Netanyahu tvrdi da je uspio u porazu iranskog napada

Benjamin Netanyahu
22 komentara

Izrael je uspješno odbio iranski masivni napad dronovima i raketama, rekao je premijer Benjamin Netanyahu. Njegovi komentari dolaze nakon što je izraelska vojska saopštila da je presrela 99% dolaznih zračnih objekata.

Teheran je tokom vikenda pokrenuo “opsežnu” baraž na jevrejsku državu, za koju su izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile da uključuje više od 300 projektila različitih tipova i dronova kamikaza. Napad je uslijedio kao osveta za, kako Iran tvrdi, izraelski zračni napad na njegov konzulat u Damasku ranije ovog mjeseca u kojem je ubijeno nekoliko visokih iranskih vojnih oficira.

U nedjelju, u svojim prvim javnim komentarima od napada, Netanyahu je objavio kratku poruku u kojoj tvrdi da je uspio u odbijanju napada. “Presreli smo. Blokirali smo. Zajedno ćemo pobijediti”, napisao je na X (bivši Twitter).

Te primjedbe ponovio je i izraelski ministar odbrane Yoav Gallant koji je insistirao na tome da su Izrael, SAD i njihovi partneri “spriječili ovaj napad na način koji je bez premca”. Također je rekao da je napad pomogao svijetu da vidi “pravo lice Irana”, koji je opisao kao “terorističku državu”.

Portparol IDF-a kontraadmiral Daniel Hagari ocijenio je da je presretnuto “99 posto prijetnji upućenih izraelskoj teritoriji”, pozdravivši razvoj kao “veoma značajno strateško dostignuće”. On je rekao da je to zasnovano na tehnološkoj superiornosti ID i podršci jake koalicije.

U isto vrijeme, iranski Korpus garde islamske revolucije (IRGC) rekao je da je Teheran uspio da pogodi i uništi “važne vojne ciljeve”, ne iznoseći dalje detalje. IDF je ranije priznao da je jedna od njenih vojnih baza pretrpjela manju štetu.

iranIZRAELNetanyahu
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nenad
15 dana prije

Zreo za hospitalizaciju u ustanovi zatvorenog tipa 🤣🤣

tihobl
15 dana prije

Teheran – pobjedili smo, pola Izraela smo prorusili. Nema potrebe da se vise svetimo.
Tel Aviv – pobjedili smo, sve smo rakete oborili nista nije sruseno. Nema potrebe da se svetimo.

Max
15 dana prije

Porazio je unaprijed najavljenu operaciju od koje su ga štitili svi okolo. Uključiv SAD i NATO.

tuf
15 dana prije

Potvrđeno su pogođene dvije vojne baze od kojih iz jedne je polijetao F-35 s misijom agresije na Siriju (državni teritorij) i Iran (konzulat).
Izrael je potrošio 1.35 milijardi dolara na obranu od napada, što je srednjoročno neodrživo i neusporedivo s troškom napada od 35 milijuna dolara.
Financijski gubici zbog povlačenja međunarodnih kompanija i rizika investicija zasigurno budu zasjenili čak i ovaj, korupcijom omotan, iznos PZO aktivacije.
Zapadni mediji koji se odluče relativizirati značaj ovog iranskog napada učiniti će Izraelu istovjetnu ‘uslugu’ kao Ukrajini, ismijavajući neprijatelja dvije godine dok se okrutna stvarnost nije obrušila nad njihovim narativom. Nema u svemu ovome ničega beznačajnog, malenog i benignog.

Schwarze Hunderte
15 dana prije

Neka tvrdi i sljedeći i sljedeći i sljedeći …. Puta 😁

Perun
15 dana prije

jevrejska vojska je neuspješno pokušala odbiti Iranski masovni i masivni napad dronovima i raketama, rekao je uplakani blesavi premijer Benjamin Netanyahu koji boluje od kravljeg ludila . Njegovi sumanuti komentari dolaze nakon što je jevrejska vojska saopštila da se usrala od dolaznih zračnih objekata lansiranih iz Irana …SFSN..

Rade
15 dana prije

Ma tvrd mi hurac

Pero
14 dana prije

Ništa oni nisu srušili,sve hipersonične balističke rakete su prošle.Nisu ih Iranci puno lansirali a i pazili su da ne naprave preveliku štetu pa su gađali otvoreni prostor oko vojnih baza.Poskidali su oni sve one silne dronove kamikaze koji idu oko 300 km/h a njih inače skineš i pračkom i namjena im je više da preopterete i zbune protuzračnu obranu.Pitanje koliko su i njih skinuli jer su to više uradili Amerkanci,Englezi i Jordanci sa avionima.

Jade jadni
14 dana prije

Ovako je mogao i Dzubuti da se odbrani kad je 99% posla odradio Jordan u presretanju a ameri, englezi i francuzi prosijali kroz sitno. Lako se kur… sa tudjin kur….

anik
14 dana prije

Laganje je židovima uvijek bio glavni posao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI