Pentagon za novu strategiju “skrivene invazije” protiv Rusije i Kine izdvaja 135 milijardi dolara

David Goldfein
57 komentara

Američka vojska razvija novu vojnu strategiju za borbu protiv Rusije i Kine, a njena bit je provesti “skrivenu invaziju” duboko u teritorij neprijatelja koristeći sve rodove vojske. Pentagon se nada da će mu taj pristup vojsci pružiti “asimetrične prednosti” u borbi protiv neprijatelja.

Ovu je strategiju potvrdio zapovjednik američkog ratnog zrakoplovstva, general David Goldfein, koji je dodao kako je za američku vojsku ovaj projekt “reakcija” na ruske i kineske prijetnje.

U razvoj nove strategije će se uključiti sve vrste trupa. Cijeli proces trebao bi trajati oko godinu dana, a koštat će 135 milijardi dolara. Novi “nevidljivi” borbeni zrakoplova F-35 će u tome igrati glavnu ulogu i bit će neka vrsta zračnog stožera koji će koordinirati napad. Koordinirane akcije kopnenih snaga, zrakoplovstva i mornarice bi Pentagonu trebale pružiti takozvane “asimetrične prednosti” u odnosu na neprijatelja, koji će se morati nositi s problemima u svim smjerovima.

Strategija na neki način podsjeća na taktike “trojanskog konja”. Osim toga, glavna ideja je da se ne napadaju jake, nego slabe točke neprijatelja.

“Za nas je to temeljna promjena u kulturnim i tehničkim terminima. Istovremeno, informacije o takvim događajima služe za zastrašivanje, kao što je slučaj s bilo kojim najnovijim oružanim sustavima, kada neprijatelj ne može biti siguran u njihovo stvarno postojanje i učinkovitost”, dodao je general David Goldfein.

“Zapravo je riječ o vođenju masovnog informacijskog rata u stvarnom vremenu, tijekom kojeg će se skrivati ne samo avioni i podmornice, već i kopnene trupe”, objašnjava Telepolis.

Strategija je bez sumnje inovacija, ali još nije poznato kako to tehnički postići.

S. Lisovski: “Trojanski konj” u Rusiji je liberalna peta kolona i na to treba paziti

U globalnom informacijskom ratu svatko treba naučiti prepoznati ono što potencijalni protivnik želi učiniti. Ponekad to mogu biti vrlo zanimljive informacije, ponekad obične prijevare, rekao je ruski novinar i analitičar Sergej Lisovski, komentirajući vijest o mogućoj “skrivenoj američkoj invaziji” generala Davida Goldfeina na Rusiju.

Pentagon govorimo o prednostima koje američka vojska može steći “skrivenom invazijom” duboko u teritorije potencijalnih protivnika. Pojedinosti strategije koja se razvija nisu objašnjene, ali se može pokazati da je riječ o nekoj vrsti probnog balona novog vala informacijskog sukoba između zemalja Zapada i Istoka.

“Vrlo dobro znamo da naši neprijatelji svoje glavne operacije u pravilu provode tajno i ne objavljuju ih u medijima prije nego se pokrenu”, rekao je Lisovski.

Ipak, nakon vijesti o namjerama američke vojske da napade provede duboko u Rusiji su se odmah pojavila mnoga pitanja.

“Činjenica je da je naš teritorij ogroman. Međutim, kao što su pokazali prethodni osvajački ratovi, nitko od njih nije mogao stići do Urala. Što znači “skrivena invazija“? Je li ta vojna tehnologija skrivena pod nevidljivom kupolom? Je li to korištenje novih informacijskih tehnologija ili je to potpuno novo tehnološko oružje usmjereno protiv nas? Provoditi takvu invaziju, kako pišu, “duboko u teritoriju”, zapravo znači zauzeti nekoliko naših gradova i drugih naselja. Ali to više nije skrivena invazija, već otvoreni vojni napad, što može biti vrlo nepovoljno za same Amerikance. Najvjerojatnije se za našu zemlju pripremaju sasvim drugačiji planovi koje njihovi autori ne žure iznijeti u javnost”, pojašnjava ruski stručnjak, za kojeg je cijela ova priča obična glupost.

Prema Lisovskom, sve informacije danas treba provjeriti i ponekad možete dobiti vrlo zanimljive informacije, a ponekad i raskrinkati obične krivotvorine, čiji je vrlo jednostavan cilj odvratiti pozornost analitičara, uključujući vojsku, od drugih, ozbiljnijih zadaća u osiguranju obrane Rusije.

“Ako govorimo o “trojanskom konju“, oni su oduvijek pokušavali utjecati na nas, još od vremena Gorbačova, a pogotovo Jeljcina. Dobro se sjećam kako su počeli uništavati sovjetsko obrazovanje, koje se smatralo jednim od najboljih na svijetu, jer su naša poduzeća bila uništena. Tada su imali samo nekoliko godina da unište naše gospodarstvo i industriju. I danas Zapad nastavlja izdvajati sredstva za “petu kolonu“, kojoj je cilj u zemlju uvesti takozvane liberalne vrijednosti. To je prava skrivena invazija. A kamo to vodi, možemo pogledati u primjeru Obojenih revolucija koje su provedene u zemljama sjeverne Afrike i Ukrajini”, rekao je stručnjak.

Također je istaknuo da se u njemačkom izdanju spominju slične akcije Sjedinjenih Država protiv Kine, uz napomenu da bi za Ameriku bilo izuzetno korisno da pokvari rusko-kineske odnose, jer bi to automatski dovelo do slabljenja i Rusije i Kine.

“Sada nam je vitalno potrebno zajedništvo s tom civilizacijom, koja je stara više od 5 tisuća godina. Također je vrlo važno poduzeti sve napore za očuvanje vlastitog državnog sustava, iako on danas ima neke nedostatke”, rekao je Sergej Lisovski.

Podsjetimo da će prema riječima načelnika glavnog stožera zrakoplovnih snaga Sjedinjenih Država, generala Davida Goldfeina, uvježbavanje provedbe strategije “skrivene invazije” koštati američke porezne obveznike 135 milijardi dolara, a glavnu ulogu u projektu imat će zrakoplov F-35.

Ali prema ruskim vojnim stručnjacima, američka vojska u ovom smjeru neće postići nikakav uspjeh, obzirom da je Ruska Federacija gotovo dovršila izgradnju kontinuirane protuzračne obrane, a borbeni zrakoplovi F-35 za moderne ruske zračne obrambene sustave nisu nepremostive zadaća.

Telepolis

Gen. David Goldfein building the Air Force of the future

Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Branko
5 godine prije

Totalno isprani mozgovi

Šok
5 godine prije

dvije trećine ovog novca će završiti u privatnim džepovima
usa vojska zna kako se radi posao

igi
5 godine prije

..bolest nije ono samo što boli…

Dub Miroslav
5 godine prije

Kupovina naj skuplje magle u povijesti?

Adriana
5 godine prije

Poanta je na “koštati”.
A “onaj” uopće nije nevidljiv, a uporabljiv će biti ako Izraelci uspiju ponešto dovesti u red i nadograditi.

Kažun
5 godine prije

Još uvijek se razbacujemo lovom?

Sovonarola
5 godine prije

Vjerojatno je to iscurio scenario za novi hollywoodski film tipa lov na crveni oktobar ili firefox.

Riddick
5 godine prije

Za tako nesto suludo najbolje vreme je proslo 90-ih tako da sada mozete samo da izmisljate nove vojne izdatke za nemoguce misije i onda primate vise para a ne ratujete, kriza i napetost je dobra za biznis, sada je samo bitno drzati visok nivo tenzija a da pri tom ne izbije rat.

Alen
5 godine prije

Suplja prica ali ukazuje da se stvarno spremaju , ovo je slicno onom cirkusu prije meča u boksu…

Podravec
5 godine prije

Heb,li mamicu svoju ,ove nazivati luđacima je uvreda za luđake……..

Srboljub Srboljubović
5 godine prije

Rusija treba odmah tj. što prije testirat u realnim borbenim uvijetima Posejdon sa velikim tsunamijem ili Avangard sa velikim meteoritom u kontinentalni dio nenaseljene prerije da pri prestanu režati i lajati te izazivati vraga.

Jaran..
5 godine prije

Zvaka za seljaka iz nebraske ili kansasa..

Moreno
5 godine prije

Američka vojska će se probit u duboku dubinu Rusije, bit će tako nevidljiva da američki vojnik neće vidit jedan drugoga niti će vidit ikakvu vojnu opremu, ali u stvari neće vidit ni rusku zemlju . . . kad CNN objavi da se nevidljiva američka vojska nalazi u dubini Rusije svak ko kaže kako to nije istina, jer niko je nije vidija, CNN će to proglasit ”fake news” jer se nemože ni vidit ono šta je nevidljivo. Ako triba, američki predsjednik će donit posebni zakon koji će definirat šta je točno voidljivo, a šta je nevidljivo.

Miki maus
5 godine prije

Neka je netko konacno uspio nadmasiti Max Bunckera i njegov legendarni strip-Alan Ford. Mislio sam da je to nemoguce!

....
5 godine prije

Super plan uz par malih nedostataka.
1. Koja sila kopnene vojske treba da zauzme podrucja u unutrasnosti neke drzave
2.kako tu istu silu dopremit da nitko nevidi
3.kakvu logistiku ce imat ta vojska koja ce radit na tome da bude opkoljena(sami sebi napravit kotlove, pomoc Rusima u njihovoj taktici)
4.nac budale koje su spremne na takav zadatak u Kini i Rusiji
5.cak i da to nekako uspije(neznam pod kojim uvjetima) sta se te drzave nece branit i uzvratit sa svim sto imaju po drzavi koja ih napala
A najgore od svega, jako puno tamo ima budala koje vjeruju da je tak nes ostvarivo i daju ogromne novce za …..

nekoime
5 godine prije

Američke će se trupe iskrcati direktno u Sibiru, navući logoraške uniforme i početi raditi poslove po nalogu ruskih stražara.

Mate
5 godine prije

Blef i to loś, ne znaju šah pa se oslanjaju na poker.

onaj najgl.......veći Dalton
5 godine prije

Ovaj je genijalac.
Krenulo ga, otkad su ga Srbi srušili onog puta u F-16.
Treba lovu za zrakoplovstvo. A Trump daje lovu za svemir.
Pa se dosjetio. Kao profesor Baltazar.
Da vidi kako to rade Hrvati i Srbi.
Vidio da Hrvati drpišu lovu pišući kojekakve strategije.
Za koje poslije nitko ne pita. Nego naruče novu.
Još skuplju. I bezvezniju.
A i Srbi nisu loši u tom sportu. I njima je to napeto.
Ne daju Hrvatima pred sebe.
P.S.
Ako na vatru stavimo vodu, ugrijati će se. To znamo.
A sad, je l’ možemo o nečemu ozbiljnijem?

Macan.
5 godine prije

“Skrivena invazija” kosta 135 milijardi dolara, o kojoj pisu svjetski portali. Pametnom dosta.

Mucke
5 godine prije

Ne bih bas tako lako otpisivao strategiju koja je uspjesno podjarmila Europu i jos dobar dio svijeta.Ono o cemu ta strategija govori je da se mic po mic instaliraju liberali,prvo u medije a onda i u politicke stranke a nakon toga svugdje.Ne govori uzalud ovaj Lisovski o liberalnoj petoj koloni.
Imas formalnu podjelu lijevo-centar-desno a svi isto pricaju i rade,kako to?

Ad astra
5 godine prije

Već nekoliko dana pratim Logično i vidim problem s nedostkom tema vezanih za omalovažavanje USA, a veličanje Rusije i Kine. Ovo je još jedan pokušaj. Što je, ispucali smo se.

giordano bruno
5 godine prije

Kineski vojni strateg: Slomićemo Ameriku, a da ne ispalimo ni metak

maliboro
5 godine prije

Normalnom čovjeku je neshvatljivo na koje gluposti oni bacaju novac.

GoranZemun
5 godine prije

Nemoj samo da iskrsnu na sred nekog nuklearnog poligona u Rusiji. Dezintegrisanje se može računati u nevidljivost.

Ivo Lola
5 godine prije

146 mlijardi print & share bezvrijednih krvavih papirića koji svoju moć zahvaljuje kriminalnoj sprezi pojedinih država, organizacija, porodica i pojedinaca, i milijardama idiota koji, za njih i radi njih i za njima, trče i troše dragocjenu životnu energiju, svoju i mnogih drugih, pa se pitaju što su vječito nesretni, umorni i bolesni.

Amerika
5 godine prije

Polako Amerika uzima sve pod svoju kontrolu.

october
5 godine prije

drzave se urusavaju iznutra, impolzijom primjer yugoslavije libije sirije najveci sljam proglasis borcima za sloodu plus ako postoje narodi i vjere u toj drzavi eh onda je sve lakse. sta ja vatikan ili carigrad poduzeo da smiri istu vjeru? NISTA! cak su njihovi vojnici popovi i svecenici blagoslivali oruzje. dakle u kini ce ameri financirati muslimane u rusiji isto tako, oni su sad prooane duse boraca slobode

Brave new world
5 godine prije

Kroz kazahstan pa u mongoliju.

alan ford
5 godine prije

David Goldfein je hazar

nestrpljivi
5 godine prije

ti ameri eeeeeee……borba za resurse i protiv konkurencije…ma bljak

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.