fbpx

Pentagon za novu strategiju “skrivene invazije” protiv Rusije i Kine izdvaja 135 milijardi dolara

David Goldfein

Američka vojska razvija novu vojnu strategiju za borbu protiv Rusije i Kine, a njena bit je provesti “skrivenu invaziju” duboko u teritorij neprijatelja koristeći sve rodove vojske. Pentagon se nada da će mu taj pristup vojsci pružiti “asimetrične prednosti” u borbi protiv neprijatelja.

Ovu je strategiju potvrdio zapovjednik američkog ratnog zrakoplovstva, general David Goldfein, koji je dodao kako je za američku vojsku ovaj projekt “reakcija” na ruske i kineske prijetnje.

U razvoj nove strategije će se uključiti sve vrste trupa. Cijeli proces trebao bi trajati oko godinu dana, a koštat će 135 milijardi dolara. Novi “nevidljivi” borbeni zrakoplova F-35 će u tome igrati glavnu ulogu i bit će neka vrsta zračnog stožera koji će koordinirati napad. Koordinirane akcije kopnenih snaga, zrakoplovstva i mornarice bi Pentagonu trebale pružiti takozvane “asimetrične prednosti” u odnosu na neprijatelja, koji će se morati nositi s problemima u svim smjerovima.

Strategija na neki način podsjeća na taktike “trojanskog konja”. Osim toga, glavna ideja je da se ne napadaju jake, nego slabe točke neprijatelja.

“Za nas je to temeljna promjena u kulturnim i tehničkim terminima. Istovremeno, informacije o takvim događajima služe za zastrašivanje, kao što je slučaj s bilo kojim najnovijim oružanim sustavima, kada neprijatelj ne može biti siguran u njihovo stvarno postojanje i učinkovitost”, dodao je general David Goldfein.

“Zapravo je riječ o vođenju masovnog informacijskog rata u stvarnom vremenu, tijekom kojeg će se skrivati ne samo avioni i podmornice, već i kopnene trupe”, objašnjava Telepolis.

Strategija je bez sumnje inovacija, ali još nije poznato kako to tehnički postići.

S. Lisovski: “Trojanski konj” u Rusiji je liberalna peta kolona i na to treba paziti

U globalnom informacijskom ratu svatko treba naučiti prepoznati ono što potencijalni protivnik želi učiniti. Ponekad to mogu biti vrlo zanimljive informacije, ponekad obične prijevare, rekao je ruski novinar i analitičar Sergej Lisovski, komentirajući vijest o mogućoj “skrivenoj američkoj invaziji” generala Davida Goldfeina na Rusiju.

Pentagon govorimo o prednostima koje američka vojska može steći “skrivenom invazijom” duboko u teritorije potencijalnih protivnika. Pojedinosti strategije koja se razvija nisu objašnjene, ali se može pokazati da je riječ o nekoj vrsti probnog balona novog vala informacijskog sukoba između zemalja Zapada i Istoka.

“Vrlo dobro znamo da naši neprijatelji svoje glavne operacije u pravilu provode tajno i ne objavljuju ih u medijima prije nego se pokrenu”, rekao je Lisovski.

Ipak, nakon vijesti o namjerama američke vojske da napade provede duboko u Rusiji su se odmah pojavila mnoga pitanja.

“Činjenica je da je naš teritorij ogroman. Međutim, kao što su pokazali prethodni osvajački ratovi, nitko od njih nije mogao stići do Urala. Što znači “skrivena invazija“? Je li ta vojna tehnologija skrivena pod nevidljivom kupolom? Je li to korištenje novih informacijskih tehnologija ili je to potpuno novo tehnološko oružje usmjereno protiv nas? Provoditi takvu invaziju, kako pišu, “duboko u teritoriju”, zapravo znači zauzeti nekoliko naših gradova i drugih naselja. Ali to više nije skrivena invazija, već otvoreni vojni napad, što može biti vrlo nepovoljno za same Amerikance. Najvjerojatnije se za našu zemlju pripremaju sasvim drugačiji planovi koje njihovi autori ne žure iznijeti u javnost”, pojašnjava ruski stručnjak, za kojeg je cijela ova priča obična glupost.

Prema Lisovskom, sve informacije danas treba provjeriti i ponekad možete dobiti vrlo zanimljive informacije, a ponekad i raskrinkati obične krivotvorine, čiji je vrlo jednostavan cilj odvratiti pozornost analitičara, uključujući vojsku, od drugih, ozbiljnijih zadaća u osiguranju obrane Rusije.

“Ako govorimo o “trojanskom konju“, oni su oduvijek pokušavali utjecati na nas, još od vremena Gorbačova, a pogotovo Jeljcina. Dobro se sjećam kako su počeli uništavati sovjetsko obrazovanje, koje se smatralo jednim od najboljih na svijetu, jer su naša poduzeća bila uništena. Tada su imali samo nekoliko godina da unište naše gospodarstvo i industriju. I danas Zapad nastavlja izdvajati sredstva za “petu kolonu“, kojoj je cilj u zemlju uvesti takozvane liberalne vrijednosti. To je prava skrivena invazija. A kamo to vodi, možemo pogledati u primjeru Obojenih revolucija koje su provedene u zemljama sjeverne Afrike i Ukrajini”, rekao je stručnjak.

Također je istaknuo da se u njemačkom izdanju spominju slične akcije Sjedinjenih Država protiv Kine, uz napomenu da bi za Ameriku bilo izuzetno korisno da pokvari rusko-kineske odnose, jer bi to automatski dovelo do slabljenja i Rusije i Kine.

“Sada nam je vitalno potrebno zajedništvo s tom civilizacijom, koja je stara više od 5 tisuća godina. Također je vrlo važno poduzeti sve napore za očuvanje vlastitog državnog sustava, iako on danas ima neke nedostatke”, rekao je Sergej Lisovski.

Podsjetimo da će prema riječima načelnika glavnog stožera zrakoplovnih snaga Sjedinjenih Država, generala Davida Goldfeina, uvježbavanje provedbe strategije “skrivene invazije” koštati američke porezne obveznike 135 milijardi dolara, a glavnu ulogu u projektu imat će zrakoplov F-35.

Ali prema ruskim vojnim stručnjacima, američka vojska u ovom smjeru neće postići nikakav uspjeh, obzirom da je Ruska Federacija gotovo dovršila izgradnju kontinuirane protuzračne obrane, a borbeni zrakoplovi F-35 za moderne ruske zračne obrambene sustave nisu nepremostive zadaća.

Telepolis

Gen. David Goldfein building the Air Force of the future

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
59 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Branko
Gost
Branko
1 godina prije

Totalno isprani mozgovi

DAWOR
Gost
DAWOR
1 godina prije

Kinezi i Rusi nek se probude jer će si inače uskoro naći agresivnog Ujaka Sama u dnevnom boravku……..

igi
Gost
igi
1 godina prije

rusija i kina moraju razviti nove tehnologije u borbi s amerikom….eto moja malenkost predlaže….sklopiti tajne dogovore s meksičkim i kolumbijskim narko kartelima i pružiti im logističku podršku u liferovanju bijelog i žutog na ulice američkih gradova…amerika za 10 god postaje happy land lišena militarizma i neofašizma.

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
1 godina prije

S kolumbijcima i meksikancima su savez već sklopili amerikanci i NATO, i sa aganistanskim talibanima koji rade heroin, i sa albancima koji uzgajaju marihuanu. Kolumbija ulazi u NATO. NATO je ušao u Afganistan i ne izlazi, a Albanija i Kosovo su maltene 51. i 52. država USA. Zanimljivo! Koliko ja shvatam svi glavni svjetski proizvođači tri glavne vrste droge.

Šok
Gost
Šok
1 godina prije

dvije trećine ovog novca će završiti u privatnim džepovima
usa vojska zna kako se radi posao

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Nesto razmisljam sta mogu napraviti sa tako malo para. sa F-35 mogu letati oko Rusije i tako odvracati paznju, za nesto ozbiljnije nije. Skriveno uci u RF mogu preko interneta. Onda su sigurni da su fizicki nevidljivi. Otprilike bataljon hakera kostace ih 135 milijardi godisnje sa svim pentagonovskim provizijama. Bojim se da ne prezumu ruske porno sajtove i one prelijepe ruskinje ne zamljene razvaljenim americkim kalasturama. To bi bila nepopravljiva steta za citavu planetu.

igi
Gost
igi
1 godina prije

..bolest nije ono samo što boli…

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije

Kupovina naj skuplje magle u povijesti?

Adriana
Gost
Adriana
1 godina prije

Poanta je na “koštati”.
A “onaj” uopće nije nevidljiv, a uporabljiv će biti ako Izraelci uspiju ponešto dovesti u red i nadograditi.

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

Još uvijek se razbacujemo lovom?

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Sve ce to da ode na vikendice, automobile, jahte, onda troskovi skolovanja dece na prestiznim koledzima, putovanja, bitno je da novac ostaje u drzavi a vojsku ko j*be???

Sovonarola
Gost
Sovonarola
1 godina prije

Vjerojatno je to iscurio scenario za novi hollywoodski film tipa lov na crveni oktobar ili firefox.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Za tako nesto suludo najbolje vreme je proslo 90-ih tako da sada mozete samo da izmisljate nove vojne izdatke za nemoguce misije i onda primate vise para a ne ratujete, kriza i napetost je dobra za biznis, sada je samo bitno drzati visok nivo tenzija a da pri tom ne izbije rat.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

@Riddick:
USA,DOM TENZIONERA !-SECTION FOR PROTECTION
SALE:
”CIGLA”BRICK FOR EVER AND EVERYWHERE?

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Ahaahah?, Umpah hard core nigga forever…
Smeh je lekovit, Umpah je lekar.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Grade,izgleda,veliku ”vojnu” stealth ciglanu?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Suplja prica ali ukazuje da se stvarno spremaju , ovo je slicno onom cirkusu prije meča u boksu…

Podravec
Gost
Podravec
1 godina prije

Heb,li mamicu svoju ,ove nazivati luđacima je uvreda za luđake……..

Srboljub Srboljubović
Gost
Srboljub Srboljubović
1 godina prije

Rusija treba odmah tj. što prije testirat u realnim borbenim uvijetima Posejdon sa velikim tsunamijem ili Avangard sa velikim meteoritom u kontinentalni dio nenaseljene prerije da pri prestanu režati i lajati te izazivati vraga.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Kazu da ce klimatske promene i onako potopiti priobalne gradove Amerike narocito istocnu obalu…
https://bit.ly/2SjFMAp

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

@Riddick:
Božji vodokotlić?

Jaran..
Gost
Jaran..
1 godina prije

Zvaka za seljaka iz nebraske ili kansasa..

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Američka vojska će se probit u duboku dubinu Rusije, bit će tako nevidljiva da američki vojnik neće vidit jedan drugoga niti će vidit ikakvu vojnu opremu, ali u stvari neće vidit ni rusku zemlju . . . kad CNN objavi da se nevidljiva američka vojska nalazi u dubini Rusije svak ko kaže kako to nije istina, jer niko je nije vidija, CNN će to proglasit ”fake news” jer se nemože ni vidit ono šta je nevidljivo. Ako triba, američki predsjednik će donit posebni zakon koji će definirat šta je točno voidljivo, a šta je nevidljivo.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

@Moreno:
Nevidljivi američki presjednik će vrlo vjerovatno 24 sata na TV-u držati nečujne govore na ( )u zagradi je nevidljivi CNN?

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije

I Hitler se probio u dubinu Rusije no problem je bio sa izlaskom

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

?
Pa pamet je nevidljiva ?

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Neka je netko konacno uspio nadmasiti Max Bunckera i njegov legendarni strip-Alan Ford. Mislio sam da je to nemoguce!

....
Gost
....
1 godina prije

Super plan uz par malih nedostataka.
1. Koja sila kopnene vojske treba da zauzme podrucja u unutrasnosti neke drzave
2.kako tu istu silu dopremit da nitko nevidi
3.kakvu logistiku ce imat ta vojska koja ce radit na tome da bude opkoljena(sami sebi napravit kotlove, pomoc Rusima u njihovoj taktici)
4.nac budale koje su spremne na takav zadatak u Kini i Rusiji
5.cak i da to nekako uspije(neznam pod kojim uvjetima) sta se te drzave nece branit i uzvratit sa svim sto imaju po drzavi koja ih napala
A najgore od svega, jako puno tamo ima budala koje vjeruju da je tak nes ostvarivo i daju ogromne novce za …..

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Dopremiti silu koju niko ne vidi – to zvuci kao bakterioloski rat.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

@…. :
Odgovor na svih 5 pitanja:
NE ZNAM SINKO !
ALI ONAJ TKO NE PITA,
NIKAD NIŠTA NE NAUČI !

Njonjobobo
Gost
Njonjobobo
1 godina prije

Hebe lud zbunjenog

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Kaze Burt da imaju uredjaj za masovnu teleportaciju… Samo nek ostane medju nama ne sirite dalje… To bi trebalo da bude iznenadjenje..

Podravec
Gost
Podravec
1 godina prije

……puste priče! za to daju ogromne novce!

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Američke će se trupe iskrcati direktno u Sibiru, navući logoraške uniforme i početi raditi poslove po nalogu ruskih stražara.

Mate
Gost
Mate
1 godina prije

Blef i to loś, ne znaju šah pa se oslanjaju na poker.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije

Ovaj je genijalac.
Krenulo ga, otkad su ga Srbi srušili onog puta u F-16.
Treba lovu za zrakoplovstvo. A Trump daje lovu za svemir.
Pa se dosjetio. Kao profesor Baltazar.
Da vidi kako to rade Hrvati i Srbi.
Vidio da Hrvati drpišu lovu pišući kojekakve strategije.
Za koje poslije nitko ne pita. Nego naruče novu.
Još skuplju. I bezvezniju.
A i Srbi nisu loši u tom sportu. I njima je to napeto.
Ne daju Hrvatima pred sebe.
P.S.
Ako na vatru stavimo vodu, ugrijati će se. To znamo.
A sad, je l’ možemo o nečemu ozbiljnijem?

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije

SAD su radile i rade na stvaranju bespilotnih nevidljivaca, sa specijalnom elektroprovodljivom oplatom za njih, koja letjelicu čini nevidljivom, ne samo za radare već i ljudski vid. Takva ”električna koža” mijenja svoje karakteristike ovisno od pozadine, neba, tla, na njenoj putanji. Sada se radi i na minijaturizaciji i umjetnoj inteligenciji (npr, ”rojenje” dronova).
Samo…. i drugi rade na tome.
Još 1970-tih godina, u sovjetskom Institutu za probleme upravljanja, grupa akademika M. Prangišvilija (doktori nauka A. Anuašvili i N. Maklakov) otkrila je novi način lociranja kojim se ne zahvaća sam cilj, nego trag što ga on ostavlja za sobom u okolnoj sredini. Princip je jednostavan. Svaka letjelica, krečući se zrakom, ostavlja iza sobe ”rep”, složena vrtložna strujanja.
Tijekom pokusa sa 100% su zahvaćali u pozadini industrijskih objekata, letjelicu minimalnog radioodraza, efektivne površine refleksije od 0,2 metra kvadratna. Sa ondašnjom opremom.
Da bi letjelice bile sasvim nevidljive, morali bi nekuda maknuti sav zrak sa Zemlje.
Ali, bez njega avioni ne lete.
A netko mora i disati.
P.S.
To je trka, Rade i jedni i drugi.
Za to imaju dovoljno pameti i znanja i jedni i drugi.
A pristiže i treći.
Razlika je jedino u količini utrošene love.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

E, da Averele, to bi bilo to oružje. Još ako ga opreme zaraženim insektima i krenu u bakteriološki rat…još jedan komentator je vidio tu mogućnost.
Meni je zapelo za oko u članku ono:” Pokušali su nam uništit obrazovanje koje je bilo među najboljima u svijetu, a poduzeća su nam bila uništena…”.
Uvijek iste metode ‘liberala’.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

U pravu ste. Biološko oružje je ogromna opasnost.
A luđaka koji imaju resurse, a ta ideja im je vrlo privlačna, ne fali.

Macan.
Gost
Macan.
1 godina prije

“Skrivena invazija” kosta 135 milijardi dolara, o kojoj pisu svjetski portali. Pametnom dosta.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Ne bih bas tako lako otpisivao strategiju koja je uspjesno podjarmila Europu i jos dobar dio svijeta.Ono o cemu ta strategija govori je da se mic po mic instaliraju liberali,prvo u medije a onda i u politicke stranke a nakon toga svugdje.Ne govori uzalud ovaj Lisovski o liberalnoj petoj koloni.
Imas formalnu podjelu lijevo-centar-desno a svi isto pricaju i rade,kako to?

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije

Već nekoliko dana pratim Logično i vidim problem s nedostkom tema vezanih za omalovažavanje USA, a veličanje Rusije i Kine. Ovo je još jedan pokušaj. Što je, ispucali smo se.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Veci problem imaju MSM u Hr. koji u pokusaju velicanja SAD i omalovazavanja Rusije i Kine izazivaju sprdnju cak i kod domacica koje ne prate politiku.

Macan.
Gost
Macan.
1 godina prije

@Ad astra, mi zivimo u demokratskim drustvima ( istini za volju pomali ekscentricnim) gde svi imaju pravo da izkazu svoje misljenje, pa takodjei i vi, to vam pravo nemoze niko uzeti. Takodje imate pravo da se postavite na stranu koju hocete. Ali ni meni nemoze nitko uzeti pravo da procjenim na cijoj ste strani vi. Vi vec nekoliko dana pratite Portal Logicno iz kojeg se nedvosmisleno vidi na kojoj strani stoi ogroman dio citatelja ovog Portala. Ima jako puno visoko eksponiranih gradjana Amerike koi su i sami vrlo kriticni po pitanj americke heremonije, kao sto su William Egdal te Kraig Roberts inace glavni ekonomski savjetnik u vladi Ragana, koi je u svojoj nedavno objavljenoj knjizi rekao da Amerikom vladaju psihopate i sociopate, te da evropa treba sto prije da otkaze NATO da bi spasila Evropu i svjet, a da Evropa treba sto bolje da suradjuje sa Rusijom jel je Rusija Evropa. Ad astra, ostanite pri svom ubedjenju koje ste zauzeli , a ja se nadam da nece trajati 20 godina kad americki zalazak ispod horizonta bude vidljiv.

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije

Poštovani, moj komentar nije bio usmjeren glorificiranju Amerike niti omalovažavanju Rusije. Čak dapače, slažem se s tezom da Rusija i Europa imaju dosta zajedničkog i da suradnja znači samo dobro za obje strane. Moj komentar je usmjeren prema nekritičnom i diletantskom pisanju o ozbiljnim temama. Vrlo interesantne teme se analiziraju na razini dječjeg vrtića, a toliko toga bi se dalo raščlaniti. Provociram intelektualce da se uključe u podizanje kvalitete portala Logično. Inače, moji komplimenti portalu, ali može biti puno bolji.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

US general diletant, koji piše o “nevidljivom” napadu i to u dubinu ogromnih zemalja. Normalno da je predmet sprdnje .
Ili treba još i još i još izvuči novaca za nikad dovršeni F-35 projekt?

giordano bruno
Gost
giordano bruno
1 godina prije

Kineski vojni strateg: Slomićemo Ameriku, a da ne ispalimo ni metak

maliboro
Gost
maliboro
1 godina prije

Tako će i biti , Kinezi ne lupetaju gluposti i ne prijete – ali ono što kažu biti će.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

@giordano bruno:
Kineska vojna strategica:
Začevapčićičemo Ameriku sa lukom?

maliboro
Gost
maliboro
1 godina prije

Normalnom čovjeku je neshvatljivo na koje gluposti oni bacaju novac.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Pa oni ustvari novca ne bacaju na gluposti. S tim novcem ruše države in menjaju vlast svugdje, gdje imaju mogučnosti. Novac štampaju za svoje strane plačenike i strane korumpirane političare. USA sa podmičivanjem osvaja svet. Nadajmo se, da neko tom zlu stane na rep, pa mu zavrne vrat.

GoranZemun
Gost
GoranZemun
1 godina prije

Nemoj samo da iskrsnu na sred nekog nuklearnog poligona u Rusiji. Dezintegrisanje se može računati u nevidljivost.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Što god ovaj lutak u uniformi baljezgao, ostaje jedna očigledna činjenica: aktivni visoki časnik američke vojske govori o razvoju strategije dubinskih udara po Rusiji, unutar godinu dana. Dakle, ne o samoobrani, već o dubinskim udarima.

Da li taj debiletičar lupa izmišljotine, ili je u pitanju neka realna strategija ( EMP udari sa pre-postavljenim uređajima koji se ilegalno dopremaju u Rusiju kako bi onesposobili obranu, ispuštanje dnk-baziranih bakterioloških agensa također dopremljenih u Rusiju kao hrana ili neka druga roba, ili neki treći plan) nije u ovom kontekstu ni bitno.

Ako ovakva jasna i otvorena najava napada nije razlog za lansiranje preventivnog i sveobuhvatnog nuklearnog udara po cjelokupnoj teritoriji usa i uk, onda ne znam što je. Luđaci u washingtonu neće nikada stati sami od sebe, to je svakom pametnom jasno. Čekati na njih da krenu sa svojim dijaboličnim planom, kakav god bio, nije dobro. Onaj koji lansira prvi, proći će daleko bolje, sve simulacije to pokazuju. Rusija treba preuzeti odgovornost za zaštitu svog stanovništva i ne glumiti naivnu Mare kao početkom ’41, kad im se to obilo o glavu i rezultiralo sa 27 miliona mrtvih rusa.

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
1 godina prije

146 mlijardi print & share bezvrijednih krvavih papirića koji svoju moć zahvaljuje kriminalnoj sprezi pojedinih država, organizacija, porodica i pojedinaca, i milijardama idiota koji, za njih i radi njih i za njima, trče i troše dragocjenu životnu energiju, svoju i mnogih drugih, pa se pitaju što su vječito nesretni, umorni i bolesni.

Amerika
Gost
Amerika
1 godina prije

Polako Amerika uzima sve pod svoju kontrolu.

october
Gost
october
1 godina prije

drzave se urusavaju iznutra, impolzijom primjer yugoslavije libije sirije najveci sljam proglasis borcima za sloodu plus ako postoje narodi i vjere u toj drzavi eh onda je sve lakse. sta ja vatikan ili carigrad poduzeo da smiri istu vjeru? NISTA! cak su njihovi vojnici popovi i svecenici blagoslivali oruzje. dakle u kini ce ameri financirati muslimane u rusiji isto tako, oni su sad prooane duse boraca slobode

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

Kroz kazahstan pa u mongoliju.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

David Goldfein je hazar

nestrpljivi
Gost
nestrpljivi
1 godina prije

ti ameri eeeeeee……borba za resurse i protiv konkurencije…ma bljak

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
59
0
()
x