Novi vođa Donjecke Narodne Republike: “Cilj nam je ujedinjenje s Rusijom”

Dmitrij Trapeznikov
37 komentara

Dmitrij Trapeznikov, novi čelnik Donjecke Narodne Republike nakon ubojstva Aleksandra Zaharčenka, ponovio je nepromjenjivost kursa u integraciji DNR s Rusijom, navodi se u priopćenju tiskovnoga ureda predsjedništva DNR.

“Naša vanjska politika ostaje nepromijenjena. To je integracija s Ruskom Federacijom i spajanje s velikom Rusijom. Ovaj kurs je podržan od strane prijatelja i saveznika Republike, uz poruke solidarnosti i sućuti zbog terorističkog napada počinjenog od ukrajinskih sigurnosnih snaga”, stoji u tekstu izjave Trapeznikova.

Privremeni čelnik DNR je također rekao da će ispuniti sva obećanja koja je Aleksandar Zaharčenko dao stanovnicima DNR.

“Svi programi koji se provode za poboljšanje kvalitete života stanovništva će se nastaviti”, navodi se u priopćenju.

Proruski čelnik Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko ubijen je u petak navečer u eksploziji u kafiću “Separ” u središtu Donjecka. Ozbiljno je ranjen ministar prihoda samoproglašene republike Aleksandar Timofejev, a ranama je podlegao i tjelohranitelj Zaharčenka. Ukupno je ranjeno 11 osoba. Vlasti u Donjecku su napad okvalificirale kao terorističku akciju.

Prema Dmitriju Trapeznikovu, nekoliko ljudi koji su uhićeni zbog optužbi za sudjelovanje u atentatu na Zaharčenka su priznali da su sabotažu pripremile službe iz Kijeva. S druge strane, Ukrajinska sigurnosna služba (SBU) odbija optužbe da ima veze s atentatom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je ubojstvo Zaharčenka nazvao podlim činom, ističući kako oni koji su odabrali put straha i terora ne žele mirno rješenje sukoba.

“Podlo ubojstvo Aleksandra Zaharčenka je još jedan dokaz da oni koji su odabrali put terora, nasilja i zastrašivanja, ne žele tražiti mirno, političko rješenje sukoba, ne žele voditi pravi dijalog sa stanovnicima jugoistoka. Oni se opasno klade na destabilizaciju stanja kako bi narod Donbasa bacili na koljena. To neće uspjeti”, izjavio je Vladimir Putin.

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Rusije, Marija Zaharova, izjavila je kako nema sumnje u odgovornost Kijeva. Istražni odbor Rusije otvorio je istragu o smrti Zaharčenka, njegovog tjelohranitelja i ranjavanju Timofejeva, a ruski istražitelji će u Donbasu istraživati napad kao “čin međunarodnog terorizma”.

ANALIZA: Ubojstvo Zaharčenka – Reakcija Moskve i nove okolnosti za budućnost Donbasa

Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fenix
5 godine prije

Ako su Ukrajinci ubili Zaharcenka a sve izgleda da jesu jer su Rusi digli veliku galamu i mislim da su sada Ukrajinci dobili jos veceg proruskog igraca. A i DNR se ionako sve vise integrira sa Rusijom.

Ivan
5 godine prije

Plan 21 – MiG 21

Miki
5 godine prije

Jako mi smeta kada se u tekstu ne navodi puno ime i prezime tjelohranitelja. Pa to je covjek koji je poginuo na radnom mjestu. Najmanje sto mozete napraviti jest da mu objavite ime, u protivnom se nemojte cuditi kad vas vlast ponizava nazivajuci vas djelatnicima, a ne radnicima. Zive od vasega rada, a ne smatraju vas radnicima. To nije igra rijeci. To je psiholoska igra oduzimanja znacaja. Niste dostojni niti da vam ime spomenu, kada izgubite zivot radeci svoj posao. Vratite tjelohranitelju njegovo ime, spasite ga od zaborava, jer nije mogao dati nista vise od zivota.

davor
5 godine prije

Neka Bog pomogne Ukrajini i Rusiji da se odupru bolesnim i toksičnim igrama Engleza i Amerikanaca. Neka promotre dobro što su isti od Države SHS i od Jugoslavije napravili i što rade čitava dva stoljeća sveslavenskom svijetu i kakvu eugeniku provode južno od Dunava i istočno od Labe.

Riddick
5 godine prije

Koliko god vodja ubijete volja naroda Novorusije se nece promeniti .
Novorusija bar ima svetlu buducnost , za razliku od Ukrajine…

17 novembar
5 godine prije

putin prljavo igra i pravi zajebanciju sa narodom novorusije

Zagor
5 godine prije

Ostao sam šokiran. Praktički jedina neistine se nalazi u naslovu.
24sata.hr/news/gadafi-diktator-kojeg-je-narod-svrgnuo-a-sad-za-njim-placu-588297

Sirija
5 godine prije

Malorusija je globalni projekat i na globalnom nivou taj problem u Ukrajini nije na dnevnom planu da se trenutno rijesava,jos ce pricekati neko vrijeme ,ima puno vecih problema ato je kako sprijeciti 3.svjetksi rat koji po svaku cjenu zeli relaizirati americka drzavna elita kao nebi izgubila svoju svjetsku parazitsku moc i zivjela na parazitski nacin na osnovu drugih.Merkelova posjeta kakvazkim drzavama bila je jasna poruka drzavam na Kakvkazu|:gospodo Evropa bude novi globalni cnetar i sada sa nama se morate dogovarati a mi cemo se sa Putinom dogovoriti,gospodo mora vam biti jasno da se morate odpojiti oa americke drzavne elite jer njima je uskoro kraj.Nakon sastanka sa Putinom u Berlinu odmah je isla na Kavkaz,sve jasno od kud vjetar duva i za koga radi.Svi procesi ovog trenutka vode u svijetu spriječiti 3.svjetksi rat i unistiti americku drzavnu elitu da nebude parazit koji zivi na racun drugih.Ako se americka drzavna elita misli… Čitaj više »

dadi
5 godine prije

i opet nema konkretnih akcija,samo prica!

Barba
5 godine prije

A gdje je nestao MilanCZ/Globalista?
Zvuči kao ovaj šjor Sirija.

Max
5 godine prije

Ovaj jako slici Ivici Dacicu

Siniša
5 godine prije

Slusam vijesti Big radia BL…kazu Ukri priznali ubistvo Zaharcenka.

stefano
5 godine prije

milan cz -sirija ponavljaš se ponovo, prošla godina dana kod tebe sve po starom jedino je ego povećan.Nije li novi centar moći trebala biti kina po tvojim informacijama. od kud sada stara fufa evropa dobija tu moć . Kako Tramp nastavlja sa preformacijom amerike i jesu li globalisti preuzeli uzde, molim opširan izvještaj

NSU
5 godine prije

Baš me zanima tko je ovaj tip što udara minuse.

Blaž
5 godine prije

Tako i Mile Martić govorio 92, Karadžića 93, a 94 zajedno….95 snovi se raspršili …. Eventualno mogu izvuci neku autonomiju na istoku Ukrajine , ali granice se nece minjenjati….Krim je druga prica

Blaž
5 godine prije

A isto ce i završiti…. metak ili corka…Sloba rekao Mili ubij se, on radije izabrao buksu

Galus 92
5 godine prije

Ovaj lik je kopija Milorada Dodika, koji širi jednake ideje u vezi republikom srpskom!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.