje se kose s bliskom povješću.

Teheranac
Gost
Teheranac
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Oprosti, ali i ovdje te moram podsjetiti na izjave onih koji su stvorili i Talibane, i El Kaide, i Front el Nusru, i ISIL (DAIŠ). Hilary Klinton, Donald Trump, Dzo Bajden, Mike Pompeo, Džon Bolton su osobe koje su otvoreno rekle da su stvorili ISIL (DAIŠ). Ne znam zašto se “ibretiš” kada to neko napomene. Činjenica je da je Iran jedina država koja pomaže Palestinu. Da su Palestinu pomagali Kraljevine Saudijska Arabija, Katar, UAE, Bahrein, Jordan ili britanski “protektorati” kao što je recimo Egipat, Palestina bi nestala već davno, što je zapravo bilo planirano sporazumom iz Kamp Dejvida. Islamska revolucija u Iranu je pomrsila račune mnogima i zbog toga je neprijateljstvo Amerike i Izrael (koji je ostao u ovim geografskim toponimima a ne od Nila do Eufrata) prema iranskom narodu toliko očigledno. Iran pomaže i Irak, i Siriju, i Liban, i Palestinu, i Jemen, a pomagao je i Bosni i Hercegovini. (Meni je krivo što mnogi ignorišu te historijske činjenice – ali, to je ipak dnevna politika). Izvini što napreskok neke stvari iznosim, malo sam umoran od posla ali i iznenađen vašim znakovima pitanja.

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Teheranac

@guest_455006

“Iran pomaže i Irak, i Siriju, i Liban, i Palestinu, i Jemen, a pomagao je i Bosni i Hercegovini. (Meni je krivo što mnogi ignorišu te historijske činjenice – ali, to je ipak dnevna politika).”

Puno činjenica vezanih uz korektne namjere i politiku Irana su dosada bile ignorirane, pogotovo u Hrvatskoj. Ipak, vrijeme radi za Iran i istina izlazi na vidjelo, što će reći da će se stvari sigurno okrenuti u koristi Iranaca.

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, dok je Iran pomagao BiH tamo je bjesnio rat. Kad su došli Ameri zaustavili su rat dok si rekao keks. Tko je pomogao BiH.

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

@Ad astra

Ameri su “pomagali BiH” tako da su ju učinili potpuno disfunkcionalnom državom, nastojeći za sebe izvući što je više moguće. Iran je, naprotiv, imao sasvim drugačijje

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, daj mi eeci koji su to planovi Irana bili. Pitaj Hrvate i Srbe za tr planove.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora,
Unatoč mom protivljenju, 90-te su mi ostale još uvijek u živom sjećanju , mnogo vise nego sto bih osobno volio i htio da se sjećam, većinu toga bih rado zaboravio,ali nekako ne ide…
Ne ljuti se ako sam zaboravio, pa bih te molio ako je moguće, ne tako općenito “pomagao”, nego da me malo konkretnije podsjetiš u čemu se to ogledala i sastojala pomoć Irana BiH i RH? Konkretno, mjesto, vrijeme, način, vrsta i količina pomoći kao i primatelj?

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Teheranac

Teheranac, tko je održao govor 1979. godine i prozvao US i Izrael najvećim zlom koje treba uništiti? Da li znaš da postoji izdašna novčana pomoć Palestini od strane US. Ja znam da je hamas na strani Palestine ali nisam baš siguran za hezbolah. Da nema te vaše “pomoći” Palestinci bi normalno živjeli s Izraelcima. Svi im pomažu, a njima svakim danom sve gore. Ajte malo prestanite “pomagati” da se oporave. A što se tiće ISIL-a i sličnih organizacija nisi u pravu. Ili ne znaš ili si namjerno zločest. Prisjeti se kako je počeo rat u Siriji i zašto su se ljudi pobunili. Prisjeti se Asadove policije. Znaš na što ciljam. Možeš ovim kavanskim komentatorima prodavati priču ali meni ne. Padom Sadama mnoge države na BI su dobile apetit da postanu regionalni lideri. Kome će uspjeti i hoće li vidjet ćemo.

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

@Ad astra

“Možeš ovim kavanskim komentatorima prodavati priču ali meni ne.”

A što to Vas, osim nedostatka elementarnog znanja o BI i kulture ponašanja online, razlikuje od nas “kavanskih komentatora”?

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora zlobna si i tendenciozna. To što je Ad astra napsao je čista istina. I još nešto, stvari na Bliskom istoku su još mnogo gore negoli mi to hoćemo sami sebi priznati i krivnjom Irana i njegovih štićenika Hesbolaha i Hamasa bi mogle eskalirati u pravu kataklizmu, Iran bi više pažnje trebao posvećivati dobrobiti vlastitog naroda, koji pati zbog bolesnih apetita i nastojanja njegovog teokratskog skstremnog režima Mula i Ajatola.

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

@guest_455072

Ooo … bit će da sam nekoga “pogodila u živac” 😉

P.S. – Pa što ako neka država želi imati “teokratski režim”? (Btw, u Iranu nije posrijedi nikakav režim nego jedan od legitimnih sustava upravljanja i organizacije države i/ili zajednice.) Ja u tome ne vidim nikakav problem, a ne vide ga ni brojni Židovi i Kršćani koji žive u dominantno šijitskom Iranu. S tim u vezi, stvari na BI (točnije, u Iranu) puno su bolje nego što Vama cio-propaganda koju slijedite dozvoljava da znate. Stoga Vam preporučujem da promijenite svoje “povjerljive izvore” o aktualnim zbivanjima i stanju stvari na BI. Nije dobro živjeti baš u takvoj zabludi u kakvu su Vas doveli ovi na koje se sada oslanjate!

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, tebi knjiga nije bliska.

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Ad astra izvini nije ti ovo uredu da Koru vrijedjas . Ako Kori nije bliska knjiga onda je neznalica a to ne stoji jer odavno pratim Koru kao komentatora i mogu se pohvalno izraziti sto se tice Korinog znanja e sad je drugi padez sto se njeno komentarisanje nekom ne svidja a i nismo ovdje radi svidjanja ili ne svidjanja nego da se koliko toliko u svom komentarisanju priblizimo istini . Meni si se na isti nacin obratio kao Kori i Promatracu i nazvao me neznalicom i da uzmem knjigu u sake , ja se nesto posebno i ne bunim na tvoje konstatacije kad sam ja u pitanju jer stoji da sam ja kafanski covjek , mahalac (ulicar) ali obratiti se Kori kao meni e to vec nije uredu , trebalo bi malo pokazati slifa kad je u pitanju jedna zena , a nema ih puno na ovom portalu i ne dozvoli da te ja kafanceros ucim stilu …Mislim poznavajuci te da mi neces ovo sto pisem uzeti za zlo … jedino udar ocekujem od tvog pajde Komentatora alijas Galaktikusa …

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Z.A., lijepo od tebe da braniš dostojanstvo žene.To žene zaslužuju. Ali ako žena ulazi u polemiku o međunarodnim odnosima, a nema dovoljno znanja za lamentiranje onda ju ne žalim. Mudri ljudi lamentiraju argumentima da bi izbjegli zamku vrijeđanja. Problem nastaje kad se sučele dvije osobe ogromne razlike u znanjgdje ona inferiornija traži spas u googlu. Knjige treba čitati da si formiraš sposobnost analiziranja i prosuđivanja. Ne smije si čovjek dozvoliti da ga vodi srce već um. Ovo do sada nisam spominjao ali kazat ću ti d sam u svom životu jako puno putovao. Živio sam na nekoliko kontinenata. Imam iskustvo u suživotu s raznim narodima. Zato, vjeruj mi nekad mi ne sjeda kad čitam komentare koji nemaju veze s realnošću. Ljudi pišu da bi se dopali drugima. Ja ću ti kazati istinu u lice i ne interesiraju me ocjenjivači uz pivicu. Još jednom hvala za ovaj slogan o pivici.

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Sve mi je jasno , i ja govorim istinu i to u lice u zadnje vrijeme i brenzam iz razloga nije ovo moj portal i nisam sam , koliko toliko moram voditi paznju o auditorijumu kojeg kako se god nekom cinilo u odnosu na tebe postujem iz razloga nisam svezao sa bogom .Kad si ti tako otvoren ja cu jos biti otvoreniji meni to ne prestavlja teskocu pogotovo kad si ti u pitanju … Tebe neinteresuju ocijenjivaci uz pivicu , isto tako neinteresuju ove uz pivicu ni komentari pojedinaca koji sami lamentiraju a ne primjecuju to i doticna osoba stavlja sama sebe na pidijestal . To bi se moderno nazvalo tiranijom pojedinca nad vecinom . Nevidim svrhu da neko bude ovdje na portalu i da komentarise a da pri tome ne uzima u obzir sud i misljenje auditorija . Kome ti pises i obracas se ja to neznam i nerazumijem ako si ti alfa i omega . Ti si sud i onaj koji sudi , za osobe sa takvim kvalitetima i misljenu o samom sebi ovaj portal je minoran .Ja se sjecam jedne debate kad si bio porazen u iznosenju argumenata i onda si se sluzio i uzimo za odbranu da treba citati i tada si naveo neko djelo i pisca i meni se cini da je tvoje obracanje bilo Kori ili Luciji i od nje si trazio podrsku jer ista Kora je navela sta cita i na kolikom je obrazovnom stupnju , onda nije nikakav problem bio da je Kora neuka i neznalica . Ja jos uvijek cekam tvoj komentar ali samo tvoj a ne necije tudje razmisljanje pa da kazem bravo bravo maestro ali izgleda da cu cekajuci na takvo nesto prije otici u vjecna lovista nego sto cu to docekati od tebe .

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, puno toga. Recimo znanje, obrazovanje, razumjevanje međunarodnih odnosa, realno prosuđivanje, neimanje animoziteta prema niti jednom narodu, nepodržavanje nedemokratskih režima… Je li dosta?

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

@As astra

Hm… uz dužno poštovanje, ali toliko laskati samome sebi – bez imalo sumnje u ispravnost vlastitih stavova, odnosno uz odsutnost svake samokritičnosti i mogućnosti razumijevanja drugoga/drugačijega od sebe – mogu samo osobe s narcisoidnim poremećajem osobnosti (koje du inače daleko od “rijetke pojave” među cionistima).

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, pitala si i ja sam ti iskreno odgovorio. Ako je netko iskren ne treba značiti da je narcisoidan. Iz tvojeg pisanja zaključujem da ti knjiga nije bliska i da vjerovatno imaš nižu razinu obrazovanja. To nije uvreda več moja pretpostavka temeljena na tvojem svađalačkom pristupu polemiziranju. Ne polemiziraš faktima već niže razrednim floskulama.

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

@Ad astra

Poštovani, doista mi je žao što Vam moram reći da “knjige” koje Vi čitate – kako biste na osnovu “činjenica” raspravljali o Bliskom Istoku s “kavanskim komentatorima” – nemaju nikakve veze s činjeničnim stanjem na Bliskom Istoku. Ili, drugim riječima, neusporedivo više istine (nego u svim Vašim “knjigama”) ima u staroj izreci koja kaže: “bolje gram iskustva nego tona teorije”.

P.S. – Inače, “demokratski režim” – kojeg Vi štujete poput kakvog političkog božanstva – u potpunosti je imaginarna pojava. Dakle, on u stvarnosti ne postoji nigdje osim u Vašoj glavi. Mislim da sam time dovoljno rekla o Vašem baratanju “činjenicama”.

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, nakon kritike poštovanog Z.A. namjeravam biti puno oprezniji u ophođenju s vama. U pravu ste, iskustvo je jako bitno ali u međunarodnim odnosima bitnije je poznavanje povijesti. Pošto je ljudski život daleko kraći nego povjesno razdoblje koje treba pratiti treba povjest proučavati iz knjiga. Nikad neću shvatiti ljude kojiomalovažavaju pisanu riječ. Verba volant, scripta manent. I osvrt na vaš P.S., za koji ne znam zašto ga tako često upotrebljavate jer u ovim polemikama mu nema mjesta. Demokracija je najsavršeniji oblik vlasti koji trenutačno egzistira. Kao i sve tako i demokravija nije idealna ali, za sada boljeg nema. Uz dužno poštovanje predložio bih vam da proučite koju knjigu o političkim uređenjima država. Ova preporuka ima cilj samoeduciranja inije nikakva provokacija.

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Ad astra
Kora, puno toga. Recimo znanje, obrazovanje, razumjevanje međunarodnih odnosa, realno prosuđivanje, neimanje animoziteta prema niti jednom narodu, nepodržavanje nedemokratskih režima… Je li dosta?

Nabrojao si sve što tebi fali. Čitajuči Koru, daleko si ti od njenog nivoa i IQ-a

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Promatrač

Promatrač, pročitajmoj gornji komentar. To važi i za tebe.

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Teheranac

Teheranac, zaboravih pitati kako to Iran pomaže navedenim državama?

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

@Ad astra

Onako kako Zapad niti zna, niti smije, niti može.

P.S. – Dozvolite i da na Vaše sljedeće pitanje (“Zašto Iran pomaže navedenim državama?”), ovako odgovorim: zato što je Iran na Bliskom Istoku prirodni, dominantni i logični geopolitički i civilizacijski saveznik tim državama.

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, da li si sigurna u to što tvrdiš. Iran dominantna sila! Kora eto vidiš to je razlika između nas. Ti pojma nemaš o odnosima na BI,a htijela bi docirati.

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

@Ad astra

Dobro su Vas utrenirali, ali ad hominem Vam nije nikakav argument, pogotovo ne takav da potvrđuje ispravnost Vaših zabluda i provokacija 😉

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, opet floskule.

35s
Gost
35s
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Ti sam si floskula, a i dosadan si u svom neznanju

Teheranac
Gost
Teheranac
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

@Ad astra … Neka prenoći, pa ću sutra o tome

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Uvek ste vi pisali “blisku povijest” , zvanicnu . Jao onom ko to dovede u pitanje .

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Ad astra
Podnesi nam dokaze,da IS nije SAD čedo.
Kako Perzija pomaže Libanonu i mene zanima ajde objasni nam. Pošto tamo imaju hriščani svoju vojsku,Šije svoju,Druzi svoju,Suni takođe neke milicije…
Znači pomažu svima i šalju im humanitarnu pomoč ili ??
Počinješ sa nekom temom pa je i definiraj onda. Ili i sam neznaš.
A povijest nemoj spominjat,nisi dobar sa njom.

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Promatrač

Promatrač, ne dokazuje se da netko nije već da netko je. A što se tiće povijesti, pročitaj kako je strukturirana vlast u Libanonu. Pogledaj si i povijest građanskog rata u Libanonu. Nemoj od mene očekivati poduke. Knjigu u ruke. A što se mog znanja tiče možeš misliti koliko mi je stalo do tvog mišljenja. Ispijajući pivicu došao si do zaključka da netko nije po tvom ukusu.

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Samo za Ad astru i drustvo (novi slager) Pijeem Piivo , rakijaaa mii goorkaaa…

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Z.A., vidiš kako možeš kad hoćeš. Legendo, to je tvoje područje pisanja. Ostavi se međunarodnih odnosa.

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Ad astra
Da je, to je dokazano. (čitaj,gledaj na YT snimke kako im bacaju oružje i opremu iz C-130) Kada su provaljeni službeno su izjavili kao greška u navigaciji…
Znam kako je strukturirana vlast u Libanonu a i poduke od tebe nisu poželjne.
Što se tvog znanja tiče rečiče ti o njemu sve minusi,koje uveliko skupljaš.
Neznam koliko ti je stalo do mog mišljenja i zaboli me ali znam,da ti svoga nemaš pošto si u žargonu koristni idiot nekome. Bez uvrede,neznam koji je pravilni izraz za to.
Koliko si meni ili velikoj večini ovde ti po okusu,čitaj pošto voliš da čitaš 😂😂😂 komentare na tvoje trol postove.
Što ti je sad pivo krivo ? Popij i ti pokoji put jednog ili dva, samo upitno je imaš li sa kome.

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Promatrač

Promatrač, znaš onu staru poslovicu, ” nije bitno što govore već tko govori”, da parafraziram, nije bitno koliko minusa već od koga su. Da od takvih kao ti dobijem pluseve dobro bi se zamislio nad svojim promišljanjima.

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Ad astra
Evo ti jedna briga manje. Nije se ti potrebno zamislit ali i mnogo bi bilo to za tebe.
Ali se slažem sa tobom,nije bitno što govore nego ko govori. Eto,ja sam baš zato tu jer čitam Logično i u največoj mjeri vjerujem što pišu. Režimske medije odavno ne pratim više.
Za razliku od tebe,što si tu iz drugih razloga.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije
Reply to  Promatrač

Da , svugde su , s… svugde , ispituju puls naroda , ako im se ne svidja , odmah cvile da smo zaboravili i da nas ne interesuje ono na sta nas podsecaju i ne daju da odahnemo jos oz zavrsetka WW2 …

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Promatrač

Pa zar Kurdi uz svestranu pomoć američkih snaga nisu potpuno uništili islamsku državu u Iraku isjeveroistoku sirije? Da je IS njihovo čedo oni bi postupali sasvim suprotno od onoga što su činili. Rusi su cijelo vrijeme, dok su ameri sa Kurdima uništavali Islamsku državu, uništavali umjerene sirijske snage, koje su se pobunile protiv Asada i po toj logici bi prije mogli reći, da je Isis “rusko čedo” jer se Rusi nigdje i nikada nisu borili protiv Islamske države za razliku od Amera i to bi neki ovdje morali već odavno shvatiti! Ne smijemo miješati to kakve stvari su na početku radili Turci, koji su uistinu bili na neki način povezani s Islamskom državom, kupovali su od njih naftu i autocisternama je prevozili u Tursku, liječili su ranjenike Isila u turskim bolnicama, ali Turska je jedno a Amerika drugo i Ameri se nikad nisu slagali s tom turskom rabotom i znamo, da odnosi između Amera i Turaka nisu bili uzorni nego uvjek na granici neprijateljstva. To da su Ameri proizveli Isis i da su oni američko čedo je obični mit ili bolje rečeno obična glupost!

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Komentator
Absolutno netačno. IS se samo presvukao u drugu SDF uniformu. SDF je zauzimao IS teritoriju skoro bez borbi jer to i nije bilo potrebno, pa presvukli su se i obrijali. Tu i tamo neka grupica koja nije htela i koju su eliminirali.
Za pobunu protiv Asada kronički im je falilo ljudstva, zato su uvezli sav ološ svijeta i platili ga da izigravaju neke pobunjenike protiv Asada.
Tebi to objašnjavat nema smisla,nisi tu zato,da bi se informisao nego da troluješ,kao još nekolicina. Ima portala gde bi ti i tvoji bili dobrodošli ali ne,morate vi odradit svoj posao.

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Promatrač

Varaš se , da je Isisov teritorij osvojen bez borbe. O tome naj bolje svjedoče razoreni gradovi, koje je držao Isis, kao na primjer Raqa, koja je zbog intenzivnih borbi potpuno razrušena od djelovanja američke avijacije i isto tako irački grad Mosul, kojega su Kurdi opsjedali i napadali mjesecima prije nego što su ga zauzeli!

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Komentator
Opet netačno. U Raki su bili oni uvezeni stranci,plačenici koji se nisu htjeli presvuč i obrijat,a u njihovim zemljama bili bi uhapšeni. Mogu ti puno o tome napisat ali imaš na vojnom forumu sve detaljno pojašnjeno sa linkovima.
Iračani su Mosul zauzeli bez SAD podrške uz njihovo protivljenje., Kao i sav sunitski trougao. Zauzeli su ga Šiitske milicije uz Iransku gardu sa malim doprinosom Iračke regularne vojske,kako bi se opravdali pred SAD, da oni slušaju SAD i ne napadaju ali nemaju kontrolu nad šiitskim milicijama…

Kad su se kasnije u ogromnim kolonama povlačili prema Sirijskoj Rojavi,Iračani su molili SAD da ih bombarduje,imali su ih na tacni ali SAD su taj zahtjev ignorisale. Zato su Iračani poslali svoje helikoptere i totalno ih razvalili na putu do Sirije. Snimci na YT. SAD su po….le i zapretili Iračanima da se nikad više ni u kom slučaju ne desi ništa slično. I nije se.

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Pod parolom borbe se vode u Raki sa ISIS,( koje to vidio osim njhovih simpatizera) unisti sve u Siriji sve gradove i infrastrukturu da se nemogu oporaviti za 100 godina . Ko bi trebo zivjeti u Raki po oslobodjenju , valjda Sirijci e sad nema ni macke ni ptice na nebu a kamoli covjeka . Isilovce potrpali u kamione i odveli u nepoznatom pravcu kao fol u zatvor … Slican ti je primjer i u Iraku sa Mosulom sve unisteno .Komentator Mosul su oslobodili iracani a ne Kurdi toliko bi barem trebo znati .

Max
Member
Max
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

@Ad astra Ko,lega rado Ću vam odgovoriti: Isil je američko čedo dokazano je nastao od frakcije al qaide bliske Abu Musa Al Zarqawiju. ISil je prvo oružje dobio iz Libijskih skladiša nakon što su Libiju zauzeli pobunjenici i NATO, Kasnije su ga naoružžavale SAD i njima bliske zaljevske monarhije Qatar UAE Saudijska Arabija i Europske zemlje NATO nažalost i naša Hrvatska.. Iran pomaže LIbanonu branivši tamošnje šijte od Izraelske agresije poslijednja je bila 2006 . A Iranski politički vođe i vojni časnici podržavaju pravo Palestine na neovisnost A neke grupe navodno primaju i vojnotehničku pomoć od Irana. Hvala vam na uljuđenom tonu rasprave..

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Max

Max, brkaš činjenice. Da li znaš kako i zašto se ISIL pojavio u Siriji? Da li znaš da na početku pobune nije bilo ISIL-a. Da li znaš da su pobunjenici očekivali američku intervenciju? Da li znaš pravi razlog pobune u Siriji? Pričaš neosnovane stvari. Nemaš spoznaja o zbivanjima na BI ali izvlačiš neke floskule koje si čuo uz pivce, hvala na ideji Z.A.

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Ad astra
Svi mi pojma nemamo ali ti sve znaš. Na tvoja pitanja več godinama se zna odgovor i ne zaslužuju ni komentara.
Max zna što priča i samo je skratio na nekoliko rečenica. Mnogi znamo što njegov tekst znači.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Ljudi , ne dovodite u pitanje njegove izjave , sve on zna bolje nego mi , “Mossad” sve zna .

Max
Member
Max
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Kolega dragi ništa pobrkao nisam: SAD Europska Unija Nato pomogali su I Isil i AL Qaidu ; Al Qaidu je osnovao Osama Bin Laden U Suradnji S SAD i UK skupljao oružjr i novac za borbu protiv Crvene Armije u Afganistanu Dok je bio poslovni partner Georgea W Busha. U početku nije bilo ISIla def ali je tzv FSA isto teroristička organizacij koja je digla oružanu pobunu protiv legitimne vlade napadala vojne i policijske ophodnje postavljala zasjede bombe.. Si ciljem rušenja vlade Bashara Al Assada i razbijanja Sirije kao suverene države Ali i strateškog saveza Sirija Iran Libanon poznatog kao šijtski polumjesec. Što su sve strateški Ciljevi SAD a a osobito Izraela

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Max

Max, još par detalja. Al qaida i US nisu bili u nekim dobrim odnosima ili se varam. Da li stvarno još uvijek misliš ono što si napisao? Nije li se US borila nekih 18 godina u Afghanistanu zbog al Qaide. Max mislim da griješiš. Da sam nepristojan kazao bih da nemaš pojma. Ali ja nisam takav te ću ti samo kazati uzmi knjigu u ruke. Kad želiš biti dobar klesar moraš puno klesati, a ako želiš biti stručnjak za međunarodne odnose moraš završiti odgovarajući fakultet i puno čitati.

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Ad astra
Stalno savjetuješ neke knjige i čitanje. Veoma je bitno,ko te knjige piše.
SAD su u afganistan ušle iz nekih drugih razloga ali su trebali povod. O napadu na tornjeve blizance i slično ne vjeruju više svi. Ni nezavisni novinari. Francuzi su snimili dokumentarac o toj prevari ali vjerovatno postoji još svašta.
Ulazak u Afganistan povezan je tesno sa Perzijom i Rusijom.
Ogromno je materijala na viki LX o mnogim mnogim zavjerama. Probaj i tamo pročitat ponešto a nas probaj gnjavit što manje. I bez ljutnje ali ne djeluješ neki stručnjak za međunarodne odnose. Kao provokator, DA.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije
Reply to  Promatrač

Svo njegovo znanje je bazirano na dve knjige , zvanicno Tora , zabranjeno za nas Goyim , Talmud . Tako se i ponasaju , tako i razmisljaju .

35s
Gost
35s
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

usranci se u Avganistanu bore za al kanabis glupsone al zasrani

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  35s

35s, Ivo odakle ti toliko volje mijenjati nickove?

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
5 mjeseci prije

Bibi je nitko i nista bez konflikta.i to je losa vijest.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
5 mjeseci prije
Reply to  Planet zemlja

Postavljen da diže tenzije
do penzije,
a i nakon
dok ga ne strefi hrt .

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije
Reply to  Planet zemlja

Takvi su svi oni , sta bi svi oni bili bez upornog ponavljanja sta im se desilo ?

Bibi je moj djecko
Gost
Bibi je moj djecko
5 mjeseci prije

Zaludjenj Europski I Ruski zionisti drmaju Arapskim svijetom … Po cifut…j logici ako mi susjed u svadji zaprijeti,ja mogu uletiti u njegovu kucu I zatuci ga govnjavom motikom….
Pljuc pljuc

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije

Da , istina , zato sto nas Goyim zivot za njih nista ne vredi .

Mario
Gost
Mario
5 mjeseci prije

Nevolimo sve one koji zbog interesa prodaju dušu, one koji podržavaju zločinačke interese i planove skrivene svjetske vlade, nevolimo one koji podržavaju zločinačke glavne medije, nevolimo prodane stručnjake koji nam namakniše brnjice i ukinuše slobodu nevolimo svih njih koji su vojnici tame, nevolimo prodane političare koji rade za novi svjetski poredak (NWO), nevolimo nikoga tko ne poštuje slobodnu volju, nevolimo bilo koga tko opravdava tuđe zločine, nevolimo izrael koji je primjer bahatosti terorističke države i nevolimo bezosjećajne, programirane, bezdušne, bez empatije za tudja stradanja JADNE ŠUGAVE BIJEDNIKE

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Mario

Mario, tko ti je ostao da možeš kazati da ga voliš.

Mario
Gost
Mario
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Svi ostali

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije
Reply to  Ad astra

Nisam siguran da je danas izuzetno dobro raspolozen pa da te ubaci na spisak .
A mozda ipak … ?
Neeee .

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije
Reply to  Mario

Amen 🙂

xda
Gost
xda
5 mjeseci prije

Ad astra je sestokraki, ignorirajte ga.
Navija za kabaliste-cioniste to su mu gazde
soros i rotschild

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije
Reply to  xda

E , svaka cast , ovo vredi 458 pluseva , minimum 🙂

Bepo
Gost
Bepo
5 mjeseci prije

Bibi zločinac

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Bepo

Kako za koga. Svako se ima pravo boriti za sigurnost svoje zemlje, a Bibi radi upravo to. Zar bi se morao predati na milost i nemilost agresdivnim susjedima? On se samo prilagođava okolnostima koje vladaju na BI i to je potpuno logično i razumljivo za svakog objektivnog promatrača i analitičara situacije u tom dijelu svijeta, a ako gledamo navijački i to protiv Izraela, onda su mogući i ovakvi glupi i pristrani i neobjektivni komentari kakve često voiđamo na ovom portalu!

Kora
Gost
Kora
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

@guest_455093

“Zar bi se morao predati na milost i nemilost agresdivnim susjedima?”

Već smo konstatirali da @Ad astra i Vi stvari vidite i tumačite na osnovi pogrešne logike. Ipak, nije mi problem ukatati na još jednu u nizu Vaših logičkih pogrešaka. Naime, uopće se ne radi o tome da bi se Bibi trebao “predati na milost i nemilost agresivnim susjedima” nego da je pitanje dana kada će Bibija uhititi – neovisno o tome želi li on sam sebe predati ili ne te u kakvim je odnosima sa svojim “susjedima” – nadležne unutarnje službe tzv. “Modernog Izraela”.

Z.A.
Gost
Z.A.
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Komentator daj ba nemoj nas folirat barem na ovom portalu nema frajera od juce , vecina nas je koliko toliko informisana da Bibi tandara po Siriji , Libanu i okolini da skrene paznju sa svog kriminala , jer ga ceka hladna celija skrojena za njega . O kakvom ti patriotizmu pricas !!! Bibi pohapo sve sto se moglo pohapti i jos mu i zena pomagala . Sad narod u Izraelu skandira ; go , go Bibi , vrati koko sto si pozobala. Jak ti je taj patriota .

Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi
5 mjeseci prije

Isto tako Iranski predsjednik može izjaviti da neće dozvoliti ostanak izraelske vojske na okupiranim područjima. I šta sad?

Šule
Gost
Šule
5 mjeseci prije

Evo Hezbolah već kmeči i traži primirje i negira da je ispaljivao projektila u pogranična naselja-jadno i žalosno a tamo viču da će osvetit vojnika ubijenog u nedelju…

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Šule

Šule, siguran sam, da će jednom prije ili kasnije doći do konačnog i odlučujućeg obračuna Izraela sa Hesbolahom. Izrael je izvukao pouke iz onih borbi s njima tamo ne tako daleke 2007 godine i sad bi postupio bistveno drugačije i vjerovatno će jednom uslijediti munjeviti kopneno zračni napad na podrućje libanona gdje se skriva Hesbolah i oni neće uspjeti izvući svoje brojne rakete iz skrovišta a već će sve biti gotovo i njih više neće biti- Bibi ima sada cijeli mandat pred sobom i ako eliminira Hesbolah osvojit će lako još jedan mandat.

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Komentator, da možda si u pravu. Vrijeme će pokazati. A što kažeš na jedan malo drugačiji pristup. BI je trenutačno bitan zbog energenata. U Francuskoj se gradi fuzijska elektrana. Još je u experimentalnoj fazi. Financiraju jd najjače EU zemlje. Prvi ozbiljniji rezultati očekuju se 2030. I Ameri rade na sličnom projektu ali se o njemu jako malo zna. Fuzijske elektrane bile bi revolucionarni izvor energije. Dalje se fućka i neka svatko svoje misli.

Promatrač
Gost
Promatrač
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Komentator
Ako imaš išta mozga,ni u snu ne priželjkuj taj scenario.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Taj hipoteticki munjeviti kopneno – zracni upad na podrucje Libanona ce definitivno znacajno redukovati populaciju Izraela . Svako je najjaci u svom dvoristu , a otezavajuca okolnost je da ti ljudi brane svoje , znajuci da nema povlacenja i milosti .

35s
Gost
35s
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Ooo generale u napad🤣🤣🤣

Ttlek
Gost
Ttlek
5 mjeseci prije

Isto tako Država Iran ne želi da se izrael utvrdi duž Iranske granice.
Uvijek je bilo da oni koji se stalno pretvaraju kao največe žrtvr su u biti največi ugnjetavaći.
Iran, Sirija, Libija, Egipat itd. svi imaju pravo odbraniti se od cio-hazarskog agresora

Tutlek
Gost
Tutlek
5 mjeseci prije

Bibi je gori fašista od najgoreg fašiste.
A naš anemični mu još tepa “moj prijatelje bibi”, nema hazar goju za prijatelja samo ovom našem to nitko nije objasnio.
Šalom.

Mario
Gost
Mario
5 mjeseci prije

vidi ovo:
“Svako se ima pravo boriti za sigurnost svoje zemlje, a Bibi radi upravo to. Zar bi se morao predati na milost i nemilost agresdivnim susjedima?”

Dakle, zločinački izrael napada susjedske zemlje “preventivno” (valjda jedini u svijetu preventivno napada ono tko njega ne napada) a mosad i puno šire jer su glavni teroristi i podupirači skrivene svjetske vlade, a ovi gore zakljucuju da se nemogu predat na milost agresivnim susjedima koji naravno ne napadaju zločinački izrael. Valjda su agresivni čim izjave da je izrael zločinačka država kakva i je

Pero
Gost
Pero
5 mjeseci prije

Ako Turci mogu uci u Siriju 50 km onda mogu i Izraelci uci u susjedne zemlje isto tako.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik