Netanyahu se u Parizu nakratko uspio približiti Vladimiru Putinu

dan primirja pobjede pariz 2018
37 komentara

Jučer je u Parizu održana svečanost povodom stote obljetnice završetka Prvog svjetskog rata. Kao što je bilo očekivano, jedan od ključnih događaja, uz samu ceremoniju, bio je susret Vladimira Putina i Donalda Trumpa, koji su na bini stajali nekoliko metara jedan od drugog.

Na snimci koju su objavile sve televizije svijeta se vidi dolazak ruskog predsjednika i kako se rukuje prvo s domaćinom Emmanuelom Macronom, potom s prvom damom Francuske, Brigitte Macron, nakon toga se pozdravio s Angelom Merkel, da bi se prilično srdačno, kako prenose mediji, rukovao s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i prvom damom Sjedinjenih Država, Melanijom Trump.

VIDEO – Dolazak Vladimira Putina i pozdrav sa središnjim čelnicima na svečanosti u Parizu

Tko je pratio raspored gostiju, primijetio je da je izraelski premijer Benyamin Netanyahu bio samo nekoliko mjesta dalje od Melanije Trump, ali Putin nije obraćao pozornost na izraelskog čelnika, nije pozdravio ni kanadskog premijera Trudeaua, niti je produžio nekoliko koraka kako bi pozdravio premijera Netanyahua.

Međutim, kako prenosi The Jerusalem Post, Netanyahu je ipak uspio razgovarati s ruskim predsjednikom, nekoliko minuta, i to na uglu praznog stola u dvorani Elizejske palače u kojoj je domaćin Macron organizirao svečani ručak za goste i čelnike država. Putin i Netanyahu su razmijenili nekoliko rečenica dok je osoblje u pozadini postavljalo pribor za jelo i uređivalo stolove, što je prilično neobično za sastanak lidera Rusije i Izraela.

Vladimir Putin i Benyamin Netanyahu
FOTO – Kratki susret Vladimira Putina i Benyamina Netanyahua jučer u Parizu

Ovo je prvi neslužbeni susret dvojice čelnika od incidenta i obaranja ruskog zrakoplova Il-20 s 15 članova posade, za kojeg Moskva krivi Izrael i namjerno stvaranje opasne situacije za rusko vojno osoblje od strane izraelskih pilota.

The Jerusalem Post prenosi kako su premijer Benjamin Netanyahu i ruski predsjednik Vladimir Putin održali su improvizirani razgovor u nedjelju u Parizu, prvi put od rušenja ruskog zrakoplova u Siriji 17. rujna.

“Moskva tvrdi kako su izraelske akcije dovele do obaranja zrakoplova od strane sirijske protuzračne obrane, što je izazvalo krizu u inače čvrstim vezama dviju zemalja”, za izraelski list iz Pariza piše zamjenica urednika i dopisnica Tovah Lazaroff.

Iako nije bio održan formalni sastanak, dvojica čelnika su uspjela razgovarati na marginama ručka u Elizejskoj palači u Parizu. Ured izraelskog premijera je objavio fotografije sa sastanka, koji, navodno, nagovještava zatopljavanje odnosa, ali nije naveo da je s Putinom dogovoren susret na bilateralnoj razini.

Netanyahu je novinarima rekao da je “razgovor bio vrlo dobar i važan”, ali je odbio komentirati detalje razmjene mišljenja s ruskim predsjednikom.

Kao što smo rekli, Netanyahu bio je jedan od više od 70 svjetskih čelnika koji su došli u Pariz da sudjeluju u posebnoj svečanosti obilježavanja 100. godišnjice završetka Prvog svjetskog rata. Francuski predsjednik je uoči svečanosti apelirao na goste da svojim bilateralnim susretima ne zasjene proslavu, ali Netanyahu je ipak uspio održati kratke razgovore i razmijeniti nekoliko riječi s njima, uključujući i američkog predsjednika Donalda Trumpa.

“Izrael je sila koja raste u svijetu, a ako netko treba dokaz, rekao bih mu – dođi u Pariz”, rekao je Netanyahu, prenosi The Jerusalem Post, iako nije bilo nikakvih posebno važnih susreta, osim što je za stolom sjedio s njemačkom kancelarkom, talijanskim predsjednikom i glavnim guvernerom Australije, Peterom Johnom Cosgroveom, koji u zemlji obavlja protokolarnu funkciju izaslanika britanske krune.

Sa susreta Putina i Netanyahua nema nikakvog video zapisa ni službenih izjava, a dozvoljeno je da se objavi samo fotografija dvojice čelnika snimljena tijekom kratkog susreta za praznim stolom u dvorani Elizejske palače.

Ruski predsjednik je uslišio želje francuskog kolege i nije mu htio “oteti show”, stoga nije organiziran bilateralni susret s Trumpom, iako su dvojica predsjednika neslužbeno razgovarala na marginama svečanosti u Parizu.

Govoreći za televiziju RT iz Pariza, Putin je rekao kako bi s Trumpom službeni susret mogao održati na marginama summita G20 u Argentini, dok su u Parizu razgovarali kao i svi ostali. Na upit novinara RIA Novosti je li razgovarao s Donaldom Trumpom, Putin je odgovorio potvrdno i da je razgovor bio “dobar”, ali da nisu razgovarali o najavljenom povlačenju Sjedinjenih Država iz Ugovora o uklanjanju nuklearnih projektila srednjeg i kratkog dometa, što će biti tema najavljenog sastanka u Argentini.

Iljušin
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
giordano bruno
5 godine prije

Na Zapadu je obicaj ako platis neke pare mozes da se slikas sa Predsednikom. Trump ima tu praksu. “Dozvoljeno je da se objavi samo fotografija” Putina i Netanyahu.

Stephen.
5 godine prije

Koliko ja vidim u toj grupi jedini ozbiljni sugovornik može biti Putin, od ostalih možeš samo dobit indijansko obečanje,prevedeno na jezik malog čovjeka = fu*k off.

Son of Alerik
5 godine prije

Dok Moskva i drugi pobjednici slave 9.5. kao Dan pobjede, Francuzi nemaju tog dana što slaviti. Zato taj Prvi svjetski rat uzdižu kao da je stvarno prvi-najveći.najzadnji-najbitniji. Ovog puta su eto morali obilježiti kao sto godina od rata.Od Metza preko Reimsa do Pariza, svako malo na auto putu izroni znak u spomen 1.ratu. Je, imaju i tamo u Normandiji neke spomene na iskrcavanje saveznika.
E sad, ovoliki skup i ovakvi uzvanici, sve na poziv Macrona, ovoliko rogova u vreći…ili prijatelji na okupu?
Ako svaki od uzvanika ima svoju deep state, onda je riječ o manekenima, izaslanicima. Svima su bitne slike,
Svi će kući s izjavama kako su imali brojne bilateralne razgovore na marginama s drugim državnicima.
Sutra će nove sankcije, nove isporuke, nova pregrupiranja.
Koliko nas će uspjeti ostati izvan upregnutih u njihove ciljeve? Malo, jako malo.
O tom ćemo misliti sutra, sutra je novi dan…
.

Ivo
5 godine prije

Putin prevoditeljici: dakle, po četvrti put ponovite bibiju – ne, ne smijete više letiti iznad Sirije. Njet,njet.

Laki Topalović
5 godine prije

Nešto mu Putin broji na prste, al Bibiju niš nije jasno.Idem vidit druge slike na Bibijevom Twitteru. Bi-bi…. Bi-bi, jel jmu se nabeljio “Vlad Grozni”? Još sam pročitao glupost da će SAD pitati Ruse da puste Izraelce da bombardiraju samo Irance u Siriji. Jel oni jedu buniku u Bijeloj kući ili tim novinama, koje su to objavile?

Bulog
5 godine prije

Netanyahu se uspio na kratko probiti do Putina. Učio od Kolinde kako se to radi

bbbb
5 godine prije

Sve će se uskoro razješiti za koga radi nosferatu. Ako rusi popuše sa S-300 i dozvole opet blamažu (iako su dozvolili do sada odabranima da zbombaju sirijce i irance) kao sa onih 80 i nešto zrakoplova njihove prozvodnje koje odbrani srušiše prije par dekada onda se zna tko dolje kosi a tko vodu nosi……….no neki će i poslije toga vjerovati dobroj glumi………..odabranog………

davor
5 godine prije

Putina ljudi diljem planete vole vidit rađe nego Papu ili Dalaj lamu, kad čovjek jednostavno ne zna lagat, to nemože ni papa, on mora jadnik govorit u dosjetkama tipa “sveti biblijski krajevi i danas puno pate” a Putin govori jednostavno kako je, držite izraelske i američke generale u trening kampovima terorista dok ne umre Zapad od sramote, dok se Ataturk u grobu ne prevrne. Bibi, Macron, Donald pa ta ekipa se za doručak naždere sa 2kg laži i manipulacija.

nekoime
5 godine prije

Sastal isu se u muškom WC-u gdje, mu ga je Netanyahu pridržao i srdačno otresao.

jetflash
5 godine prije

što znači biti pobjednik u 1svjetskom ratu? pa iza njega je bio drugi… u tom ratu nema pobednika realno gledano samo gubitnika.

towarmagarski
5 godine prije

svaki put kad putuje neko sra… nek stoji doma

Alen
5 godine prije

Meni ovo vise lici na one casopise ko je skim ,sta je obukao,ko je gdje stajao i tako to..Glupost ziva ovaj dogadjaj btw…

Ivex
5 godine prije

Srbija je bila Eng kujica za počimanje 1 svj rata tako da je dobila mjesto koje kujica zaslužuje slavite pobjedu da vam nije bilo Rusa i Engleza kupali bi ste se u Jadranu. Ustalom neznam što slave u 1 svjet ratu kakvu pobjedu kada je bio okidač za Drugi još veći i strašniji.

Troglavski
5 godine prije

Po kom osnovu Francuska glumi veliku silu? Znamo kako su se ponasali u 2 sv ratu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI