Ono što vam mediji ne govore – uništeni trgovački centar u Kijevu bio je pun vojne opreme

51 komentar

Ako ste pratili mainstrem medije ovih dana, vjerojatno ste vidjeli vijest o velikom shopping centru kojeg je napala ruska vojska. Taj centar je u napadu potpuno uništen. Svi mediji i analitičari se zgražaju oko toga i prozivaju Ruse divljacima koji uništavaju civilizaciju i slične teze. Međutim ono što vam ne govore je činjenica da je taj shopping centar bio korišten kao skladište Ukrajinske vojske, i postoje snimke koje to dokazuju.

Ovako je izgledao taj shopping centar prije napada.

Ovako izgleda poslije napada.

A ovako izgleda ono što vam ne govore. Pogled s druge strane pokazuje vojna vozila kako se skrivaju u dostavnom dijelu centra.

Po svemusudeći radi se o vojnim kamionima. Što sugerira da se u centru drže vojne zalihe, municija, i oružje. To ujedno i objašnjava zašto je centar toliko razoren, ako je bila eksplozija municije. Ovakav potez Ukrajinske vojske je u neku ruku i očekivan, s obzirom da su vojna skladišta većinom uništena, a ona koja nisu, u velikoj su opasnosti da će biti uništena. S druge strane, iz inozemstva dolaze ogromne zalihevojne pomoći, i to sve treba nekamo smjestiti. Shopping centar sa svojim velikim skladištima se čini kao logičan izbor.

Oni su očito mislili da će uspjeti izbjeći pogled ruskih satelita i dronova, ali nije im upalilo. Zato drugi put kad u mainstrem medijima pročitate kako Rusi konstantno gađaju bolnice, vrtiće, škole, kazališta i slične objekte, zapitajte se koja je druga strane te priče. Stvari često nisu onakve kakvima nam prikazuju.

RatTrgovacki centarukrajinavojna oprema
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Bravo! Opet prava informacija!
Jer, kad dođe u javnost informacija, da Kanada nema više nekih vrsta naoružanja, jer je sve slala u Ukrajinu, a znamo, da nije jedina, to se negdje krije….
A u Ukrajini žive i Rusi… Reč če oni, gdje…
I tako, siroti Ukrajinci, do zadnjeg protiv Rusa, za američke interese…

Dragačevac
2 godine prije

U ratu gde nemate premoć iz vazduha svi koriste civilne objekte kao skladišta a često i civilna vozila da bi izbegli detekciju.
Prema ženevskoj konvenciji o ratu svaki objekat koji zauzme vojska postaje vojni objekat.
Tako da nije bitno šta je uništeno već ko je u zgradi.

Гавран
2 godine prije

Bloger (budala) koji je na net postavio snimak maskirane vojne opreme je uhapšen i ugrožena su mu ljudska prava. Sledi apel vlasti da se ne denuncira vojska.

Lofo
2 godine prije

Zanimljivo je da se nigdje ne mogu pronaći snimke ukrajinske regularne vojske. Tko se tamo uopće bori?

Isto Ime
2 godine prije

1938, Sudetske zemlje. Da su Britanci/Francuzi radili po principu Putin ( ako nemozes izbjeci, udri prvi). Kakva bi bila povijest? Ok, Istra bi bila Talijanska.

Davor
2 godine prije

Agresija na drugu zemlju se ne može s ničime opravdati,koliko god se napadač trudio to opravdati.

Red Dog
2 godine prije

Ja sam video snimku.
Obim eksplozije je bio takav da sam prvo mislio da su rusi koristili ogromnu termobaricnu ili cak takticku nuklearnu.
Njet. Eksplodirala je municija skladistena tamo.

ivana
2 godine prije

Previše je zla na svim stranama, pa i među ljudima koji kao žive u miru. Možda je vrijeme za neke nove ljude na ovoj planeti, nekad kad prođu sve silne radijacije, kisele kiše….

Ante
2 godine prije

Vidio sam video kada je višecjevni bacač raketa prvo ispalio svoje rakete da bi po završetku zadatka krenu ulicom dok tog centra gdje se sakrio. Rusi sa ga dronom pratili cijelo vrijeme, kasnije u istom videu se može vidjeti raketa koja je doletjela i uništila je centar. Ukrajinci su krvi što koriste civilne objekte.

Japanac
2 godine prije

Shopping Centri… vrhunski domet “modernih demokratija”… jedino ovakvi objekti niču ko pečurke svuda …

tihobl
2 godine prije

Mogli ste objaviti klipove. Klinac je sa zgrade snimao kako dodje grad ispred zgrade ispuca salvu na predgradje Kijeva u kojem su Rusi i ode (Zelenski je donio zabranu snimanja ukrajinskih vojnika i to je proglasio izdajom). Zatim tu su snimci drugih civila. I na kraju je snimak ruskog drona koji je satima pratio aktivnosti iz tog objekta (grad bi se punio u toj zgradi, a tu je bio i stab).

Isti fazon je sa porodilistem u Mariupolju koje je Azov izpraznio prje par mjeseci i pretvorio u svoju kasarnu. Sad je to bivsa kasarna, a svijet se zgraza nad ruskim postupcima.

A ima vijesti koje ne objavljuju: nakon sto je NATO zabranio rusima da gadjaju njihove baze i isporuke oruzja rusi su jos tri “centra za obuku” i sladista pogodili u naredna dva dana. Iz nekog razloga ne kritikuju ruse sto krse ovu zabranu.

ogo
2 godine prije

Pa ne mogu drzat oruzje u trafici,triba mista da se vidi sta su prijatelji huskaci poslali

BTK
2 godine prije

Intel slava je danas ili jučer stavila video gdje sustav grad ispaljuje rakete postavljen na ulici usred grada.

cool
2 godine prije

Normalno da su informacije drugačije. Tko bi normalni uništavao nešto što nije legalni vojni cilj?

Vladimir
2 godine prije

Ovo je dokaz da Rusi ne gađaju civilne objekte.Tako sve škole ,crkve,stambene zgrade ,kazalište ,bolnice,rodilišta bili su puni oružja i Ukrajinskih vojnika jer Tusima ne bi palo na pamet da ruše civilne objekte i da stradavaju nedužni civili i djeca

Mali Boro
2 godine prije

Svaki objekat bilo to kuća ,zgrada bilo koje namjene iz koje djeluje vojska sa oružjem postaje legitimni vojni cilj.

Mali Boro
2 godine prije

Ima snimak sa drona koji prikazuje kako se u taj šoping centar sklanja višecjevni raketni bacač nakon čega ga pogađa jedna raketa. Tolika razaranja nisu moguća od jedne rakete nego od tu uskladištene municije.

čudila se aman ja
2 godine prije

..šoping centre inače treba sravniti sa zemljom, sve postojeće., ma gdje bili. Naravno,prije toga , sve budale unutra okupljene potjerati ,vani

Max
2 godine prije

Jasno kao dan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI