NUKLEARNA ENERGIJA – Putin i Erdogan razgovaraju o zajedničkim projektima

Putin i Erdogan - Nuklearna energija
19 komentara

Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan održali su telefonski razgovor u utorak, 21. travnja, tijekom kojeg su razgovarali o temama vezanim za pandemiju, Siriju, ali i zajedničke projekte u području nuklearne energije, priopćila je služba za javnost.

Predsjednik Putin razgovarao je telefonom s turskim kolegom o provedbi zajedničkih projekata nuklearne energije, priopćila je tiskovna služba Kremlja.

“Rasprava se fokusirala na niz pitanja vezanih za širenje pandemije koronavirusa. Dogovorili su se da će intenzivirati zajedničke napore u borbi protiv infekcije, preko Ministarstava zdravlja i drugih specijaliziranih tijela”, javlja Kremlj. Čelnici dviju zemalja također su se bavili aktualnim pitanjima suradnje Rusije i Turske, posebno na gospodarskom i polju trgovine, “uključujući provedbu zajedničkih projekata u području nuklearne energije, te širenje suradnje u poljoprivrednom i prometnom sektoru “.

Čelnici su se također složili da nastave suradnju u Siriji. Ruski i turski predsjednici detaljno su razmijenili mišljenja o situaciji u Siriji, uključujući napredak u provedbi sporazuma o deeskalaciji Idliba. Ponovno je potvrđena potreba za bezuvjetnim poštivanjem načela suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije. Rusija i Turska također su naglasile važnost dublje suradnje putem vojnih i diplomatskih kanala.

Nuklearna energijapregovorirusijasuradnjaturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
istrazuj
4 godine prije

Eh…
Meshiah ben David iliti Putin – pravi planove sa dönmehom Erdom…
😉
Mislim da ce uskoro – zajedno i na Mjesec 😉

Zlatko
4 godine prije

Hoće Erdy da bidne nuklearna sila na bosporu, sada će i Grci praviti svoju nuklearnu. Puna turska centrifuga, sve se vrti.

Rand al Thor
4 godine prije

“Ponovno je potvrđena potreba za bezuvjetnim poštivanjem načela suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije.”

Eto suštine.

U zamjenu, nuklearni reaktori sada (sa ruskim gorivom), onda pokoja centrifuga kasnije (da Turci ne zavise od Rusije za gorivo) pa onda malo jače obogaćen uranijum, pa poboljšanje odnosa sa Sjevernom Korejom…

Rusi bi radije da Turci imaju sopstvene nuklearne bombe nego američke. Bar bi znali ko ih kontroliše.

LZN
4 godine prije

“Putin i Erdogan razgovaraju o zajedničkim projektima”

Jesu li pitali USrane da li oni dozvoljavaju da razgovaraju o tome……………

crna guja
4 godine prije

bas simpaticno ljubav je tu

www
4 godine prije

gdje je n babić

Nije bitno tko
4 godine prije

Bolje mirno razgovarati, gospodarski sudjelovati i zajednički graditi nego se mrziti i ratovati. Rusko-tursko surađivanje može našteti samo Amerikancima i njihovim konjušarima. A za istočnu Evropu i Aziju je to vrlo ugodna i dobra situacija. Međusobno se ratuju i mrze još samo glupi/tupi balkanci sa šahovnicama i orlovima.

Alen
4 godine prije

Osjetna promjena , bravo nermine !

Bosanac
4 godine prije

Dao bi Erdo i guze sad ako uspije ozivit turizam do ljeta, al to i jest svrha politicara, da se bore za svoju zemlju …..mi trebamo trazit od ovih nasih kad se kreditno zaduzuju…da odma pare proslijede nama na ruke svakom stanovniku drzave…pa cemo ih mi trosit a oni od poreza nek kasnijje grade drzavu i vracaju kredite

Max
4 godine prije

Dvije države su očito ponvno pronašle zajednički interes.

Alen
4 godine prije

Haha , jesi ih vidio samo , kao navijeni !
Nema više imperije , sultana ,teških riječi.
Vidiš kako i nermin promjeni retoriku ..

To su ti sve stručnjaci s kauča !

fićo
4 godine prije

Ovaj se pameti neće naučiti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI