Novinar Reutersa smrtno stradao u izraelskom napadu

Poginuli novinar
8 komentara

Šest drugih novinara ozlijeđeno je kada su ih navodno granatirale izraelske snage

Reutersov snimatelj ubijen je u južnom Libanonu, objavila je novinska agencija u petak. U incidentu je ozlijeđeno još šest novinara. Skupinu je pogodilo izraelsko topništvo, rekli su Al Jazeera i libanonski sigurnosni izvori.

“Duboko smo ožalošćeni saznanjem da je naš snimatelj, Issam Abdallah, ubijen”, rekao je Reuters u priopćenju. Abdallah je pružao video prijenos uživo s izraelske granice u trenutku svoje smrti, nastavila je agencija, dodajući da “hitno traži više informacija” od vlasti u regiji.

Reutersovi novinari Thaier Al-Sudani i Maher Nazeh ranjeni su u istom incidentu, dok su Al Jazeerin Elie Brakhya i Carmen Joukhadar te Agence France-Presse Christina Assi i Dylan Collins također ozlijeđeni. Nejasno je da li je svih šest pogođeno istom granatom ili različitim projektilima.

Libanonski sigurnosni izvor rekao je za AFP da su odgovorne izraelske snage, a Al Jazeera je za incident okrivila “izraelsko bombardiranje”.

Otprilike u vrijeme incidenta, Izraelske obrambene snage (IDF) rekle su da su njihove trupe odgovarale tenkovskom i topničkom vatrom na pucnjavu s libanonskog teritorija.

Ranije u petak, IDF je rekao da je došlo do eksplozije na barijeri duž granice u blizini Alma al-Shaaba, libanonskog sela odakle su novinarske ekipe izvještavale. IDF je rekao da su njihove snage na eksploziju odgovorile topničkom vatrom.

Abdallahovom smrću broj novinara ubijenih od početka rata između Izraela i Hamasa u subotu porastao je na 11, prema podacima Odbora za zaštitu novinara. Od ostalih deset, devet je poginulo u izraelskim zračnim napadima na Gazu, dok su jednog izraelskog fotografa ubili militanti Hamasa u kibucu Nahal Oz u južnom Izraelu.

IDFIZRAELnovinar
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Observeterius
6 mjeseci prije

Najviše bih se zabrinuo da je stradao HRTov novinar Petar Vlahov.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

11 novinara poginulo od izbijanja sukoba, od toga 10 od izraelske ruke.
Da je obrnuta situacija, svi mainstream mediji bi vrištali o tome, ovako vlada muk.
Ipak je to odbaran narod kojem je dozvoljeno sve što im padne na pamet.

nastran
6 mjeseci prije

jebi ga

Nekoime
6 mjeseci prije

Kakvo izraelsko bombardiranje? Kriv je Putin! Putin!!!

Max
6 mjeseci prije

Pokušavaju ubiti istinu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI