Ova fotografija je dokaz kako nas prave budalama

Kako nas prave budalama
40 komentara

U Francuskoj, na otvaranju poznate biciklističke trke Tour de France, nazočili su ministri, gradonačelnici i drugi političari. Dok mali ljudi, za nenošenje maske, plaćaju kaznu od 135 €, za ovu ekipu, obvezno nošenje maske ne vrijedi. Smiju nam se u lice jer su nam stavili brnjice i zabranili fizički i socijalni kontakt.

Na fotografiji vidimo (drugi s lijeva) Alberta Alexandra Louisa Pierre Grimaldi, aktualni je knez Monaka i starješina vladarske dinastije Grimaldi, Jean-Michel Blanquer (treći s desna) Ministra obrazovanja Francuske i gradonačelnika Nice Christian Estrosija (drugi s desna). Na fotografiji se nalazi i borac UFC-a Conor McGregor.

Ispričat ćemo vam jednu tužnu priču koja se dogodila prije tri dana. Član naš redakcije se vraćao s godišnjeg odmora. Zaustavio se na benzinskoj postaji koja je udaljena par stotina kilometara od njegove kuće. Supruga našeg kolege je stavila masku i ušla u postaju s ciljem da kupi vode i nešto za grickanje. U benzinskoj postaji nije bilo puno svijeta, ali su svi bili s maskama. Šetajući postajom i tražeći što će kupiti, više puta je prošla kraj jedne ženske osobe. Obje su se čudno gledale, ali nisu ništa progovarale. Tek kada su stigle na kasu da plate račun, shvatile su da nešto ne štima. Skinule su maske i slatko se nasmijale. Bile su to dvije dugogodišnje bliske prijateljice, koje se viđaju bar jednom tjedno.

Priča našeg kolege nas je rastužila. Maska je uništila svaki socijalni kontakt, a posljedice svega su još neistražene. Sve to vrijeme kreatori kaosa se druže, uživaju i smiju se našoj naivnosti.

Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Holandez
3 godine prije

Tacno tako i u Nizozemskoj ministri imaju terevenke bez maski bez distanciranja i niko nista a stavili su drzavu i narod pod karantenu . Koja blamaza .

fićo
3 godine prije

Slikovita priča,a to su samo maske,di je sve drugo.Šta bi se desilo da u prirodi naprave prepreke pticama da preleću.Nešto tako se i desilo kad je Orban postavio žičetinu duž granica svoga carstva pa su se na nju nasukavali jeleni i srne zbog ljudskog zla.

Robi
3 godine prije

Ako uvažimo ovu definiciju socijalne distancije, onda je sve kristalno jasno.
https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=56926

bumbar
3 godine prije

Težina zarazne bolesti je definirana indeksom koji je nazvan DALY (Disability-Adjusted Life Year).
Ovaj indeks za određivanje TEŽINE ZARAZNE BOLESTI uključuje:
1) broj umrlih
2) očekivano preostalo trajanje života u trenutku smrti u godinama
3) broj novooboljelih u populaciji
4) nesposobnost uzrokovana bolešću
5) prosječno trajanje bolesti do remisije ili smrti u godinama
Koliko su drakonske mjere za suzbijanje COVIDa-19 SRAZMJERNE TEŽINI ove zarazne bolesti?
Hoće li nam Stožer ikada reći koliki je indeks DALY za korona virus, a ne svakodnevno širiti paniku izvikujući brojeve bez ikakvog znanstvenog konteksta?

Stara kuka
3 godine prije

Bilo bi dobro kad biste stavili izvorni članak gdje je objavljena fotografija i napisali tko su ti ljudi na fotografiji poimence. Ja recimo ne prepoznajem nijednog od njih i netko zlonamjeran bi lako mogao “zakucati” i reći da je ova fotografija mogla biti snimljena bilo gdje i bilo kada i da ne dokazuje ništa. I nažalost bio bi u pravu. Nemojte im davati municuju u ruke.

Nego je’l to Logično pod nekakvim ddos napadom ili samo ima jako puno čitalaca trenutno? Jer meni stalno javlja probleme s bazom podataka ili nedostupnost.

Jxlspsp
3 godine prije

A što ste vi očekivali? Znamo da Plenković nije morao ići u izolaciju kao ni Hrebak. Saborski kafić je radio cijelo vrijeme karantene. A ići sam u polje se kažnjava 8000 kuna.

nekoime
3 godine prije

Neće corona svoje tvorce.

Zvrk
3 godine prije

Tipičan clickbait naslov. Ovo bih očekivao na mainstream portalima.

Max
3 godine prije

Sve nas veslaju moćnici.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Normalno da nam se svima smiju! Gledajte samo koliko su opljackali politicari ove nase balkanske predjele pa nikome nista! Naprotiv, dodu izbori a narod izabere uvijek najvece zlo. Onda kad dode vrijeme za akciju, ti isti bjeze u sumu ,na selo ili se mole od jutra do mraka da njih postede cjepiva i gorke sudbine.
Neki pokusavaju nabavljat kojekakve lazne potvrde i sl. Svi ko jedan pjevaju u glas “ja sam mali i nemogu nista! ” Ne da nam se smiju nego umiru od smijeha i s zadovoljstvom tjeraju policiju i vojsku na svoju bracu i sestre za malo bolju placu…

Herman
3 godine prije

Kako ono kaže tekst u filmu Vinetu “Fantjeki zemite poške vroke indijaneri (stožer) prehajajo”, neće ova guba bez sile zapamtite to.
Nije ni on 91. otišla bez siole pa neće niti ovo, šta prije svi to shvate bolje pa sve nas.

Alex
3 godine prije

A, jbg, nisam ni ja poznao susjedu, koja je već 20 god zaljubljena u mene.😭
Sreća, pa nije ni ona mene.😆

Velebitaš
3 godine prije

Đubrad masonska

znalac
3 godine prije

pa tako je to stavi narodu brnjice , cipuj ih , zaplasi , oderi kako god . U Srbiji izvrsitelji tiranisu sirotinju za neke sitne neplacene racune koje posle sa kamatama i njihovim napojnicama naduvaju toliko da neki ostanu bez stanova i kuca . Doduse ici ce to dok prvi izvrsitelj ne izgubi glavu a to ce biti vrlo uskoro . S druge strane neki tajkuni duguju za struju , poreze , duguju radnicima milijune evra i nikom nista . Inace odrastao sam u Srbiji , ali sad zivim u USA . Pre par nedelja odem biciklom vozeci se pored jezera na jedan privatni parti u Lake Forest , IL ( zona gde zive najveci bogatasi u ovom delu Amerike , gde su kuce i po 20-30 miliona $$ ) , i naravno mene je kolega pozvao , inace tamo obican svet nemoze ni prici , jer postoje nekoliko zona… Čitaj više »

Talaj
3 godine prije

Idite već u p.m. sa tim kukanjem zbog maski i “nepravde” kako mi moramo a ONI ne moraju! “Nizozemci su na osnovu svojih istrazivanja zakljucili da maske ne pruzaju nikakvu zdravstvenu zastitu, i kao takve su neucinkovite…” NIJE TAČNO! Maske itekako imaju funkciju ali ne da zaštite one koji ih nose, nego druge, koji ih eventualno ne nose, od naših kapljica prilikom kijanja, kašljanja, govora ili disanja. Dakle, kada bi svi nosili maske, tamo gde treba, pre svega u zatvorenim prostorima, ne bi se sigurno potpuno zaštitili ali bi dobrim delom bila manja mogućnost širenja zaraze. Zato prestanite da lupetate i to zovete “brnjicom” koju nam je neko “stavio” iz nekog nedefinisanog razloga da bi nas kinjio! To spada u ravnozemljaštvo, reptilijanstvo, 5G mrežomaniju i slične budalaštine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.