fbpx

Njemačka protjerala ruske diplomate zbog ubojstva čečenskog terorista u Berlinu

Njemačka protjerala ruskog dužnosnika

Početkom ovog mjeseca je Njemačka protjerala dva ruska diplomata. Ruski dužnosnici su protjerani zbog navodne veze s ubojstvom gruzijskog državljanina u Berlinu u kolovozu ove godine.

Navedeno je da je njemačko ministarstvo vanjskih poslova proglasilo „persona non grata“ dvojicu zaposlenika ruske ambasade u Berlinu, a odluka je stupila na snagu “odmah“. Razlog je poznato ubojstvo gruzijskog državljanina, etničkog Čečena ja.

“Njemačka vlada je time je reagirala na činjenicu da ruske vlasti, unatoč opetovanim hitnim zahtjevima na visokoj razini, nisu dovoljno surađivale u istrazi ubojstva u berlinskom Tiergartenu 23. kolovozu“, izvijestilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova.

Berlin je dodao kako “vlada Njemačke zadržava pravo na sljedeće korake koji će biti doneseni u svjetlu istrage onoga što se dogodilo”.

“Ozbiljno i neposredno sudjelovanje ruskih vlasti sa stajališta vlade ostaje važno, posebno s obzirom na činjenicu da je danas glavno tužiteljstvo preuzelo istragu slučaja uz opravdanje da ima dovoljno dokaza da su ubojstvo počinile ili naručile državne vlasti Rusije ili Republike Čečenije u sastavu Ruske Federacije”, kaže 4. prosinca njemačko ministarstvo vanjskih poslova.

Kremlj je sumnje u Moskvu za ubojstvo gruzijskog državljanina u Njemačkoj nazvao apsolutno neosnovanim. Njemački mediji su se proteklih mjeseci raspisali su „kako i Njemačka sada ima aferu Skripal”.

Govorimo o ubojstvu građanina Gruzije Zelimhana Hangošvilija koji je likvidiran s dva hica 23. kolovoza u centru Berlina. Osumnjičeni je trebao imati i rusko državljanstvo, a ruske su vlasti navodno „mogle stajati iza ubojstva“.

Ranije smo u opširnom članku, u osvrtu na izvješće kojeg je o ubojstvu objavio BBC, pojasnili tko je bio Čečen s gruzijskom putovnicom Zelimhan Hangošvili i da je ruskim tajnim službama poznat po sudjelovanju u pobuni čečenskih islamističkih militanata i separatista na Sjevernom Kavkazu i njihovim aktivnostima kasnije u egzilu u Europskoj uniji, koja je „bivše“ teroriste prihvaćala kao „disidente“ i „političke aktiviste kojima Rusija krši ljudska prava“.

Treba naglasiti da je Kremlj poručio „kako prema njemačkim diplomatama akreditiranim u Moskvi neće poduzimati recipročne mjere“. Ova je odluka donesena očito na prijedlog Vladimira Putina, koji je o ovom pitanju vjerojatno razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Sada se oglasio i njemački veleposlanik u Gruziji, Hubert Knirsch, koji je izvijestio gruzijsko ministarstvo vanjskih poslova o napretku istrage njemačke strane o ubojstvu Hangošvilija u Berlinu.

Njemački se diplomat sastao s Vahtangom Maharoblišvilijem, prvim zamjenikom ministra vanjskih poslova Gruzije.
Njemački je veleposlanik napomenuo “kako istragu vodi njemačka strana, ali to je pitanje u interesu dviju zemalja.”
Hubert Knirsch također je napomenuo da zaključci njemačke strane navodno daju razloga za tvrdnju da bi “zločin mogao biti financiran na državnoj razini, a istraga se temelji na tim nalazima“.

Prema Vahtangu Maharoblišviliju, Gruzija po tom pitanju održava stalnu komunikaciju s Njemačkom, kako na razini agencija za vanjske poslove tako i obavještajnih službi.

Međutim, agencije prenose kako je predsjednik Vladimir Putin rekao je da se Rusija više puta obraćala Njemačkoj sa zahtjevom za izručenje organizatora bombaških napada u moskovskom metrou, odnosno likvidiranog Hangoshvilija, ubijenog u kolovozu u Berlinu, ali nije naišla na razumijevanje njemačke strane.

Zanimljivo je da se Berlin počeo pitati zašto bivši militant i terorist nije izručen Rusiji, što je pitanje koje je u listopadu otvoreno u Bundestagu, a nakon susreta Vladimira Putina i kancelarke Merkel u Parizu se opet aktualiziralo. O tome je li ruski predsjednik kancelarki Merkel dao neke konkretne dokaze koje FSB ima o terorističkim aktivnostima ubijenog čečenskog militanta možemo samo nagađati, ali da Moskva neće pustiti da stvari „teku svojim tokom“ i da se od osobe poput Hangošvilija pravi „njemački slučaj Skripal“, to je sigurno.

Tko je bio Zelimhan Hangovšili do trenutka kada su ga meci iz Glocka pretvorili u „neustrašivo oličenje poštenja“?

Ova nevjerojatna osoba nije baš bila moralno besprijekorna. Dobro, uz puno rezervi bi mu se moglo oprostiti što je sudjelovao u čečenskim ratovima na strani separatista Ičkerije, ali u slučaju Hangošvilija te rezerve su prevelike.

Prvo, on nije bio običan vojnik, već zapovjednik militanata, a drugo, sudjelovao je u borbama protiv Rusije i legitimne čečenske vlasti do 2005. godine, dakle, kada je sam “rat”, zbog gotovo potpunog poraza glavnine snaga militanata, prešao isključivo u fazu terorističku bombaških napada, napada i drugih atentata.

To je bio vrhunski terorist s velikim kriminalnim iskustvom i organizator napada na moskovsku podzemnu željeznicu. Zbog njegovih nedjela ga je tražio i Interpol, ne znajući da je tražena osoba „užasno iskrena i nevjerojatno poštena“, kako ga opisuje BBC.

Nakon što je Hangošvili napustio Čečeniju, vratio se u rodnu Gruziju i ondje je imao vrlo komplicirane i zamršene odnose s gruzijskim tajnim službama, kojima je pomogao da regrutiraju špijune koji bi bili poslani u Rusiju.

U jednom trenutku, „bivšem“ teroristu i kriminalcu nešto kreće po zlu u odnosima s „kolegama“ u Tbilisiju, gdje je preživio pokušaj atentata. Zelimhan je protjeran u Ukrajinu, ali ni to nije pomoglo. Onda se preselio se u Njemačku, gdje je nastavio sa svojim aktivnostima i tako je živio do kolovoza ove godine, kada su ga nepoznate ubojice likvidirale s dva hica iz pištolja u Berlinu.

Nema sumnje da su njemačke tajne službe i berlinska policija zadovoljne preseljenjem „disidenta“ na „ahiret“, iako to službeno nikada neće priznati.

Diplomatski spor Njemačke i Rusije nije dobio puni zamah kao što je bio slučaj s Londonom nakon navodnog „ pokušaja trovanja Sergeja i Julije Skripal“. Moskva čeka rezultate istrage i vjerojatno se nada da će je njemačke službe obaviti profesionalno, jer bi mogli saznati puno više o Zelimhanu Hangovšilije od onoga što je FSB dao medijima. Za Berlin bi ishitreno protjerivanje ruskih diplomata moglo postati neugodnost, posebno zato što Moskva nije odgovorila istom mjerom, što u pravilu uvijek čini. Kako će se stvari dalje razvijati, vidjet ćemo, ali sa sigurnošću možemo tvrditi da je Berlin puno sigurnije mjesto za život nakon „misteriznog ubojstva Hangovšilija u kolovozu“, kojeg su, a tko bi drugi, „ubili ruski obavještajci“. Barem za sada.

Sličnu povijest kao ubijeni Čečen s gruzijskom putovnicom u Berlinu je imao i Ahmed Čatajev, čečenski „disident“ kojeg je od izručenja Rusiji spasio Amnety International, da bi Čatajev 2016. organizirao teroristički napad u zračnoj luci u Islanbulu u kojem je poginulo 48, a teško ili lakše je ranjeno najmanje 239 osoba. Ahmed Čatajev je u studenom 2017. poginuo na sirijskom bojištu, gdje se „Islamskoj državi“ pridružio u veljači 2015.

I on je imao zaštitu Gruzije, gdje je godinama boravio nakon završetka rata u Čečeniji, dok je politički azil dobio u Austriji.

Logično je zaključiti da s ovakva dva „disidenta“ manje Njemačka i Austrija lakše dišu, iako je potonji, nažalost, uspio organizirati krvoproliće u Turskoj. Što se tiče Hangovšilija, ubojstvo je ubojstvo koje berlinska policija i njemačke službe moraju istražiti. Ali bi se zbog ovakvih slučajeva trebala otvoriti i istraga na europskoj razini tko je i zašto odlučio da se čečenskim militantima i islamski fundamentalistima daje status „disidenta“ i politički azil.

Ako likvidacija Hangovšilija otvori to pitanje, incident s protjerivanjem ruskih diplomata iz Berlina će se moći smatrati nevažnom kolateralnom štetom.

Vezano za temu: Analize aktivnosti, života i nedjela Hangovšilija i Čatajeva:

BBC kao prijatelj terorista ne razumije ksenofobne Nijemce koji ih ne žele u svojoj zemlji

Uhićenja terorista u Gruziji i podrška nevladinih udruga i Zapada ekstremistima

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
117 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tudum
Gost
Tudum
1 godina prije

Sada ce Putin u Lepoglavu kod Mustaca I Perkovica

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Tudum

Pa i trebao bi netko iz Rusije u zatvor, Prečesto nekakvi Putinovi oponenti završavaju na ovakav način, otrovani su ili su slučajno pali sa balkona na 6. katu!

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Jack

@ Jack
Drzi se ti nizih katova, i ne boj se.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  nessy

Ja imam prirođeni strah od visine i ne idem više od mog tavana!

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Blago EU dok daje politički azil islamističkim teroristima, gradi džamije za vehabije, …
Hrani ih i oblači …

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  samo tako

Ti to tek samo tako! Znači kriva je žrtva a ne ubojice! To da je dotični čovjek terorist i zločinac mu mora dokazati sud i po načelu presumpcije nevinosti, svako je nevin, dok mu se sudskim tj zakonitim putem ne dokaže suprotno! Ali hebi ga u svim zemljama bivše Yuge još uvjek vrijedi onostaro pravilo iz komunističkog sistema a to je da netko koji je pod sumnjom za neko zlodjelo mora dokazati svoju nevinost!

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  Jack

Vredi li i u Gvantanamu i gomili “tajnih” zatvora širom sveta, koje je izgradila “sveta” Kolumbova greška?

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

To bi trebalo i moralo vrediti u svim državama, koje nose epitet pravne države!

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  Jack

Evo, ponekad se slažemo.

Samo je pitanje, ima li na svetu koja.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

@ Ostap
Nazalost, bez obzira na “pravnost” drzave, bilo koje, ima ljudi koji postoje, samo da bi nanosili zlo, tugu i bijedu sredini u kojoj zive. Takvih drustvenih karcinoma se bolje rjesiti po kratkom postupku, nego voditi beskrajne procese, i jos ih ostatak zivota hraniti i brinuti za njih. Za svako pravilo postoji iznimka, pa tako teroristi, i masovni ubojice, spadaju u iznimku pravila da su svi nevini…truc-buc.

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  nessy

@nessy

I tebe razumem.

Razumem i države koje “uklanjaju pretnju”, ne poštujući ni svoje, ni tuđe zakone,
ali to je svakako područje koje je pravno i etički veoma klizavo.

“Ljudi koji nanose zlo”, “društveni karcinomi” i sl. su vrlo elastični pojmovi, koji dopuštaju krajnje zloupotrebe.

Recimo poznata likvidacija šefova “zemunskog klana”, da li je izvršena, kao pravedna odmazda, legalna samoodbrana, ili uklanjanje svedoka, koji vode do korumpiranih policajaca, sudija, političara.

Smrt su svakako zaslužili, ali…

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  nessy

Ma vidim ja da si ti vjerni sljedbenik Yugo prakse, kad su neistomišljenike zbog banalnih stvari zatvarali i trpali na dugogodišnju robiju i to sve pod šifrom: Nekad davno odmah poslije rata su ih zvali “reakcija” pa “neprijatelji naroda i fašisti” a kad su pobjegli van postali su ” neprijateljska emigracija” i na njih je bio otvoren lov bez lovostaja!

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije
Reply to  Jack

To su bila vremena psu… Pardon, đeki ili džek…

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

Pasmater!!

Hash
Gost
Hash
1 godina prije
Reply to  Jack

Miran Đeki

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Hash

I tebi!!

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Jack

@ Jack
Mislili ja ili ti sto hocemo, covjek o kojem danas pricamo, se ponosio teroristickim djelima, po svi kriterijima (ako priznas da je bomba na civile terorizam). To bas ne bih podveo pod “neistomisljenike i banalne stvari”.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  nessy

Znaš šta! Rusi bi trebali prikupiti sve relevantne dokaze crno na bijelom i zatražiti od njemačke izručenje dotičnog! Tako se to radi, ali kažem, jedni misle da je sve to prekomplicirano i da dugo traje pa skrate postupak na svoj način, izvan sudskom egzekucijom i to je ono što je problematično i da dodam, još k tome, na teritoriju druge države! Treba li još nešto dodati!?

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Jack

Ooooo, pa šta bi sa načelom presumpcije nevinosti? Dokazano je da Rusija stoji iza likvidacije Litvinenka, Skripala a evo sad i Hangošvilija? Dokaze naravno nismo vidjeli a poznati su kao “vjerovatno”, “jedino logično”, “nema sumnje” i sl. Trkeljaš protiv Rusije i SFRJ u svakoj prilici i nimalo ti ne smeta što ispadaš glup, neinformiran i zlonamjeran. Sigurno si i Čatajeva branio od zlih Rusa. Kao ne znaš ovo i ono ali znaš da su tražili izručenje Hangošvilija bez dokaza? Osim što se i sam hvalio svojim zlodjelima misliš da FSB nije imao dokaze. Problem je tu kako i zašto Njemačka nema dokaze i šetao im se kao slobodan građanin.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Jack

Pa dali su im sve, kamara dokaza je bila i u javnosti….kada su nekoga teroristu ili kriminalca izručili Rusiji već naprotiv osuđene kriminalce štite i smatraju bastionima slobode i kao takve promovišu.
Džeko….Džeki…lijepe su te tvoje teorije ali ne pravi se lud više,zbilja postaje ponižavajuće.

Hash
Gost
Hash
1 godina prije
Reply to  Siniša

Siniša, sud postoji da se dokaže nečija krivnja. Njemačka je demokratska država I sigurno ne štiti terorizam.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Hash

UČK, AlNusra, AlKaida,Mudžahedini,Čečenski teroristi pa i ISIL…itd.
Zapad je sav demokratski, samo kada njima odgovara zato molim te nemoj nama o demokratiji Njemačke i drugih.

Hash
Gost
Hash
1 godina prije
Reply to  Hash

Ovaj nisam ja.
Mora da Đeki mulja.

Hash
Gost
Hash
1 godina prije
Reply to  Hash

Inače za švabiju mislim da zajedno sa ostalom zapadnom bulumentom sponzoriše terorizam

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije
Reply to  Jack

Jack, pa Rusi jesu vise puta trazili izrucenje… Po meni ovog teroristu su stitile Njemacke tajne sluzbe, nije mi jasno kako i ti nisi to zakljucio.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Jack

@ Jack
Cilj postignut, zadatak obavljen, troskovi minimalni. Moze li bolje?

Per aspera
Gost
Per aspera
1 godina prije
Reply to  Jack

Pa, nije im dao sansu! Pobjegao u inozemstvo, krio se po svijetu… Jedva ga nasli. Da se fino predao vlastima, ili bar Interpolu, sad bi imao nekakve sanse, ovako nije daleko dogurao. Utjesno bi bilo jedino sto ga je BBC (“po nacelu presumpcije nevinosti”) proglasio nevidjenom postenjacinom. Kontas, da bi koristio pravo da mu se sudi, ne smije se sakrivati i bjezati.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Per aspera

Hebi ga, to je…. nagon po preživljavanju!

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Jack

@ Jack
Znao je sto je napravio, sto radi i sto je namjeravao. I znao je sto ga ide za to.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  nessy

Ne bih rekao, da je on znao što je napravio, nego je znao da rusi misle da znaju što je on napravio i dok ti njima dokažeš da to nisi napravio, ode ti glava! To je stara praksa u nekim autoritarnim državama: proglasiš nekoga za terorista i time dadeš sebi pravo, da s njim radiš što te je volja! Tako je bilo i u bivšoj Yugi! Režim je nekoga proglasio neprijateljem naroda i jadnik je pobjegao “na sigurno u inostranstvo”, a nije ni sanjao, da oni upravo to žele i tamo su ga smaknuli pod oznakom: “neprijateljska emigracija”

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  Jack

Hm, Jack. Ukupno za sve vreme postojanja ta bivša država nije ubila više od pedesetak emigranata. To naravno ne znači da je to bilo legalno, ali znači da je postojao nekakav odabir onih koji tu kaznu zaslužuju.
Nije na meni da te “odluke” preispitujem.

Ništa manje nije stradalo ni građana tadašnje zemlje od posledica rada te “neprijateljske organizacije.

Drugo su bila ubistva krajem rata i prvih nekoliko godina “posle oslobođenja”, kada su vršena masovna ubijanja svih “neprijatelja”, gde su uz prave neprijatelje, često ljudi hapšeni ili ubijani samo zbog toga, što je neki agent Ozne “bacio oko” na njegovvu ženu ili ljubavnicu, ili zbog obične pljačke.

Opisao je to Ratko Dražević, Titov “Mustafa Golubić”, a kasnije direktor Avala filma, koji je priznavao da je odgovoran za smrt bar 2.000 ljudi i izneo niz vrlo interesantnih podataka i priča. On je jedan od retkih koji je progovorio.

Per aspera
Gost
Per aspera
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Ja bih te Drazeviceve izjave uzeo s velikim rezervama. Citao sam i ja. Puno toga ne stima. Cudan tip.

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  Per aspera

Pa nije Dražević jedini izvor.

Neki drugi se od njega razlikuju po tome, što nisu sami o sebi širili “reklamu”,
već su o njima govorili drugi.

Kako god, bilo je to gadno vreme.
Ne ponovilo se.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Pogledao sam malo, yugoudba je ubila više od 80 emigranata a za neke se još ne zna, kako su završili!, ali vjerovatno su i njih eliminirali isti izvršioci kao i ovih 80, za koje se pouzdano zna!

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  Jack

Ok, neka je i stotinak, za 45 godina, što bi bilo otprilike 2 “neprijatelja” godišnje..

Ne ulazim u to da li su ta ubistva bila “opravdana”, ali s obzirom na brojnost emigracije, jasno ukazuje da postoji selekcija onih koji će biti likvidirani. Dakle, nema slobodnog lova. Postoji nekakav kriterij pri odlučivanju.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Kako kažeš, nij e bio samo Golubović nego i mnogo drugih kao na pr Željko Ražnatović-Arkan, Vinko Sidičić i štatijaznam mnoštvo drugih anonimnih!

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Jack

@ Jack
Jabuko zelena, ako te vec zanima, citaj malo. Covjek se na islamistickim forumima hvalio postavljanjem bombi medju civile. Mislis da su ga trebali privesti da ga pitaju, je li mislio ozbiljno ili se salio?

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Jack

@ Jack
Evo da ponovim, za one kojima se ne primi iz prve. Ovaj tip se na netu hvalio postavljanjem bombi medju civile. To, po mome, prevazilazi kategoriju “misljenja”. Hvalio se svojim djelovanjem u proslosi i najavljivao slicne planove za buducnost. Sto bi jos netko trebao napraviti da ga ti u svojoj mudrosti priznas za terorista? Mozda izjavu kod javnog biljeznika?

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije
Reply to  Jack

Jack, kakvi su tocno dokazi da su ga Rusi likvidirali? Presumpcija nevinosti vrijedi za sve…

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Jack

džeki, opet lupetaš po starome, ne koristeći mozgić.
Rusija je tražila tvog vehabijskog frendića da mu sudi po zakonu, ali su ga švabe po naređenju štitili od izručenja i pravde.
U takvim situacijama tvoji gazde organiziraju ubojstva dronovima i usput pobiju još 20-30 ljudi.
Rusi, ako jesu ovo napravili (a imaju svako pravo na to) su se bar potrudili da ne bude kolateralnih žrtava.
Sad nazad u kućicu i primisli o ovome. Ajde.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Ivo

S tobom ne komuniciram jer ne znam koji Ivo si ti! Ima ih više ovdje i ne kaže se džabe, da ima Ivana ko govana!

Arkaj
Gost
Arkaj
1 godina prije
Reply to  Jack

@Jack
U načelu se slažem s tvojim stavom da se svačija krivnja mora dokazat na sudu. Ali nema potrebe da u ovu priču o potencijalnoj državnoj likvidaciji ističemo bivše socijalističke države. Kao dobrom poznavaocu pravnih normi sigurno su ti poznate i situacije likvidiranja navodnih terorista dronovima od strane USA. Da li je iko od tih od USA proglašenih terorista likvidiranih projektilom s neba osuđen od nekog relevantnog suda? A što s “kolateralnim žrtvama”, koji sud je njih osudio? Ako je ovaj čovjek bio terorista i ako je bio likvidiran od strane ruskih službi barem je to obavljeno na “čist” način, bez žrtava među prolaznicima ili svatovima…

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Arkaj

To ću ti odmah odgovoriti! To sa dronovima je državni terorizam bez obzira dali ga provode Ameri, Rusi ili neko treći! I upotreba prve atomske bombe koja je bačena na Hirošimu je isti ratni zločin kao najgori njemački zločini počinjeni u vrijeme WWII a isto tako i ono nepotrebno bombardiranje Drezdena u februaru 45. godine samo kako je poznato da pobjednici skoro uvjek pišu povijest i svoje zločine zataškavaju a protivničke prenaglašavaju! Kažem, “skoro uvjek” jer naši Hrvati, kad je u pitanju Domovinski rat rade obratno: Svoje zločine objelodanjuju a protivničke zataškavaju!

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  Jack

Ne rade to Džek.

Ja ih ovde mogao nekoliko dana pisati o ratnim zločinima koje je počinila i vaša strana u Vukovaru i okolini, za koje baš niko nije odgovarao i žrtve se više gotovo nigde ne pominju.

Ovim ne želim da umanjim zločine koje su počinili “moji”, ali njima se, sudi i u Hrvatskoj i u Srbiji, .

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Dobro, slažem se, ali nije bio rat samo na području Vukovara nego na teritoriju cijele Hrvatske i u tim sukobima je Hrvatska izgubila olo 16 000 svojih građana, od toga skoro 8 000 civila, a od tog broja 401 dijete! Kraj priče!

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  Jack

Mogu da pričam samo o onom što poznajem.

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  Jack

I jos da dodas tom broju da je ta drzava proterala cc 3000 000 tis svojih gradana. Jos i to da je Tudman javno u govoru rekao,da Hrvatska nije htijela “Rata ne bi bilo”.I transkripti sa Brijuna pred Oluju sve govore.I jos da se doda danasnja politika prema svojim gradanima, sto ih je ostalo,ne provodi podanicku EU politiku ekonomskog egzodusa ne ni bilo.Vidjeti ce se na popisu stanovnistva 2021 koliko stanovnika HR ima danas,o tome je i Kolinda pricala.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  tedi

Jbt…BiH od 91. pa do danas ima manje više od milion stanovnika.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Siniša

To su ih oni tvoji iz Laktaša protjerali! Ne moraš daleko ići po odgovore! Priupitaj svoje komšije!

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Jack

Jahšta…protjerali smo milion i nekih 3/4 stotine hiljada a Srpska ima milion i dvEsta hiljada.
Inače….Laktaški traktorista aman baš nikakve veze sa ratom osim šverc i tezgarenja po Zagrebu.
Glup si Ćirko, veliki si čovEk ali si ipak malouman.
I zašto bih pitao svoje komšije kada sam učesnik i svjedok rata…nadam se da ti je to relevantno.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  tedi

Ma kud si zapeo tikvane na tih tobožnjih 300 iljada vaših proteranih! Pogledaj malo na Youtube ima jedan zgodan filmić gdje vaš pulen Savo štrbac jasno i glasno govori da su Srbi namjerno povukli svoju “biološku masu” tj narod iz zone ratnih dejstava, da ih ne bi pobili! Dali ti treba bolji i vjerodostojnij svjedok od tog Štrbca Znači sama vlast SAO Krajine ih je podigla i organizirano izselila!

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  tedi

Tedi pričaš gluposti. Kojih 300000. Da ih je bilo toliko sigurno ne bi pobjegli u oluji. Od tog broja bar 200000 mogu nositi oružje. Tko takvu silu može pobijediti ako znamo da su ostala skladišta puna oružja I municije.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Ivo

Copy/paste apsolutno se slažem….imali su oružje i barem 150000 sposobnih da nose to oružje, kako je moguće da su svi pobjegli, kako je moguće da su natjerali Kordun i Baniju na predaju a ljudi su lupali HV kao beba zvečku, kako je moguće da se ostatak RSK nije ponašao kao Kordun i Banija, kako je moguće da ste porazili RSK a da vas u akciji Una 95. razbiju lahke brigade sa civilnom Policijom i penzionerima ….mnogo je pitanja na koje ne želite čuti odgovor, bome i moji Srbi ga izbjegavaju.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Siniša

Zahvali Amerikancima stosu stopirali 20k pred BLukom.Bezanija je najpopularnija vasa rjeci.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Ivo

džeki, opet kradeš tuđe nickove. Hajde glođi kosku i nazad u kućicu,nesrećo.

Vito
Gost
Vito
1 godina prije
Reply to  tedi

Većina od tih 300000 je bila uključena u oružanu pobunu protiv RH. Neki aktivno s oružjem u ruci, a neki pasivno u logistici i sl. Onaj koji ne poštuje zakone zemlje u kojoj živi i uzme oružje u ruke i ratuje protiv te zemlje je terorista. Dakle, većina od tih 300000 su bili teroristi. Nikom od njih nebi pala ni vlas s glave da su bili lojalni građani RH i da su se za svoja prava borili mirnim , političkim putem. Znamo i ko ih je nahuškao na pobunu i ostavio na cjedilu. Hrvatska je postupila onako kako bi postupila bilo koja zemlja koja na svom teritoriju ima oružanu pobunu. I pored svega, te teroriste nitko nije protjerao, već su sami organizirano otišli. Zašto ? Krajnje je licemjerno za rat u RH optužiti hrvatsku stranu. Ni Hrvatska ni BiH nisu željeli rat, jer su znali da je JNA pod kontrolom Srba. Ko bi normalan išao u rat protiv desetorostruko jačeg protivnika, Ali kao što znamo “sila boga ne moli”. Moralo se.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Vito

Takođe…većina u Hrvatskoj i Sloveniji su bili teroristi, po tvome mjerilu;čak i veći jer su se pobunili protiv zemlje članice UNa a kada ste vi dobili svoj legitimitet a Krajina se nije pobunila protiv ustavnog sistema Jugoslavije.
Nemojmo se zavaravati i lagati.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Jack

Jack prvi put da se slaže s tobom.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Ivo

Bemti, ko bi reko! nek sam i ja doživio taj dan!!

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Jack

Teško maloumni, pre će biti da su pravog Ivu blokirali ili je malo “zauzet”…..

Dawor
Gost
Dawor
1 godina prije
Reply to  samo tako

Mislim kad bi obični Nijemci odlučivali Merkel bi završila poput Vidkuna Quislinga (za one koji neznaju pogledati wikipediju)

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 godina prije

Nek mu naprave i spomenik u Berlinu.

Kukuruz
Gost
Kukuruz
1 godina prije

dama na slici ima lijepe noge 🙂 i hlače joj fino pristaju

Tudum
Gost
Tudum
1 godina prije
Reply to  Kukuruz

Zbog jadnih Cecena Hrvatske vlasti najavljuju sankcije Rusiji.Zabraniti ce od 1.1.2020. Registriranje s vihLadaVolgi,Zaporozaca I Moskvica na terioriju RH

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Tudum

@ Tudum
Da, cujem da ce se vodka moci prodavati samo u bocama od litre. Ah, te sankcije…

Tudum
Gost
Tudum
1 godina prije
Reply to  nessy

Tekucim uncama fl. Oz. USA,USA,USSR,USSR Ziveo Edvard Kardelj I Azem Vlasi.Umalo zaboravih S.Dolanca .I General majora Sranju T.

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  nessy

A kod nas marihuana na tone bez sankcija.

Oko
Gost
Oko
1 godina prije

Ceceni severo-zapada Cecenije su nakon rata svi dobili azil i stvorili bazu u Becu (50-100 ljudi), plemena jugoistoka i Dagestana su isto uradili negde u Skandinaviji ( mislim da je Danska ) a Ceceni iz Gruzije su u Berlinu. Kako koji Cecen napravi krivicno delo u Rusiji preko Gruzije zapali kod svojih u Bec, Berlin ili Dansku gde Cehi opet zive onako kako jedino znaju pa cim se nadju na poternici idu u dzihad u Ukrajinu ili Siriju. Pola Cecena su policija/vojska a druga polovina je u sivoj zoni i kriminalu (u Rusiji se kunu u Putina dok ne padnu ) i citav zivot zive na foru kao Crnogorci u BG-u ili predpostavljam Hercegovci u ZG. Ludi smo, u čoporu smo, bradice bez brkova i jasu talas 90-tih da su opasni i na losem glasu pa reketiraju tri tezge na pijaci i tetoviraju vorovske zvezde. Njima je taj rat 90-tih definisao zivot za narednih par generacija. Isto je kod one polovine sto su policija/vojska “ludi smo, copor smo, za Putina koljemo zubima…”. S’ obzirom da ukupno Cecena nema ni 1 mil , bez zena i dece to je 0.3 mil vojnosposobnih , u odnosu na br stanovnika oni se ubedljivo najvise eksponiraju i prave najveci epp kao supervojnici i pit bulovi cara. Svi prave marketing i koriste zao glas 90-tih.
Tako i Ceceni u Becu i Berlinu mafijaju i svi su u nekom pastirskom kriminalu, negde im prodje ta prica, negde nalete na tvrdo pa zavrse kao ovaj “disident”. Sanse nema da je jedna Rusija ucestvovala u ubistvu nekog Ceha u Berlinu su nula jer su Ceceni “disidenti” za drzavu Rusiju apsolutno nebitni pilićari . Ukljucujuci i Isu Munajeva koji je kao komandant cecenskog bataljona poginuo na Donbasu (bio komandant odbrane Groznog u drugoj kampanji) a kasnije mu u Kijevu ubili zenu zbog sukoba oko reketiranja pijace, pa cecenskog komandanta koji je poginuo u Alepu i njegovog ridjobradog zamenika koji je poginuo kao ministar ISIS-a. Apsolutno su nebitni za drzavu Rusiju i diplomatiju u takvoj drzavi kao sto je Nemacka. Rusi to gledaju tako da bi dlanom o dlan svaki od tih krimi disidenata sutra dosao u Rusiju i bio najverniji sluga Kremlja samo da dobije 5% moci koju Kadirov ima. Ubedjen sam da FSB vodi tu politiku gde kazu Kadirovu “ti zivis njihov san i svako od njih bi pristao da te zameni za deseti deo onoga sta imas, to je tvoj problem, resavaj ga”. Tako ga drze na kratkom povodcu. Hiljade primera u Ceceniji gde se “disidenti” vrate, pred kamerama poljube ruku Kadirovu i pokaju se pa za uzvrat dobiju 5-6 sela gde se pitaju za sve. Takvi su najlojalniji jer sto se vise dokazu vise i dobiju a ovo u Berlinu je nebitna krimi prica iz kategorije “Kristijan Golubovic na Farmi prica kako je u Švici prebio makroa i skinuo mu lanac i roleks”.
Kakva drzava Rusija, kakve crne diplomate ?!

zx 14
Gost
zx 14
1 godina prije
Reply to  Oko

Svaka ti na mestu mafijaju i reketiraju, i onda natrče na tvrdo pa dobiju po tamburi, tako su i u Beču mafijali pa ih Beogradjani izbušili kao sito u BOXu i ispred Village, nije taj u Berlinu radio u trafici, zamerio se on i tamo jer su u vesele devedesete fazonu…prave probleme samo tako.

Oko
Gost
Oko
1 godina prije
Reply to  zx 14

Kadirov ima genijalno zakonodavstvo i savrsen pravosudni sistem. Plemenske staresine koje kontrolisu po 5-6 sela poloze zakletvu da ce po zakonu (prepisanom od Izraela) kontrolisati da neko ne zastrani u terorizam j vahabizam a ako neko zastrani upravo ti seoski šerifi/knezovi su duzni da teroristi sruse kucu, proteraju citavu porodicu teroriste i njega ubiju. Ako dodje do toga da kadirovski mvd mora da se penje u planine i resava problem terorizma onda prvo pokucaju na vrata seoskog šerifa/kneza da mu prenesu pozdrave Kadirova jer nije odrzao svoju reč i zakletvu.

opergnawfrbgewfiuwefuqwedfqwe
Gost
opergnawfrbgewfiuwefuqwedfqwe
1 godina prije

Njemačka je okupirana država, ona nema ništa sa protjerivanjem.

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
1 godina prije

…..izgleda da svabama ponovo nedostaje ona crvena zastava na rajhstagu ….??

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

Morat će požuriti jer je onaj ženski Hitjo u kolapsu a bunkera nema

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Ako cemo pricati o ciscenju otpada, USA se hvale, svojim ‘kirurski preciznim’ ubojstvima dronovima. Pri tim preciznim operacijama, uobicajeno, pogine jos 10-50 “kolateralnih zrtava”, a cesto se zna dogoditi, da zbog raznih gresaka, raketom pogode nekoga tko uopce nije meta. Po izjavama USA duznosnika, na svakoga ‘terorista’, kojega su odlucili ubiti napadom drona, jos bude desetak slucajnih zrtava. Ovo su USA sluzbeni izvori.
E, sada, ako se u startu slozimo, da postoje ljudi, nedohvatni pravosudju, a koji su po svim razumnim kriterijima krivi za ono sto su napravili, i jos nastavljaju djelovati u istom pravcu, neka mi netko objasni zasto je USA napad dronom opravdan, a dva metka u dinju, nisu? Ovdje barem nema slucajnih zrtava, a efekt je isti.
Mozda je problem sto se sve odvilo u civiliziranom Berlinu, a ne u neciviliciranom Damasku ili Bagdadu, koji su bili urbani centri, dok su se na podrucju Berlina ljudi gadjali kamenjem. Jedino sto mogu zamjeriti izvodjacu, je sto nije pocistio iza sebe smece.
Ne znam da li je ovo bila Ruska akcija, ali, ako je, od mene imaju ‘thumbs up’.

Hash
Gost
Hash
1 godina prije
Reply to  nessy

Đeki će ti odgovoriti na ovo tvoje dobro i logično razmišljanje sa
Av av av

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Hash

Ivo, da se ti nisi prerušio u Hash-a, mrku ti neđelju!!!

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Jack

Jack pa valjda znaš da se javljam sa nekoliko adresa I sa nekoliko imena. Ti pogađaj gdje sam.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Ivo

Pazi se ti! Ja ću sačmaricom po svakom grmu, pa će te valjda neštp potrefiti!

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Rusi čiste zapadno terorističko smeče.

American_dreams
Gost
American_dreams
1 godina prije
Reply to  nije bitno tko

Rusi su u govnima do guse prvenstveno kod svoje kuce,balkanjerosi takodjer, dakle ne berite vi brigu za Europu,metlu u ruke i na posao,kad ocistite te hrpe smeca kojim ste zatrpani u svojim “drzavama” javite se za rijec ,do tada kus.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

A u EU cvjeta cvijeće kao da je Proleće 😄😄😄

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Siniša

Ima raznih vrsta “cveća” neka cvjetaju i po zimi i daju otrovne plodove!

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Siniša

Apsolutno si u pravu….kada očistite smeće kod sebe onda pametujte drugima, ja sam samo konstatovao ali nikako savjetovao šta ćete i kako ćete u svojoj deponiji.
Vi ste ti koji svoje smeće izvozite, vi ste ti koji svoje bolesne ideje namećete drugima, vi ste ti koji drugima govore kako im je najbolje živjeti…..vi ste ti koji zagađujete gdje god koračate, nemoj brabonjati maloumni čoveče već marš keru u granice svoje deponije.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Siniša

A šta si se ti našao prozvan?

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Siniša

Xahaxa….naravno,pa vama EUropljanima je moj komentar i upućen, sermijo nezasita. Da se izvinem kerovima jer kerovi znaju kada je dosta.

Hezbollah
Gost
Hezbollah
1 godina prije
Reply to  Siniša

Neš ti Europe… Geografski gledano i Putin živi u Europi…

Oko
Gost
Oko
1 godina prije

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=12&dd=11&nav_category=78&nav_id=1629357

To je ta DW skola propagande. Od Novembra do Aprila je zakonom zabranjeno da jedan automobil sam krene iz Jakutska ka Moskvi vec DPS , njihovi saobracajci, na izlazu iz grada zaustave automobil dok se ne napravi konvoj od 2-3 vozila jer najmanji kvar na autobilu koji bi isao sam u Decembru znaci smrt za sve putnike. Autobusi idu u paru a kamioni u konvojima po 7-8 . Tokom proleca i leta su lovacka puska, pijaca voda i suhopaj tj konzerve hrane obavezne stvari u autu kao rezervni tocak ili prva pomoc jer moze da se dogodi da auto ostane u kvaru pa da ljudi idu po 10-15 dana do prve civilizacije.
Ali kada DW slozi ovakvu propagandu onda 99% ljudi pomisli “zli diktator Putin nece da pusti Šamana da pešaci 8000km u Decembru iz Jakutska do Moskve jer se Putin plaši za vlast”.
Šaman sasvim slucajno nece u voz ili bus a zli Rusi mu ne daju da se ubije jer bi policija i spasioci morali onda da traze leseve po tajgi na -40 .
Cecen u Berlinu i Šaman u Jakutsku su tabloidna propaganda nekada mocne propagandne masinerije DW

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije

Svaka normalna država će tako reagirati. Ne možeš dozvoliti egzekucije na svom teritoriju. Zna se procedura. Ako država sumnja u nekog da je terorist, ili čak ima dokaz zatraži ekstradiciju.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  ad astra

Ad Astra, pa kako ti još nije jasno, da Rusi nikada nisu za nešto krivi! Njima se sve to imputira da ih se ocrni pred međunarodnom javnošću ili iz nekog drugog malicioznog razloga i oni uvjek nađu neko smješno opravdanje ili djetinjastim argumentima pobijaju tvrdnje tih koji ih optužuju: Od rušenja onog putničkog aviona nad istočnom ukrajinom(Donbasom) , trovanja Skripalja u VB i još nekih sličnih trovanja, od optužbi i isključenja njihovih sportaša zbog razširene pojave dopinga. Oni su sami “dobrice” i “nevinašca”. Pogledaj šta rade u Siriji! Oni sve te jadnike koji su ustali protiv Asada zovu teroristima i nemilosrdno ih zasipaju smećem od bombi koje su im ostale još iz WW II, Njihovi “Vagnerovci ” ubijaju uhvaćene pobunjenike na naj okrutniji način i o tome pišu čak i srpski portali i dokazano je da je većina bjegunaca iz Sirije njih oko 11 milijuna uglavnom pobjeglo zbog Asadoovog terora i terora njegovi kompanjona, ali svi oni su teroristi i iako je već veći dio Sirije pod Asadovom kontrolom, nema vraćanja za ove jadnike i Asad to smatra konačnim rješenjem tj. da se je zauvjek rješio političkih protivnika!

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Jack

Auuuu, pa to je progresivno. Baš si se pogubio, mijenjaj terapiju, ova nije dobra.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Jack

Gdje su dokazi….do sada samo tvrdnje, pristalica si pretpostavke nevinosti pa kako vjeruješ tvrdnjama i kazni bez dokaza;valda prvo dokaz, osuda pa onda kazna. Ali ne…u vas je protiv Rusije sve dopušteno pa i sama sumnja bez dokaza je dokaz.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Jack

Koji si ti lažov, prosto nije normalno….. Nađi mi snimak jednog jedinog Asadovog vojnika koji jede srce dječije, a drugo…koliko treba biti bolestan pa tvrditi tako nešto kao ti u uslovima apsolutne dostupnosti informacija, nađi jedan primjer osvete Asadovih snaga na oslobođenim područjima,nađi primjer zabrane povratka, dokument ili smjernicu koji to striktno dokazuju, nađi primjer gdje se ne obnavlja jedno jedino područje i gdje se ljudi ne vraćaju. Da li si svjestan da većinu Asadove države i Asadovih snaga čine Suniti….

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Siniša

Tako ti tvrdiš! Asadovi se ne mogu osvećivati nad pobunjenicima na ponovo osvojenim područjima jer tamo nikoga više nema! Svi u strahu pobjegnu od “osloboditelja!” Mnogo se je pisalo o nekakvom mega zatvoru blizu Damaska u kojem asadovci serijski vješaju svoje političke protivnike i poslije vješanja ih spaljuju u velikom krematoriju(svaka sličnost sa nacističkim krematorijma je slučajna) Pa ko je čuo, da Asad poziva sirijske bjegunce razasute po svim europskim zemljama da se vrate u svoje domove*? Nema toga. Njegovih alavita je prije bilo samo 12% i sad su skoro nekakva većina tamo i to im jako odgovara i trude se zadržati postojeće stanje! To su fakti, a ne tvoje tvrdnje koje su navijačke i pristrane, pokupljene sa sumnivih portala.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Jack

Od onog trenutka posle kojega se Rusija uplele u dešavanja nikad se tako nešto nije desilo a do dolazka Rusa SAA nikada ništa nije oslobodila već je gubila bitku za bitkom. Najmanje 50% oslobođene teritorije je dogovor Rusa sa domaćim stanovništvom pri čemu je Rusija suvereni garant mira osim ekstremnih ISIL ili proTurskih enklava koje slušaju druge ali i tu je izseljavanje ograničenio na ekstremne pripadnike i njihove uže porodice.
Malouman si,bezobzirni si lažov, dezinformator, zaluđeni fanatik…toliko od mene o tebe, drugi neka dodaju.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Siniša

E hebi ga! Ti meni širokogrudno i velikodušno pripis”o sve svoje “vrline”! Ja to ne izmišljam nego sam se informis”o iz više različitih izvora i poslije analize svega toga ovdje prezentirao sintezu!

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Jack

Jbg…ako griješim onda se praviš lud.

Hezbollah
Gost
Hezbollah
1 godina prije
Reply to  Jack

Opet si sve pobrkao. Kako bi se trebali zvati Al Qaeda(prije Al Nusra, sada Hayat Tahrir al-Sham) nego teroristi? Tu su još i Ahrar al-Sham, Jaish al Islam(kanibali i glavosječe), koje isto suprotno demokratskim normama i tvojim shvaćanjima zovu teroristi. Možda “borci za slobodu”, “oporba”? Odakle ti cifra 11 milijuna da je izbjeglo iz Sirije? Izbjeglo je van zemlje oko 4,5 milijuna, a interno raseljenih je oko 7 milijuna, koji su uglavnom bili u Damasku i okolici. Od 1,5 milijuna koji su bili u Libanonu, vratilo se milijun, a ne sumnjam da će se vratiti i 1,5 milijuna iz Jordana. Na prošlim predsjedničkim izborima 2014. skoro svi oni su glasali za Assada. U Turskoj je tada bilo zabranjeno glasanje državljanima Sirije a izlaznost je bila 74,3%. U SAD je izlaznost na izborima oko 51%, do sad je rekord 55%. U Hrvatskoj je prosjek ispod 50%. Rekord je bio referendum za neovisnost 83,56%, što se više nije ponovilo. Na referendumu za pristupanje EU, izlaznost je bila 43%. Onda je pitanje gdje je demokracija, u Siriji gdje i većinski suniti glasaju za alawita i isti dobije 87% glasova i u Rusiji gdje Putin dobije 88% ili SAD gdje Trump jedva dobije 50,55% i Hrvatskoj gdje KGK dobije 51%?

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  ad astra

@ ad astra
Slazem se sa tobom. Trebali su dovesti kombi, i odvesti bioloski otpad gdje spada, a ne ga ostaviti u parku.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  nessy

Kume, to su preozbiljne stvari, da bi ih netko ironizirao!

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije
Reply to  nessy

nessy, da li si ikad čuo za ime Boža Spasić?

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  ad astra

“Međutim, agencije prenose kako je predsjednik Vladimir Putin rekao je da se Rusija više puta obraćala Njemačkoj sa zahtjevom za izručenje organizatora bombaških napada u moskovskom metrou, odnosno likvidiranog Hangoshvilija, ubijenog u kolovozu u Berlinu, ali nije naišla na razumijevanje njemačke strane.”
Samo nekoliko puta su tražili.

Valjda je i procedura da se dokaže umiješanost neke države prije protjerivanja diplomata? To izgleda samo za Ruse ne važi.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Derim

Mislim, da si ti to nedavno izmislio!

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Jack

Misliti i brabonjke jesti nije jedno te isto, a ti nemaš čime misliti….očigledno.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Siniša

Varaš se kume imam ja dvi glave i u onoj doli imam više nego ti gore!

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Jack

Halal ti ćufta….vidi se da ideš za tuđom glavo,luzeru.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Siniša

Ne znam ko je od nas dvojice veći luzer, ali meni je ovo razbibriga i zahebancija, a tebi je to kako izgleda životna preokupacija i vrlo važna stvar! Vidiš Siniša, ja tebe ne napadam onako ad hominem, nego pišem o trećim ljudima i događajima onako kako ih ja vidim i razumijem, a ti si netolerantan i isključiv i to iskreno, nisam očekivao od tebe Ma boli me ona stvar i za Amere i za Ruse i Kineze, ali sad vidim da su nekima jedni od njih prirasli za srce i svaku negativnost napisanu na njiov raćun shvaćaju kao napad na svoju ličnost i svoj integritet i o tome ću morati ubuduće itekako voditi računa! Obećajem!

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Jack

Aman zaman nije problem to što pišeš drugačije, nisi jedini koji na ovom portalu piše drugačije i koji ima svoj stav ali malo vas je koji pišu takve gluposti a lično ti si bez stava koji je potkovan činjanicama.
Tebi je to zabava, meni izuzetno afirmativno i edukativno biti na LPu i ne zaslužuješ ni jednu slabiju riječ kao takav jer si ovde samo da podjebavaš i da praviš probleme do te mjere da dovodim u sumnju svoj stav o neblokiranju.

Tako treba
Gost
Tako treba
1 godina prije

… i Srbija treba da protjera ruske diplomate spijune agente KGB crvene specijalace

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Tako treba

Da, onog svog, koji je pred kamerom srpskom pukovniku dao vrećicu love, hahahaha! Ali Vučić nema muda, da to učini!

Milancz
Gost
Milancz
1 godina prije
Reply to  Jack

E moj Jack kojí si ti naivac u životů.Sa takvima Kao sto je taj Gruzijac se nepregovara nití dogovara,takve se odma likvidira.Za tvoji informaciju i svima ostalima,Gruzijac se upustilo u opasne poslové u Njemackoj pá ga likvidirala obavjestajna služba za kóje je rádio,jer vise nije potreban.To protjeravanje diplomata ima drugaciji karakter,ti siodpisani jer sú bílí Ruski pindusi kojí sú dávali informacije tom gruzijcu.

Tudum
Gost
Tudum
1 godina prije
Reply to  Milancz

Udri Vladimire sva stoka sitnog zuba je uz tebe.Ja sam 1.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Tudum

Hahaha Imaš uistinu pravo ime moj Tudume!

Farre
Gost
Farre
1 godina prije

U članku su zaboravili par “sitnica”. Ubijeni, za kojeg je Rusija s pravom tražila izručenje, jer se bavio organizacijom terorističkih grupa koje su sa ciljem njihove infiltracije u Rusiju (ali i Siriju) je kao “azilant” stanovao preko puta zgrade BND a u jednom od najskupljih dijelova Berlina. Osim toga, uhičenje “ubice” je uslijedilo nakon što su dva tinejdžera, nakon što su vodila, ne ubistvo, nega da ubica baca biciklom u rijeku (ako mi ko neđe 2 tinejdžera koji će to uraditi, dobit će od mene čokoladu). Osim toga, pasoš sa kojim je ruski agent (ubica) ušao u njemačku je prema podacima njemačke savezne vlade bio lažan (vrlo ne uvjerljivo za GRU ) i pištolj koji je koriščen je kcitat) “Glock 26 proizveden u SSSR” (iako je Glock 26 tek nastao 95 tak kada je SSSR nestao). Ukratko kompletna priča je nebulozna i upučuje na to da su se zapadne tajne službe oslobodile isluženog, provaljenig agenta i u isto vrijeme za to optužile Russe

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Farre

Leba mi, ti lažeš bolje od Rusa i odmah bi po tome čovjek od šuba pogodio odakle dolaziš ti si od tamo odakle je i Dobrica ćosić, koji je u svojoj knjizi ovekovečio onaj teorem o srpskom laganju i naveo iz kojih sve razloga oni lažu!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Pa jel nije Bush mladi isao od zemlje do zemlje i ucjenjivao da se potpise sporazum o antiterorizmu?
Znate ono ‘”ili ste s nama ili protiv nas? ”
Sta ovaj terorista u njihovoj sluzbipa zato kukaju?

tukac
Gost
tukac
1 godina prije

😉 lol .. vehabijski frendovi + švapsko poštenje = super kombinacija , otprilike kao leteći bicikl .. ne postoji ni jedno ni drugo .rusija je trebala nekakve formulare ispunit valjda ?? hahaha

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

To je stara prica u kojoj ljubitelji Rusa imaju izgovor.Rus ubijo teroristu,to je bilo tako isto u glavama mentalni sklopova i u komunizmu.Zanima me jesuli u kraljevini bili tri zastupnika i Stjepan Radic teroristi.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik