Parodija od posljednjeg Obaminog govora kao predsjednika SAD-a

Michel i Barack Obama
24 komentara

44. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Barack Obama, održao je oproštajni govor u Chicagu, gradu u kojem je počeo graditi političku karijeru. Nakon njega će 20. siječnja na dužnost stupiti republikanski kandidat Donald Trump, izabran za predsjednika u studenom prošle godine.

Obama je govorio o prednostima demokracije. Jedna od njih, po njegovom mišljenju, jest da je Amerika zemlja doseljenika, iako je njegova administracija deportirala najviše ilegalnih imigranata u povijesti SAD-a, 2,7 milijuna između 2009. i 2016. godine.

Demokracija je bila ključna točka u njegovom posljednjem govoru.

“Mi smo svi stvoreni jednaki, stvoreni od tvorca da živimo u slobodi (…) Naša prava nikada nisu bili tako dobro poštovana. Demokracija ulijeva osnovni osjećaj sigurnosti”, rekao je Obama.

Predsjednik “dobro provedene” demokracije je tijekom njegovih osam godina vladavine SAD uveo u sedam ratova, a samo je u Irak poslao 162 000 vojnika.

Govorio je i o smanjenju siromaštva, iako, prema statistikama Ureda za ekonomske analize (Bureau of Economic Analysis), svaki sedmi Amerikanac živi u siromaštvu, a 39,5 % posto Amerikanaca ovisi o bonovima za hranu s kojima kupuju osnovne životne potrepštine.

“Naše gospodarstvo ne raste tako brzo kao što očekuje srednja klasa”, rekao je demokrat koji je javni dug Sjedinjenih Država uvećao s 10 600 milijardi na 18 500 milijardi dolara pri odlasku.

Obama napušta Bijelu kuću s 14,7 milijuna nezaposlenih, ali je svejedno pozvao “radnike na osnivanje sindikata, te da poslodavci ispune svoje obveze prema njima na najbolji mogući način”.

“Islamska država ne može pobijediti našu zemlju”, rekao je dobitnik Nobelove nagrade za mir u 2009. godini i istaknuo njegove napore u borbi protiv ekstremizma i netolerancije. Međutim, tijekom svog mandata je odbio uspostaviti suradnju s Rusijom, čime bi se efikasno i učinkovito iskorijenila “Islamska država” i svi drugi oblici terorizma.

Zbogom Obama, i ne vraćaj se…!

michel obamaoproštajni govor
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
7 godine prije

Njegov govor kao i njegova “vladavina”, ni za glavu ni za rep, malo smrdi – malo miriše, malo svjetlo – malo tama, malo očaj – malo nada, začinjeno sa puno ideologije i demagogije, i sve to nabacano bez ikakvog reda, smisla i međusobne povezanosti. A da ima i poneka pametna stvar, ima. Kao ona o sindikatima i poslodavcima. Naknadna pamet, koja možda uopšte nije naknadna, jer je to znao i ranije, ali ništa nije uradio po tom pitanju dok je “vladao”, što potvrđuje ono o demagogiji. A kada se samo sjetim koliko je svjetla i nade probudio u ljudima kada je prvi put izabran za predsjednika SAD, i kod kuće i u svijetu….najradije bih sada izlajao gomilu prostota i vulgarnosti, ali sam obećao uredniku da ću se kontrolisati. Sve u svemu, šteta što ne postoji neka velika gumica za brisanje kojom bi se lako, brzo, jednostavno i bez posljedica iz… Čitaj više »

čitatelj portala
7 godine prije

Pa bolji govor se od njega nije mogao ni očekivat.
Sad će pisat memoare. Već je dobio izdašni iznos. Ako ima zainteresiranih, neka se jave. Hahahaha

vv-olt
7 godine prije

Do your worst, Obama, you petty, vindictive little man.
You had the chance to do great things but you decided instead to defile and cheapen the office of the President.

You are shame on the USA.

You could have done so much better but you couldn’t rise above your “community disorganizer” roots nor your own narcissism.

Obama’s “blood-soaked 8 years…”

Obama’s dances and love with the terrorists…

THAT, above all, will be your legacy.

Ravio
7 godine prije

Obama je posijao kaos sirom svijeta, doveo svijet pred treci svjetski rat -nuklearni rat.

Pokusao je poslati bijelca iz Europe da ubija bijelca na sjeveru Europe.
Ostvario da Arapin ubija Arapina.

Na kraju je poput Nerona uzviknuo poslije mene potop pa je pokusao izazvati gradjanski rat u Americi, zagorcio Trumpu ulazak u Bijelu Kucu, tako nisko i podlo od sitne i militarsticke duse.

Tonny
7 godine prije

Assad must go…
One terrorist-lover has gone…
This one has gone to the heap of rubbish for ever.

Baba Vanga
7 godine prije

Sta da kaze covjek na sve ovo sto hvali Obmana,ja zivim u zapadnoj Evropi i i vrlo dobro se sjecam zivota do pada Berlinskog zida i sada,nadam se ipak bice bolje jer ovo sad je samo pljacka i otimanje

jale
7 godine prije

Obama je okorjeli ratni zločinac kao i njegov prethodnik Bush i samo i jedino u tom kontekstu treba pisati o njemu.

Zvrk
7 godine prije

Mislim da je on sam čak i vjerovao u vlastite riječi tokom kampanje, ali relativno brzo je shvatio da je on običan lutak na koncu korporacijskih elita koje vode kolo.

mars
7 godine prije

Preporučujem pogledati portal “globalcir”, rubrika “analize”, članak pod naslovom “Odlazak Obame: Yes, nisam mogao!” Zaista fenomenalna analiza.

kolo
7 godine prije

A former British ambassador to Russia has revealed he played a significant role in bringing the Donald Trump ‘dirty dossier’ to the attention of the American intelligence services.

Sir Andrew Wood said he spoke to Republican senator John McCain at an international security conference in November about the existence of material that could compromise the president-elect.

Mr McCain subsequently handed the document, which contained allegations of lurid sexual behaviour by Mr Trump in Russian hotels, to the head of the FBI.

PanSlaven
7 godine prije

kakva je ovo pošast sa komentarima na jeziku okupatora?

Georgij Žukov
7 godine prije

Plachipicka je povjest i to je jedino pozitivno u njegovom mandatu.

goltanco
7 godine prije

General Errol R. Schwartz zaduzen za sigurnost inaguracije Trupa dobio otkaz a stupa na snagu 20 sijecnja 2017 u 12:01
Iza ovog djela je odlazeci Caligula.
Teren se priprema za atentat na Trumpa.
Smrt NATO paktu, zivio Trump.

Kobajaši
7 godine prije

Nebitan lik koji ume lepo da plače i verovatno nosi pelene da se ne upiša kada ga stigne neka sreća.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI