New York će zahtjevati dokaz o COVID vakcinaciji za ulazak u zatvorene prostore

New York
39 komentara

Ranije je gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio najavio da će svi novi opštinski radnici koji se pridruže administraciji morati da se vakcinišu protiv COVIDA-19 prije nego što se jave na posao, podvlačeći da bi neuspjeh doveo do odloženog datuma početka rada. Ovo dolazi usred ponovnog napora za vakcinaciju u gusto naseljenom gradu.

Stanovnici i posjetioci New Yorka uskoro će morati da pokažu dokaz da su vakcinisani protiv smrtonosnog virusa COVID-19 ako žele da učestvuju u bilo kojoj aktivnosti u zatvorenom prostoru, otkrili su u utorak gradski zvaničnici.

To je najavio gradonačelnik Bill de Blasio tokom brifinga u utorak u kojem je otkrio da je verifikacija potrebna za zatvorene prostore, restorane, teretane i, naravno, zabavne centre. Odobrene propusnice za dokaz o vakcinaciji uključivale bi CDC karticu za vakcinu, gradsku karticu i državnu digitalnu propusnicu.

Inicijativa „Key to NYC Pass“(ključ za njujoršku propusnicu) stupit će na snagu 16. avgusta i efektno će označiti Veliku Jabuku kao prvi veliki američki grad koji je poduzeo takav poduhvat. Međutim, preduzeća će imati rok do 13. septembra da počnu sa primjenom novih pravila, de Blasio administracija nudi kompanijama grejs period, dok započinje svoju četvoronedjeljnu kampanju javnih usluga i finalizuje propise.

“Vrijeme je da ljudi vide vakcinaciju kao doslovno neophodnu za dobar, ispunjen i zdrav život”, rekao je de Blasio tokom brifinga. “Ovo je ključno, jer znamo da će ovo podstaći mnogo više vakcinacije – to smo već vidjeli.”

“Ako želite da u potpunosti učestvujete u društvu, morate se vakcinisati”, dodao je de Blasio, naglašavajući da je “vrijeme” da se suzbije još zaraznija Delta varijanta koja čini veliku većinu hospitalizovanih Covid-19 slučajeva.

„Ovo vam mora biti jasno, želite da uživate u svemu sjajnom ovog ljeta u New Yorku? Idite na vakcinaciju.”

De Blasio je takođe pojasnio da bi pojedinci morali da budu u potpunosti vakcinisani ili primiti najmanje jednu dozu odobrene COVID-19 vakcine da bi ili nastavili rad u navedenim ustanovama ili posjetili zatvorene prostore.

Najnoviji vladini podaci o području New York metroa ukazuju da je najmanje 5 miliona stanovnika primilo najmanje jednu dozu vakcine COVID-19, što iznosi oko 60 % gradskog stanovništva.

U posljednjih nekoliko mjeseci, de Blasio je radio zajedno sa gradskim zvaničnicima kako bi ohrabrio lokalno stanovništvo sa raznim podsticajima, od kojih neki čak uključuju i stimulaciju od 100 dolara. Novčani podsticaj, koji je počeo tek prije nekoliko dana, do sada je privukao više od 11.000 Njujorčana na vakcinaciju.

Iako je podržana de Blasiova najava, nisu svi toplo prihvatili ovaj potez. I New York City  Ugostiteljski Savez i Nacionalna asocijacija restorana priznali su da bi primjena mandata mogla pomoći da se spriječi potpuno gašenje industrije, ali da će to stvoriti poteškoće za restoransko osoblje.

Najnoviji razvoj događaja uslijedio je nedugo nakon što je de Blasio najavio da svi novozaposleni u gradu trebaju biti vakcinisati ili primiti barem jednu dozu vakcine u okviru rastućih napora da se obuzda Delta varijanta COVID-19.

new yorkvakcinavakcinisanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pravnica
2 godine prije

Zar ove kriminalce ne može nitko zaustaviti?!?

RENEW
2 godine prije

Zdaj rabijo samo še biološko orožje v stilu Džingiskana in velikega kagana avarske vojske. Potrebujejo samo še nekaj kar bo povzročilo ADE efekt. Chi Haotian je genij.
ttp://www.ninamvseeno.org/pregled-clanka.aspx?naslov=spanska-gripa-kaj-v-resnici-vemo-o-njej&id=149

057
2 godine prije

I Hitler je vidio neke stvari neophodne za “dobar, ispunjen i zdrav život”.

Željko
2 godine prije

Nikako da shvatim da ako se ide, a ide se na depopulaciju, što ” veliki brat ” prvo kreće od ” svog naroda ” a ne primjerice afričkog ili azijskog kontinenta, da li zbog otpora koji bi bio ili…?

Emiliano Zapata
2 godine prije

Tja nece valjda zbilja?
Oce trazit potvrdu i onima koji trebaju izdrzavat zatvorske kazne u zatvorenome ili se nece moci cak ni u zatvor?
Zna li netko?

Bosanac
2 godine prije

A meni prijatelj govori kako je kupio auto, a ja mu kažem jesi budala, uskoro kad ovi zombiji krenu trokirat bit će auta na ulici besplatno po cesti kolko hoćeš.
Ja sam odlučio da uzimam samo ona od političara, tajkuna i ovih uhljeba iz državne administracije.

nonwo
2 godine prije

74% zaraženih covidom su cijepljeni-izvještaj CDC-a.
U restoranima s covid putovnicama sjede potencijalni bolesnici i širitelji zaraze.
Ne ići u takve restorane postalo je pitanje ne samo mentalne higijene već i fizičkog zdravlja.
ttps://dokumentarac.hr/covid-19/nova-studija-cdc-a-cijepljeni-su-jednako-zarazni-kao-i-necijepljeni/

Max
2 godine prije

Zločinački plan se nastavlja..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI